Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę Sara, jakie luksusy i pyszności w szpitalu się trafiły :D karma za bździągwę :D Paweł odkrywa uroki rodzicielstwa :D ciekawe, czy obiad ugotuje, czy zamówią :D

Longanimity marne pocieszenie, ale nie tylko Wasze drzemki się dzisiaj rozsypały... U nas miało być idealnie przed fizjo, ale wyszło tak, że ani w drzemki ani w karmienia nie podpasowało :/ pod koniec wizyty była śpiąca i głodna :/

Pocieszyłyście mnie z piąstkami, bo nasza pediatra pewnie znowu będzie kręcić nosem :P za to fizjo była zdziwiona nagraniami z wygibasów Poli, na szczęście Młoda sama, niezachęcana zaprezentowała obrót, samolot na brzuchu i wysoki podpór, więc nie wyszłam na matkę terrorystkę do ćwiczeń na macie :P póki co mamy nie przyspieszać jej dalszych umiejętności, żeby sobie podoskonaliła to co wymyśliła sobie do tej pory. Czuję się uspokojona i gotowa na spotkanie z pediatrą :P
    I udało się dostać termin w Luxmedzie na USG piersi na sobotę, także trzymajcie proszę kciuki :)

Ciekawe jak sytuacja u Pucz i Poldzia...

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa z tymi pediatrami już tak jest🤷🏻‍♀️ wyobraź sobie, że ci w szpitalu uznali, że Lidki waga jest jak najbardziej w normie i nie ma nic niepokojącego w jej przybieraniu. Dziś mamy już na liczniku 5,8 kg :D
    A wieści od fizjo idealne! Skoro Pola tak świetnie się rozwija to nic nie kombinuj. Ja kiedyś nie wiedziałam, ale dziecko jest "zaprogramowane" do zdobywania umiejętności w określonej kolejności i jeśli np na siłę będziemy uczyć je jakiejś rzeczy to nieświadomie możemy spowodować, że pominie jakiś drobny etap ale bardzo znaczący na przyszłość
    A Paweł będzie robił spaghetti dziś 😂 ku uciesze dzieci

Zaraz wam pokażę jaką laurkę do szpitala dostałam 🙈😅🥰
    IMG20240208144228.jpg
    IMG20240208144235.jpg
    e wrzuta

To niebieskie to ślina 😂😅🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 14:48

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale arcydzieło ❤️ a czy to ostatnie słowo coś oznacza czy nie umiem go przeczytać poprostu 😅
    Ale szczegóły są, nawet motyl jest 😊
    Super! Kochane masz dzieciaki ❤️

Zbysiu zalicza jakby regres bo nie obraca sie na brzuszek tylko wrócił do zabawki zawieszonej na pałąku 🤷‍♀️ gada sobie właśnie więc mu nie przeszkadzam i zrobie sobie kawę😅 no i wyoisze zaproszenia na chrzciny 😁 przynajmniej nie zapomnę ich wysłać 🙈

Poza wycieczką na pocztę chce zajrzeć do smyka i h&m bo może stacjonarnie kupię jakieś białe body z kołnierzykiem... tylko nie wiem w jaki rozmiar celować... ale chyba że smyka 74 a z hm 68...
    Dzisiaj doszłam do wniosku że sinsayowe 68 mogę powoli pakować bo są takie na styk... ale jak już pampers pełny to robią się ciasnawe 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego MVSL też nie mogę rozgryźć 😅 muszę dopytać.

Była konsultacja laryngologiczna. Oprócz tego wszystkiego Lidka ma jeszcze zapalenie ucha 😐

Longanimity ja sinsayowe 68 już odłożyłam bo Lidka to dlugasne stworzenie. Piżamki z nexta już na 6-9 miesięcy zakładam 🙈 ale 3-6 były za krótkie jak wyprostowała nogi.
    Zobacz może jeszcze w 5 10 15? Oni mają ładne rzeczy takie eleganckie a teraz chyba nawet są wyprzedaże jakieś :)

Edit. Stacjonarnie. Dopiero dotarło do mnie to słowo 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 16:11

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ale parsknęłam z tej śliny 😂
    Obiad brzmi pysznie!
    Super przyrost ma Lidka, zwłaszcza przy chorobie!

Ogoorkowa patrząc, że Pola jest tu najmłodsza, a robi obroty, samolot i wysoki podpór to uważam, że jest naprawdę zarąbiscie i totalnie nie musisz się przejmowac :)
    Iga ma raz otwarte a raz piąstki.

Longanimity ta bluzeczka to pod kątem Chrztu właśnie?
    Kumam z tymi drzemkami, Iga dziś zrobiła aż 2 do 12 oO To zupełnie do niej niepodobne. Już chciałam wychodzić a księżniczka usnęła 😂

Pytanie ogólne- jak czyścicie uszka? Bo mnie okropnie denerwuje ta woskowina, jakoś nie jestem zadowolona z efektu czyszczenia w kąpieli i kupiłam jakiś spray, ale teraz sie zastanawiam czy w ogóle powinnam go używać.
    Robią sie też Idze potówki na szyjce, chyba od fałdek, przemywam solą fizjologiczną, mam nadzieje, że znikną.

Wróciłyśmy od koleżanki z kiermaszu ubranek na 68:D
    Bo okazało sie, że w domu mam głównie zimowe w tym rozmiarze, a przewiduje go na sezon wiosna/lato i 74 koło jesieni. Zobaczymy czy dobrze mysle ;p
    Iga jest wykończona także mam nadzieje, że da mi spokojnie zjeść obiad 😁 A heheszki: karmie ostatnio prawą piersią „spod pachy” i Iga zaczęła podpierać sie ręką z łokciem na moim brzuchu przy jedzeniu 😂 Wygląda jakby siedziała przy barze i ciumkała.

Edit. Omg, zapomniałam, że mam dziś w cateringu mielone z puree i buraczkami ❤️ A taką miałam ochotę na domowe smaki po tym co Sara pisałaś 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 16:40

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu, trochę małego przeszacowałam z wagą, dziś 7.3 kg i 67 cm.

Nie było naszej pediatry,a tak która przyszła nie zdobyła mojego zaufania. Otóż słuchajcie, dziecko ma 4.5 miesiąca już, więc trzeba je zacząć przyzwyczajać do glutenu. Kasza manna na kolację. 🤡

Lidka dostałaś super laurkę ;) przepiękna i naprawdę dbałość o detale ❤️

U mnie dziś na obiad też mielone, zimnioki i buraczki, mmm pychota.

Kurde później napisze więcej, bo mi się mlekołak obudził z czwartek drzemki dzis, żadna nie trwała tyle, żeby przekroczyć 3 z przodu xd

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba jednak zęby dają o sobie znać 🙈 kupiłam w stylu na przecenie gryzaka słonia z mombelki i zaczął odrazu pożerać z ogromną ilością śliny 😅 ma takie zarysowane białe ale na dole dziąsła a ja jakoś myślałam że to u góry będzie widać 🤔 może ten katar jednak od tego 🙉🙈 zobaczymy bo ząbkowanie też w końcu przecież się kończy 😅
    Poza tym nie chcial usnąć Babci przez ponad 1h 🤷‍♀️ więc jak widać przy mnie 2h OA a przy Babci może być i 3h 🙈

I tak szukałam czegoś na chrzest. Kupiłam w hm sweterek z gatkami taki ecru (mieliśmy 56 i dłuuugo nosił) tylko wzięłam 68 bo 74 był taki ogromniasty 🙉 w smyku znowu praktycznie wszystko w 74 wyprzedane 🙈

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka też kupiłam spray do czyszczenia uszu bo Zbysiu ma ciemieniucha też w uszkach wyschnie jakiś to próbuje ogarniać🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka Iga dalej w 62? Zobacz, wagowo są niemal takie same a Lidas z 68 wyrasta powoli 😄
    Co do uszu to ja psikam czasami jak widzę że zaczyna wypływać więcej. Ale ogólnie uszy myje w kąpieli i patyczkiem wycieram małżowinę. Do psikania polecam vaxol.

Kania no co ty! Nie znasz się 🤪 zaufaj lekarzowi.
    Masakra.... Dobrze, że nie proponowała schaba 🙈

A co do ciemieniuchy to ja się pozbyłam całej w 1 dzień i póki co nie nawraca. Zawzięłam się i walczyłam cały dzień. Polewałam głowę olejem ze słodkich migdałów, na to czapeczka i tak z godzinę ją trzymałam. Potem szczotką wyczeesywalam dość długo i mocno. I powtórka. I po 3 takich turach pozbyłam się ciemieniuchy. Czapeczka pomaga w rozmiękczaniu :)

A Lidasek wedle przepuszczan lekarzy dostał biegunki. 7 wodnistych kup w 3 godziny 😮‍💨
    Właśnie śpi na moich rękach pod kroplówką.
    Według schematu przebiegu grypy u niemowląt, po 2-3 dniach gorączki i objawów ogólnych powinny one słabnąć a na ich miejsce wysuwają się objawy układu oddechowego. To moment w którym może się powikłań zapaleniem płuc itd 😐 mam nadzieję, że szybko wdrożone leczenie pomoże nam to przejść jak najłagodniej 😐
    Póki co leki działają bo Lidka miała już dziś takie momenty że się bawiła, gadała. Wczoraj tylko płakała na rękach cały dzień lub spała 😮‍💨

No i tak się zastanawiam. Jesteśmy w szpitalu drugi dzień i wcale nie leży na brzuszku. Dziś ją położyłam na chwilę ale bardzo płakała. Wydaje mi się, że bolała ją rączka bo ma wenflon w zgięciu łokciowym. Ciekawe czy nie zaprzepaścimy umiejętności przez to 🤷🏻‍♀️

Ale powiem wam, że ślicznie operuje zabawkami. Trzyma oburącz, przekłada z ręki do ręki, telefonie grzechotką. Tak już fajnie aktywnie bawi się 😀

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Sara, 62:) Tzn ma takie, które się robią ciasnawe i będziemy się z nich wycofywać, ale tak samo ma 68, w których jest spoko np z Cool Club.
    H&M 62 w końcu przestało na niej wisieć 😂
    Gabarytowo jest podobna do córeczki znajomych, więc sie porównujemy, jaki rozmiar kiedy może nosic.

Kania, to jakaś stara lekarka🤦🏻‍♀️? Mogłaś podać Filipkowi pączusia dzisiaj, bo przecież ma JUŻ 4,5 miesiąca 😂😂😂

Moja dama tak pięknie pivotuje dziś, że aż mi zal ją kłaść spać 😂 a co do zabawek- też sie bawi aktywnie, aż za, bo potrafi sie walnąc w oko w trakcie wymachiwania 😅 Ale baby gym to już ewidentnie nuda, mam wrażenie, że bardzo krótko ją to interesowało.
    I łapie sie za ucho 🤨 Mam nadzieje, że to z nudów, a nie bólowe. Jak jej tam dotykałam to sie nie krzywila.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka czytałam przed chwilą że przy ząbkowanie tak dzieci robią🙈 Zbysiu miał wczoraj i chyba we wtorek czerwone poliki a nie rejestrowałam żeby takie mial wcześniej a nie było jakoś mega gorąco więc wszystko wskazuje na zęby... a dzisiaj to miał jakiś ślinotok bo nawet jak leżał na plecach to ślinka wypływała 🙈

Sara napewno nie zapomni, niedługo wróci do formy napewno💪

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png

Wysłany: 8 lutego, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, a Fifi też miał czerwone poliki! Też myślałam skąd to, czy to azs czy co. Ale dzisiejsza wizyta u pediatry tego nie potwierdziła. Powiedziała, że prócz tej perełki w miejscu trójek to nie widać, żeby zębiska szły. Perełkę kazała obserwować tylko. Pytałam ją też o te suche plamki na ciele małego, kazała emolienty. Kąpiele z emolientem i smarowanie 2x dziennie. Ale nie dała skierowania do dermatologa, nie powiedziała też dokładnie co to może być, czy azs, czy co. No taka to była wizyta. Dobrze tyle, że szczepienie samo w sobie szybko poszło i mały mocno nie płakał. Jakoś w połowie wkłucia zapłakał, a później już przy ubieraniu było ok. Po szczepieniu zaszliśmy do urzędu, odbierałam pit. Wszytskie urzędowe ciotki zachwycone małym :D a ten alwaro nawet po szczepieniu zachował urok osobisty, wszytskie ciocie podrywał uśmiechem i podrzucaniem brwi 🤣 (tego wam chyba nie mówiłam, ale właśnie ma taki "tik" odruch i to chyba odziedziczony po dziadku, bo teściu robi dokaldnie tak samo).

A baby gym to już ja schowałam z miesiąc temu. Fifi wywalił go sobie na głowę chyba z dwa razy 😅 teraz moja sis go dostanie,niech siostrzenica sobie wywali z dwa razy też 🤣

Jeśli chodzi o te uszy,to w kąpieli i codziennie rano podczas pielęgnacji wycieram płatkiem kosmetycznym. W Rossmanie kiedyś nawet trzymałam w rękach taki jakiś płyn do mycia uszu, ale w końcu spełniałam i nie kupiłam.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mam wrażenie, że tyle rzeczy może wskazywać na te zęby, że skojarzyło mi się z wypatrywaniem oznak ciąży po owu🤣🤣🤣🤣

Też mi się wydaje, że Lidka szybko wróci do aktywności, jak z powrotem nabierze sił :)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a zobacz, Lidka kompletnie uszu nie dotykała a dziś się okazało, że ma zapalenie ucha :)
    Wiesz co jeszcze może być? Może po prostu odkryła.... Że ono tam jest 😀🙈
    A Lidka z 62 H&M już wyrosła na długość 🙈
    Ale każdy zwraca uwagę że jest bardzo długa. Dlatego tak szybko przeskakuje rozmiary mimo, że waga nie jest jakaś duża :)

Lidka chętnie bawi się na macie i szarpie się z zabawkami :D ale jak tylko podszkoli obroty to zapewne więcej będzie zabawy na brzuszku i wtedy mata zniknie, zostanie sama piankowa :)

Mi się wydaje że to ten wenflon ją wkurza lub boli ale kładłam ją trochę na swoich kolanach żeby głowę ćwiczyła ale nie obciążała tej ręki.

Niedawno obudziła się przy odpinaniu kroplówki ale uspilam przy cycku i udało się odłożyć. Idę spać póki śpi bo przez ostatnie 2 noce nie spałam dłużej niż 2-3 h i to na raty 😮‍💨
    Pielęgniarka dziś przestawiła mi łóżko duże pod ścianę a teraz zabezpieczyłam jeszcze ten bok chustą i ręcznikiem żeby nie było żadnych dziur. Jak w nocy znowu będzie taka masakra to mam to gdzieś, będę spała z nią. Od ściany przecież w górę nie poleci 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ale się uśmiałam 😅 no w sumie tak... u Zbysia widać takie białe paseczki zarysowane.. tyle że ciężko coś dostrzec w tej paszczy bo zaraz mieli jęzorkiem 🤷‍♀️ się okaże na dniach...

Sara no to kciuki żebyście się wyspały 🍀🤞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem, jak mysle, ze moja teściowa mnie już nie zaskoczy to ona znowu to robi 🤦🏻‍♀️
    Napisała wczoraj do mojego męża smsa co robimy w weekend, on jej mówi, ze w niedziele mamy urodziny mojego chrześniaka, a w sobotę wolne. 24h ciszy, więc Stary do niej pisze czy mu coś na to odpisze, a ona do niego „Nic”
    Że ten mój Stary jest w miarę ogarnięty komunikacyjnie to ja naprawdę nie wiem czyja to jest zasługa…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

Wysłany: 8 lutego, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, dobra teściowa Ci się trafiła 😅 milczenie jest złotem 😅

Moja teściowa ogólnie jest taka naprawdę w porządku,nie komentuje,nie daje rad nieproszona i w ogóle. Moja mama za to wiadomo : kiedyś tak mieliście i wszyscy jakoś żyjecie! :D

Ale. To nie zmienia faktu, że jak mi dziś stary o 14:30 napisał, że teściowa będzie o 15 u nas na kawę, to dostałam sarmackiej siły, żeby w pół h ogarnąć chałupę. Niby to była wizyta, a nie wizytacja, ale... XD

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mojej teściowej ja zawsze mówię, że to nie jest zła kobieta, ale po prostu dziwna 🤦🏻‍♀️
    I przez to trudno się z nią dogadać. Bo ona nie umie wprost powiedzieć o co chodzi tylko albo milczy obrażona albo robi awanturę.
    Jak szykowaliśmy ślub i wesele to była na maxa często kosa z nią, bo to jest typ „co ludzie powiedzą” i „a co to znowu za moda”.
    Poki co nic związanego z Igą nie neguje, ale już kiedyś wspominałam, że nie widza jej często aktualnie, jak będzie starsza to pewnie się zdarzy więcej niezgodności. Choć i tak wyczuwam, że to mój ojciec będzie najtrudniejszy. Na bank będzie mówi „u dziadka to można” i jest trudniejszy do „ustawienia”.

A o mamie to Kania kojarzę ostatnio nawet mówiłaś;)
    Cóż…rodziny się nie wybiera 😂

Moja kuzynka ostatnio od teściowej usłyszała „ze co to za fanaberia, aby suszarkę bębnową mieć, ja nie miałam i jakoś dwójkę dzieci wychowałam, a jeszcze chodziłam do pracy ledwo się urodziły”. Uwielbiam te argumenty w stylu „my mieliśmy ciężko to Ty tez miej”.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka to jest chyba taka powinnosc narodowa - licytacja kto miał gorzej w życiu 🙈

Moj mąż jest jak Twoja teściowa. Za to teściowa jak już nie raz pisałam jest zajebistą kobietką, uwielbiam ją szczerze. Często dzwoni do mnie i mówi "mów córeczko co tam u Was bo jak do synusia zadzwonię to się nic nie dowiem" 🙈
    Za to mój stary jest strasznie dziwny pod tym kątem i nie umie przyjść i wprost powiedzieć o czym myśli. Ale po kilku latach życia z nim już się przyzwyczaiłam choć początki były trudne.
    Kilka lat temu, na początku związku miałam z tym problem ogromny bo ja jestem taka że jak coś mi nie pasuje albo coś rozkminiam to przychodzę i mówię wprost a on nie. Kiedyś, kilka lat temu była taka sytuacja że cały dzień chodził smutno - obrażony. Nie odzywał się, siedzial sam, na pytania "co się dzieje" mnie spławiał... Ja już zaczęłam rozkminiać, że może chce mnie zostawić, że może ma problem w pracy, że może coś się stało... Po 3 dniach mi powiedział. Miał dylemat jaką wędkę kupić czy 3,6 czy 3,9 🫠🫠🫠
    Od tamtej pory jak stary siedzi sam w garażu i się nie odzywa - zostawiam go w spokoju 🙈🙈🙈
    On tak ma 😂

Lidasek zaczął chrypiec i ciężko oddychać, biegunka trwa. Ale jak szłam spać to spala w łóżeczku. Obudziła się o 22:50 i bez certolenia się wzięłam ją do dużego łóżka tak jak w domu. Spalysmy razem do 7 z 3-4 pobudkami na karmienie 🤪 zupełnie inaczej się czuje 🥰 Lidka też spala o wiele spokojniej ze mną :)
    W nocy była pielęgniarka z lekami, podała jej na śpiocha, nic nie komentowała naszego spania 🙈

Za to o 7 przywitała nas... Bździągwa 🤪😂

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara przeczytałam to mojemu mężowi (wędkarzowi) I ja cisnę a on na poważnie że no co! To są czasem takie dylematy 🤣🤣🤣🤣🤣
    Oby objawy u Lidki już wszystkie były łagodne skoro dostaje leki!

U nas katar nie mija... nadal furczy w nosie ale już nieco mniej wyciągam odkurzaczem 🤷‍♀️ ostatnio osteopatka zrobiła mu jakiś masaż zatok i przeszło całkiem a że mamy wizytę we wtorek to liczę na to samo 🙈

Moja teściowa też często dzwoni do mnie bo też od synusia za wiele by się nie dowiedziała. Najbardziej mnie drażni jak mi mówią żebym coś zrobiła za męża (typu umówić go do jakiegoś specjalysty) a dla mnie to taki strzał w kolano... przecież to dorosły człowiek sam za siebie odpowiedzialny... za mnie jakoś nikt nie dzwoni 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ