Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka poczytaj o swoim foteliku bo zwykle są do 13kg lub jakiegoś tam wzrostu chyba 86🤔 głowa nie powinna wystawać 😉

Co do mm to właśnie dlatego ekspres do mleka neno (właściwie to podgrzewacz do wody) mamy w sypialni bo najgorzej było w nocy z tym mlekiem... narazie jeszcze tak zostawię myślę że jeszcze góra 2 miesiące... może krócej... dopóki Zbys leży grzecznie na przewijaku jak robie obok mleko... bo jak zacznie chociażby się obracać no to przenosze do kuchni 😉
    No i też kwestia wyparzania... niby mówią że do 6m po każdym użyciu... ostatnio nie robię już tego nawet codziennie bo on coraz więcej na podłodze... zabawek przecież nie sterylizuje po każdej kropli śliny... jakoś staram się zachować zdrowy rozsądek 🤷‍♀️
    Jeszcze do niedawna po każdym umyciu płynem przelewałam wodą przegotowaną😮‍💨 no pod tym względem kp napewno lepsza... ale mieliśmy tylko taki może 1tydzien w życiu Zbysia że nie dokarmialismy z butelki 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, jeśli nie przełamiesz się do jeżdżenia to ja na Twoim miejscu na razie pociąg z fotelikiem w stelażu bym brała, a np. na roczek zaproponowała rodzicom kupno fotelika do nich. Mój siostrzeniec jeździł 10 miesięcy w łupinie, potem sie przesiedli, ale myślę że do roku dacie radę 😁

Ja jeszcze nie myślę o RD i akcesoriach, bo liczę na to, że ogarniemy to już po przeprowadzce, chociaż na razie mamy takie opóźnienie z księgą, że szkoda gadać. Ale pewnie w bboxa jakoś niedługo zainwestuje, bo to wiem, że działa :D

U nas całkiem sprawnie idzie karmienie, nawet w nocy - mała ma całkiem stałe godziny pobudek, więc zdarza nam się obudzić chwilę przed nią, zrobić mleko i zostawić w podgrzewaczu i wyjąć za np. 20 minut. A no i butelek mamy 7, wypłukuje po każdym jedzeniu a wieczorem robię akcję mycie albo mycie i wygotowanie (na zmianę co drugi dzień). Dzięki tej ilości i podgrzewaczu idzie super szybko.
    Są momenty, kiedy mam wyrzuty sumienia że nie pokarmiłam jej dłużej niż 3 dni, ale potem przypominam sobie jaki duży dyskomfort mi to sprawiało i że nie brałabym leków, więc może zdrowotnie dla niej byłoby lepiej, ale nasza relacja by wtedy mogła kuleć. Przez pierwsze dwa tygodnie jej za każdym razem jak była głodna to ja zaczynałam płakać, ale nie dlatego że jej nie karmię piersią tylko przypominając sobie ból i dyskomfort. A teraz jestem cała dla niej, mam opcję wyjścia z domu (z której korzystam dużo mniej chętnie niż na początku myślałam) no i wygodę przewidywalności rytmu dnia.
    W każdym razie mega podziwiam mamy kp, bo to mega poświęcenie 💪

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak pomyśle, gorzej jakby padało to ta łupina słabo się sprawdzi 🧐
    Nie wiem czy się nie zaczyna ząbkowanie, sporo Iga pokrzykuje, jakoś dziwnie z 💩 i nawet jej podłożyć rękę w pobliżu to łapie i gryzie. Dziąsła jakby lekko spuchnięte, ale nie wiem czy sobie nie wkręcam tego.
    No i ośmiorniczka z mombelli to od wczoraj najlepsza zabawka świata, a przede wszystkim jej macki. Także co podchodze to mam taki widok 😅
    FE341-B07-EA3-B-4831-B404-A088-D921-C980.jpg

Kania_czubajka, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla mam karmiących mm baaaardzo polecam ekspres babybrezza. Nie jest to tania zabawka ale jak dla mnie warta ceny 😄 przy starszej 2-ce miałam i uwielbiałam. Działa jak ekspres do kawy - jest zasobnik na mleko, zbiornik na wodę. Klikamy jaką chcemy porcje i nalewa się ciepłe, wymieszane mleko 🤪

Agentka ale ona do Lidki podobna na tym zdjęciu! 😁 U nas furorę robi zabawka, którą nazwaliśmy "wirus" :D później wrzucę foto.
    Mała własnie usnęła więc zamierzam się wykąpać i zrobić kolację - obym zdążyła 🙈

A mi się zdaje, że Lidce brzuch dokucza. Wali takie śmierdzące bąki, że głowa mała. Jak stary chłop po grochowce 🙈 zobaczymy co będzie w nocy

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ośmiorniczka to jest interesująca zabawka. Chciałam ją mieć dla młodego, ale trochę mi było szkoda kasy, myślałam że ktoś spyta, co chcemy a jednak no ... Nikt nie pytał 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest wirus :D
    Wyobraźcie sobie, że stary znalazł karton z zabawkami, które były odłożone w garażu na "odda się komuś" 😂 i tam właśnie był wirus. Tolka go uwielbiała i Lidka też 😁

IMG20240205205107.jpg

Ogoorkowa, Kania_czubajka, Longanimity, Sagi lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana :)
    Nie uwierzycie 🥺 Lidka usnęła o 19:30 i spala do 22:30 (standard) ale... Opróżniła 2 cyce i spala dalej do 4:20 🥺🥰 coś wspaniałego. Potem szybkie karmienie i spalysmy do 7.

Właśnie wyjeżdżamy na wizytę - mamy na 10. Oby zniosła drogę w miarę bo jak słowo daję - wysadzę gnojka pod lasem 🙈😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj do lekarza... no 2,5tyg katar i ciągle takie przeszkadzakacy w spaniu no i w ciągu dniach też słychać że go przytyka 🥴 przy okazji zapytam o te ulewania 😔
    Ja z bólem głowy... myślałam że od kręgosłupa przez spanie w wymuszonej pozycji ale po paracetamolu nie przeszło wiec trzeba grubszy kaliber na migrene zażyć 🤷‍♀️
    Pediatra dopiero 16.30 wiec spacerek na 2gą drzemkę wleci napewno 💪swoją drogą wczoraj były 4drzemki (40min; 1,5h; 1h; 40min) jął nie wiem jak to się udało wcisnąć ale może to też przez ten katar Zbyś okna aktywności ma takie max 1h45min...

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity tak się wczoraj zastanawialam czy to nie jest jakiś alergiczny? Coś długo, jak ja infekcyjny.

My po kontroli bioderek, wszystko dobrze także kończymy te przygodę:)

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :) wyłącz te wyrzuty sumienia <3
    Kurcze, KW to często długi czas oczekiwania :( ale oby ruszyło!

Agentka u nas też aktualnie inne zabawki są be, tylko gryzaki. Są brzydkie kupki, przerwy w karmieniu na podrapanie się po dziąsłach... Od przedwczoraj w sumie. A jak posmarowaliśmy jej wieczorem maścią na ząbkowanie, to przez 1,5h był inny dzidziuś :D
    Fajna ta ośmiornica :D do nas właśnie przyszła mata, więc zaraz podmieniam puzzle :D

Sara ma potencjał ten "wirus" :D łatwy do łapania, dużo elementów do gryzienia :D teraz zupełnie inaczej patrzę na zabawki dla dzieci :D

Longanimity jakie cudowne czasy drzemek! :O Zazdroszczę :D

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie potwierdziłam że Zbyś nie toleruje tego isonasinu... wkropiłam po kropli i po drzemce jeszcze w łóżeczku ulał na ubranko wiec nawet można by to nazwać że zwymiotował a tak mu się nie zdarza zazwyczaj 😮‍💨

Na alergiczny nie nie wygląda bo za gęsty się wydaje 🥴 No nie wiem... nie znam się na katarze dziecięcym ale zdecydowanie za długo to już trwa... na szczęście 3miesiace skończone to już jakieś leki może dostać gdyby coś.
    Chyba ze u nas też już jakiś żabek się wyrzyna ale no też nie widzę 🙈

Agentka super że bioderka w porządku!

Sara mam nadzieję że dajecie radę w podróży 💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity,strasznie długo się ciągną u Was te katarki, strasznie współczuję :(

Sara, wirus faktycznie ma potencjał :D i też tak jak dziewczyny mówią, inaczej teraz patrzę na zabawki dla dzieci- czy da się złapać i wsadzić do gębały 😅

Agentka👋 piątka za bioderka! ;)

Ps. Moja siostra urodziła 🥹☺️

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lomganimity, a może coś od ząbków ten katar? 🤔

Kania ale ekstra! Filipek będzie mieć dzieci praktycznie w swoim wieku w bliskiej rodzinie 🤩 mam nadzieję,że poród bez komplikacji i znośny? 👌

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania gratulacje dla siostry!❤️❤️

Ogoorkowa niby super z tymi drzemkami ale podejrzanie krótkie OA 🙈
    Też myślę o ząbkowaniu ale kurcze no ja nic nie widzę 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania gratulacje 🥺❤️ cudowna wiadomość! Jak maluszek i mama?

Longanimity strasznie długo. Katar przy ząbkowaniu u moich dzieci bardziej przypominał wodnisty i przezroczysty gil niż takiego gęstego gluta. Może faktycznie coś się ciągnie infekcyjnego. A inhalacje robisz?

Oj tak dziewczyny, ja też na zabawki patrzę teraz inaczej 😅 za to powiem wam, czeka mnie nowe doświadczenie. W związku z tym, że między starszymi dziećmi jest mniejsza różnica nie miałam w domu takiego rozstrzalu zabawek i już oczyma wyobraźni widzę LEGO Emila i raczkującą Lidke 🫠😧

My już w domu. Lidka przespała większość drogi i wcale nie wyla w aucie 🥰 wizyta - ekspresowa. Potwierdzili NOP. jak stwierdzili - typowy NOP po szczepieniu na krztusiec. Zalecenia mamy takie, że szczepimy się w swojej przychodni. Rotawirus normalnie (już umówiłam na jutro drugą dawkę bo czas nas goni) natomiast reszta - Lidka dostanie szczepionkę acelularną i mamy odroczone szczepienie o jeszcze 2-3 miesiące aby układ nerwowy bardziej dojrzał :)
    Także ogólnie jestem zadowolona z wyniku wizyty :)

A na objawy ząbkowania u Emmy pomagała Camilia. To lek homeopatyczny więc nawet nie lek i nie umiem powiedzieć, w czym tkwi jego fenomen ale no... Pomagał 🙈

Lidka dziś zaliczyła 2 półgodzinne drzemki w aucie więc nie wiem co to będzie dalej 🙈 ale po dzisiejszej nocy potwierdza mi się jedno - znacznie lepsze noce mamy po dniu z długą drzemką. A jak w dzień śpi 3 x 30 min to potem w nocy budzi się co godzinę 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie pisałam wam! Wczoraj skończyłam z dziećmi puzzle :D
    Tak ich wciągnęło, że dziś zamawiamy kolejne 😎IMG20240205181837.jpg
    jak usunąć konto z fotki

I słuchajcie tego! Ogólnie te puzzle wygrała Emma w konkursie na kostium na balu. Wczoraj je skończyliśmy ale bardziej pasowały do pokoju Emila więc u niego wiszą.
    Dzisiaj podsłuchałam, jak Emma próbowała wyłudzić od brata 80 zł. Jakie miała argumenty?
    Bo puzzle wygrała w konkursie na przebranie a kostium, kupiła sobie ze swoich kieszonkowych więc powinien jej oddać hajs za niego 😂😂😂😂
    Wychowuje modliszkę czy mi się wydaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 12:35

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara super że udało się załatwić jednorazową wizytą💪
    Aktualnie to najwięcej psikam wodą morską ślę też bez przesady. A też jak tak analizuje to końcem tygodnia już było lepiej bo w ciągu dnia tak nie było słychać charczenia w nosie no i od soboty robi przerwy przy karmieniu na oddech 😮‍💨 wiec no coś nie halo jest🥴
    Ja właśnie wróciłam ze spaceru... niby na plusie ale nadal wieje 🙈

Sara puzzle super, może to taki etap z tą kasą bo niby dobrze ze upomina się o swoje ale no tak trochę do brata to średnio 😅

Co do zabawek to ja wiem że dla dzieci dzielenie jest trudne... ale zabieranie cudzych zabawek powinno być bardziej jakoś przez rodziców pilnowane 🙈 właśnie ostatnio kuzynka Zbysiowi zabierała (mieliśmy ze sobą 2 zabawki) I to ja musiałam jej pilnować bo przecież to jest ubaw że on jeszcze nie umie wyrwać jej zabawki z rąk 😑

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity no to już poniżej pasa. Przecież Zbys nie jest w stanie zadbać o swoje interesy. Rodzice tej dziewczynki zdecydowanie powinni reagować - to ich rola. Jeśli chodzi o starsze dzieci to ja z zasady nie wtryniam się w przepychanki. Dzieci muszą nauczyć się rozwiązywać drobne konflikty ale swoje uczę tego, że oczywiście, dzielenie się jest dobre ale jeśli nie mają ochoty to nie muszą dzielić się swoją własnością. One decydują o tym czy się podzielą czy nie i kiedy :) może mam "z górki" bo przeważnie dzielą się swoimi rzeczami czy z rodzeństwem czy z kolegami, ale jeśli któreś nie chce to szanuje to. Ja też mam rzeczy, których nie chciałabym pożyczać 😁

Wiecie co, mi już ręce opadają po same cycki. Lidka spala ślicznie w nocy, wstała bez kataru, kaszlu. Normalne zdrowe dziecko. Wczoraj pediatra ją badała, osłuchiwala - ok. Dzisiaj pediatra też badała - osłuchowo czysto. Wróciliśmy do domu a ona zaczęła gorączkować 😐 ma zaszklone oczy, marudna jest. Od 2-3 dni mam wrażenie, że boli ją brzuch bo się pręży, stęka ale kupy robi normalnie więc to nie zaparcia.
    Jutro na 12:30 mamy wizytę i szczepienie na rota. Ale podejrzewam, że szczepienie się nie odbędzie ale na wizytę pojadę no bo ta podejrzana morfologia + teraz gorączka nie są normalne.
    Oby tylko ta gorączka się nie rozszalała.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara Lidka robiła sobie jaja zanim się urodziła więc może to i tym razem tak się skończy 🙈

My nadal wiemy że nic nie wiemy... osłuchowo czysto a to najważniejsze!
    Być może to od ulewania nie chce się zaleczyć🥴 dostał syrop i skierowanie na usg brzuszka. No i mamy inhalować nebudem baby.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity nebud jest dobry, powinien pomóc 👌 a może to faktycznie od ulewania 🤔

Lidka gorączkuje do 39 st. Innych objawów brak poza tym, że dużo śpi i jest taka marudno-przymulona 🥺
    Dzwoniłam do pediatry odwołać jutrzejszy rotawirus i zamiast do niej na wizytę, mamy jechać powtórzyć morfologię z rozmazem ręcznym, zrobić mocz i CRP

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ