X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Zapominajka Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Nowym Roku życzę nam wszystkim oczywiście 🦠🤰🏻! Żebyśmy się nie zatraciły w staraniach, uczyły się odpuszczać czasem a czasem zawalczyć o to co ważne 💪🏼. Wszystkim życzę aby ten rok był piękny, pełen wzruszeń i pierwszych razów oraz żeby libido między wami sprzyjało cały cykl 🙈🔥🤪

Bialeekk, M94, Meeg, Emka06, Rica, Karina123, Cotakoza, Jo88, Kania_czubajka, ChocoMonster, Evondita82, Atomówka , Jagodecka, Anett93, Pfry, Lipcowa lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli myślimy o tym samym Szymonie Mosznym to jest to brat mojej koleżanki 🙈
    Tak coś mi zadzwoniło, że gdzieś kojarzę gościa.
    Ach ten fejsbuczek 🤐

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek ja do testowania wrócę pewnie w marcu, więc wpisz mnie na wolnego strzelca ☺️
    Mimo to zostaje na wątkach z Wami, będę bacznie przyglądać się jak pierwsze strony zapełniają się brzuszkami 🧐🍀

Życzę Wam aby 2023 rok był dokładnie taki o jakim marzycie 🥰 ❤️
    Tym zafasolkowanym życzę nudnych ciąż i spełnienia się w roli mamusiek, bo ten przyszły rok będzie dla Was naprawdę magiczny ✨
    A tym jeszcze niezafaslowanym życzę ujrzenia wymarzonych dwóch kresek - w przyszłym roku będzie przecież tyle nowych szans ❤️

Właśnie jestem na etapie pakowania się - test pokazał biel także mogę bawić się bez wyrzutów sumienia 😁 zaraz siadam do tworzenia mapy marzeń 🥰 mam zamiar namówić na to również Męża ☺️ a Wy korzystacie z takich wizualizacji? :)

I pamiętajcie Laski - wszystko w życiu dzieje się po coś. Może te starania miały na celu to, że "spotkałyśmy się" właśnie w tym miejscu, "poznałyśmy" wiele dobrych dusz i cała ta sytuacja zmieniła malutką część Naszego światopoglądu.
    Wierzę, głęboko wierzę, że te niepowodzenia szlifują Nas, Nasz charakter jak diament i nigdy nie pozwólmy by zgasł w Nas ten blask - a w najciemniejszych okresach nie bójmy się szukać pomocy - czy to u bliskich czy profesjonalistów. Wszystkie będziemy tuliły maluszki, zobaczycie ✊🏻

Sara30, Meeg, M94, Bialeekk, Niemampomyslunanick, Emka06, Amunicja, Karina123, Jo88, rozalaa, kropka27, ChocoMonster, oloska, Beezi, agentka93, Evondita82, Atomówka , Ancalime, Anett93, Pfry, Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zmartwilyscie mnie z tym wpływem kreatyny na jakość nasienia. Mój mąż stosuje to już od dłuższego czasu ale w internecie nie ma jednoznacznych odpowiedzi czy wpływa czy nie.
    Jakby któraś z was miała jakieś info od lekarzy to dajcie znać.

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Białek ja do testowania wrócę pewnie w marcu, więc wpisz mnie na wolnego strzelca ☺️
    Mimo to zostaje na wątkach z Wami, będę bacznie przyglądać się jak pierwsze strony zapełniają się brzuszkami 🧐🍀

Życzę Wam aby 2023 rok był dokładnie taki o jakim marzycie 🥰 ❤️
    Tym zafasolkowanym życzę nudnych ciąż i spełnienia się w roli mamusiek, bo ten przyszły rok będzie dla Was naprawdę magiczny ✨
    A tym jeszcze niezafaslowanym życzę ujrzenia wymarzonych dwóch kresek - w przyszłym roku będzie przecież tyle nowych szans ❤️

Właśnie jestem na etapie pakowania się - test pokazał biel także mogę bawić się bez wyrzutów sumienia 😁 zaraz siadam do tworzenia mapy marzeń 🥰 mam zamiar namówić na to również Męża ☺️ a Wy korzystacie z takich wizualizacji? :)

I pamiętajcie Laski - wszystko w życiu dzieje się po coś. Może te starania miały na celu to, że "spotkałyśmy się" właśnie w tym miejscu, "poznałyśmy" wiele dobrych dusz i cała ta sytuacja zmieniła malutką część Naszego światopoglądu.
    Wierzę, głęboko wierzę, że te niepowodzenia szlifują Nas, Nasz charakter jak diament i nigdy nie pozwólmy by zgasł w Nas ten blask - a w najciemniejszych okresach nie bójmy się szukać pomocy - czy to u bliskich czy profesjonalistów. Wszystkie będziemy tuliły maluszki, zobaczycie ✊🏻

Nic dodać nic ująć!!👏🏽❤️
    Niech się dzieje magia✨🤰🏽🍀

Lipcowa lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Kurcze zmartwilyscie mnie z tym wpływem kreatyny na jakość nasienia. Mój mąż stosuje to już od dłuższego czasu ale w internecie nie ma jednoznacznych odpowiedzi czy wpływa czy nie.
    Jakby któraś z was miała jakieś info od lekarzy to dajcie znać.

Wyczytałam, że w „za dużych” dawkach może mieć wpływ.
    Link;
    https://dimedic.eu/pl/wiedza/kreatyna-a-potencja-czy-suplementacja-wplywa-na-erekcje

izzy91 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    No mam nadzieję, że tempka nie zrobi mnie w konia😂😂🫣
    Jak tak patrzę na Twój wykres to oprócz pięknej temperatury dostrzegam bardzo intensywny cykl 😈 Napiszę tak, jak napisałam Choco (i się sprawdziło!): któryś żołnierz musi trafić do celu!😎

M94, Bialeekk, Lipcowa, ChocoMonster lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, pięknie to napisałaś! Wzruszyły mnie Twoje słowa 🥹 Bije od Ciebie tyle pozytywnej energii ✨️ Życzę sobie na ten nowy rok takiego optymizmu, jak u Ciebie 🥰

Lipcowa, ChocoMonster lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski, jako że dziś ostatni dzień roku, to składam wam najserdeczniejsze życzenia! 2023 rok będzie nasz, bez wątpliwości ❤️

A teraz powiedzcie: jakie macie postanowienia noworoczne?

Ja od dłuższego czasu staram się walczyć o regularność, próbuje ją wypracować na różnych płaszczyznach. Dodatkowo, uwaga, będę mniej przeklinać 😆 mam nadzieję, że to się uda, chociaż jak się zapale,to niejeden szewc by się nie powstydził.

A jak u Was z postanowieniami?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Cześć laski, jako że dziś ostatni dzień roku, to składam wam najserdeczniejsze życzenia! 2023 rok będzie nasz, bez wątpliwości ❤️

Ja od dłuższego czasu staram się walczyć o regularność, próbuje ją wypracować na różnych płaszczyznach. Dodatkowo, uwaga, będę mniej przeklinać 😆 mam nadzieję, że to się uda, chociaż jak się zapale,to niejeden szewc by się nie powstydził.

Ja chcę wrócić do systematycznego biegania, zdrowszej diety i mocno ograniczyć alkohol :) bo trochę mi się przytyło od wakacji a ja tyje od samego patrzenia 😄
    Ale jak co roku robię postanowienia tak większość jakoś umiera śmiercią naturalną 😆

Trzymam kciuki za twoje postanowienia 🤞😃

Kania_czubajka, Marikamb lubią tę wiadomość

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Lipcowa, pięknie to napisałaś! Wzruszyły mnie Twoje słowa 🥹 Bije od Ciebie tyle pozytywnej energii ✨️ Życzę sobie na ten nowy rok takiego optymizmu, jak u Ciebie 🥰

Dziękuję ❤️
    Łaap ✨✨✨✨ mój optymizm leci wprost do Twojego serduszka - niech zagości tam cały rok! 😁

Emka06 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa pięknie to napisałaś 😍
    I ja Wam dziewczyny życzę, żeby 2023 rok przyniósł Wam upragniony tupot małych stópek 🤰

Co do wizualizacji owszem robię taka- drukuje i chowam za case pod telefonem, wtedy zawsze mam mapę marzeń pod ręka i mogę do niej zajrzeć w każdej chwili. Pisze sobie tez karteczkę z marzeniami/ celami.

Moje postanowienia noworoczne to przede wszystkim zadbanie o siebie- chciałbym poprawić dietę, bardziej unikać alkoholu, ruszać się więcej.
    A z takich zawodowych marzeń to chciałabym aby firma się rozwijała i przynosiła większe zyski co pomoże mi w leczeniu niepłodności. Na obecnym etapie jest to dla mnie trudny wydatek.
    Chciałabym tez podróżować i nie odsuwać wyjazdów na „ może będę w ciąży”

I tak najzwyczajniej być szczęśliwa 😍

Lipcowa, Emka06, Kania_czubajka, agentka93 lubią tę wiadomość

👩🏼 26

➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷‍♀️

👦🏻 26

➡️ bardzo słabe wyniki nasienia

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶

💒 lipiec 2021

17 cykl starań
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Jak tak patrzę na Twój wykres to oprócz pięknej temperatury dostrzegam bardzo intensywny cykl 😈 Napiszę tak, jak napisałam Choco (i się sprawdziło!): któryś żołnierz musi trafić do celu!😎

🤭🤭 w takim razie mam nadzieję, że znów się spełni❤️

Emka06 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z postanowień?

Trochę schudnąć, odstawic całkowicie alkohol, być bardziej systematyczna i mniej nerwowa 🫣
    Mniej przeklinać 🤭 i trzymać czasem język za zębami
    Zadbać bardziej o swoje zdrowie fizyczne i urodę 😊
    I najważniejsze - być lepszą mamą 😊

Marzenia? Najważniejsze jest nie do spełnienia a poza tym mam wszystko ❤️
    Z takich przyziemnych, chciałabym abyśmy w 2023 zrobili od A do Z górę domu :)

Ja już dostałam prezent noworoczny.
    Samochód mi się zje... 🤬🤬🤬🤬
    Także na dzień dobry z tysiaka muszę wyciągnąć 😡

Kania_czubajka, Lipcowa, Karina123 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:

Ojej ja to mam masę postanowień 😅 chociaż może to bardziej cele do osiągnięcia 💪🏻
    Ale mam zamiar albo schudnąć 12 kg 🐷 albo przytyć z 10 🤰🏻.
    Dodatkowo mamy zamiar z Mężem kupić działkę obok Naszej - marzy mi się sad i własna szklarnia 😎 a jesienią mam zamiar pójść na studia - socjoterapie ☺️
    A z takich krótkoterminowych to lot w tunelu areo i w końcu jazda na jakiś torze motocrossowym (muszę tylko jeszcze zbroje kupić, bo stary zawału dostanie 😅). 😁

Kania_czubajka, Beezi, Ancalime, Aleksandra_joanna_p, Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam w Nowym Roku wszystkiego co najlepsze dla Was

Posile się życzeniami, które dostałam od Naszego genetyka bo są w punkt

"Aby w ogólnym rozrachunku wykonanej i doświadczonej dobroci wszystko się zgadzało ❤️"

izzy91, Emka06, Lipcowa, Cotakoza, Bialeekk, Jo88, ChocoMonster, Kania_czubajka, M94, Beezi, Evondita82, Ancalime, Aleksandra_joanna_p, Anett93, .aś. lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:

Z takich moich własnych postanowień to chciałabym wrócić do regularnych treningów, dodać jakieś nowe aktywności sportowe (basen, joga).
    Przeczytać chociaż 3 książki
    I ogarnąć zdrowie psychiczne😊

Ze starym na wieczór zrobimy sobie nasze wspólne postanowienia na nowy rok- taka nasza mini tradycja😁

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizualizacji jeszcze nigdy nie próbowałam, ale za to „gadam” sobie do wszechświata- pytania kwantowe 😅
    I dużo manifestuje😁✨

Karina123 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Nadzieja97 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam że tak się wbijam raz na jakiś czas, ale mąż ma urlop i ogarniamy to co nie dam rady jak go nie ma, do tego wiadomo święta itd. Życzę też Wam spełniania marzeń na Nowy Rok, żeby każda z nas zobaczyła w tym roku upragnione 2 kreski ⏸️💚

Mam pytanie, które hormony warto zbadać przy wrażliwych piersiach w czasie cyklu ?
    Gdy przyszedł okres pierś była wrażliwa bardzo rzadko i to przeważnie może godzinę wieczorem, okres skończył się wczoraj a od dziś od rana znów jest wrażliwa (tylko lewa) jak nie bok to sutek. (Na USG byłam 4 miesiące temu, nie wyczuwam też żadnego guzka )

Czytałam na 1 stronie te w 3dc ale teraz jestem w 7dc a na badania ewentualnie mogę iść w 9dc. Czy np estradiol i lh wystarczy

25 🎁
    2020 💒
    07.2021 👧

Hashimoto

4cs
    23.02.2023 (11dpo) ⏸️ beta 32 ✊💚 prog 15.10
    25.02.2023 beta 87 (przyrost 178%) ✊💚 prog 16.30
    10.03.2023 (6+3) 0.22cm kropka z ❤️
    31.03.2023 (9+3) 2.4 cm fasolki ❤️
    24.04.2023 (12+6)Prenatalne(niskie ryzyko)6.7cm🩷🌸
    22.05.2023 (16+6) 153g🩷🌸
    19.06.2023 połówkowe 🙏

preg.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę właśnie o te regularność swoją, bo coś sobie postanawiam,ale zaraz to porzucam. Z wieloma rzeczami tak było, np ze szczotkowaniem ciała na sucho, no może z 4 razy to zrobiłam a potem znowu przerwa. Z jogą to samo, już już mam zapał, już mi się uda poćwiczyć z 3 tygodnie i dupa.

W grudniu popuściłam lejce z jedzeniem, ale jeszcze tylko dziś i od jutra powrót do nornalnego ,zdrowego odżywiania 👍

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ