X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 widzę że słynny rok jeszcze Wam nie stuknął więc myślę że na spokojnie możecie podchodzić do naturalnych jak hormony I monitoringi będą ok. A między czasie sprawdzać. Może drożność za parę miesięcy? (Oczywiście najlepiej żeby nie było takiej potrzeby) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 15:58

Meeg, M94 lubią tę wiadomość

• Meeg Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wakacji też mieliśmy plan polecieć gdzieś luty/marzec zobaczyć trochę niebieskiego nieba ale jak dziś przeanalizowałam cennik klinik i obaczylam ile nas już teraz starania kosztują a w sumie nie robiły aż tak dużo tych badań to chyba trzeba będzie to plany zweryfikować

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Odnośnie wakacji też mieliśmy plan polecieć gdzieś luty/marzec zobaczyć trochę niebieskiego nieba ale jak dziś przeanalizowałam cennik klinik i obaczylam ile nas już teraz starania kosztują a w sumie nie robiły aż tak dużo tych badań to chyba trzeba będzie to plany zweryfikować
    Dlatego ja na ten moment jednak jeszcze wybieram wakacje..
    Potrzebuję tego. Reset głowy, słońce gdy u nas szaro. Nie dam rady żyć tylko staraniami.

• Marikamb Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, ze dzisiaj nastroje nienajlepsze, wiec wszystkie Was mocno tule 😘

Ja dziś kolejny dzień treningowy zaliczony, w tym roku wróciłam tez do szczotkowania ciała, bo w zeszłym roku odpuściłam ten temat i mam teraz niemiłosierny cellulit, ale walczę, trenuje i redukuje.
    Jestem czwarty dzień po owu, co najgorsze już zaczynam mieć skurcze, wiec nie podoba mi się ten fakt, bo czuje, ze znowu może to być nieudany cykl. W każdym razie w piątek usg to zobaczymy co tam się dzieje.
    Dodatkowo chyba łapie mnie jakieś dziadostwo😒

W każdym razie życzę aby druga połowa dnia była przyjemniejsza dla każdej z nas.

Jo88 lubi tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️

Podejrzenie adenomiozy 🤦‍♀️
    30.01 biopsja endometrium
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94, jak dla mnie warto zrobić monitoring 2-4 razy w trakcie cyklu, żeby zobaczyć czy te pęcherzyki u Ciebie w ogóle pękają bez leków, najlepiej w połączeniu z progiem w 7dpo. To chyba da najlepszy obraz Twojego cyklu, a nie ładowanie leków na pęknięcie jak nie wiadomo czy pęcherzyki nie radzą sobie same.

Dzięki dziewczyny ❤️ liczę naprawdę na to, że po urlopie się pozbieram do kupy i będę miała dużo energii do działania, czekają mnie ciężkie dwa miesiące po powrocie, potem powinno być lepiej.

Bambi, jak się czujesz? Co u Ciebie? ❤️

paprotka17, M94 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Hej dziewczyny, widzę, ze dzisiaj nastroje nienajlepsze, wiec wszystkie Was mocno tule 😘

Ja dziś kolejny dzień treningowy zaliczony, w tym roku wróciłam tez do szczotkowania ciała, bo w zeszłym roku odpuściłam ten temat i mam teraz niemiłosierny cellulit, ale walczę, trenuje i redukuje.
    Jestem czwarty dzień po owu, co najgorsze już zaczynam mieć skurcze, wiec nie podoba mi się ten fakt, bo czuje, ze znowu może to być nieudany cykl. W każdym razie w piątek usg to zobaczymy co tam się dzieje.

W każdym razie życzę aby druga połowa dnia była przyjemniejsza dla każdej z nas.
    Też się szczotkuje od tygodnia 🙂 Włączam sobie coś na yt i lecę.

Marikamb lubi tę wiadomość

• Claire Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:

Ojej ja też mam zwykle takie skurcze zaraz po owu, przez jakieś 3-4 dni. Zapisuje je w apce jako ból miesiączkowy. A dlaczego mówisz że to może zwiastować niepowodzenie? 😯

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Ojej ja też mam zwykle takie skurcze zaraz po owu, przez jakieś 3-4 dni. Zapisuje je w apce jako ból miesiączkowy. A dlaczego mówisz że to może zwiastować niepowodzenie? 😯

Chyba to przeczucie, chociaż analizując objawy poprzedniej ciąży to tez 4 dni po owu miałam skurcze.
    Mocno wierze, ale staram się mieć jak największy dystans, w piątek powinno się dużo wydeklarować.

🏋️🏃‍♀️
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020

Kariotypy ✅

Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)

• Bambi92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi dziękuję, że pytasz. Też myślałam ostatnio o Tobie i się uaktywniłaś. 😉 Współczuje tych nawarstwiających się problemów. Zawsze muszą chodzić parami, albo trójkami.

My z mężem obraliśmy strategie odwracania uwagi od starań. Tzn. planujemy dalsze badania, ale w tym roku czeka nas przeprowadzka, chce też zmienić pracę. Ten czas świąteczny był w porządku, mniej stresu i myślałam że jakoś to będziemy ogarniać.

A teraz, im bliżej okresu, tym bardziej czuje jak mnie to przytłacza. Niby normalne sprawy, ale dla mnie to za wiele otwartych wątków. Jak pomyślę sobie o kolejnych spotkaniach z lekarzami, to mi się odechciewa starań. Serio. Chyba powinnam wrócić do szukania terapeuty 😞

A jak tam Wasz wyjazd? I jak Ty się czujesz w drugiej fazie cyklu?

Super dziewczyny, że ćwiczycie i piszecie o tym. Motywujecie 🏃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 16:28

Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

preg.png
  • M94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, Beezi - dziękuję za Wasze rady i wsparcie. Od razu humor trochę lepszy ☺️ omówię to z lekarką z kliniki i spróbuję wdrożyć kilka monitoringów + badanie w proga w 7 dpo w cyklu bez wspomagaczy. Ciekawa jestem jak do tego podejdą logistycznie i finansowo (w Niemczech jest trochę inny system) ale będę walczyć 💪🏼

Meeg, paprotka17, Ancalime lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Też się szczotkuje od tygodnia 🙂 Włączam sobie coś na yt i lecę.
    Jakie szczotkę polecisz? mam w domu jedna ale jest strasznie twarda i mnie zniechęca 🙈

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, widzę, że dzisiaj "zły dzien" wjechał masowo.

Przytulam dziewczyny. Mamy na głowach dużo a i pogoda "do dupy" nie ułatwia.

Ja dzisiaj dostałam obuchem w łeb.
    Także dzisiaj mam pospane...
    Będę do rana kombinować jak się z tego wygrzebać 😏😏😏
    Ale coś wymyślę 🤷 jak zawsze

Jeśli chodzi o kino to nic nie polecę bo ostatni raz byłam w kinie w 2015 roku jeszcze w Norwegii 🥲(śmiech przez łzy). Miałam iść w tamtym tygodniu ale się nie wyrobiłam.
    Ale napewno jestem fanką polskiego kina. (Tylko bez karolakow, szyców itd. wolę bardziej budżetowe, ambitniejsze kino a na polskie komedie romantyczne mam alergię 😂).

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Jakie szczotkę polecisz? mam w domu jedna ale jest strasznie twarda i mnie zniechęca 🙈

Musisz wybrać włosie dostosowane do Twojej skory i jej właściwości.
    Ja używam szczotki z Lullalove i uważam, ze są najlepsze, tyle zw stosuje ta z najtwardszym włosiem.
    Na ich stronie możesz poczytać o szczotkach o na tej podstawie wybrać taka dla siebie 🙂

Meeg lubi tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020

Kariotypy ✅

Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)

• Ona11 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:

U mnie takie skurcze pojawily się w cyklu z ciążą, więc chyba, jak to zwykle bywa, co kobieta to inaczej ;)

Marikamb, Claire lubią tę wiadomość

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • ELka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wyrwałam sie szybciej z pracy bo tak jak u części z Was u mnie też nastrój raczej kiepski.

Mialam nie robić testu w pracy ale nie wytrzymałam. Sara zrozumie :p
    Jest bardziej blady niż rano (wiem, że pisałyście, żeby nie porównywać ale pisze tylko o kolorze). Nie chcę Was spamować tymi testami ale pisałyście, żebym wrzuciła porównanie.

https://ibb.co/p2Nxdwd

Brzuch mnie boli tak, aż w tyłku rwie więc pewnie duphaston trzyma a organizm chce już zakończyć. Oby dotrwać jutro do wyniku bety bo nie chce sobie wyrzucać, że odstawie leki a jednak uroslo (chociaż niby wiem, że nic z tego czuje to mocno, ale jednak się niezdroworozsadkowo ludze). Piersi też już przestają boleć i mdlosci prawie minęły.

Jo88 jeszcze kilka dni i będzie dobrze 🍀🤞 dzielna jesteś i podziwiam Cię z IUI ❤️

Bialek jak bym zaczęła w 4 dc. Sama kiedyś wzięłam w 3 dc na wieczór i było ok.

Ehhh niech ten dzień się już kończy...
    Ściskam Was dziewczyny że wszystkimi Waszym problemami i radościami 😘😘😘

Jo88 lubi tę wiadomość

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona ch*jowego dnia🤨
    Cały dzień nie wiedzieć czemu chce mi się płakać🤦🏽‍♀️
    Czuję taką przepełniona głowę wszystkim i nie mogę zebrać myśli do kupy😒

Ale uwaga! Trening i joga zrobione🏋🏽‍♀️
    Dorzuciłam sobie do tego na wyciszenie afirmacje z YT i już mały krok w przód😃🥰

M94, .aś. lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Taka okrągła z Rossmana.

Meeg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was na pajączki i szczotkuje? Bo ja że względu na to właśnie odpuscilam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wyrwałam sie szybciej z pracy bo tak jak u części z Was u mnie też nastrój raczej kiepski.

Mialam nie robić testu w pracy ale nie wytrzymałam. Sara zrozumie :p
    Jest bardziej blady niż rano (wiem, że pisałyście, żeby nie porównywać ale pisze tylko o kolorze). Nie chcę Was spamować tymi testami ale pisałyście, żebym wrzuciła porównanie.

https://ibb.co/p2Nxdwd

Brzuch mnie boli tak, aż w tyłku rwie więc pewnie duphaston trzyma a organizm chce już zakończyć. Oby dotrwać jutro do wyniku bety bo nie chce sobie wyrzucać, że odstawie leki a jednak uroslo (chociaż niby wiem, że nic z tego czuje to mocno, ale jednak się niezdroworozsadkowo ludze). Piersi też już przestają boleć i mdlosci prawie minęły.

Jo88 jeszcze kilka dni i będzie dobrze 🍀🤞 dzielna jesteś i podziwiam Cię z IUI ❤️

Bialek jak bym zaczęła w 4 dc. Sama kiedyś wzięłam w 3 dc na wieczór i było ok.

Ehhh niech ten dzień się już kończy...
    Ściskam Was dziewczyny że wszystkimi Waszym problemami i radościami 😘😘😘
    Nie ma co teraz gdybać na kolorem kreski. Tylko beta powie prawdę. Trzymam kciuki żeby pięknie urosla!

ELka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A czy któraś z Was na pajączki i szczotkuje? Bo ja że względu na to właśnie odpuscilam.
    Nie mam. Jakbym miała, to bym raczej nie uzywala. Jest to dość agresywne.

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ