Stwierdzone owulacje brak ciąży spóźniony okres co miesiąc
-
Cześć dziewczyny,
Pisze jeszcze tutaj bo na owu cisza …
może tutaj mi ktoś podpowie co się dzieje ze mna … naczytałam się już wszystkiego i nic nie pasuje do mojej sytuacji..
Tydzień przed okresem mam plamienia i przychodzi po tych plamieniach jednodniowy okres i znów plamienia. To nie jednorazowa sytuacja tak jest co miesiąc.
Byłam na monitoringu nie raz i mimo stwierdzonej owu w 13-14 dc okres ten właściwy jednodniowy przychodził i tak dopiero 30-31 dc
Czuje ze co miesiąc mam owu wlasnie w 13-14 dc a i tak okres przychodzi spóźniony a są plamienia tydzień przed.
Progesteron super, podwyższona prolaktyna bardzo i stwierdzone „lekkie?” pcos przez endokrynologa mimo prawidłowego obrazu jajników ale stosunek Lh/fsh 1,4 i androstendiol podwyzszony.
Jednak skoro są owulacje to teoretycznie jest wszystko Ok tak wszedzie jest napisane
Nic z tego nie rozumiem..
Starania trwają już prawie dwa lata
Proszę może któraś z was ma jakis pomysł … -
Wszędzie napisane, a co lekarz na to? Może warto też zasięgnąć drugiej opinii?2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
zizi96 wrote:Cześć dziewczyny,
Pisze jeszcze tutaj bo na owu cisza …
może tutaj mi ktoś podpowie co się dzieje ze mna … naczytałam się już wszystkiego i nic nie pasuje do mojej sytuacji..
Tydzień przed okresem mam plamienia i przychodzi po tych plamieniach jednodniowy okres i znów plamienia. To nie jednorazowa sytuacja tak jest co miesiąc.
Byłam na monitoringu nie raz i mimo stwierdzonej owu w 13-14 dc okres ten właściwy jednodniowy przychodził i tak dopiero 30-31 dc
Czuje ze co miesiąc mam owu wlasnie w 13-14 dc a i tak okres przychodzi spóźniony a są plamienia tydzień przed.
Progesteron super, podwyższona prolaktyna bardzo i stwierdzone „lekkie?” pcos przez endokrynologa mimo prawidłowego obrazu jajników ale stosunek Lh/fsh 1,4 i androstendiol podwyzszony.
Jednak skoro są owulacje to teoretycznie jest wszystko Ok tak wszedzie jest napisane
Nic z tego nie rozumiem..
Starania trwają już prawie dwa lata
Proszę może któraś z was ma jakis pomysł …
To ze masz okres w 31dc nie znaczy, ze jest spozniony. Nie kazda z nas ma cykle 28dniowe.
Progesteron super, a kiedy badany? 7dpo?
Badalas inne hormony? Np. tarczycowe?Polaya lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tak, tsh było za wysokie na ciąże, ale już zbiłam i jest poniżej 2. Cały czas przyjmuje leki.
Prócz tego ta prolaktyna podwyższona i androstendiol, ale tak jak pisałam , wg. Ginekologa i innych źródeł jeżeli są owulacje to wszystko jest git
Oczywiście progesteron badany w odpowiednim dniu cyklu.
Wszystko było badane wg zaleceń lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 09:21
-
Ale faza lutealna nie musi trwać 14 dni, niektóre kobiety mają faze lutealną np 16dni i to jest w normie. Jeśli masz skąpy okres to możliwe, że jest jakiś problem. Zasięgnij opinii też u innego lekarza24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -