Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakiś dzień śpiocha. My jeszcze nie wyszłyśmy, bo Iga zrobiła sobie pierwsza drzemke w łóżeczku godzinę po wstaniu, przed chwila się obudziła i znów przysypia na cycku.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u nas tez było szybkie zasypianie :D zabawy na macie, nagle maruda, Wielka kupa, przewijanie ze zmiana outfitu bobasa, poszłam z nią na rękach zamoczyć brudne ciuszki, wracam do pokoju, chce bujać a ona już śpi 😅 także pije kawkę i zamawiam rzeczy do tortów, w weekend robię dla dziadka a za miesiąc na roczek córeczki przyjaciółki 🤞

I nie ma opcji, że ruszę nos z domu dzisiaj 😅 nasza choinka w doniczce na ogródku już 2x "zemdlała", niech leży, już jej nie podnoszę 😅

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ja wczoraj zrobiłam zamówienie 🎂 i leję na chrzciny jednak😊 już sobie rozplanowałam na 3 dni robotę 💪jak masz coś sprawdzonego to poproszę polecajki 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, szacun! :D ja jako specjalistka od tortów, która zrobiła w życiu 1 (słownie jeden) tort, mogę polecieć przepisy Sugarlady, jest wytłumaczone prosto i dokładnie 😅 no i jest lekki, śmietankowy z cytrynowym nasączeniem :D tylko ozdobiłam go po prostu tynkiem, bez takich cudów :D

https://youtu.be/RYzhI8q5J-o?si=phAi628Mv1uAxGdr

Tylko tą malinową chrupkę bym jednak zrobiła osobno i włożyła już zastygniętą w tort, bo u mnie trochę jakby rozmokła i nie była super chrupiąca :(

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę robić chrupkę z białej czekolady i żelke owocową z przepisu z termomixa właśnie dzień wcześniej💪 biszkopt też chyba z TM zrobie💪 a masę (śmietana cukier maskarpone) ubije w robocie planetarnym od mamy🤔
    Zamowilam różne posypki bo jeszcze nie wiem której użyje a reszta będzie na inne okazję 😅 planuje dla siebie upiec na 35 urodziny 🙈🙈🙈🙈🙈 i kupiłam wędkarza na pontonie dla mojego małżonka ale to dopiero na czerwiec 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja TM nie mam, wszystko miksowalam najtańszym mikserkiem, ale dało radę 😅 tylko wymagało więcej czasu 😆 już widzę doświadczona jesteś, że te rzeczy robisz osobno, przed składaniem :D

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobiłyście ochotę na słodkie 😂 A w moich pudełkach był dziś tylko twaróg z porzeczką i bananem.
    Ale za to się pochwale- ostatnio stanęłam z Igą na wadze i mówię „o nie, czy ona chudnie”, ale na szczęście okazało się, że to ja 🤣 W tydzień prawie kilogram, a trzymam się tak se, bo lubię podjeść jakiegos kinderka do tego, ale za to fast foody nie wlatują w przypływie głodu.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ja już trochę różnych i tortów i ciast ala tort upiekłam tylko z dekoracją to tak średnio 🙈 dlatego teraz pokupowalam gotówce (nawet gotowca do podgrzania do zrobienia dripu) no i piękne malowane ręcznie pierniczki jako topery 😊
    Moja mama zawsze nam piekła torty i jak też zamierzam kultywować tradycje tyle ze ozdoby będę zamawiać 🥳

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię bo Lidas ciężko znosi życie dziś. Właśnie usnęła na moich rękach pod kroplówką.
    Potraktowano nas bardzo poważnie, ma już zlecone badania krwi i moczu, zrobili jej już prześwietlenie płuc - czysto. Przyszły wyniki prokalcytoniny póki co i są bardzo podwyższone. Mała cały czas gorączkuje. Jest dość mocna infekcja bakteryjna tylko nie wiadomo gdzie. Zrobili jej posiewy krwi w kierunku sepsy ale już dostaje antybiotyk 🙏 jest też wysokie prawdopodobieństwo że to ZUM i to dość zaawansowany. To są 2 typy lekarzy.
    Cytuję panią doktor "mama powinna dostać medal za czujność".
    Będzie jeszcze konsultacja laryngologa aby wykluczyć zapalenie ucha i USG jamy brzusznej.

Obawiałam się, że nas zbagatelizuja albo zjedzą, że matka panikuje a dziecko jedynie gorączkuje ale w takich sytuacjach matka najlepiej czuje kiedy trzeba działać zdecydowanie. Cieszę się, że już jest leczona. Jeśli to zakażenie krwi to każda kolejna godzina w domu nioslaby potworne ryzyko 🥺

Edit: była pani doktor. Mocz czysty. Także dalej nie wiadomo gdzie zakażenie 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 15:00

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity widać, że nie jeden tort już ogarniałaś :D super tradycja :) moja mama piecze dużo ciast, ale tortów nie 🤔 nie wiem w sumie czemu 😅

Sara wszystkie kciuki są na pokładzie, oby jak najszybciej trafili gdzie to zakażenie ❤️❤️ Lidka niech wypoczywa ❤️

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja przestałam jesc fast foody jak odkryłam, że młoda ma śmierdzące bąki jak zjem jakąś mrożona pizze 😅 dobrze, że po słodyczach nic jej nie jest 🤡
    Robiąc porządki w szafie odkryłam, że są na mnie luźne jeansy, które były dobre tuż przed ślubem (wiadomo, formą życia 😅). Ja bym już serio nie chciała chudnąć, nie potrzebuje, ale nadal leci i już nie cieszy aż tak 🙄

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niech antybiotyk w ciemno zadziała 🤞🤞🤞🤞🤞 zdrówka I spokoju!!!

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki... Lidka ma ... Grypę!
    W wyniku której doszło do nadkażenia bakteryjnego stąd wysokie wykładniki stanu zapalnego.

Kamień z serca! 🙏🥺

Aczkolwiek nadal czuje się fatalnie

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, dobrze, że już wiadomo, na co ją leczyć 💪 długo zostajecie w szpitalu? Jak resztą z tatą w domu?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania naprwno dopóki gorączkuje i dopóki wykładniki stanu zapalnego nie spadną (CRP i prokalcytonina) a ile to potrwa? Zależy od organizmu małej.

Dzieci w domu... Ehm... Chciałabym powiedzieć że dobrze, ale właśnie Paweł dzwonił, że Tola ma 39 st gorączki 😐 ale jeśli wiemy, że Lidka ma grypę to na 99% Tola też ją ma 😐 przy czym Tolki organizm mimo obciążeń jest silniejszy niż niemowlęcia i powinien sam poradzić sobie z wirusem a jeśli trzeba będzie, to zwykła porada lekarska i leki wystarczą

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, bądźcie dzielni. Poldziu jest silnym, dobrze rozwijającym się chłopcem, bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki żeby nie wpływało to na jego rozwój dalej 🤞.

Sara, za Lidkę i Tolę trzymam kciuki. Dobrze że szybko zadziałałaś i w szpitalu też Was nie zlali. Mnie pobyt w szpitalu w izolatce przetrzepał konkretnie mentalnie, mam nadzieję że Wy szybko wyjdziecie i obejdzie się bez komplikacji. 🤞

Jesli chodzi o wagę to u mnie już powrót do wagi sprzed ciąży, ale figurowo to zdecydowanie nie jest jeszcze to 🫣 ale takiego bicka dostałam od latania z fotelikiem po schodach że szkoda gadać.

Dziś Tosia poznała dwójkę swoich pradziadków, podeszła do nich dużo bardziej entuzjastycznie niż się spodziewałam. Ale to najwyraźniej moja projekcja emocji w ich stronę 😅

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS ja jestem szpitalną weteranką więc dla mnie luz poza jednym . Nie wiem jak my przetrwamy noce skoro Lidka ma łóżeczko a ja fotel 🙈🙈🙈

Co do wagi to ja mam -17 kg ale choćbym zrzuciła jeszcze 17 to no... Brzuch już nie ten 😐 ale prawdę mówiąc już po pierwszej ciąży sie zmienił więc jakby miałam czas przywyknąć 😂

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara co za ulga… cały dzień dziś myślałam o Lidce🙈

RiverS rozumiem, że relacje z dziadkami tak średnio?
    Fajnie, że Tosia pozytywnie 😊

Ode mnie jest już tylko, a może i aż mój dziadek.
    Od męża są 2 babcie, ale jedna już ciężko kapująca😬
    Ile bym dała, aby moja babcia doczekała ❤️
    W ogóle jaka dziś historia, ogólnie nie wierze w takie spirytystyczne rzeczy, ale dziś aż mną zatrzęsło.
    Poszlysmy na ten wietrzny spacer, słuchałam muzyki i akurat miałam „Mori” Dawida Podsiadlo na słuchawkach i myślałam o mojej babci, że jaka szkoda, że jej nie ma itd (na maxa mi się ta piosenka kojarzy z jej czasem odchodzenia), piosenka się skończyła i idzie na przeciwko mnie jakaś starsza pani, uśmiecha się i zaczyna coś do mnie mówić. Zdjęłam słuchawki, a ona „synek czy córeczka?”, odpowiadam a ona patrzy na Igę, później na mnie i mówi „Nic się nie martw, Bóg nad Wami czuwa, a jeszcze się dziś za Was pomodlę. Piękna dziewczynka.” i poszła…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara no to kciuki żebyście się choć trochę wyspały! A może akurat Lidka Cię zaskoczy 🤞😉 jakby nie patrzeć to dobrze ze to "tylko" grypa i chyba w miarę wcześnie wyłapana.
    A wiesz już czy te wyniki morfologii to przez to były takie obniżone?

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka 🥺 takie historie mnie bardzo poruszają 🥺
    Ja mam żyjących 2 babcie i 2 dziadków więc z mojej strony dzieci mają 2 komplety pradziadków. Mój mąż natomiast nie ma już żadnej babci ani dziadka ale jeszcze 4 lata temu żyła JEGO prababcia. Zdążyła przed śmiercią poznać Tolę, swoją najmłodszą pra pra wnuczkę.

Longanimity według lekarza bez związku bo grypa u takiego maluszka postępuje błyskawicznie, nawet 1-2 dni po kontakcie z wirusem. Zakładając, że objawy ma od wczoraj to mogła mieć kontakt z grypą nawet w poniedziałek w naszej przychodni 🙈 lekarka sama przyznała że ucieszył ją ten wynik. Jak przyszła do mnie z wiadomością o moczu to powiedziała, że mocz NIESTETY dobry. Liczyli na zwykły ZUM a wysokość gorączki i tempo rozwoju + prokalcytonina sugerowały sepsę. Kazała mi oglądać Lidke co chwilę czy nie robią się wybroczyny 🥴 ja już miałam w głowie potworny scenariusz. A tu zonk. Grypa! Jeszcze chyba nigdy tak się nie cieszyłam, że dziecko ma starą poczciwą grypę 😂
    Co prawda doszło gdzieś do nadkażenia bakteryjnego ale zbadali Lidke jeszcze raz i doktorka mówi, że w uchu jest lekki nieżyt. Możliwe że grypa rzuciła się na ucho, zrobił się tam właśnie stan zapalny stąd wyniki. W każdym razie antybiotyk i leki przeciwgorączkowe działają ❤️ Lidka po raz pierwszy od wczoraj zainteresowała się zabawką 🥰
    A sama morfologia zrobiona dziś w szpitalu wyszła według pediatrów dobrze. Więc może to było jakieś chwilowe zawirowanie albo błąd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 19:52

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ