Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczorajsze USG przezciemiączkowe wyszlo źle...
    Jutro mamy konsultacje z neurologiem od fizjo, teleporade z rodzinna i jedziemy do neurologa do Bydgoszczy, bo udało mi sie wyhaczyć termin, który ktoś zwolnił.
    Oby były jeszcze jakieś inne opcje niż ta najbardziej prawdopodobna, bo od wczoraj toniemy we łzach i mimo, że staramy się trzymać przy Poldziu to nie jest to łatwe.

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz! Tak strasznie przykro, że spotykało was takie zmartwienie. Trzymaj się, jesteś bardzo dzielna. Mam nadzieję, że te wasze najgorsze obawy się nie potwierdzą:(

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, zdrówka dla Lidaska ❤️

Pucz, jesteśmy z Wami całym sercem ❤️ trzymamy kciuki za Poldzia, oby to nie było to, co myślicie 🤞 w razie potrzeby masz tu dodatkowe wsparcie, jutro będziemy się stresowac razem z Wami ❤️😓

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz dawaj znac po konsultacji 🥺 trzymajcie się mocno ❤️ jutro myślami z Wami

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz ❤️❤️
    Dokładnie jutro myślami z wami!

Zdrówka dla Lidusi❤️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Pucz cofnęłam się do tego co nam pisałaś, że mieliście weryfikować i znalazłam informacje, że jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to taka asymetria komór może nie świadczyć zupełnie o niczym i wizyta u neurologa to po prostu profilaktyka. Mam nadzieje, że tak właśnie u Was będzie 🍀 Kciuki ❤️

Sara…nie wiem co mam na to napisac 😬 Mam wrażenie, że Longanimity poruszyła najbardziej adekwatny wątek, że Lidka robiła sobie jaja już w brzuchu… zdrówka dla tej małej gwiazdy ⭐️

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝

Wysłany: 6 lutego, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra urodziła sn piękna, czarnowłosa córeczkę :) dziewczyny mają się dobrze. I taaak, mega się cieszę, że mój F będzie miał siostrzyczkę praktycznie w tym samym wieku ;)

agentka93, Sara30, Ogoorkowa, Longanimity, Kasio lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidka ma gorączkę 40 st i odmawia piersi, podnosi ją do wymiotów 😐
    Autentycznie jestem przerażona 😧

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 7 lutego, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara,to niebezpieczne już,co? Zdrówka dla Lidki, dawaj znać.

Moja koleżanka wczoraj pisała, że w żłobku u jej malucha jest bardzo dużo przypadków takich objawów, 3 dniówki, mega wysoka gorączka bez zajęcia dróg oddechowych.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania mi też 3-dniowka przeszła przez myśl ale powiem szczerze, tak wysoka gorączka u takiego maleństwa to jest na granicy bezpieczeństwa. W nocy udało mi się ją zbić lekami i okładami, mała zasnęła i koło 3 zjadła z 2 piersi dopiero. Ale teraz znowu temperatura rośnie, ona zaczyna sapać, pojękiwać, bardzo szybko oddycha, jęczy.
    Co jakiś czas podkurcza nogi i poplakuje a to mi sugeruje ból brzucha (?)
    Czekam jeszcze chwilę i zbijamy temp znowu.
    W nocy miałam mocny dylemat i nie wiedziałam, czy nie powinnam jechać na SOR z taką temperaturą ale skoro zbilam to zostałam w domu. Nie wiem czy jechać na te badania, atakować rano pediatrę czy jechać na izbę?
    Jak słowo daję, żadne z moich dzieci nie było tak chore w takim wieku 🥺
    A myślę, że tak wysoka gorączka wyklucza, że to od zębów. Musi być jakaś konkretna infekcja. No i ta morfologia...

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara może morfologia wyłapała wczesne stadium tej infekcji... ale nie ma co gdybać bo lekarzem nie jestem...
    Pewnie już działacie, trzymam kciuki żeby wam jak najszybciej pomogli 🤞❤️

Zbysiu właśnie ulał leżąc na plecach a dawno tego nie robił... jakoś nie wierzę w cudowną moc tego syropu na refluks... byle mu ten katar przeszedł 🙈
    Wczoraj Zbyś zrobił akcje paniczny placz chyba z głodu i zmęczenia.
    Po wizycie pojechaliśmy do moich teściów i mój tata miał nas zawieść a W. miał przyjechać ale że tata wszedł na kawę to wracaliśmy z nim, a Zbyś zaaferowany innym miejscem nie zauważył że już jest głodny... przypomniało mu się jak tylko ruszyliśmy samochodem 😑
    Ja trzeci dzień z rzędu budzę się z bólem głowy... wieje u nas strasznie więc chyba dzisiaj nie wyjdziemy na spacer bo mnie zwieje razem z wózkiem 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super wiadomość 😍 no dzieciaki będą miały super wspomnienia ze wspólnych zabaw 🤩

Sara, nie wiem nawet co powiedzieć... daj znać co robicie z Lidką :( biedna malutka :(

U nas katar jakby nieco mocniejszy, ale bez temperatury. Za to cała noc na cycu, jakbym miała trzecia pierś to też by oproznila... druga taka straszna noc z Młoda w życiu 🤯

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa teoretycznie to dobrze jak ten katar się taki gęściejszy robi co sprawia wrażenie że jest gorzej a tak naprawdę organizm zwalcza wirusa, tzw musi być gorzej żeby było lepiej... u nas to zagęszczenie katarku trwa od ponad tygodnia... choć tak naprawdę jest takie pośrednie bo już tak często Zbyś się nie budzi przez to. Współczuję ale napewno niedługo Poli się poprawi 🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8:05 już byłam u pediatry z małą. Gorączka po lekach spada maksymalnie na godzinę i to do 38,5 najnizej i wraca. Pediatra zauważył wysiłek oddechowy i początki odwodnienia. Mamy skierowanie na oddział 😐
    Powiedziała, że szkoda tracić czas na badania i diagnostykę w normalnym trybie bo u takiego maluszka stan może się w każdej chwili zmienić. Osłuchowo czysto, gardło zdrowe.
    Także pakuje się ekspresem i jedziemy.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara,masakra, daj znać co tam u Was, jak już coś będzie wiadomo 🙁

Ogoorkowa dla Poli tez dużo zdrówka!

Co za okropny czas z tymi chorobami.

U nas dziś pogoda też beznadzieja, leje i wieje. Ale chyba będę musiała się wybrać, bo mam trochę rzeczy do załatwienia w mieście.
    Także kawka, chwila dzień dobry TVN i do boju 😛

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara 🤞🤞🤞🍀🍀🍀

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi się wydaje,że to nie jest katar taki chorobowy, jest inny niż w grudniu. Tu bym powiedziała, że wygląda jak mój katar 🤡 ze wszystkich rzeczy do odziedziczenia po mnie, wybrała sobie śluzówkę nosa, no gorzej trafić nie mogła 😅 wtedy po spacerze było lepiej, była osuszona. Teraz po spacerze trzeba odciągnąć. W każdym razie wysmarowałam maścią na ząbki i w spokoju dokończyła jedzenie, bo się szarpała okropnie 🫣 ale musze kupić ta camilie, o której chyba Sara mówiła, bo jest delikatniejsza :P

Agentka powodzenia na spacerze :D ja się szykowałam na dzisiaj, naładowałam słuchawki ale no nie wiem, czy się skusze 😅

Sara w miarę możliwości relacjonuj, bo się martwimy ❤️🤞na prawdę ciężki dzień tu dzisiaj mamy! Dużo kciuków trzeba trzymać!

age.png

Wysłany: 7 lutego, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F śpi sobie drzemkę cyckową już 50 min. Ciekawe serio, że nagle mu się tak zmieniło j zaczął zasypiać przy piersi. Wczoraj w dzień coś mu dolegało, płakał łezkami :( nie krzyczał z nerwowy,tylko płakał. Nie potrafiłam powiedzieć, co mu jest, więc na noc dostał i Espumisan, i żel na dziąsła. Pomogło chyba,bo wstał dziś w lepszym humorze.

Jutro szczepienie. Mam nadzieję, że dobrze zniesie. To już ostatnie 6w1, pneumo i rota. Teraz dwa na menigo.

Sara, trzymam kciuki 🤞🤞🤞

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, współczuję nerwów i jestem z Wami myślami! 😘

Sara, biedna Lidka 😐 zdrówka dla niej i spokoju dla Ciebie! Dawaj znać jak tam na oddziale!

Ogoorkowa, Longanimity, dla Waszych maluszków też zdrówka, niech im przejdzie szybko katarek!

Kania, gratulacje dla siostry 🥰 superancko że Filip będzie miał siostrzyczkę praktycznie w tym samym wieku!

Ja dziś spacer olewam, nie dość że wieje to jeszcze pada. Niech Cię tam Agentka nie zwieje!

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania Zbysiu usnął rano na moich kolanach w trakcie karmienia i nie pamiętam żeby mu się to zdarzało... generalnie czasem przymknął oko ale jak brałam butelkę to się budził... a dzisiaj usnął i nawet przy odbiciu ledwo się trochę wybudził 🤷‍♀️ ja upatruje u nas pogody... ja się kijowo czuję może Zbyś też 🙈
    Nie wiem może to chwilowe ale wydaje mi się że zaczął jeść spokojniej po tym syropie... może rzeczywiście go paliło w przełyku i dlatego tak się rzucał 😮‍💨

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ