X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranie, ciąza brak okresu
Odpowiedz

Staranie, ciąza brak okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żabcia223 Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się poradzić, spoznia sie mi okres 5 dni, w 1 dniu zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Nie mam żadnych objawów takich jak zawsze miałam kiedy okres nadchodził, nie boli mnie brzuch ani nic z tych rzeczy jedynie przed spodziewanym okresem miałam kłucia w prawym jajniku, mam przezroczysty sluz ale nie ma go dużo. Czy za wcześnie zrobiłam test ? Czy jest sens wybrać się na betę czy lepiej poczekać?

• Łati90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia223 wrote:
    Cześć chciałam się poradzić, spoznia sie mi okres 5 dni, w 1 dniu zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Nie mam żadnych objawów takich jak zawsze miałam kiedy okres nadchodził, nie boli mnie brzuch ani nic z tych rzeczy jedynie przed spodziewanym okresem miałam kłucia w prawym jajniku, mam przezroczysty sluz ale nie ma go dużo. Czy za wcześnie zrobiłam test ? Czy jest sens wybrać się na betę czy lepiej poczekać?

Hej.
    Możliwe że test był zrobiony za wcześnie. Ja bym poczekała do końca tygodnia ponieważ miesiączka z jakiegoś powodu mogła się opóźnic. Jeśli do końca tygodnia się nie pojawi to zrób jeszcze raz test najlepiej o czułości 10mlU. Powinien już coś pokazać. Jeśli wyjdzie pozytywny to wtedy polecam zrobić bete i progesteron ☺️

Ona: 34lat , On: 33lat

Starania o dzidziusia od marca 2020r.

ON - badanie nasienia Ok.
    Morfologia -3%.
    ONA:
    08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
    Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
    Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
    12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
    2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
    3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏

25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
    Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍

1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
    2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀

"Trzeba wierzyć, że sie uda... "
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ