X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 widzę że słynny rok jeszcze Wam nie stuknął więc myślę że na spokojnie możecie podchodzić do naturalnych jak hormony I monitoringi będą ok. A między czasie sprawdzać. Może drożność za parę miesięcy? (Oczywiście najlepiej żeby nie było takiej potrzeby) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 15:58

Meeg, M94 lubią tę wiadomość

• Meeg Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wakacji też mieliśmy plan polecieć gdzieś luty/marzec zobaczyć trochę niebieskiego nieba ale jak dziś przeanalizowałam cennik klinik i obaczylam ile nas już teraz starania kosztują a w sumie nie robiły aż tak dużo tych badań to chyba trzeba będzie to plany zweryfikować

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Odnośnie wakacji też mieliśmy plan polecieć gdzieś luty/marzec zobaczyć trochę niebieskiego nieba ale jak dziś przeanalizowałam cennik klinik i obaczylam ile nas już teraz starania kosztują a w sumie nie robiły aż tak dużo tych badań to chyba trzeba będzie to plany zweryfikować
    Dlatego ja na ten moment jednak jeszcze wybieram wakacje..
    Potrzebuję tego. Reset głowy, słońce gdy u nas szaro. Nie dam rady żyć tylko staraniami.

• Marikamb Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, ze dzisiaj nastroje nienajlepsze, wiec wszystkie Was mocno tule 😘

Ja dziś kolejny dzień treningowy zaliczony, w tym roku wróciłam tez do szczotkowania ciała, bo w zeszłym roku odpuściłam ten temat i mam teraz niemiłosierny cellulit, ale walczę, trenuje i redukuje.
    Jestem czwarty dzień po owu, co najgorsze już zaczynam mieć skurcze, wiec nie podoba mi się ten fakt, bo czuje, ze znowu może to być nieudany cykl. W każdym razie w piątek usg to zobaczymy co tam się dzieje.
    Dodatkowo chyba łapie mnie jakieś dziadostwo😒

W każdym razie życzę aby druga połowa dnia była przyjemniejsza dla każdej z nas.

Jo88 lubi tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
    3.04 III transfer wykluta blastocysta 6BB 💔
    6.06 IV transfer blastocysta 4BB
    6 dpt - beta 9,61
    10 dpt - beta 56
    12 dpt - beta 110
    14 dpt - beta 267
    18 dpt - beta 1601
    20 dpt - beta 2295
    22 dpt - beta 3411
    28 dpt - beta 7930
    31 dpt beta 11994
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94, jak dla mnie warto zrobić monitoring 2-4 razy w trakcie cyklu, żeby zobaczyć czy te pęcherzyki u Ciebie w ogóle pękają bez leków, najlepiej w połączeniu z progiem w 7dpo. To chyba da najlepszy obraz Twojego cyklu, a nie ładowanie leków na pęknięcie jak nie wiadomo czy pęcherzyki nie radzą sobie same.

Dzięki dziewczyny ❤️ liczę naprawdę na to, że po urlopie się pozbieram do kupy i będę miała dużo energii do działania, czekają mnie ciężkie dwa miesiące po powrocie, potem powinno być lepiej.

Bambi, jak się czujesz? Co u Ciebie? ❤️

paprotka17, M94 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Hej dziewczyny, widzę, ze dzisiaj nastroje nienajlepsze, wiec wszystkie Was mocno tule 😘

Ja dziś kolejny dzień treningowy zaliczony, w tym roku wróciłam tez do szczotkowania ciała, bo w zeszłym roku odpuściłam ten temat i mam teraz niemiłosierny cellulit, ale walczę, trenuje i redukuje.
    Jestem czwarty dzień po owu, co najgorsze już zaczynam mieć skurcze, wiec nie podoba mi się ten fakt, bo czuje, ze znowu może to być nieudany cykl. W każdym razie w piątek usg to zobaczymy co tam się dzieje.

W każdym razie życzę aby druga połowa dnia była przyjemniejsza dla każdej z nas.
    Też się szczotkuje od tygodnia 🙂 Włączam sobie coś na yt i lecę.

Marikamb lubi tę wiadomość

• Claire Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:

Ojej ja też mam zwykle takie skurcze zaraz po owu, przez jakieś 3-4 dni. Zapisuje je w apce jako ból miesiączkowy. A dlaczego mówisz że to może zwiastować niepowodzenie? 😯

age.png
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Ojej ja też mam zwykle takie skurcze zaraz po owu, przez jakieś 3-4 dni. Zapisuje je w apce jako ból miesiączkowy. A dlaczego mówisz że to może zwiastować niepowodzenie? 😯

Chyba to przeczucie, chociaż analizując objawy poprzedniej ciąży to tez 4 dni po owu miałam skurcze.
    Mocno wierze, ale staram się mieć jak największy dystans, w piątek powinno się dużo wydeklarować.

🏋️🏃‍♀️
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    Kariotypy ✅

Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

6 dpt - beta 9,61
    10 dpt - beta 56
    12 dpt - beta 110
    14 dpt - beta 267
    18 dpt - beta 1601
    20 dpt - beta 2295
    22 dpt - beta 3411
    28 dpt - beta 7930
    31 dpt beta 11994
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi dziękuję, że pytasz. Też myślałam ostatnio o Tobie i się uaktywniłaś. 😉 Współczuje tych nawarstwiających się problemów. Zawsze muszą chodzić parami, albo trójkami.

My z mężem obraliśmy strategie odwracania uwagi od starań. Tzn. planujemy dalsze badania, ale w tym roku czeka nas przeprowadzka, chce też zmienić pracę. Ten czas świąteczny był w porządku, mniej stresu i myślałam że jakoś to będziemy ogarniać.

A teraz, im bliżej okresu, tym bardziej czuje jak mnie to przytłacza. Niby normalne sprawy, ale dla mnie to za wiele otwartych wątków. Jak pomyślę sobie o kolejnych spotkaniach z lekarzami, to mi się odechciewa starań. Serio. Chyba powinnam wrócić do szukania terapeuty 😞

A jak tam Wasz wyjazd? I jak Ty się czujesz w drugiej fazie cyklu?

Super dziewczyny, że ćwiczycie i piszecie o tym. Motywujecie 🏃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 16:28

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • M94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, Beezi - dziękuję za Wasze rady i wsparcie. Od razu humor trochę lepszy ☺️ omówię to z lekarką z kliniki i spróbuję wdrożyć kilka monitoringów + badanie w proga w 7 dpo w cyklu bez wspomagaczy. Ciekawa jestem jak do tego podejdą logistycznie i finansowo (w Niemczech jest trochę inny system) ale będę walczyć 💪🏼

Meeg, paprotka17, Ancalime lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Też się szczotkuje od tygodnia 🙂 Włączam sobie coś na yt i lecę.
    Jakie szczotkę polecisz? mam w domu jedna ale jest strasznie twarda i mnie zniechęca 🙈

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, widzę, że dzisiaj "zły dzien" wjechał masowo.

Przytulam dziewczyny. Mamy na głowach dużo a i pogoda "do dupy" nie ułatwia.

Ja dzisiaj dostałam obuchem w łeb.
    Także dzisiaj mam pospane...
    Będę do rana kombinować jak się z tego wygrzebać 😏😏😏
    Ale coś wymyślę 🤷 jak zawsze

Jeśli chodzi o kino to nic nie polecę bo ostatni raz byłam w kinie w 2015 roku jeszcze w Norwegii 🥲(śmiech przez łzy). Miałam iść w tamtym tygodniu ale się nie wyrobiłam.
    Ale napewno jestem fanką polskiego kina. (Tylko bez karolakow, szyców itd. wolę bardziej budżetowe, ambitniejsze kino a na polskie komedie romantyczne mam alergię 😂).

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Jakie szczotkę polecisz? mam w domu jedna ale jest strasznie twarda i mnie zniechęca 🙈

Musisz wybrać włosie dostosowane do Twojej skory i jej właściwości.
    Ja używam szczotki z Lullalove i uważam, ze są najlepsze, tyle zw stosuje ta z najtwardszym włosiem.
    Na ich stronie możesz poczytać o szczotkach o na tej podstawie wybrać taka dla siebie 🙂

Meeg lubi tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    Kariotypy ✅

Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

6 dpt - beta 9,61
    10 dpt - beta 56
    12 dpt - beta 110
    14 dpt - beta 267
    18 dpt - beta 1601
    20 dpt - beta 2295
    22 dpt - beta 3411
    28 dpt - beta 7930
    31 dpt beta 11994
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:

U mnie takie skurcze pojawily się w cyklu z ciążą, więc chyba, jak to zwykle bywa, co kobieta to inaczej ;)

Marikamb, Claire lubią tę wiadomość

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • ELka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wyrwałam sie szybciej z pracy bo tak jak u części z Was u mnie też nastrój raczej kiepski.

Mialam nie robić testu w pracy ale nie wytrzymałam. Sara zrozumie :p
    Jest bardziej blady niż rano (wiem, że pisałyście, żeby nie porównywać ale pisze tylko o kolorze). Nie chcę Was spamować tymi testami ale pisałyście, żebym wrzuciła porównanie.

https://ibb.co/p2Nxdwd

Brzuch mnie boli tak, aż w tyłku rwie więc pewnie duphaston trzyma a organizm chce już zakończyć. Oby dotrwać jutro do wyniku bety bo nie chce sobie wyrzucać, że odstawie leki a jednak uroslo (chociaż niby wiem, że nic z tego czuje to mocno, ale jednak się niezdroworozsadkowo ludze). Piersi też już przestają boleć i mdlosci prawie minęły.

Jo88 jeszcze kilka dni i będzie dobrze 🍀🤞 dzielna jesteś i podziwiam Cię z IUI ❤️

Bialek jak bym zaczęła w 4 dc. Sama kiedyś wzięłam w 3 dc na wieczór i było ok.

Ehhh niech ten dzień się już kończy...
    Ściskam Was dziewczyny że wszystkimi Waszym problemami i radościami 😘😘😘

Jo88 lubi tę wiadomość

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona ch*jowego dnia🤨
    Cały dzień nie wiedzieć czemu chce mi się płakać🤦🏽‍♀️
    Czuję taką przepełniona głowę wszystkim i nie mogę zebrać myśli do kupy😒

Ale uwaga! Trening i joga zrobione🏋🏽‍♀️
    Dorzuciłam sobie do tego na wyciszenie afirmacje z YT i już mały krok w przód😃🥰

M94, .aś. lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Taka okrągła z Rossmana.

Meeg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was na pajączki i szczotkuje? Bo ja że względu na to właśnie odpuscilam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wyrwałam sie szybciej z pracy bo tak jak u części z Was u mnie też nastrój raczej kiepski.

Mialam nie robić testu w pracy ale nie wytrzymałam. Sara zrozumie :p
    Jest bardziej blady niż rano (wiem, że pisałyście, żeby nie porównywać ale pisze tylko o kolorze). Nie chcę Was spamować tymi testami ale pisałyście, żebym wrzuciła porównanie.

https://ibb.co/p2Nxdwd

Brzuch mnie boli tak, aż w tyłku rwie więc pewnie duphaston trzyma a organizm chce już zakończyć. Oby dotrwać jutro do wyniku bety bo nie chce sobie wyrzucać, że odstawie leki a jednak uroslo (chociaż niby wiem, że nic z tego czuje to mocno, ale jednak się niezdroworozsadkowo ludze). Piersi też już przestają boleć i mdlosci prawie minęły.

Jo88 jeszcze kilka dni i będzie dobrze 🍀🤞 dzielna jesteś i podziwiam Cię z IUI ❤️

Bialek jak bym zaczęła w 4 dc. Sama kiedyś wzięłam w 3 dc na wieczór i było ok.

Ehhh niech ten dzień się już kończy...
    Ściskam Was dziewczyny że wszystkimi Waszym problemami i radościami 😘😘😘
    Nie ma co teraz gdybać na kolorem kreski. Tylko beta powie prawdę. Trzymam kciuki żeby pięknie urosla!

ELka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A czy któraś z Was na pajączki i szczotkuje? Bo ja że względu na to właśnie odpuscilam.
    Nie mam. Jakbym miała, to bym raczej nie uzywala. Jest to dość agresywne.

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ