Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
To chyba jakiś dzień śpiocha. My jeszcze nie wyszłyśmy, bo Iga zrobiła sobie pierwsza drzemke w łóżeczku godzinę po wstaniu, przed chwila się obudziła i znów przysypia na cycku.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Haha u nas tez było szybkie zasypianie zabawy na macie, nagle maruda, Wielka kupa, przewijanie ze zmiana outfitu bobasa, poszłam z nią na rękach zamoczyć brudne ciuszki, wracam do pokoju, chce bujać a ona już śpi 😅 także pije kawkę i zamawiam rzeczy do tortów, w weekend robię dla dziadka a za miesiąc na roczek córeczki przyjaciółki 🤞
I nie ma opcji, że ruszę nos z domu dzisiaj 😅 nasza choinka w doniczce na ogródku już 2x "zemdlała", niech leży, już jej nie podnoszę 😅 -
Ogoorkowa ja wczoraj zrobiłam zamówienie 🎂 i leję na chrzciny jednak😊 już sobie rozplanowałam na 3 dni robotę 💪jak masz coś sprawdzonego to poproszę polecajki 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity, szacun! ja jako specjalistka od tortów, która zrobiła w życiu 1 (słownie jeden) tort, mogę polecieć przepisy Sugarlady, jest wytłumaczone prosto i dokładnie 😅 no i jest lekki, śmietankowy z cytrynowym nasączeniem tylko ozdobiłam go po prostu tynkiem, bez takich cudów
https://youtu.be/RYzhI8q5J-o?si=phAi628Mv1uAxGdr
Tylko tą malinową chrupkę bym jednak zrobiła osobno i włożyła już zastygniętą w tort, bo u mnie trochę jakby rozmokła i nie była super chrupiąca -
To ja będę robić chrupkę z białej czekolady i żelke owocową z przepisu z termomixa właśnie dzień wcześniej💪 biszkopt też chyba z TM zrobie💪 a masę (śmietana cukier maskarpone) ubije w robocie planetarnym od mamy🤔
Zamowilam różne posypki bo jeszcze nie wiem której użyje a reszta będzie na inne okazję 😅 planuje dla siebie upiec na 35 urodziny 🙈🙈🙈🙈🙈 i kupiłam wędkarza na pontonie dla mojego małżonka ale to dopiero na czerwiec 🤷♀️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Ale mi narobiłyście ochotę na słodkie 😂 A w moich pudełkach był dziś tylko twaróg z porzeczką i bananem.
Ale za to się pochwale- ostatnio stanęłam z Igą na wadze i mówię „o nie, czy ona chudnie”, ale na szczęście okazało się, że to ja 🤣 W tydzień prawie kilogram, a trzymam się tak se, bo lubię podjeść jakiegos kinderka do tego, ale za to fast foody nie wlatują w przypływie głodu.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
A bo ja już trochę różnych i tortów i ciast ala tort upiekłam tylko z dekoracją to tak średnio 🙈 dlatego teraz pokupowalam gotówce (nawet gotowca do podgrzania do zrobienia dripu) no i piękne malowane ręcznie pierniczki jako topery 😊
Moja mama zawsze nam piekła torty i jak też zamierzam kultywować tradycje tyle ze ozdoby będę zamawiać 🥳👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Dziewczyny nie nadrobię bo Lidas ciężko znosi życie dziś. Właśnie usnęła na moich rękach pod kroplówką.
Potraktowano nas bardzo poważnie, ma już zlecone badania krwi i moczu, zrobili jej już prześwietlenie płuc - czysto. Przyszły wyniki prokalcytoniny póki co i są bardzo podwyższone. Mała cały czas gorączkuje. Jest dość mocna infekcja bakteryjna tylko nie wiadomo gdzie. Zrobili jej posiewy krwi w kierunku sepsy ale już dostaje antybiotyk 🙏 jest też wysokie prawdopodobieństwo że to ZUM i to dość zaawansowany. To są 2 typy lekarzy.
Cytuję panią doktor "mama powinna dostać medal za czujność".
Będzie jeszcze konsultacja laryngologa aby wykluczyć zapalenie ucha i USG jamy brzusznej.
Obawiałam się, że nas zbagatelizuja albo zjedzą, że matka panikuje a dziecko jedynie gorączkuje ale w takich sytuacjach matka najlepiej czuje kiedy trzeba działać zdecydowanie. Cieszę się, że już jest leczona. Jeśli to zakażenie krwi to każda kolejna godzina w domu nioslaby potworne ryzyko 🥺
Edit: była pani doktor. Mocz czysty. Także dalej nie wiadomo gdzie zakażenie 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 15:00
-
Longanimity widać, że nie jeden tort już ogarniałaś super tradycja moja mama piecze dużo ciast, ale tortów nie 🤔 nie wiem w sumie czemu 😅
Sara wszystkie kciuki są na pokładzie, oby jak najszybciej trafili gdzie to zakażenie ❤️❤️ Lidka niech wypoczywa ❤️ -
Agentka ja przestałam jesc fast foody jak odkryłam, że młoda ma śmierdzące bąki jak zjem jakąś mrożona pizze 😅 dobrze, że po słodyczach nic jej nie jest 🤡
Robiąc porządki w szafie odkryłam, że są na mnie luźne jeansy, które były dobre tuż przed ślubem (wiadomo, formą życia 😅). Ja bym już serio nie chciała chudnąć, nie potrzebuje, ale nadal leci i już nie cieszy aż tak 🙄 -
I niech antybiotyk w ciemno zadziała 🤞🤞🤞🤞🤞 zdrówka I spokoju!!!👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Przyszły wyniki... Lidka ma ... Grypę!
W wyniku której doszło do nadkażenia bakteryjnego stąd wysokie wykładniki stanu zapalnego.
Kamień z serca! 🙏🥺
Aczkolwiek nadal czuje się fatalnie -
Kania naprwno dopóki gorączkuje i dopóki wykładniki stanu zapalnego nie spadną (CRP i prokalcytonina) a ile to potrwa? Zależy od organizmu małej.
Dzieci w domu... Ehm... Chciałabym powiedzieć że dobrze, ale właśnie Paweł dzwonił, że Tola ma 39 st gorączki 😐 ale jeśli wiemy, że Lidka ma grypę to na 99% Tola też ją ma 😐 przy czym Tolki organizm mimo obciążeń jest silniejszy niż niemowlęcia i powinien sam poradzić sobie z wirusem a jeśli trzeba będzie, to zwykła porada lekarska i leki wystarczą -
Pucz, bądźcie dzielni. Poldziu jest silnym, dobrze rozwijającym się chłopcem, bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki żeby nie wpływało to na jego rozwój dalej 🤞.
Sara, za Lidkę i Tolę trzymam kciuki. Dobrze że szybko zadziałałaś i w szpitalu też Was nie zlali. Mnie pobyt w szpitalu w izolatce przetrzepał konkretnie mentalnie, mam nadzieję że Wy szybko wyjdziecie i obejdzie się bez komplikacji. 🤞
Jesli chodzi o wagę to u mnie już powrót do wagi sprzed ciąży, ale figurowo to zdecydowanie nie jest jeszcze to 🫣 ale takiego bicka dostałam od latania z fotelikiem po schodach że szkoda gadać.
Dziś Tosia poznała dwójkę swoich pradziadków, podeszła do nich dużo bardziej entuzjastycznie niż się spodziewałam. Ale to najwyraźniej moja projekcja emocji w ich stronę 😅26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS ja jestem szpitalną weteranką więc dla mnie luz poza jednym . Nie wiem jak my przetrwamy noce skoro Lidka ma łóżeczko a ja fotel 🙈🙈🙈
Co do wagi to ja mam -17 kg ale choćbym zrzuciła jeszcze 17 to no... Brzuch już nie ten 😐 ale prawdę mówiąc już po pierwszej ciąży sie zmienił więc jakby miałam czas przywyknąć 😂 -
Sara co za ulga… cały dzień dziś myślałam o Lidce🙈
RiverS rozumiem, że relacje z dziadkami tak średnio?
Fajnie, że Tosia pozytywnie 😊
Ode mnie jest już tylko, a może i aż mój dziadek.
Od męża są 2 babcie, ale jedna już ciężko kapująca😬
Ile bym dała, aby moja babcia doczekała ❤️
W ogóle jaka dziś historia, ogólnie nie wierze w takie spirytystyczne rzeczy, ale dziś aż mną zatrzęsło.
Poszlysmy na ten wietrzny spacer, słuchałam muzyki i akurat miałam „Mori” Dawida Podsiadlo na słuchawkach i myślałam o mojej babci, że jaka szkoda, że jej nie ma itd (na maxa mi się ta piosenka kojarzy z jej czasem odchodzenia), piosenka się skończyła i idzie na przeciwko mnie jakaś starsza pani, uśmiecha się i zaczyna coś do mnie mówić. Zdjęłam słuchawki, a ona „synek czy córeczka?”, odpowiadam a ona patrzy na Igę, później na mnie i mówi „Nic się nie martw, Bóg nad Wami czuwa, a jeszcze się dziś za Was pomodlę. Piękna dziewczynka.” i poszła…Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara no to kciuki żebyście się choć trochę wyspały! A może akurat Lidka Cię zaskoczy 🤞😉 jakby nie patrzeć to dobrze ze to "tylko" grypa i chyba w miarę wcześnie wyłapana.
A wiesz już czy te wyniki morfologii to przez to były takie obniżone?
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Agentka 🥺 takie historie mnie bardzo poruszają 🥺
Ja mam żyjących 2 babcie i 2 dziadków więc z mojej strony dzieci mają 2 komplety pradziadków. Mój mąż natomiast nie ma już żadnej babci ani dziadka ale jeszcze 4 lata temu żyła JEGO prababcia. Zdążyła przed śmiercią poznać Tolę, swoją najmłodszą pra pra wnuczkę.
Longanimity według lekarza bez związku bo grypa u takiego maluszka postępuje błyskawicznie, nawet 1-2 dni po kontakcie z wirusem. Zakładając, że objawy ma od wczoraj to mogła mieć kontakt z grypą nawet w poniedziałek w naszej przychodni 🙈 lekarka sama przyznała że ucieszył ją ten wynik. Jak przyszła do mnie z wiadomością o moczu to powiedziała, że mocz NIESTETY dobry. Liczyli na zwykły ZUM a wysokość gorączki i tempo rozwoju + prokalcytonina sugerowały sepsę. Kazała mi oglądać Lidke co chwilę czy nie robią się wybroczyny 🥴 ja już miałam w głowie potworny scenariusz. A tu zonk. Grypa! Jeszcze chyba nigdy tak się nie cieszyłam, że dziecko ma starą poczciwą grypę 😂
Co prawda doszło gdzieś do nadkażenia bakteryjnego ale zbadali Lidke jeszcze raz i doktorka mówi, że w uchu jest lekki nieżyt. Możliwe że grypa rzuciła się na ucho, zrobił się tam właśnie stan zapalny stąd wyniki. W każdym razie antybiotyk i leki przeciwgorączkowe działają ❤️ Lidka po raz pierwszy od wczoraj zainteresowała się zabawką 🥰
A sama morfologia zrobiona dziś w szpitalu wyszła według pediatrów dobrze. Więc może to było jakieś chwilowe zawirowanie albo błąd?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 19:52