Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz ochłonęłam 😉 mąż stwierdzi że drugi raz mnie widzial w takim stanie i jeszcze w sumie to mi ciśnienie trochę podniósł bo mi tłumaczył że młody nie robi tego na złość (ja mu to często powtarzałam na początku) tyle ze on zwykle wkurzał się przy dziecku a ja dopiero jak wyszłam z sypialni, przy łóżeczku z całych sił ściągałam cierpliwość 😅
Pojadłam sushi byliśmy około godziny bo Zbysiu ma tak że jak orzychodzi godzina spania wieczornego to nie ma zmiłuj nie ważne że wstał godzinkę wcześniej 🤷♀️ no i zaczynam się zastanawiać jak to będzie na chrzcinach na sali bo ma mega problem żeby się skupić w nowym miejscu 🙈
Ogoorkowa nie przejmuj się ja tego mojego guza złośliwego też nie wyczułam... a był dość spory i może z miesiąc wcześniej robiłam samobadanie... teraz najważniejsze żeby kontrolować, mam koleżankę która od paru lat już jeździ na kontrolę, z resztą ona właśnie poleciła mi doktorka (który przyjmuje tez w Katowicach jakbyś czasem była zainteresowana polecajką to daj znać).👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity nie jesteś sama, Iga robi identyczne akcje, jak mamy gdzieś wyjść. Zawsze wtedy odmawia spania lub zaśnie 3 minuty przed wyjściem i np płacze, bo się ją obudziło mimo że nie ma wyjścia 🙈
Też mnie to denerwuje, ale nie mamy na to wpływu, z czym trudno się pogodzić.
Co do Chrzcin- ja dlatego chciałabym, aby to była krótka impreza, bo Iga i tak pewnie będzie przytłoczona.
Z godziną snu też tak ma, między 20 a 21 zaczyna płakać i nie ma opcji, aby jej nie zacząć usypiać.
Za kilka tygodni idziemy na roczek, który ma trwac do 22…już widzę, jak z Igą tam tyle zostajemy 😆 O tej godzinie to ona robiłaby za DJa 😂
Sara, dobrze, że udało się coś wykombinować. Obyście wyszły już niedługo 🤞
Ogoorkowa dobrze, że poszłaś.
Tez muszę i cytologię zrobić tez 😶 ale liczę, że wyjdzie ok, bo po porodzie mi nawet ektopia zniknęła.
Mi się udało na wtorek złapać termin na szczepienie- w planie rota i meningo. Choć ja jakoś nie ogarnelam, że w sumie zaczęliśmy już szczepić na meningo Nimenrixem, a dodatkowo mamy Bexero kupione.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka roczek do takiej godziny 🙉
Jak wychodziny gdzieś dalej to pół biedy bo wtedy tak kombinuje żeby wsadzić Zbysia do fotelika już na spanie żeby coś pospał po drodze. A Tu szliśmy aż dom obok 🙈 jakby było ciepłej to wsadziłabym do wózka i zostałby na tarasie... ale no.. no od dłuższego czasu nie miał problemu z zasypianiem aż takiego 🤷♀️
Zbysiu ma troche na luty zaplanowane bo czeka go jeszcze wizyta u osteopatki, szczepienie na pneumokoki, bioderka i usg brzuszka. Czekam na wizytę w środę bo napewno będą go ważyć i mierzyć 🤭👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Powiem Wam szczerzej, że ja żyłam sobie w jakimś przekonaniu, że skoro nie wyczuwam żadnych guzków w piersiach i wygląd ich jest normalny to jest na pewno wszystko ok 😐
Chyba umowie się na USG piersi bo robiłam 2,5 roku temu a niestety nie mam nawyku samobadania i robię to od wielkiego dzwonu.
Dziewczyny, ją uspilam Lidke o 20:15 ale już o 21:30 się obudziła. Bez certolenia wzięłam ją na podłogę na materac. Były 2 pobudki na karmienie. O północy i o 5 😄😄😄
A wiecie co najlepsze? Lidka dała wczoraj wieczorem taki popis darcia małej gęby że aż pielęgniarki same przyznały, że niech śpi na materacu ze mną 😅😅😅 -
Sara, dobra strona tego darcia jest taka, że to znaczy, że wraca do siebie 🤣
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Longanimity bardzo chętnie poproszę o namiar! Zaraz kliknę do przyjaciółek
Dziękuję! W sumie jak mam coś obserwować, to dobrze byłoby się z tym przenieść z Luxmedu
Eh, ja przy tym ponad godzinnym usypianiu musiałam się gryźć w język, bo ten tekst, że "nie robi tego na złość, to jakbym siebie słyszała
Agentka imprezka do 22, brzmi świetnie... my też na taki roczek chyba mamy zaproszenie, zwiniemy się zdecydowanie wcześnieju nas nocne spanie to osttanio 19
także mamy dłuuugie wieczory dla siebie, szkoda, że ja znowu na durnych globulkach jestem
Co do cytologii, to ja zawsze regularnie robiłam tą na podłożu płynnym, dumna, że to jest ta "lepsza", aż mnie ostatnio doktorek nie uświadomił, że ona ma tylko ok. 60 % skutecznościByć może przez to, że u mnie lubią się pojawić jakieś polipy, to zalecił w maju zrobić cytologię co-test. Nie wiem, czy słyszałaś, bo ja zrobiłam wielkie oczy, więc tylko zostawiam informacyjnie
My szczepimy i Nimenrixem i Bexsero, obie pierwsze dawki mieliśmy tego samego dnia robione i było okteraz też we wtorek mamy właśnie obie drugie dawki
Sara, ja sobie myślałam, że takie guzki jak już wiem gdzie są zlokalizowane, to NA PEWNO będę w stanie je namacaćA to usg piersi robię regularnie chyba tylko dlatego, że mam tego luxmeda, klikam sobie termin i gotowe. Jakbym miała co roku robić tour po lekarzach, po skierowanie, na umówienie, wizyta, to pewnie nie robiłabym co roku
Lidasek tam sobie ustawia wszystkich w szpitaluodzyskuje swoje siły
Co do historii o teściowych, to moja wczorajsza: mąż miał jej w czymś pomóc, ona od tygodnia mówiła, że dostaniemy jakieś jedzonko. No to ja pusta lodówka, bo dzisiaj jedziemy do moich rodziców, a w poniedziałek kupię coś na obiad na spacerzewraca do domu, patrzę co mamy i... słoik zupy, jakieś 700 ml (mąż taką ilość zupy to na lanczyk wsuwa, nawet nie zapyta, czy ja bym też chciała
) i pojemnik. No to myślę sobie, że będzie jakieś mięsko. Ale nie
pojemnik ze starannie zapakowanymi, żeby się nie pokruszyły, ciasteczkami maślanymi z marmoladą, takie klasyki z każdej piekarni. I nie, że robione przez nią, tylko takie z piekarni, a zapakowane jakby to były nie wiem, samodzielnie robione makaroniki
wsunęłam na głodzie 3 ciastka i wysłałam męża po pierogi do sklepu
. Ja nie wiem, może ona myśli, że my na jakiejś restrykcyjnej diecie jesteśmy?
-
Ogórkowa wiesz no, trzeba docenić teściową 😂 wstęp i otoczka jakby przynajmniej wjechała z całą tacą 😅
Ja codziennie zamawiam sobie obiady w szpitalu i to mi ratuje życieaczkolwiek wczoraj było coś totalnie nie w moim smaku więc mąż przywiózł mi obiad z restauracji:D
Sorry memory - karmię więc muszę jeść 😎
A najbardziej chodzi za mną maczek 🫢 ostatnio jadłam w ciąży 😆
Lidas już od dobrych 2-3 tygodni ustabilizował się i chodzi spać na noc ok 19:30. Ma 3 drzemki - ok 9-10, 13 i 16. Nawet w szpitalu ten rytm wychodzi nam tak sam z siebie.
-
Ale przestrzelilam z tym 68 na lato 🤣 Aż wstyd. Nagle w ciągu kilku dni wszystkie rzeczy na 62 się robią za krótkie (No poza H&M- tu dopiero 56 przestało pasować).
Bylismy dziś na urodzinkach mojego chrześniaka i Iga odnalazła się super, ale zaskoczenie- odrzuca butle🙈
Wcześniej jej szło super, a obecnie pluje mm. Jeszcze liczę, że może Nan jej nie smakuje…bo tydzień temu Bebilon normalnie jadła.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka jest na to szansa bo mm bardzo różni się smakiem między sobą
Lidka już z 68 wyrasta na długość i np rozmiar 62 nosiła zdecydowanie dłużej niż 68.
Dziś była wazona - równo 5800. Co jest niezłym wynikiem biorąc pod uwagę gorączkę, odwodnienie i biegunkę przez ostatni tydzień
U nas jutrzejszy wypis zależy tylko od decyzji ordynatora. Stan dziecka pozwala na pójście do domu ale antybiotyk bierze 5 dni a to takie absolutne minimum. Raczej skłaniają się ku 7 🙈
Także rano się okaże -
Sara kciuki za jutro i za kolejną noc w szpitalu 🤞🍀
Ja dzisiaj założyłam Zbysiowi pierwszs body 74... no i w sumie to zadlugie rękawy ma a tak to jest ok... podobnie leginsy... muszę wrzucić do pralki bodziaki z krótkimi rękawkami 😅
Założyłam jednego bodziaka z nowych zakupionych na chrzciny, tak żeby przymierzyć... może 10min i 💩 i co prawda plecami nie wyszła ale lekkie żółte plamki w kroku... także odrazu do prania 🤷♀️
No i Zbyś zaczął etap "wyciągam rączki do wszystkiego co mnie zainteresuje" kwiatki, kubki, magnesy, telefon, wszystko co mama lub tata mają w rękach 🤭 wcześniej wyciągał do zabawek i czasem do swojego odbicia.
3tyg i nadal katar 😑 inhalacje coś tam pomagają ale bez szaleństw...
Syrop na ulewanie trochę pomaga ale i tak czasem uleje, szczególnie na brzuszku, ale w pampersach więcej nasiusiane i głównie po tym widzę różnicę w ulewaniu... zobaczymy na wadze w środę bk też wydaje mi się że uda mu się pofałdowały, przez co chyba wrócimy do kąpieli w krochmal co jakiś czas 😅
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Sara dawaj znać czy uda się dzisiaj wyjść🍀🤞👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Sara ojajaja maczek
próbowałam zagadnąć męża, ale się nie udało
sama nie chce 😅
Jak tam ordynator się zapatruje na wyjście? 🤞
Longanimity o proszę, jaki chlopak ciekawy świata 😁 zaraz będzie, że raczka dziecka to najszybszą rzecz na świecie, zlapie zanim sie zorientujesz,ze wyciaga do czegos reke 😅
My mamy takie jedne pechowe bodziaki, tylko raz je zdejmowaliśmy na koniec dnia, a nie w połowie z powodu 💩😅 ale śliczne i z fajnej bawełny z c&a to się ładnie spralo zawsze 😅
Mówicie mm mają różne smaki 🤔 u nas nanem i bebiko pluła, to może ten bebilon przetestujemy 🤔 teraz jak odrzuciła mrożonki to trochę mnie jednak uwięziła przy sobie 😂
Właśnie miałam koszmarne pół h... wrzeszczała, na rękach jeszcze bardziej, a oczka zaczerwienione i pocierała jak do spania (powinna mieć drzemke). W końcu zasnęła, ale to było okropne pół godziny 😮💨 a pewnie za 20 min wstanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 09:20
-
Ogórkowa ja może jestem szurnieta ale kiedyś próbowałam mm sama. Bez jaj, muszę wiedzieć co dziecku daje 😆 i dla mnie najsmaczniejszy jest HIPP i moje dzieci najchętniej go piły za to NAN jest straszne dla mnie 🙈
Była wizyta. Lidka uraczyła wszystkich uśmiechami od ucha do ucha, machała rączkami zadowolona więc pokazała swój stan
Plan jest taki, że powtórzą jeszcze dziś wyniki z krwi i decydujący głos będzie miał laryngolog. Jeśli zapalenie ucha przeszło, mamy się pakować do domu 😀😀😀 -
Sara no to oby było wszystko dobrze i żeby was wypuścili 🤞
To ja was urocze historią usg na nfz... zwolnił się termin i poszliśmy dzisiaj... trafiliśmy na tego samego lekarza co ostatnio (wtedy mial problem że takie skierowanie powinien wystawić chirurg).
Dzisiaj stwierdził że on takiego usg nie robi i że to powinniśmy to zrobić w szpitalu po wcześniejszym przygotowaniu (no ok tu się zgodzę może nasza pediatra nam coś niedopowiedziała, ale przecież nas zarejestrowali to chyba panie rejestracji powinny wiedzieć jaki jest zakres prac) a potem zaczął się temat ulewania... że bez sensu dawać dziecku syrop jakikolwiek bo podajemy mu chemię... I wgl jak katar od ulewania... no ja lekarzem nie jestem ale jakby mechanizm jest mi znany że przy ulewaniu mleczko może dostać się do nosa i podrażniać 🤷♀️
No cóż... jutro mamy osteopaty to może jak mu pomaluje zatoki jak kiedyś to mu przejdzie 🤞 a jak coś to w środę szczepienie to odrazu skonsultujemy z doktorką 🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
I jak tam wieści Sara?
Longanimity 🤦🏻♀️ mnie tez takie rzeczy koszmarnie wkurzają, co lekarz to opinia i człowiek wyglupiony.
Iga Bebilon Profutura zjadła, ale ode mnie 🙈 Stary z nią dziś rano został, bo ja byłam z moja mama u projektanta i mimo że płakała z głodu to nie chciała od niego wypićJa przyszłam i wypiła i nie wiem czy juz się tak przeglodzila czy jedzonko musi być od mamy.
Wstępnie założyliśmy, że włączymy jej chociaz na kilka dni mm do diety raz dziennie, aby piła z butli od tatusia.
Mój mąż był mega rozczarowany, że od niego nie chciała…Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka nie ma co się dziwić i dziecku i tacie... Iga je zawsze od Ciebie to napewno już do tego przywykła, no a tata... no cóż... Też mu się nie dziwię że poczul się źle z tym.
Myślę że to dobry plan żeby próbował karmić jeśli tego potrzebujecie 😊
Zbyś dzisiaj zaczął wydawać z siebie szaleńcze piski 😅 i chyba też nam jakiś rytm wchodzi drzemek bo jak w sobotę nie chciał usnąć o 16 tak dzisiaj przez nieco rozwalony plan dnia porannym usg. W sumie dzisiaj miał łącznie krotki czas snu wiec zobaczymy
Poprzymierzałam na Zbysia kurteczki eleganckie i kicha... mamy 68 i 80... mniejszej nie wciśniemy bo sztywna a przecież nie połamie dziecku rąk, w większej wygląda komicznie... w kombinezon nie chce go wkładać bo będzie mu za ciepło... także zamowilam kurteczkę w rozmiarze 74 i mam nadzieję że będzie ok... 🤞
Sara mam nadzieję że nie odzywasz się bo jedziesz do domu 🤞👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity, ja to bym się poszła popultać chyba do rejestracji... jak on takiego usg nie robi, to czemu zapisały? 🥴 resztę niedomówień już przemilczę, Ty nie musisz takich rzeczy wiedzieć 🙄
Kurcze, piski 😅 głośne te dzieciaczki zaczynają się robić 😅
Ja jeszcze kurteczek nie przeglądałam jak wypadają rozmiarowo, ale na pewno mamy różową z jednorożcem na kapturze i płaszczyk burberry 😅 dwie skrajności 😅
Agentka, wiesz ze mojemu mężowi też serce się łamie, jak nie chce jeść od niego ? 🫣 zeby on poczul to co ja czułam, jak mieliśmy 2x epizod, że piersi nie chciała 😮💨 Iga gotowa na jutrzejsze szczepienie? 😁 my już wykąpalismy i ululaliśmy, mamy też pocieszaczki na jutro: słonia z mombelli i sówkę wańke-wstańke 😅
Sara, jak sytuacja? 🤞
Ps, próbowanie mleka nan jest chyba mniej dziwne niż próbowanie własnego mleka 😅 a takie też próbowałam, kiedyś zalałam sobie pół ręki jak się młoda odsunęła i żeby ją jakoś trzymać to musiałam... zlizac 😂🤡 a no i to rozmrażane próbowałam, to, którym teraz pluje 😬 koneser ze mnie 😅
Dzisiaj super pogoda była na spacerowanie u nas, ciepło i bez wiatru, jedynie słoneczka brakowało 😁 gdyby Młodej nie trzeba było nakarmić, to wcale nie miałam ochoty wracać po 3h do domu 😂 kupiłam po drodze bezalkoholowe wino na walentynki, oby sie dala ladnie ululac pojutrze 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 19:22
-
Ogoorkowa nic a nic nie jesteśmy przygotowane 😅 Cały dzień dziś poza domem, rano sama, a popołudniu już Małą wzięłam, bo tatuś do pracy, a my z rodzicami kilka godzin w markecie budowlanym. Padnięta jestem, usypiam Igę i mam nadzieje, że ładnie zaśnie żeby się relaksować.
Rano ją jeszcze obejrzę 😅 zawsze mam schizy, aby miała na pewno czystą pupke, bo raz oddałam mężowi przygotowywanie jej do lekarza i w gabinecie się okazało, że była zle podtarta, myślałam, że się spale ze wstydu…
Longanimity pochwał się później stylizacja tego małego gentlemena 😊 Ja niby mam jedną sukienkę, o której myślałam na Chrzest, ale im dłużej o niej mysle tym mniej mi się podoba 😅 Także chyba jednak coś innego wykombinuje.
Ale na razie nie wiemy nawet, gdzie ten Chrzest będzie- wybraliśmy sobie nowoczesna parafie, wysłałam formularz elektronicznie menadżerce parafii i okazało się, że upatrzony termin jest zablokowany 😬 Także jak się nie uda to będziemy musieli zmienić nasza wizje. No ale gdzieś nam na pewno ochrzczą w tym terminie.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Dziewczyny my w domu od 17. Długo nas przetrzymali. Laryngolog stwierdził, że zapalenie ucha wyleczone więc do domu
Swoją drogą, nie wiem czy pamiętacie jakie ostatnio mieliśmy fatalne noce i jak skarżyłam się że Lidia non stop brzęczy. Prawdopodobnie zapalenie ucha było zanim uderzyła grypa i prawdopodobnie doskwierało jej już od ładnych paru dni 🥺 bo wykładniki stanu zapalnego były strasznie wysokie jak na takie zapalenie, więc po cichu liczę że będzie spokojniejsza.
W domu dzieciaki nas obskoczyly, Lidka wyobraźcie sobie, była tak szczęśliwa z powrotu do domu 🥺 aż piszczała na macie. Ale to też były emocje dla niej i na początku robiła podkówkę na widok dzieciaków jak znikałam jej z oczu. Ale później już ok
Śpi od 19:45 a ja dopiero skończyłam układać z dziećmi puzzle bo czekali z tym na mnie.
Ogólnie to padam na gębę po tym szpitalu i nie mogę się doczekać aż położę się w łóżku bo jak słowo daję - kręgosłupa i rąk nie czuje.
Ale Lidka w szpitalu była badana przez kilku pediatrów i kilku rezydentów i o ile jej rozwój fizyczny nie budził ani zastrzeżeń ani podziwu tak jej rozwój społeczny to było oh i ah 🫢
Odniose się do waszych wiadomości jutro bo naprawdę padam. A rano nie ma przeproś - pobudka i zbiórka do szkoły. Tolka już ok ale zostaje w domu cały tydzień.