X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie, ciąza brak okresu
Odpowiedz

Staranie, ciąza brak okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się poradzić, spoznia sie mi okres 5 dni, w 1 dniu zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Nie mam żadnych objawów takich jak zawsze miałam kiedy okres nadchodził, nie boli mnie brzuch ani nic z tych rzeczy jedynie przed spodziewanym okresem miałam kłucia w prawym jajniku, mam przezroczysty sluz ale nie ma go dużo. Czy za wcześnie zrobiłam test ? Czy jest sens wybrać się na betę czy lepiej poczekać?

• Łati90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:
    Cześć chciałam się poradzić, spoznia sie mi okres 5 dni, w 1 dniu zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Nie mam żadnych objawów takich jak zawsze miałam kiedy okres nadchodził, nie boli mnie brzuch ani nic z tych rzeczy jedynie przed spodziewanym okresem miałam kłucia w prawym jajniku, mam przezroczysty sluz ale nie ma go dużo. Czy za wcześnie zrobiłam test ? Czy jest sens wybrać się na betę czy lepiej poczekać?

Hej.
    Możliwe że test był zrobiony za wcześnie. Ja bym poczekała do końca tygodnia ponieważ miesiączka z jakiegoś powodu mogła się opóźnic. Jeśli do końca tygodnia się nie pojawi to zrób jeszcze raz test najlepiej o czułości 10mlU. Powinien już coś pokazać. Jeśli wyjdzie pozytywny to wtedy polecam zrobić bete i progesteron ☺️

Ona: 34lat , On: 33lat

Starania o dzidziusia od marca 2020r.

ON - badanie nasienia Ok.
    Morfologia -3%.
    ONA:
    08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
    Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
    Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
    12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
    2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
    3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏

25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
    Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍

1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
    2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀

"Trzeba wierzyć, że sie uda... "
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ