Staranka z Clostilbegyt
-
WIADOMOŚĆ
-
livia30 wrote:Własnie, mi moj powiedział, ze nie ma nic przeciwko suplementacji i jak wierzę w jej działanie to proszę bardzo A nawet powiedziałam mu, że w tym cyklu jak byłam na usg to endometrium miała 9,5cm a nie jak ostatnio 4,65cm i może to jednak zasługa witaminek?
-
a ja w tym cyklu postanowiłam ze nie ide na monitoring, mam to gdzies bo za bardzo sie tym wszystkim przejełam w tamtym cyklu i dupa blada z tego wyszła
Owulacje bede miała w długi weekend majowy wiec wyjezdzamy i niech sie dzieje wola niebaAnutka lubi tę wiadomość
-
Od początku cyklu biorę Oeparol femina (ale śluzu nie zauwazyłam lepszego po nim, ale może dlatego, ze infekcję załapałam) 2x2, complex wit. B 2x1, magnez + wit. B6 1x1 i dzisiaj dołożyłam jeszcze Omega 3 2x1. No i popijam ocet jabłkowy z miodem Poza tym nie żalowałam sobie wytrwanego czerwonego winka (dwa razy zdarzyło mi sie cała flachę obalić - jezusiu drogi) i zjadłam raz rybę na obiad - bleee Poza tym migdały Mam nadzieję, że w przyszłym cyklu też zdziałam takie cuda Musze do monopolowego skoczyć
Another, Anutka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Welonisia wrote:a ja w tym cyklu postanowiłam ze nie ide na monitoring, mam to gdzies bo za bardzo sie tym wszystkim przejełam w tamtym cyklu i dupa blada z tego wyszła
Owulacje bede miała w długi weekend majowy wiec wyjezdzamy i niech sie dzieje wola niebaWelonisia lubi tę wiadomość
-
livia30 wrote:Od początku cyklu biorę Oeparol femina (ale śluzu nie zauwazyłam lepszego po nim, ale może dlatego, ze infekcję załapałam) 2x2, complex wit. B 2x1, magnez + wit. B6 1x1 i dzisiaj dołożyłam jeszcze Omega 3 2x1. No i popijam ocet jabłkowy z miodem Poza tym nie żalowałam sobie wytrwanego czerwonego winka (dwa razy zdarzyło mi sie cała flachę obalić - jezusiu drogi) i zjadłam raz rybę na obiad - bleee Poza tym migdały Mam nadzieję, że w przyszłym cyklu też zdziałam takie cuda Musze do monopolowego skoczyć
JA WINO - CO 2 DZIEŃ, 2 X W TYGODNIU RYBA, MG I B6 -
dziewczyny ja też do owulki popijałam wińsko, jadłam migdały, podobno buraki i sok z nich też nie zaszkodzi, makrela na śniadanie była ze dwa razy (fuj), a poza tym wiesiołek i magnez z B6. Endometrium 11 po owulacji, tak więc pięknie urosło, bo w 12dc miało tylko 4mm!!!!
Anutka lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Działają, ale pamiętajcie, żeby też nie przesadzić!!! Większość witamin jest zawarta w codziennej diecie a zbyt wiele suplementów może bardziej zaszkodzić niż pomóc, przynajmniej tak mi moja gin powiedziała, gdy spytałam czy warto włączyć jeszcze żelazo, wapń i inne takie tam Zresztą ona akurat twierdzi, że kwas foliowy wystarczaRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Ja do owulacji chodziłam codziennie pijana spać przez to wino A po lekach głowa mi się bardzo słaba zrobiła, więc dużo nie trzeba mi było O alkoholu zapomniałam na dalszą część cyklu, wrócę do winka, jeśli w tym cyklu się nie udało
Welonisia, Anutka lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
No ja właśnie też potrafię teraz upić się jednym kieliszkiem (ale mam dość spore hi hi). Ale dzisiaj tez strzelę sobie kielicha a co, skoro cykl i tak na straty to nie będę sobie żałować a owulacja chyba jutro powinna być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:13
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do lekarzy to wiekszosc wierzy w medycyne konwencjonalna (a homeopatia to cukier-choc wielu ludziom pomoglo-ja uwazam ze wiara czyni cuda a niewazne w co wierzymy czy w tabletke czy cud), zero suplementow-choc ja tez uwazam ze tak na powaznie to niewiadomo czy ten sklad na opakowaniu jest rzeczywiscie w danych tabletkach. Suplementy nie maja pozwolenia dopuszczenia do obrotu- a tylko w taki sposob mozna je porzadnie przebadac, a to sporo kosztuje a suplement hop siup i jest i zarabiaja koncerny a co. Po drugie niewiadomo jak jest z wchlanialnoscia tego co bierzemy, kazdy organizm reaguje inaczej. Ja lykam witamine a+e z medany sa spore dawki i jest to lek i kosztuje grosze.
Teraz lykam clo 5-9 dc, biore 2x dz, oprocz tego biore kwas foliowy i a+e, czasem rutinacee w wiekszych dawkach bo ostatnio poszla mi farba z nosa- jakies oslabienie organizmu ale juz jest ok. Po clo czuje sie niby ok ale chodze jak pijana ciagle spiaca, a do tego w pracy rewolucje.Anutka, Welonisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
miłego dnia a u mnie dziwnie temp. od kilku dni stała 36,6C gdybym mierzyła ją elektronicznym termometrem mogłabym sądzić, że się zaciął ale rtęciowy raczej się nie zacina zobaczymy co z tego będzie a mężuś zrobił mi wczoraj niespodziankę i wrócił wcześniej i jeszcze z bukietem tulipanów i to fioletowych mój ulubiony kolor i wgl. było cudownie
Welonisia, arizona 87 lubią tę wiadomość
-
Ja też, ja też! Zaczynam pierwszy cykl z Clo. Mam brać pół tabletki od 5 do 9 dc. Ale bez monitoringu niestety... Nie mniej jednak liczę, że się uda i będzie prezent na rocznicę i na urodzinki męża Trzymam kciukasy za nas wszystkie
Anutka lubi tę wiadomość
-
rastafanka wrote:Ja też, ja też! Zaczynam pierwszy cykl z Clo. Mam brać pół tabletki od 5 do 9 dc. Ale bez monitoringu niestety... Nie mniej jednak liczę, że się uda i będzie prezent na rocznicę i na urodzinki męża Trzymam kciukasy za nas wszystkie
rastafanka lubi tę wiadomość
-
Wiem kochane ze clo wdluza cykl wiec do 40dc siedze spokojnie na tuleczku i nic nie testuje i nawet o tym nie mysle;) mam czasem lekkie mdlosci ale to napewno moja psycha plata mi figle. Ja nie jestem za suplementami.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍