SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Staranie, ciąza brak okresu
Odpowiedz

Staranie, ciąza brak okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2025, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się poradzić, spoznia sie mi okres 5 dni, w 1 dniu zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Nie mam żadnych objawów takich jak zawsze miałam kiedy okres nadchodził, nie boli mnie brzuch ani nic z tych rzeczy jedynie przed spodziewanym okresem miałam kłucia w prawym jajniku, mam przezroczysty sluz ale nie ma go dużo. Czy za wcześnie zrobiłam test ? Czy jest sens wybrać się na betę czy lepiej poczekać?

• Łati90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2025, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:
    Cześć chciałam się poradzić, spoznia sie mi okres 5 dni, w 1 dniu zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Nie mam żadnych objawów takich jak zawsze miałam kiedy okres nadchodził, nie boli mnie brzuch ani nic z tych rzeczy jedynie przed spodziewanym okresem miałam kłucia w prawym jajniku, mam przezroczysty sluz ale nie ma go dużo. Czy za wcześnie zrobiłam test ? Czy jest sens wybrać się na betę czy lepiej poczekać?

Hej.
    Możliwe że test był zrobiony za wcześnie. Ja bym poczekała do końca tygodnia ponieważ miesiączka z jakiegoś powodu mogła się opóźnic. Jeśli do końca tygodnia się nie pojawi to zrób jeszcze raz test najlepiej o czułości 10mlU. Powinien już coś pokazać. Jeśli wyjdzie pozytywny to wtedy polecam zrobić bete i progesteron ☺️

Ona: rocznik 90' , On: 91'

Starania o dzidziusia od marca 2020r.
    ON -Ok
    ONA:
    08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
    12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia.
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

1IUI.05.2023 / 2IUI.6.2023 -❌
    3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍

Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
    1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
    2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀
    wizyta 28.02 - wszystko OK ❤️ córeczka waga 1080g
    3prenatalne ok. Waga 1680g😍❤️
    TERMIN: 26.05.25 🥰

29.05.2025- Nasza córeczka już z Nami 🤱❤️🥰 3310g i 55cm szczęścia❤️

"Trzeba wierzyć, że sie uda... "
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ