Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyM94 widzę że słynny rok jeszcze Wam nie stuknął więc myślę że na spokojnie możecie podchodzić do naturalnych jak hormony I monitoringi będą ok. A między czasie sprawdzać. Może drożność za parę miesięcy? (Oczywiście najlepiej żeby nie było takiej potrzeby)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 15:58
Meeg, M94 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie wakacji też mieliśmy plan polecieć gdzieś luty/marzec zobaczyć trochę niebieskiego nieba ale jak dziś przeanalizowałam cennik klinik i obaczylam ile nas już teraz starania kosztują a w sumie nie robiły aż tak dużo tych badań to chyba trzeba będzie to plany zweryfikować
-
nick nieaktualnyMeeg wrote:Odnośnie wakacji też mieliśmy plan polecieć gdzieś luty/marzec zobaczyć trochę niebieskiego nieba ale jak dziś przeanalizowałam cennik klinik i obaczylam ile nas już teraz starania kosztują a w sumie nie robiły aż tak dużo tych badań to chyba trzeba będzie to plany zweryfikować
Potrzebuję tego. Reset głowy, słońce gdy u nas szaro. Nie dam rady żyć tylko staraniami. -
Hej dziewczyny, widzę, ze dzisiaj nastroje nienajlepsze, wiec wszystkie Was mocno tule 😘
Ja dziś kolejny dzień treningowy zaliczony, w tym roku wróciłam tez do szczotkowania ciała, bo w zeszłym roku odpuściłam ten temat i mam teraz niemiłosierny cellulit, ale walczę, trenuje i redukuje.
Jestem czwarty dzień po owu, co najgorsze już zaczynam mieć skurcze, wiec nie podoba mi się ten fakt, bo czuje, ze znowu może to być nieudany cykl. W każdym razie w piątek usg to zobaczymy co tam się dzieje.
Dodatkowo chyba łapie mnie jakieś dziadostwo😒
W każdym razie życzę aby druga połowa dnia była przyjemniejsza dla każdej z nas.Jo88 lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
13.12 II transfer blastocysta 6BB ✖️
Podejrzenie adenomiozy 🤦♀️
30.01 biopsja endometrium -
M94, jak dla mnie warto zrobić monitoring 2-4 razy w trakcie cyklu, żeby zobaczyć czy te pęcherzyki u Ciebie w ogóle pękają bez leków, najlepiej w połączeniu z progiem w 7dpo. To chyba da najlepszy obraz Twojego cyklu, a nie ładowanie leków na pęknięcie jak nie wiadomo czy pęcherzyki nie radzą sobie same.
Dzięki dziewczyny ❤️ liczę naprawdę na to, że po urlopie się pozbieram do kupy i będę miała dużo energii do działania, czekają mnie ciężkie dwa miesiące po powrocie, potem powinno być lepiej.
Bambi, jak się czujesz? Co u Ciebie? ❤️
paprotka17, M94 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
nick nieaktualnyMarikamb wrote:Hej dziewczyny, widzę, ze dzisiaj nastroje nienajlepsze, wiec wszystkie Was mocno tule 😘
Ja dziś kolejny dzień treningowy zaliczony, w tym roku wróciłam tez do szczotkowania ciała, bo w zeszłym roku odpuściłam ten temat i mam teraz niemiłosierny cellulit, ale walczę, trenuje i redukuje.
Jestem czwarty dzień po owu, co najgorsze już zaczynam mieć skurcze, wiec nie podoba mi się ten fakt, bo czuje, ze znowu może to być nieudany cykl. W każdym razie w piątek usg to zobaczymy co tam się dzieje.
W każdym razie życzę aby druga połowa dnia była przyjemniejsza dla każdej z nas.Marikamb lubi tę wiadomość
-
Marikamb wrote:Hej dziewczyny, widzę, ze dzisiaj nastroje nienajlepsze, wiec wszystkie Was mocno tule 😘
W każdym razie życzę aby druga połowa dnia była przyjemniejsza dla każdej z nas. -
Claire wrote:Ojej ja też mam zwykle takie skurcze zaraz po owu, przez jakieś 3-4 dni. Zapisuje je w apce jako ból miesiączkowy. A dlaczego mówisz że to może zwiastować niepowodzenie? 😯
Chyba to przeczucie, chociaż analizując objawy poprzedniej ciąży to tez 4 dni po owu miałam skurcze.
Mocno wierze, ale staram się mieć jak największy dystans, w piątek powinno się dużo wydeklarować.🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
Beezi dziękuję, że pytasz. Też myślałam ostatnio o Tobie i się uaktywniłaś. 😉 Współczuje tych nawarstwiających się problemów. Zawsze muszą chodzić parami, albo trójkami.
My z mężem obraliśmy strategie odwracania uwagi od starań. Tzn. planujemy dalsze badania, ale w tym roku czeka nas przeprowadzka, chce też zmienić pracę. Ten czas świąteczny był w porządku, mniej stresu i myślałam że jakoś to będziemy ogarniać.
A teraz, im bliżej okresu, tym bardziej czuje jak mnie to przytłacza. Niby normalne sprawy, ale dla mnie to za wiele otwartych wątków. Jak pomyślę sobie o kolejnych spotkaniach z lekarzami, to mi się odechciewa starań. Serio. Chyba powinnam wrócić do szukania terapeuty 😞
A jak tam Wasz wyjazd? I jak Ty się czujesz w drugiej fazie cyklu?
Super dziewczyny, że ćwiczycie i piszecie o tym. Motywujecie 🏃Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 16:28
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Paprotka, Beezi - dziękuję za Wasze rady i wsparcie. Od razu humor trochę lepszy ☺️ omówię to z lekarką z kliniki i spróbuję wdrożyć kilka monitoringów + badanie w proga w 7 dpo w cyklu bez wspomagaczy. Ciekawa jestem jak do tego podejdą logistycznie i finansowo (w Niemczech jest trochę inny system) ale będę walczyć 💪🏼
Meeg, paprotka17, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Oho, widzę, że dzisiaj "zły dzien" wjechał masowo.
Przytulam dziewczyny. Mamy na głowach dużo a i pogoda "do dupy" nie ułatwia.
Ja dzisiaj dostałam obuchem w łeb.
Także dzisiaj mam pospane...
Będę do rana kombinować jak się z tego wygrzebać 😏😏😏
Ale coś wymyślę 🤷 jak zawsze
Jeśli chodzi o kino to nic nie polecę bo ostatni raz byłam w kinie w 2015 roku jeszcze w Norwegii 🥲(śmiech przez łzy). Miałam iść w tamtym tygodniu ale się nie wyrobiłam.
Ale napewno jestem fanką polskiego kina. (Tylko bez karolakow, szyców itd. wolę bardziej budżetowe, ambitniejsze kino a na polskie komedie romantyczne mam alergię 😂). -
Meeg wrote:Jakie szczotkę polecisz? mam w domu jedna ale jest strasznie twarda i mnie zniechęca 🙈
Musisz wybrać włosie dostosowane do Twojej skory i jej właściwości.
Ja używam szczotki z Lullalove i uważam, ze są najlepsze, tyle zw stosuje ta z najtwardszym włosiem.
Na ich stronie możesz poczytać o szczotkach o na tej podstawie wybrać taka dla siebie 🙂Meeg lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
Claire wrote:Ojej ja też mam zwykle takie skurcze zaraz po owu, przez jakieś 3-4 dni. Zapisuje je w apce jako ból miesiączkowy. A dlaczego mówisz że to może zwiastować niepowodzenie? 😯
U mnie takie skurcze pojawily się w cyklu z ciążą, więc chyba, jak to zwykle bywa, co kobieta to inaczejMarikamb, Claire lubią tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Cześć dziewczyny,
Wyrwałam sie szybciej z pracy bo tak jak u części z Was u mnie też nastrój raczej kiepski.
Mialam nie robić testu w pracy ale nie wytrzymałam. Sara zrozumie :p
Jest bardziej blady niż rano (wiem, że pisałyście, żeby nie porównywać ale pisze tylko o kolorze). Nie chcę Was spamować tymi testami ale pisałyście, żebym wrzuciła porównanie.
https://ibb.co/p2Nxdwd
Brzuch mnie boli tak, aż w tyłku rwie więc pewnie duphaston trzyma a organizm chce już zakończyć. Oby dotrwać jutro do wyniku bety bo nie chce sobie wyrzucać, że odstawie leki a jednak uroslo (chociaż niby wiem, że nic z tego czuje to mocno, ale jednak się niezdroworozsadkowo ludze). Piersi też już przestają boleć i mdlosci prawie minęły.
Jo88 jeszcze kilka dni i będzie dobrze 🍀🤞 dzielna jesteś i podziwiam Cię z IUI ❤️
Bialek jak bym zaczęła w 4 dc. Sama kiedyś wzięłam w 3 dc na wieczór i było ok.
Ehhh niech ten dzień się już kończy...
Ściskam Was dziewczyny że wszystkimi Waszym problemami i radościami 😘😘😘Jo88 lubi tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
Dołączam do grona ch*jowego dnia🤨
Cały dzień nie wiedzieć czemu chce mi się płakać🤦🏽♀️
Czuję taką przepełniona głowę wszystkim i nie mogę zebrać myśli do kupy😒
Ale uwaga! Trening i joga zrobione🏋🏽♀️
Dorzuciłam sobie do tego na wyciszenie afirmacje z YT i już mały krok w przód😃🥰M94, .aś. lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyELka wrote:Cześć dziewczyny,
Wyrwałam sie szybciej z pracy bo tak jak u części z Was u mnie też nastrój raczej kiepski.
Mialam nie robić testu w pracy ale nie wytrzymałam. Sara zrozumie :p
Jest bardziej blady niż rano (wiem, że pisałyście, żeby nie porównywać ale pisze tylko o kolorze). Nie chcę Was spamować tymi testami ale pisałyście, żebym wrzuciła porównanie.
https://ibb.co/p2Nxdwd
Brzuch mnie boli tak, aż w tyłku rwie więc pewnie duphaston trzyma a organizm chce już zakończyć. Oby dotrwać jutro do wyniku bety bo nie chce sobie wyrzucać, że odstawie leki a jednak uroslo (chociaż niby wiem, że nic z tego czuje to mocno, ale jednak się niezdroworozsadkowo ludze). Piersi też już przestają boleć i mdlosci prawie minęły.
Jo88 jeszcze kilka dni i będzie dobrze 🍀🤞 dzielna jesteś i podziwiam Cię z IUI ❤️
Bialek jak bym zaczęła w 4 dc. Sama kiedyś wzięłam w 3 dc na wieczór i było ok.
Ehhh niech ten dzień się już kończy...
Ściskam Was dziewczyny że wszystkimi Waszym problemami i radościami 😘😘😘ELka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny