Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jak Lidka jest taka nieodkladalna, to jak Ty to wszystko nagotowalas? Lidka w chustę czy jak? :D

Longanimity współczuję odparzenia! :( jakby coś, to masc do pupy weleda... ostatecznie zakochałam się jak Agentka 😛 właśnie muszę zamówić już 5 tubkę... u moich rodziców też tak gorąco, na nic prośby, żeby tak nie grzali, bo my utrzymujemy w domu ok. 21 stopni i tak Poli jest dobrze...

Pucz jutro wstawię, Oki? Bo już się szykuje pod spanko :D

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity odpoczywajcie w domu :D takie wypady z dziećmi często niosą więcej zmęczenia niż odpoczynku 🙈

Pucz o tak! Uwielbiam wizyty rano.
    A regres może być chwilowy, może Poldziu zaskoczy nowymi umiejętnościami już za chwilkę :) trzymam kciuki za jutrzejsze USG!

Ogórkowa Lidka trochę na plecach w chuście, trochę stary nosił. No i te jej marne drzemki wykorzystane w 100% 🫢 inna sprawa, że ja już do granic możliwości mam opanowane robienie 27372 rzeczy na raz 🙈
    I Lidka tylko raz w ciągu dnia na taką fajną fazę, że potrafi godzinę leżeć na macie i się bawić, bez ani jednego jekniecia - rano po przebudzeniu. Ten czas codziennie wykorzystuje na pranie, sprzątanie itd bo wiem, że potem tego nie zrobię 🫢 więc zwykle o 8:45 mam już umytą podłogę 😂

Wyobraźcie sobie, że usnęła o 20 a o 21:05 już była pobudka 🫠 cycka nie chciała ale musiałam ponosić i tulić. Kilka podejść do odłożenia i cała impreza trwala 35 minut 🥴 jest 21:50 i daje sobie rękę uciąć, że po 22 będzie kolejna pobudka. To tylko utwierdza mnie w tym, jak współspanie ratuje mi tyłek 🥴

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz ja mam narazie tylko łyżeczki z lovi https://gemini.pl/lovi-pierwsza-lyzeczka-do-karmienia-granola-2-sztuki-9069244?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiP2tBhBXEiwACslfnlM8t8ARN14dMHpjZq4UPABuZXoqR5_gZBEoSwkut5M00rU4Fv3kLxoCC0MQAvD_BwE
    Bo naprawdę są płaskie tak jak polecają a początek 😉

Ogoorkowa też czekam na zdjęcia od Ciebie 😁

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie popatrzę bo jeszcze się nie rozglądałam :D
    Wiecie, te 5-8 lat temu były kompletnie inne rzeczy niż teraz. Aczkolwiek ja bardzo lubiłam miseczki i talerzyki ze SKIP HOP. Jedyny ich minus to to, że są drogie i dość kruche więc wystarczy że dziecko zrzuciło i po talerzyku 🙈
    Tolka do tej pory je na plastikowych naczyniach ale ona ma rozmiar XXL 😂

U nas nocka słaba. O 23 oczywiście kolejna pobudka więc już Paweł przyniósł Lidke do łóżka (oglądaliśmy ostatni odcinek Czarnobyla ale nie wiem kiedy odleciałam 🫢). Potem pobudki co godzinę a o 5 koniec spania. Wycie i gadanie na zmianę. O 5:30 przyszedł Emil z płaczem, że mu niedobrze a o 6 obudziła się Tolka 🙈
    Także ja od 5 na nogach ale nie ma tego złego - Lidka usnęła o 6:40 w łóżku i jeszcze śpi. A na 10 mamy do pediatry więc akurat wypadnie wizyta przed drzemką 😁 gdyby wstała o 7 czy 7:30 to musiałabym ją albo usypiać przed wizytą i budzić albo trzymać.
    Ale szczerze? Jak dla mnie ją coś boli. Bo przecież nie uwierzę, że ona budzi się co godzinę z płaczem z głodu 🥴 a budzi się tak samo nawet jak śpi wtulona we mnie, poplakuje przez sen, stęka, napina się. Może faktycznie już zęby będą się pojawiać?

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, współczuję kolejnej trudnej nocy.. Ale sama widzisz, że to nie od karmienia, podkręciłaś laktację a ona nadal nie chce spać :(
    u nas po dniu bez drzemek noc była całkiem fajna, ale zakończona o 5:30 (jedzenie, w łóżeczku się co chwilę budziła i mocno wierciła, nie spała, aż o 6:10 była wielka kupa i już potem nie chciała zasnąć..), także u nas już 1 drzemka leci :P

Longanimity te lovi są fajne do karmienia dziecka, logopedzi polecają :D i chyba takie z Rossmanna też są ok :)

A teraz uczcie się na moich paru błędach :P my chcemy spróbować z BLW, zobaczymy ile mam cierpliwości :P niestety brakuje nam pieska, ale robot sprzątający chyba będzie częściej wyjeżdżać :P

Ochronki:
    Śliniaki gumowe Mymini/Mushie - dostaliśmy od znajomych, będą super na lato, żeby nie ugotować dziecka w fartuszku z rękawkami :D
    Fartuszek z rękawkami - to zleciłam teściowej na wielkanoc ogarnąć :P ja zamówiłam z babyono i nie zorientowałam się, że małymi literkami w opisie był rozmiar: 2-4 lata -_- także nawet nie pokazuje :P

Kubeczki:
    Kubek treningowy Reflo - również na liście wielkanocnej :) otwarty kubeczek, ale ma blokadę wypływu - nawet jak się wywróci, to będzie lecieć wolniejszy strumyk a nie wszystko się od razu wyleje :D
    Doidy cup - skośny otwarty kubeczek - myślę, że żeby nie zejść na zawał z wiecznie zalaną podłogą to będzie używany na zewnątrz na początku :D
    Bbox - na wyjścia, przedstawiać nie muszę chyba ;)

Talerzyki:
    Mizeczka eZpZ i 2 talerzyki z przegródkami Mushie - wszystko gumowe, z przyssawkami i na pewno się nie potłucze :D dostaliśmy w spadku i znajomi byli super zadowoleni :)

Sztućce:
    ten zestawik z Babyono.. hmm wyglądał lepiej na stronce. Fajnie, że ma opakowanie, super, że są ograniczniki głębokości wkładania, ale ta łyżeczka jest wyprofilowana w najlepszy wypadku znośnie... na wyjazdy spoko, ale jako awaryjny zestaw. A to dlatego, że mąż coś tam marudził ile kosztuje eZpZ

łyżeczka eZpZ - dostaliśmy w spadku do miseczki. Dziewczyny to jest czad! Praktycznie zupełnie płaska, super do małej rączki. Teraz podajemy nią witaminę C i jest kozacka :D Jeśli tylko możecie sobie pozwolić ($...), to to jest mokry sen logopedów :P

20240205-082219.jpg
    20240205-082341.jpg

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa dzięki! Zescreenowałam! Właśnie bardzo kusiły mnie te talerzyki z przyssawkami :D
    My też raczej idziemy w BLW. W praktyce - Lidka będzie siadała z nami do stołu i będzie dostawała "z naszego talerza" co się będzie nadawało :D
    Nie planuje gotować dla niej specjalnie a jedynie inne wersje tego co my - my jemy np makaron z kurczakiem i sosem? Dostanie makaron i mięso osobno :)

A co do karmienia to laktację rozbujałam strasznie - cycki mam jak Pamela Anderson, Lidka jak je to słychać takie potężne gule 🫢 ale w końcu zaczęła przybierać! W końcu skarpety jej się troche wpijają a nie wyglądają jak założone na kije od miotły 😂
    Fałdki się zaczęły pojawiać, brzuszek większy 🥰 wygląda zdrowo bo był moment gdzie naprawdę była za chuda nawet jak na szczupłe niemowlę

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa to może się uda pieska skombinować do czasu rd 😂?
    Nie no żartuje, wydaje mi się, że Maluch i szczeniak jednocześnie to duuuużo roboty. Nasz psiak młody, już nie szczeniak, a i tak bywa sajgon.

Ja już mam b-boxa bidonik i od nich miseczkę gumową i łyżeczkę (nie patrzyłam totalnie na profilowanie, bo zupełnie nie wiedziałam, ze to ma znaczenie także nie wiem, jak to wypada). W sumie jeszcze talerzyk potrzebuje i fartuszek, to chyba wystarczy na start.

Oczywiście teściowa już wczoraj dzwoniła zapytać mojego męża, kiedy planujemy rd, bo to „trzeba zacząć od kaszek” 😂 Padnie na zawał, jak zobaczy coś innego.
    Ja się napalam na rzeczy typu placuszki w różnych wariantach z warzywami, mięskiem czy rybką, ale zobaczymy, jak to wyjdzie.

Longanimity lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja planuje rozszerzać nie tylko BLW no i robić w termomisiu. Jeśli zaczniemy za miesiąc to najpierw będę robić takie bardziej przecierowe i podawać łyżeczka a blw wprowadzę jak już fajnie usiądzie, no i nastawiam się że na początku nie będzie jedzenia tylko babranie się 😅

Jak będzie mi bardzo przeszkadzać brudna podłoga to zakupie mate pod krzesełko 😊

Co do tekstów to ja się nasluchalam w weekend żeby mu skarpetki ubrać bo ma zimne stopy 🙈 no wyrodna matka jestem 😅 ale nikt nie może uwierzyć że przesypia całe nocki bez karmienia...

A co do stópek bez skarpetek... to nie wiem czy to jakaś grzybica czy o co chodzi ale między paluszkami u stóp Zbysiowi skóra schodzi... jakby to było w jednym miejscu to raczej założyłabym że to przypadek... ale w chyba 3 albo 4 miejscach 😑 narazie posmarowałam clotrimazolum... zobaczymy... za tydzień wizyta szczepienia to zapytam jeśli nie zejdzie.
    Choć nie wiem jak z tym szczepieniem bo wczoraj minęły 2tyg od początku kataru a dzisiaj jeszcze dość sporo odkurzaczem ściągnęłam 😔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Ogólnie wiem tyle co nic.
    Pani dr Lidke pomacala, obejrzała, osłuchała i zmierzyła z każdej strony i wg niej nic nie wskazuje na chorobę. Taka morfologia jak wyszła nie jest dobra ale nie jest na tyle tragiczna by kłaść nas do szpitala. Dostałam skierowanie na ponowną morfologię ale tym razem z rozmazem ręcznym, do tego mocz i CRP. Po wynikach zobaczymy.
    Natomiast.... Pani doktor nadal jest niezadowolonya z wagi małej 🥴 o ile ostatnio było to zupelnie zrozumiałe tak dziś... Nie czaje.
    Lidka od ostatniego ważenia w przychodni (13 dni) przybrała 310g. Wg pani doktor powinna minimum 200g tygodniowo ale w internecie czytam że po 3 miesiącu prawidłowy przyrost to 17-18g a nam wychodzi 23g.
    W każdym razie mam ją ważyć raz w tygodniu i notować i przyjść za 3 tygodnie z wynikami badań i wagi. Jeśli nie będzie poprawy to trzeba będzie dokarmiać.
    Serio? Po 5 miesiącach kp? 😐🥺

Zobaczcie siatkę. No jak dla mnie to jest dobry przyrost przez te 2 tygodnie. Oczywiście walczymy dalej ale myślę że w tym tempie szybko nadrobimy straty

Screenshot-2024-02-05-11-51-23-97-8447cc6cac72ff6afa94c3aef5043da9.jpg
    tvn online linki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 11:52

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no niestety, mąż się na psiaka nie zgadza i w sumie ma rację, bo bym tu chyba oszalala ze szczeniakiem w tym momencie 😅 nie wiem jak wyglądają łyżeczki bboxowe, bo jak widać w internecie można ładnie oszukać zdjęciami realny kształt łyżeczek :/ czuje się trochę oscamowana 😅
    No no, kaszki wiadomo, bo trzeba nauczyć jelita trawić gluten 😛😅 ja poprzeglądałam te alaantkowe blw, fajne przepisy, mąż się już cieszy 😅

Lomganimity tak, u nas ta mata też jest na liście "zobaczymy" :P liczę na relacje z rd :D

Sara, no chyba gniecie ta kobietę xD ale jak to na fb na grupie o kp piszą: pediatrzy nie są specjalistami od żywienia niemowląt, a jeśli już występują przesłanki do dokarmiania mm to ilość i sposób dobiera się np. Z cdl :)
    A co do siatki, to ruch o 2 kanały jest dopuszczalny bez dokarmiania, Lidka spadła o 1 (1 z hakiem w swoim gorszym okresie, a teraz macie tendencje wzrostowa). Także żadnego mm nie potrzebujesz wg mnie :)

aaa i w Rossmannie są dostępne kaszki i inne produkty "czary mamy" , one chyba jakieś bio eko są, widziałam czesto się przewijały na dzieciowych kanałach o rd.

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a może chodziło jej już o rd? Bo właśnie jak czytałam to w takich sytuacjach lekarz może już po 17tyg zalecić 🤷‍♀️
    Ale grunt że odbiła i trzymamy kciuki żeby utrzymywała się taka tendencja wzrostowa 💪💪
    No i dobrze ze nie widać po małej choroby!
    Nie ma co gdybać co było i trzeba się skupić na tym co jest a jest lepiej!

Ja już planowałam na dzisiaj 4drzemki ale drugą wchodzi całkiem spoko (pewnie jak kliknę żeby wysłać to się obudzi😅) u nas dzisiaj pogoda beznadziejna więc drzemki w dostawce🤷‍♀️ ale jutro ma być już lepiej (tylko lekkie opady) więc napewno wyjdziemy 😊

Ogoorkowa nawet nie wiedziałam że jest taka firma ezpz... ale kurde drogie mają strasznie te produkty 🙉
    Swoją drogą muszę jechać po smoczki do butelki na wymianę 🙈
    A jeszcze się wam pochwalę co zrobiłam 🥴 nie dokręciłam butelki... Zbyś sobie je... ja zaznaczam w telefonie że karmie i czuję jakieś ciepłe coś na udzie... patrzę... dziecko już całe mokre 🙈 no matka roku... mleko się wylewa a ja w telefonie wpatrzona 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja wczoraj od kolegi usłyszałam, że muszę „mieć tluste mleko skoro przesypia nocki” 🤣🤣
    No no, to na pewno to.

Sara, ja się medycznie nie znam, ale moim zdaniem to wyglada obecnie bardzo stabilnie. Iga jest na podobnym centylu i jest szczupła no ale nie widzę też, aby wyglądała na chorą. Ma lekki tłuszczyk na ramionkach i na udkach, jedyne co to żeberka jej trochę widać, jak się przeciąga itd.

Też będę pewnie mixowac papki, blw i jakieś inne rzeczy. Nie mam jednego określonego sposobu patrzenia na rd. Na razie mi pasuje karmienie cycem😂
    Jak w sobotę byliśmy w restauracji, gdzie naprawdę nie było warunków na kp i poprosiliśmy o wodę do przygotowania to sam proces czekania aż ostygnie, przelewania, czekania aż Mała zje z butelki był męczący. Wiem, że jak ktoś karmi głównie mm to ten proces w domu jest pewnie krótszy, ale i tak uważam, że to niezle logistyczne wyzwanie także szacun.

Muszę polować na termin na Rota w przyszłym tygodniu i mysle, aby od razu może te meningo zrobić…sama nie wiem.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mi wiatr dzisiejszy pokrzyżował plany obiadowe, bo miałyśmy ma spacerze zahaczyć o sklep a tak to nigdzie się nie wybieramy 😂 ale dobrze,że mowisz ze od jutra lepiej 🤩
    Drogie strasznie, ale no kurcze ta łyżeczka sztosik :D w zestawie z talerzykiem chyba najlepiej cenowo wychodzi, ale nadal drogo 😮‍💨 dobrze dostać w spadku 😂
    Ja tak kiedyś z laktatorem zrobiłam, nie wiem jakim cudem, czego nie docisnęłam, ale nagle patrzę a udo ciepłe i mleczne, w butelce pusto 😂

Agentka znawca laktacyjny z kolegi :D widzisz, ja mam chude, bo żadnej nocy nie przespaliśmy, nawet sir nie zanosi na taką 😅
    Swoją drogą, wiem, że każdy z nas ma swoje banki informacji itp, ale wśród naszych znajomych, panowie bez pytania mnie czy męża założyli ze kp 🙄 fajnie fajnie, ale np. Gdybym chciała, a się nie powiodło, to pewnie mocno by mnie zabolało takie założenie 🙄

Ja również podziwiam mamy karmiące mm, szczególnie w nocy! Ja wystawiam pierś i śpię dalej, jak się przebudze to odkładam do dostawki i po robocie 😅 a tak to trzeba jednak się ruszyć i rozbudzić...

Straszna marudna u nas :( wstała i ciągle popłakuje, nawet w chuscie pomrukuje :( muszę tak dziąsełka obmacać, w sumie od 2 dni mamy brzydkie kupki, to może coś znowu z ząbkami 😪

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, tez nie wydaje mi się,żeby trzeba było aż dokarmiać skoro są dobre przyrosty... Hm , ale nie wiem, nie znam się. Oby wyniki teraz wyszły lepiej 💪🤞

Jeśli chodzi o rozszerzenie diety,to chyba też tak po trochu będę gotować i miksować najpierw. W sumie serio pasuje mi kp. Koleżanka pytała, czy chce od niej jej krzesełko do karmienia, za darmo, to powiedziałam, że chce. Zobaczymy ;)

Pisałam Wam jakiś czas temu, że F nie zasypia na drzemki przy cycku. To od wczoraj wszystkie drzemki cyckowe 🤷 nie wiem co się wydarzyło.

A no i o tłustym mleku to ja nie dalej jak wczoraj słyszałam od mojej mamy. I ze mam małemu herbatę podawać. Cóż no. Gniewa się teraz na mnie po wczorajszej rozmowie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 14:05

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa Twoje takie dietetyczne widać 🤣🤣🤣

Ja mam wrażenie, że wystarczająco warczałam na wszystkich w ciąży w sprawie kp, bo wszyscy myśleli, że będę karmić mm i co kto przychodzi to myśli, że mm. Bo nie ukrywam naskakiwałam w ciąży na osoby, które mi opowiadały „trzeba karmić piersią”.
    Tak samo wiele osób myślało, że po 3 miesiącach wrócę do pracy, bo tłumaczyłam, że nie im to oceniać.
    Teraz słyszę „o, to Ci się perspektywa pozmieniała”🤦🏻‍♀️ Nie, nic mi się nie pozmieniało, nadal mam pogląd, że to mama decyduje co jest dobre dla niej i maluszka. Mam wrażenie, że nadal nawet całkiem młodym ludziom bardzo trudno jest to pojąć.

U nas wczoraj był jakiś 💩 dramat, miałam wrażenie, że ciagle przewijam. A jeszcze mąż był dzień wcześniej na imprezie i się tłumaczył, że on nie może przewijać, bo mu niedobrze 🤦🏻‍♀️

Swoją droga mam dylemat i muszę trochę pomyśleć, co będzie najbardziej logiczne. Jak moi rodzice się przeprowadza to będę potrzebowała dojeżdżać tam pociągiem. Natomiast ze stacji nadal jest na tyle daleko, że lepiej aby ktoś mnie podwoził z niej samochodem.
    Łupinę wymienia się około 1 urodzin na nowy fotelik?
    Bo rozważam opcje:
    A. Jeżdżenie spacerówką pociągiem i nowy fotelik do auta rodziców (ale szkoda mi kupowac nowy na kilka miesięcy, a używki się boje…)
    B. Jeżdżenie łupiną pociągiem na stelażu i nowa spacerówka bardziej terenowa u rodziców. Tylko co jak mi wyrośnie z łupiny 🙈

Opcja C, czyli ja jadąca samochodem 😂 Ale to chyba byłby za duży stres dla mnie nawet jakbym sama jechała, a co dopiero z dzieckiem.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Pucz Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa, dzięki za inspiracje 😄 o tym kubku Reflo nie słyszałam, a chyba kupie zamiast Doidy, bo nie wyrobie z takimi pstrokatymi kolorami i o ile wasz różowy jest słodziak to jakoś nie widzie takiego, który by mi pasował, a mam okruta fazę, że mi wszytsko musi grać kolorystycznie 😵 oglądałam masę jakiś zestawów, żeby przypadkiem kupujac oddzielnie odcienie beżu sie nie różniły 😅 🙈 ale chyba kupie z jednej firmy lecz oddzielnie, bo po co tyle tego wszystkiego 😄
    Co do pieska to faktycznie byłaby niezła jazda, ja do mojego nieraz mówię, że mimo, że ma 4 lata to też ja czeka RD z Poldziem 🤣

Sara, świetnie, że w sumie wydaje się być wszystko ok, oby teraz wyniki wyszły już ok ☺ co do dokarmiania to też myślę czy nie chodziło już o RD, w przychodniach lubią mimo wszytsko zalecać je dość wcześnie ☺

Longanimity, piąteczka - też raz tak zrobiłam 🤣 tylko u mnie już butla pusta i patrzę, że tak szybko wypił 😁 a tu śliniak pływa i Bob cały do przebrania 😅 Staremu się nawet przyznałam, bo zawsze go cisne jak siedzi przy Poldziu z telefonem 😅

Apropo Starego...dzisiaj mi oznajmił, ze nie da się zwolnić z pracy na jutrzejsze szczepienie Poldzia i już 🤬 bo ostatnio co chwile cos przekładam, bo jemu jednak nie pasuje, a sama z Poldziem nie jeżdżę, boooo...bo nie 😅 mam wymowke że nie zaciągnę się z tym ciężkim fotelikiem, a na dodatek tam nigdy nie ma gdzie zaparkować 😄 więc mu kazalam zadzwonić i przełożyć...przelożył jak mistrz - jedziemy dziaiaj na 16.40, a na 17.20 mamy USG w drugim końcu miasta 😵 no nic, twierdzi, że zdążymy...😁

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa no właśnie siatka teraz wygląda lepiej bo jest ten ruch w górę, choć minimalny. Ale jeszcze 2 tygodnie temu tendencja była słaba...
    No właśnie nasza pediatra jest bardzo pro KP więc sama mówiła dziś, żebym piła słód, Bawarki i dbała o swoją dietę bo szkoda byłoby zaprzepaścić KP ale waga to jedno, a inna sprawa że wynik hemoglobiny też nie jest górnych lotów 😐

Longanimity nawet nie wiesz ile razy ja tak zrobiłam 🙈🙈🙈 w nocy zaspana nie raz nie dokręciłam butelki 🙈 każdy musi kiedyś to zrobić 😂

Agentka to idąc tokiem rozumowania kolegi, ja mam w cyckach jakieś pomyje po mleku 😂😂😂
    A Lidas właśnie jest szczupły ale był moment gdzie wyglądała na chudą. Ile teraz Iga waży? Lidce dziś pyknelo 5660g :)

Co do mm w nocy to ja tak jak Ogórkowa, nie wyobrażam sobie obecnie tego. Emme i Emila karmiłam mm i prawdę mówiąc dziś w życiu bym się na to nie zdecydowała. Zwłaszcza przy liczbie pobudek Lidki 🫢 współspanie i kp ratuje nasz i tak beznadziejny sen

Longanimity u nas dziś będą 2 drzemki 😁
    Ale pierwsza rozpoczęła się o 11 i trwała ... 2,5 h 🥺 i Lidka wstała totalnie zadowolona z życia! Po tych krótkich drzemkach wstaje z rykiem i brzęczy do kolejnej drzemki.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, na naszej wadze to wychodzi 5,8. Tyle że ja nie mam tej noworodkowej, więc to takie niezbyt miarodajne. W każdym razie Iga na bank nie przybiera 200g tygodniowo 😜

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka chyba niektóre rzeczy nawet właśnie młodym trudniej jest pojąć, bo jeśli nigdy nie stali w tym miejscu... Mąż nie chciał sobie "oczyścić" brzuszka po imprezie? Raz porządnie by się zaciągnął przy przewijaniu :P
    Przesiadka z łupiny z tego co piszą na fotelikowych grupach albo zaraz jak dziecko siada samodzielnie (obecnie najczęściej polecane), albo jak najdłużej w łupinie (póki wymiary i waga pozwalają)... Także wybierz sobie w co wierzysz :P co by nie było, nie macie "antymandata" więc czego nie wybierzesz, będzie okej :D
    Ja jeździłam przed dzieckiem, ale na dłuższą trasę bałabym się sama z dzieckiem jechać... Razem tylko po mieście ;)

Pucz, ja jako fanka beży kupiłam teraz smoczki w pstrokatych kolorach. Ile to razy tego beżowego szajsu nie mogłam namierzyć w łóżeczku czy na macie między zabawkami :P Liczę na szybką lokalizację kubeczka. Ale masz rację, w Doidy brakuje nudziakowych/pastelowych kolorów. Ten róż taki majtkowy -_-
    Ja nie noszę nigdzie fotelika, szkoda pleców i ręki :P wszędzie się ładuję z fotelikiem na stelażu wózka, z drogi śledzie, księżniczka jedzie :P

Sara, to moze faktycznie chodziło o RD ;)
    Ja jako powody KP wysoko na liście mam "z lenistwa" :D nawet na ostatniej wizycie gin się pytał jak noce, mówię, że całe szczęście że kp, bo żadna nie była przespana, teraz regres jeszcze, a on (tu cytuję dosłownie) "no i super, wyciąga pani sprzęt i można spać dalej" - dobrze, że nie tylko ja podpisuję się pod tym argumentem rękami i nogami :D ale teraz straszną bekę mamy z mężem z "wyciągania sprzętu" :P
    Wgl Lidla w nocy opróżnia pierś do końca zanim zaśnie? Moja tylko sobie pociumka i zasypia. Jeszcze trochę tam jest, jak przycisnę, to tryska, a nie robi się kropelka :/ mogłaby się najeść pod koreczek i nie budzić za chwilę znowu...

Właśnie zalicza najdłuższą drzemkę w tym roku w ciągu dnia :P już ponad 2h śpi w chuście, ale jak się przebudza to popłakuje. Jadła o 11:30... Będzie grubo jak wstanie :/

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka- przegapiłam dwa ostatnie posty.
    Co do wyrastania z łupiny to wszystko zależy od dziecka i od fotelika. Tola była drobna i w maxicosi jeździła dobre 15-16 miesięcy :)

Pucz mąż mistrz logistyki? Kciuki za USG!

Ja jutro jadę z Lidką do tej poradni szczepień. Mamy do zrobienia 160 km. Mam nadzieję, że nie będzie wyla całą drogę 🫠 ostatnio jeździmy maksymalnie 30-40 km i jest ok. Więc może i Lublin wytrzyma.
    A wyobraźcie sobie, że Tola była niewiele starsza jak robiła ze mną 500 km bez marudzenia 😆 przy Lidce do abstrakcja

Ogórkowa bardzo różnie. Lidka się budzi bardzo często ale w ciągu nocy takie karmienia że naprawdę przysysa się i opróżnia mamy 2. Około 22-23 i 4-5. Reszta to "ból życia". Pociągnie kilka razy albo i wcale nie chce cyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 15:01

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ