Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Pfry na szczęście nie musisz za wiele robić - zasada jest jedna, kto ma katar ten na dole 😂😂😂
Sara30 - dołączam do teamu zimno mi i idę spać!😅
Moonfower dopiero 11 dpo, nie skreślaj cyklu, będziesz jeszcze testować? 😏
Co z siesiepy!!? Już wygrzebałam jej pamiętnik i tam też cisza 🤨
ELka, Ancalime, Pfry, Natosia, Scarlett 89 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET 5bb👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Pewnie Siesiepy potrzebuje dłuższego oddechu. Po dwóch prowadzonych wątkach🍀
Siesiepy jeśli czytasz, to pamiętamy o Tobie i zaczekamy ile trzeba ☀️☀️☀️Ancalime, ELka, Bialeekk, Evondita82, .aś. lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Namisa wrote:A na jakiej podstawie wyznaczylas owulację? Progesteron bardzo wysoki więc nie ma mowy że do owulki nie doszło - pytanie tylko kiedy.
-
Bialeekk wrote:Wpisuje! Kurcze No sama tez bym się wpisała, ale nie wiem jak owu będzie w tym cyklu🙄
W ogóle jakiś dziwny mam ten cykl, tylko delikatne krwawienie przez cała @🤨
U mnie również dziwny cykl. Ta miesiączka jest bardzo łagodna w krwawienie co jest bardzo nietypowe jak na mnie 😀 -
Meggi110818 wrote:A może miałaś druga owulacje albo dwa pęcherzyki?
Bezimienna lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:To jest pierwszy cykl po antykoncepcji, więc mogły być dwa, nie miałam monitoringu, więc ciężko mi powiedzieć...
Mam dwójkę znajomych gdzie w pierwszym cyklu po odstawieniu anty wyszły bliźniaki 😁Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
moonflower wrote:Śluz ewidentnie płodny i kłucie w lewym jajniku, jestem pewna że na przełomie sylwestra i nowego roku miałam owulacje
Oki, bardzo możliwe, choć sama obecnosc śluzu czy kłucie jajnika niestety nie wystarczą do wyznaczenia owulacji z dużą dozą pewności. Subiektywny objaw kłucia jajników może oznaczać że organizm przygotowuje się do owu, podobnie jak obecność śluzu płodnego, a w rezultacie może do niej nie dojść - nierzadko tak się dzieje, objawy są a potem znikają, organizm może się zmobilizować dopiero kilka dni albo tygodni później. Nie mówię że tak musi być w tej konkretnej sytuacji, ale tak ogółem na przyszłość.
Do poprawnego wyznaczania owu warto łączyć kilka metod obserwacji - np. objawy, śluz, temperatura i testy owu, a ostateczna odpowiedź oczywiście daje monitoring. Mi się najbardziej sprawdzało trio śluz, temperatura i objawy, ale każdy ma swoje preferencje.
Na pewno ten progesteron potwierdza że owulacja była, brak ciałka żółtego jest dość nietypowy bo taki wysoki wynik proga sprzed trzech dni świadczy o tym że jakieś ciałko żółte go produkuje. Gdyby to był wynik z 6dpo to ok, mogło już do tego czasu zaniknąć, ale w 3 dni? Lekarz jakoś skomentował taki wynik progesteronu kontra brak ciałka żółtego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 15:07
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Słuchajcie, będzie trochę żal post, bo już nie mam siły do tych ginekologów, co pójdę to kolejny lepszy.
Miałam dzisiaj wizytę u ginekologa na Lux Med. Specjalnie zapisałam się do takiego co ma USG w gabinecie. Na wizycie mówię, że chciałabym skierowanie na progesteron, bo akurat jestem 7dpo i chciałam sprawdzić poziom, a ona do mnie mówi, że to bez sensu, że to się wcale tak nie liczy, że dopiero pomiędzy 23-25dc powinno się go robić. Co dla mnie jest bez sensu, skoro ja juz 25dc mogę mieć 1 dzień kolejnego cyklu to jak mi to pokaże, czy była owulacja? Mówi dodatkowo, że muszę mieć owulację, bo inaczej miałabym zaburzenia miesiączkowania. Wyszłam wkurwiona z tej wizyty... A, no i oczywiście żadnego badania - nic. 😠😡😤
Wkurwiona stwierdziłam, że jednak zrobię sobie sama to badanie. Powiedziała, że nie muszę robić tego progesteronu na czczo, więc postanowiłam jechać i oddać krew. Nie mogłam przez neta się zalogować, aby zakupić badanie, więc od razu zakupiłam w Synevo, bo to jeden z nielicznych punktów czynny tak, abym się wyrobiła. I uwaga, zapłaciłam 70 zł - usługa pielęgniarska i progesteron.
Teraz myślę, czy jest sens szukać USG na jutro/poniedziałek (8dpo/11dpo) czy już sobie odpuścić.
Za każdym razem idę do innego ginekologa, bo żaden nie wydaje mi się kompetentny i każdy mówi co innego...♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml 🥹
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️ -
Kania, piekny przyrost! 😍
Scarlett 89, zdecydowanie ciemnieją 🔥
Pory, musi być ogień 🔥🔥🔥
Jeżeli chodzi o zwierzaki to my mamy psa i mieliśmy też kota wczesniej, w sumie z psem raczej standardowo, profilkatyczne wizyty i szczepienia jak zawsze. Jeżeli chodzi o kota to po raz pierwszy go zaszczepiliśmy, w domu kuwetę sprzątał mąż w miarę możliwości ale zdążały się sytuacje, że też musialam 😅 wiadomo, czasem nie było wyjścia. Z racji tego, że przeprowadzaliśmy się do domu doslownie chwile przed porodem, to potem kot się nie bardzo odnalazł w nowej sytuacji, w sensie nowy dom plus noworodek i oddaliśmy go teściowi 😊 niczym się nie zaraziłam bo mój lekarz powiedział dokladnie to samo, że szybciej się zarazę od mięsa albo owoca niż od kota 😅Kania_czubajka lubi tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
gattina wrote:Słuchajcie, będzie trochę żal post, bo już nie mam siły do tych ginekologów, co pójdę to kolejny lepszy.
Miałam dzisiaj wizytę u ginekologa na Lux Med. Specjalnie zapisałam się do takiego co ma USG w gabinecie. Na wizycie mówię, że chciałabym skierowanie na progesteron, bo akurat jestem 7dpo i chciałam sprawdzić poziom, a ona do mnie mówi, że to bez sensu, że to się wcale tak nie liczy, że dopiero pomiędzy 23-25dc powinno się go robić. Co dla mnie jest bez sensu, skoro ja juz 25dc mogę mieć 1 dzień kolejnego cyklu to jak mi to pokaże, czy była owulacja? Mówi dodatkowo, że muszę mieć owulację, bo inaczej miałabym zaburzenia miesiączkowania. Wyszłam wkurwiona z tej wizyty... A, no i oczywiście żadnego badania - nic. 😠😡😤
Wkurwiona stwierdziłam, że jednak zrobię sobie sama to badanie. Powiedziała, że nie muszę robić tego progesteronu na czczo, więc postanowiłam jechać i oddać krew. Nie mogłam przez neta się zalogować, aby zakupić badanie, więc od razu zakupiłam w Synevo, bo to jeden z nielicznych punktów czynny tak, abym się wyrobiła. I uwaga, zapłaciłam 70 zł - usługa pielęgniarska i progesteron.
Teraz myślę, czy jest sens szukać USG na jutro/poniedziałek (8dpo/11dpo) czy już sobie odpuścić.
Za każdym razem idę do innego ginekologa, bo żaden nie wydaje mi się kompetentny i każdy mówi co innego...
Hej, nie wiem czy Cię to jakoś pocieszy, ale nie jesteś sama. Ja też byłam już u 4 lekarzy (czy nawet 5)? i żaden z nich nie spojrzał na mnie kompleksowo. Ten najbardziej polecany z kolei powiedział mi, że mamy wrócić po badaniach nasienia u konkretnego andrologia. Nie żadnego innego, bo im nie ufa 😵
Beezi, M94, MimiM29 wirtualny przytulas!!!
Elka przykro mi bardzo, słabo to wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 15:46
gattina, M94 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Karina wrote:31.01,co u mnie z tymi miesiącami. 🤣
U mnie również dziwny cykl. Ta miesiączka jest bardzo łagodna w krwawienie co jest bardzo nietypowe jak na mnie 😀
U mnie to samo właśnie😜🤚🏼Karina lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Namisa wrote:Oki, bardzo możliwe, choć sama obecnosc śluzu czy kłucie jajnika niestety nie wystarczą do wyznaczenia owulacji z dużą dozą pewności. Subiektywny objaw kłucia jajników może oznaczać że organizm przygotowuje się do owu, podobnie jak obecność śluzu płodnego, a w rezultacie może do niej nie dojść - nierzadko tak się dzieje, objawy są a potem znikają, organizm może się zmobilizować dopiero kilka dni albo tygodni później. Nie mówię że tak musi być w tej konkretnej sytuacji, ale tak ogółem na przyszłość.
Do poprawnego wyznaczania owu warto łączyć kilka metod obserwacji - np. objawy, śluz, temperatura i testy owu, a ostateczna odpowiedź oczywiście daje monitoring. Mi się najbardziej sprawdzało trio śluz, temperatura i objawy, ale każdy ma swoje preferencje.
Na pewno ten progesteron potwierdza że owulacja była, brak ciałka żółtego jest dość nietypowy bo taki wysoki wynik proga sprzed trzech dni świadczy o tym że jakieś ciałko żółte go produkuje. Gdyby to był wynik z 6dpo to ok, mogło już do tego czasu zaniknąć, ale w 3 dni? Lekarz jakoś skomentował taki wynik progesteronu kontra brak ciałka żółtego?
Nie, nic na ten temat nie mowił -
Sara30 wrote:Dziewczyny, jak mi jest zimno 🥶🥶🥶
W domu nagrzane a ja siedzę w swetrze i się telepie. Spanie mnie łamie okrutnie 😐
Najchętniej zawinelabym się pod koc i poszła na drzemkę ale zaraz młoda wraca 😏
Byle do wieczora.
Chyba dziś znów położę się wcześniej 🤷
Bierze mnie coś ewidentnie. Wykrakalam sobie, bo się cieszyłam że już długo jesteśmy zdrowi 😏
mój pierwszy objaw ciąży to senność była - tak od ok 6dpo gdzie 9dpo beta byłą jeszcze 0 - także ten;-)
Kiedy planujesz pierwsze testowanie?Ancalime, Ona11 lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:Nie, nic na ten temat nie mowił
Pozostaje czekać na okres lub do terminu testowania. Jeśli minęły rzeczywiście 11 dni od owulacji, a do zapłodnienia by doszlo, to jutro test z dużym prawdopodobieństwem wyszedłby już pozytywny.15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Bambi92 wrote:Hej, nie wiem czy Cię to jakoś pocieszy, ale nie jesteś sama. Ja też byłam już u 4 lekarzy (czy nawet 5)? i żaden z nich nie spojrzał na mnie kompleksowo. Ten najbardziej polecany z kolei powiedział mi, że mamy wrócić po badaniach nasienia u konkretnego andrologia. Nie żadnego innego, bo im nie ufa 😵
Beezi, M94, MimiM29 wirtualny przytulas!!!
Elka przykro mi bardzo, słabo to wygląda
Widzę, że to powszechny problem, tylko lekarz jest po to, aby pomóc, a muszę w sumie sama decydować i radzić sobie.. Tragedia.♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml 🥹
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️ -
Dziewczyny mam ważne choć może banalne pytanie.
Dostałam skierowanie na krzywą glukozy i insuliny. Badania chce zrobić z pakietu PZU. I widzę że mam do wyboru krzywa za 3pkt i za 1pkt, doczytałam że różnią się stężeniem glukozy odpowiedbio 75g i 50g.
I teraz nie wiem jaka glukozę kupić i które badanie wybrać za 3? czy 1 pkt?
Nie mam kontaktu do lekarza, chyba że wizyta ale nie wyrobie się do sb kiedy to chce badania zrobić.
Może któraś podpowie które w przypadku starań są zalecane?
Na skierowaniu mam tylko "test glukozy, test insuliny" -
eRKow. wrote:Dziewczyny mam ważne choć może banalne pytanie.
Dostałam skierowanie na krzywą glukozy i insuliny. Badania chce zrobić z pakietu PZU. I widzę że mam do wyboru krzywa za 3pkt i za 1pkt, doczytałam że różnią się stężeniem glukozy odpowiedbio 75g i 50g.
Nie mam kontaktu do lekarza, chyba że wizyta ale nie wyrobie się do sb kiedy to chce badania zrobić.
Na skierowaniu mam tylko "test glukozy, test insuliny"
Test glukozy i insuliny oba 3 punktowe, glukoza 75.aś. lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
eRKow. wrote:Dziewczyny mam ważne choć może banalne pytanie.
Na skierowaniu mam tylko "test glukozy, test insuliny"👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘