Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
ELka wrote:Superrr ❤️ a w jakim robisz labo, że masz tak szybko wyniki? Ja w vitalabo/diagnostyka zawsze mam dopiero po 18 aczasemni pozniej
ELka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź pierwszy raz robiłam ten test więc nie wiem do końca08.12 transfer 3 A.A
14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
17.08.2021 👶 Tomasz
22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
Progesteron 10.50 ng/ml
12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
Progesteron 13.4 ng/ml
14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
Progesteron 15 ng/ml
16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
Progesteron 15.2 ng/ml
03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
25.07.2023 🖤🖤🖤🖤 -
nick nieaktualnyKania_czubajka wrote:Każdy z trzech wyników robiłam w trzech różnych laboratoriach. Pierwszy w szpitalu miejskim - tam mają labo całodobowe, drugi robiłam w alabie , teraz robiłam w szpitalu powiatowym. W szpitalu powiatowym najtaniej
Mart768, Rica lubią tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Z innej beczki, najlepiej robić w tym samym, podobno, dla miarodajnosci wyniku. Ale nie wiem jak na to patrzeć. Ilość to ilość.
-
Kania_czubajka wrote:Też tak myślałam ,ale skoro jest taka sama jednostka to chyba się to nie powinno różnic? Pierwszy robiłam w mieście 40 km dalej,dlatego nie mogłam już tam powtarzać - a tam najlepiej,bo wynik już po 1.5 h miałam chyba. W alabie drogo jak cholera,przebitka jest mega.
Na innych aparatach mogą robić, inne serie odczynnika, inni producenci odczyników, dużo jest zmiennych, dlatego zalecają w tych samych. Ale myślę że jak jest dobry przyrost nie ma to aż tak dużego znaczenia, nie będzie idealnie ale przecież 2 czy 3% w jedną stone duzo nie wniesie😉
Moje znajome nigdy bety nie robiły nawet. Tylko test jak okresu nie było i miesiąc później wizyta.paprotka17, Ancalime lubią tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Meggi110818 wrote:Na innych aparatach mogą robić, inne serie odczynnika, inni producenci odczyników, dużo jest zmiennych, dlatego zalecają w tych samych. Ale myślę że jak jest dobry przyrost nie ma to aż tak dużego znaczenia, nie będzie idealnie ale przecież 2 czy 3% w jedną stone duzo nie wniesie😉
Moje znajome nigdy bety nie robiły nawet. Tylko test jak okresu nie było i miesiąc później wizyta.paprotka17, Ancalime lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKania_czubajka wrote:Też tak myślałam ,ale skoro jest taka sama jednostka to chyba się to nie powinno różnic? Pierwszy robiłam w mieście 40 km dalej,dlatego nie mogłam już tam powtarzać - a tam najlepiej,bo wynik już po 1.5 h miałam chyba. W alabie drogo jak cholera,przebitka jest mega.
-
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:Na innych aparatach mogą robić, inne serie odczynnika, inni producenci odczyników, dużo jest zmiennych, dlatego zalecają w tych samych. Ale myślę że jak jest dobry przyrost nie ma to aż tak dużego znaczenia, nie będzie idealnie ale przecież 2 czy 3% w jedną stone duzo nie wniesie😉
Moje znajome nigdy bety nie robiły nawet. Tylko test jak okresu nie było i miesiąc później wizyta.Ancalime, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie u gina, i tak. Ciałka żółtego nie widać i tylko delikatnie widać płyn w zatoce Douglasa, więc nie jest w stanie stwierdzić czy faktycznie miałam owulację no ale progesteron na to wskazuje. Co do TSH ponad 5, na razie nie dał mi żadnych leków powiedział żebym za tydzień zrobiła jeszcze raz badanie, bo wynik jest dość niedorzeczny. Bo ft3 ft4 i anty-tpo mam w normie, a teoretycznie przy niedoczynności powinny być gorsze wyniki. I według niego błędny wynik. Powiedział że nie chcę mi dawać leków bez ponownego badania, żeby nie rozregulować całkiem wszystkiego. Może nie być takiej potrzeby.
Gości jest naprawdę bardzo kompetentny i tak wszystko tłumaczy dokładnie, nie mam podstaw nie ufać jego diagnozom..
Co do tego ciałka żółtego nie powinno być widoczne? 11dpo -
moonflower wrote:Jestem po wizycie u gina, i tak. Ciałka żółtego nie widać i tylko delikatnie widać płyn w zatoce Douglasa, więc nie jest w stanie stwierdzić czy faktycznie miałam owulację no ale progesteron na to wskazuje. Co do TSH ponad 5, na razie nie dał mi żadnych leków powiedział żebym za tydzień zrobiła jeszcze raz badanie, bo wynik jest dość niedorzeczny. Bo ft3 ft4 i anty-tpo mam w normie, a teoretycznie przy niedoczynności powinny być gorsze wyniki. I według niego błędny wynik. Powiedział że nie chcę mi dawać leków bez ponownego badania, żeby nie rozregulować całkiem wszystkiego. Może nie być takiej potrzeby.
Gości jest naprawdę bardzo kompetentny i tak wszystko tłumaczy dokładnie, nie mam podstaw nie ufać jego diagnozom..
Co do tego ciałka żółtego nie powinno być widoczne? 11dpo
Chyba ktoś pisał że do 4 dni po owulacji może się pojawić, więc może za wcześnie było na usgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 13:56
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
moonflower wrote:Jestem po wizycie u gina, i tak. Ciałka żółtego nie widać i tylko delikatnie widać płyn w zatoce Douglasa, więc nie jest w stanie stwierdzić czy faktycznie miałam owulację no ale progesteron na to wskazuje. Co do TSH ponad 5, na razie nie dał mi żadnych leków powiedział żebym za tydzień zrobiła jeszcze raz badanie, bo wynik jest dość niedorzeczny. Bo ft3 ft4 i anty-tpo mam w normie, a teoretycznie przy niedoczynności powinny być gorsze wyniki. I według niego błędny wynik. Powiedział że nie chcę mi dawać leków bez ponownego badania, żeby nie rozregulować całkiem wszystkiego. Może nie być takiej potrzeby.
Co do tego ciałka żółtego nie powinno być widoczne? 11dpo
Ciałko żółte po około 9-10 dniach od owulacji zaczyna zanikac, jeśli nie dojdzie do zapłodnienia. Najpierw przeistacza się w ciałko białawe, stopniowo produkuje mniej progesteronu, a potem znika całkowicie - w 1 dniu miesiączki progesteron jest na zero i ciałka żółtego już nie ma. Jesli jesteś pod koniec fazy lutealnej, to na USG może już nie być ono widoczne. Jak wysoki był progesteron i kiedy badany? Pytam, bo płyn w zatoce Douglasa zazwyczaj nie utrzymuje się tak długo po owu - raczej świadczy to o świeżo przebytej owulacji, ale różnie to z tym bywa.15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Biała1987 wrote:Dziewczyny pomocy czy to już jest pozytywny test owulacyjny?
https://naforum.zapodaj.net/86017c472b77.jpg.html👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Co do tego ciałka żółtego nie powinno być widoczne? 11dpomoonflower lubi tę wiadomość
-
Dziołszki, ja tylko na szybko: obsikałamprzed chwilą owulaka i wyszedł piękny jak na horiena 🤩
Ja ciągle dużo piję przez chorobę - więc aż jestem w szoku, że tak się wybarwił 🤪
Niemniej jednak: ja chora, gorzej się czuję niż wczoraj - owulak taki piękny - jak tu zapewnić romantyczne chwile i uniesienia z mężem?! 😅Kofii, Namisa, Karo1234, ChocoMonster, Kania_czubajka, dominikawa, Ancalime, rozalaa, Ona11, ELka, Aleksandra_joanna_p, Evondita82, Lipcowa, .aś., Marikamb, Emka06 lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Pfry wrote:Dziołszki, ja tylko na szybko: obsikałamprzed chwilą owulaka i wyszedł piękny jak na horiena 🤩
Ja ciągle dużo piję przez chorobę - więc aż jestem w szoku, że tak się wybarwił 🤪
Niemniej jednak: ja chora, gorzej się czuję niż wczoraj - owulak taki piękny - jak tu zapewnić romantyczne chwile i uniesienia z mężem?! 😅
Hmmm musicie chyba się poświęcić dla szczytnego celu 😂Pfry lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Pfry wrote:Dziołszki, ja tylko na szybko: obsikałamprzed chwilą owulaka i wyszedł piękny jak na horiena 🤩
Niemniej jednak: ja chora, gorzej się czuję niż wczoraj - owulak taki piękny - jak tu zapewnić romantyczne chwile i uniesienia z mężem?! 😅
Kania, bardzo ładny przyrost ❤️.Pfry lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Ciałko żółte po około 9-10 dniach od owulacji zaczyna zanikac, jeśli nie dojdzie do zapłodnienia. Najpierw przeistacza się w ciałko białawe, stopniowo produkuje mniej progesteronu, a potem znika całkowicie - w 1 dniu miesiączki progesteron jest na zero i ciałka żółtego już nie ma. Jesli jesteś pod koniec fazy lutealnej, to na USG może już nie być ono widoczne. Jak wysoki był progesteron i kiedy badany? Pytam, bo płyn w zatoce Douglasa zazwyczaj nie utrzymuje się tak długo po owu - raczej świadczy to o świeżo przebytej owulacji, ale różnie to z tym bywa.
Progesteron 29 w 8dpo
Teraz 11dpo