Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 mamy 33 lata.
Meeg dziękuje 🥹. Dziś nawet takie wsparcie powoduje, ze lecą mi łzy.
01lilibeth01 Właśnie dziwie się na maxa. Ostatnio nie miałam PMS wcale, a teraz nie wiem co jest grane. I wcale śluzu nie było, praktycznie nic, nawet w czasie owulacji było dużo mniej niż poprzednio 😔.
Musimy chyba gdzieś pojechać na weekend, ale ciagle w głowie, ze kasa na badania będzie potrzebna i trzeba odkładać na to itd 🥺.Meeg lubi tę wiadomość
-
Nowanna teoretycznie zdrowa para stara się o ciążę do roku. Ale jeśli czujesz, że może być jakiś problem to badajcie
Ale może tak jak któraś z dziewczyn pisała, zacznij od monitoringu?Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara30 właśnie pewnie od tego zacznę, ale muszę to ogarnąć. Od paru lat chodziłam do ginekologa do medicoveru lub luxmed zależy od pakietu jaki był w pracy. Natomiast tam nie robią monitoringu. Muszę znaleźć sobie jakieś miejsce gdzie robią monitoring nie za miliony monet 🥺.
A co do roku staram, wiemy, ale zależało jak na czasie ze względu na moja prace. Albo zmiana pracy albo dziecko i już tak minęło trochę czasu… -
Nowanna moim zdaniem nie powinno odkładać się życia na później. Jeśli nie czujesz tej pracy to szukaj innej - nie czekaj na ciąże, bo nie masz pewności kiedy ona będzie. A nawet jeśli wszystko zaplanujesz z pierwszym dzieckiem to nie wiesz czy np drugie nie będzie szybciej niż myślałaś i znowu może być ten sam problem z umową itd. Także działać, działać
4 cykle to krótki czas, a śledziłas cykle domowymi sposobami tj testami owu i temperatura? Mierzyłaś progesteron 7 dpo?Nowanna, Nataliii, Sara30, Meeg lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Nowanna moim zdaniem nie powinno odkładać się życia na później. Jeśli nie czujesz tej pracy to szukaj innej - nie czekaj na ciąże, bo nie masz pewności kiedy ona będzie. A nawet jeśli wszystko zaplanujesz z pierwszym dzieckiem to nie wiesz czy np drugie nie będzie szybciej niż myślałaś i znowu może być ten sam problem z umową itd. Także działać, działać
4 cykle to krótki czas, a śledziłas cykle domowymi sposobami tj testami owu i temperatura? Mierzyłaś progesteron 7 dpo?
Mierze temp, mam wykres udostępniony. Nie wiem czy tak o inna forumowiczka może go podejrzeć?
Testy owu robiłam. Był pozytywny w tym cyklu. Progesteronu nie. W 9dpo jest sens? Jutro by wypadał, ale nie wiem czy jest sens?
A z praca to kurczę mega ciężko mi „zacząć”. Nie czuje się pewna co do zmiany 😔.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 16:41
-
.aś. wrote:Wiesz co, stanowiska są podzielone. Jedni mówią, żeby odstawiać, drudzy, że nie i ja się zbliżam do tych drugich (również jako dietetyk). Natomiast ja z 1,5 msc temu odstawiłam glucophage i stwierdziłam, że spróbuję bez. Lepiej się czuję psychicznie, więc mam siłę bardziej zadbać o dietę i ruch, a działa to na mnie dużo lepiej niz leki. Mam też wrażenie, że glucophage nie zmieniał nic. Pewnie za miesiąc-dwa zrobię badania.
Aleksandra_joanna, mam nadzieję, że to pierwszy dzień Twojej ciąży ❤️ale z takim wykształceniem pewnie łatwiej jest Ci dbać o dietę niż zwykłemu smiertelnikowi
Ja dzięki glucophage bardzo szybko uregulowałam rozhuśtane cukry, ale trochę się boję teraz odstawiać pomimo diety i ruchubiorąc 500XR czuje się dobrze i na pewno mam spokoj w głowie. Gin wspominał o tym,że jak test wyjdzie pozytywny to zgodnie z oficjalnymi zaleceniami muszę go odstawić, ale powiedział to w taki sposób,że "musi poinformować, choc sam nie do konca ma takie stanowisko"...
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Widzę ze dzisiaj troche smuteczków na wątku. Dziewczyny z gorszym humorem - rozumiem Was kompletnie. Czułam sie wiele razy dokładnie tak jak opisujecie. To normalne emocje w tym czasie, nie jesteście same, nie obwiniacie sie dodatkowo. Trzeba działać i wierzyć dalej, na pewno wkrótce nam wszystkim sie uda 🌈
We mnie cos pękło w tym cyklu. Jakoś pogodziłam sie z sytuacja. W końcu zarezerwowalam wakacje na marzec 😁 Jestem jakaś spokojna, nie szukam objawów, rzadziej odzywam sie na forum bo zauważyłam, ze niestety mnie to bardzo nakręca… choć czytam nadal regularnie i mocno wszystkim kibicuje 🤞🏼💪🏼 dzis niedziela, mam nadzieje ze każda z nas znajdzie chwile zeby zrobić dla siebie cos miłego! 🥰Nowanna, Arieen, Meeg, Lipcowa, paprotka17, Pfry, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Apka Ovu wyznaczyła mi owulacje na 18dc, moim zdaniem była w 19 i progesteron na oko 7dpo zdaje się to potwierdzać. A teraz hit: @ mi przepowiada na 37 dzień oO Czy to w ogóle realne mieć fazę lutealną 19 dni? Zakładam, że apka się myli.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Apka Ovu wyznaczyła mi owulacje na 18dc, moim zdaniem była w 19 i progesteron na oko 7dpo zdaje się to potwierdzać. A teraz hit: @ mi przepowiada na 37 dzień oO Czy to w ogóle realne mieć fazę lutealną 19 dni? Zakładam, że apka się myli.
Na bank coś pomieszało 🤔
Myślicie, że jest sens testować jutro (8 albo 9 dpo)? Mam jutro po południu wizytę u psychiatry i zastanawiam się czy ewentualny cień byłby istotny przy ewentualnej zmianie leków albo ogólnym planie co dalej z moim zdrowiem psychicznym26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS u mnie 9 dpo popołudniu był ewidentny cień na facelle paskowym. Więc warto spróbować pod warunkiem, że ewentualna biel cię nie załamie. Bo wiesz... 9 dpo to okrutnie wcześnie i test może wyjść, ale nie musi...
Agentka93 apka jeszcze po Sylwestrze nie odpoczęła 😆
Nowanna jest sensbędziesz wiedziała czy owu była
Lipcowa, jak zawsze pełna spokoju i merytoryki ❤️ jak u Ciebie?
M94 odpocznij ❤️ należy Wam się.
Dziewczyny 🤰🏻 na kiedy macie terminy według apki?
A ja Wam powiem jaki wzrusz dzisiaj 🙈🫣 mój syn (5,5) szedł na dwór bałwana lepić. Poprosiłam go aby śmieci wyniósł (plastiki więc leciutkie). Patrzyłam przez okno jak mały mężczyzna wrzuca worek do śmietnika po czym tak ostentacyjnie otrzepał ręce ❤️
Kiedy on tak wyrósł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 17:34
ELka, Lipcowa, M94, Meeg, RiverS, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było 🙊 ale poczułam jakąś straszną wewnętrzną potrzebę się wygadać, a nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy...
Ostatni cykl wywołany luteiną, stymulowanie clo + zastrzyki Gonal, po których miałam piękne jajeczko 26mm. Na pęknięcie dostałam Ovitrelle, testy owulacyjne pokazały grubą krechę więc złapaliśmy pik.
Dziś jest 6dpo, i tak strasznie się boję, że się nie udało 😭😭 non stop chce mi się płakać. Do tego doszedł straszny ból piersi, od dzisiaj kłuje mnie w podbrzuszu... To "dopiero" Nasz 7 cykl starań, chociaż rzekłabym że dopiero pierwszy z monitoringiem i potwierdzoną owulką. Mam PCOS i możliwe, że dotychczas nie miałam owulacji. Okazało się to dopiero po zmianie gina.
Z tego wszystkiego walnęłabym sobie drinka..Starania od 6.2022 ❤
01.2023 pierwszy cykl stymulowany - Clo, Gonal i Ovitrelle na pęknięcie / owulacją była, test ciążowy negatywny
02.2023 drugi cykl stymulowany - Clo /w 5dc pęcherzyk 13,5mm, w 13 dc brak pęcherzyka dominującego, mnóstwo drobnych pęcherzyków
03.2023 stymulacja letrozolem - test ciążowy negatywny
04.2023 stymulacja letrozolem - test ciążowy negatywny
05.2023 stymulacja letrozolem
09.06 - test ciążowy ⏸
10.06 - Beta HCG 142
12.06 - Beta HCG 377, Progesteron 31,20
14.06 - ?
♀️niedoczynność tarczycy - TSH 2,11.
🐣 PCOS - brak owulacji
AMH, FSH w normie
👉 UpFertil Women, Omega3, Koenzym Q10, Letrox 50/75
♂️ chłop jak dąb, po badaniu 🧜♂️ wszystko w normie
👉 wit D -
Tośka1 wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było 🙊 ale poczułam jakąś straszną wewnętrzną potrzebę się wygadać, a nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy...
Ostatni cykl wywołany luteiną, stymulowanie clo + zastrzyki Gonal, po których miałam piękne jajeczko 26mm. Na pęknięcie dostałam Ovitrelle, testy owulacyjne pokazały grubą krechę więc złapaliśmy pik.
Dziś jest 6dpo, i tak strasznie się boję, że się nie udało 😭😭 non stop chce mi się płakać. Do tego doszedł straszny ból piersi, od dzisiaj kłuje mnie w podbrzuszu... To "dopiero" Nasz 7 cykl starań, chociaż rzekłabym że dopiero pierwszy z monitoringiem i potwierdzoną owulką. Mam PCOS i możliwe, że dotychczas nie miałam owulacji. Okazało się to dopiero po zmianie gina.
Z tego wszystkiego walnęłabym sobie drinka..
🍀🤞🤞🤞 -
Tośka1 wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było 🙊 ale poczułam jakąś straszną wewnętrzną potrzebę się wygadać, a nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy...
Z tego wszystkiego walnęłabym sobie drinka.. -
Cześć dziewczyny.
Ściskam Was wszystkie, widzę,że jakiś gorwszy weekend tu mamy. U mnie też zjazd nastroju, czyli @ nadchodzi wielkimi krokami. Ale kto wie, może w związku z tym zapiszę się w końcu na jakieś testowanie.
Kamyla wrote:W najgorszym wypadku umowa będzie do dnia porodu, macierzyński i rodzicielski normalnie płatny po ustaniu umowy😊 Podejście pracodawców do kobiet w ciąży powoli się zmienia, ale jeszcze trochę czasu zanim zmieni się całkiem. Zdarza się, że pracodawcy przyjmują z powrotem po macierzyńskim.
Ps. Czytam Was od jakiegoś czasu, ale nie miałam odwagi sama się udzielić😝
Nie jest to niestety takie łatwe i to stanowi podstawę do obaw wielu kobiet. Nie wiem ile znam historii, że kobieta zmieniła pracę-bo po prostu miała dość poprzedniej, bo miała lepsze perspektywy itp- i po krótkim czasie zaszła w ciążę, o co przyczepił się ZUS podważając zatrudnienie. Zwłaszcza, jeśli nowa praca była o wiele lepiej płatna niż poprzednia. I ile było takich przypadków, że sprawy ciągnęły się miesiącami, latami, trafiały do sądu.
Sama mając dg w ostatniej ciąży przeszłam kontrolę Zusu- zaczęła się kiedy byłam w 7 miesiącu ciąży (czyli jak w końcu przeszłam na L4) i ciągnęła się pół roku. Byłam bez środków do życia z chorobowego i macierzyńskiego, a o okropnym stresie w końcówce ciąży nie wspomnę. Cóż w tym dziwnego, skoro mojej znajomej podważyli 15-letnią pracę w tej samej firmie?Mogłam spodziewać się wszystkiego, a prowadzę firmę 9 lat i zatrudniam 11 pracowników...
Szok i niedowierzanie co się teraz dzieje i nic dziwnego,że wiele kobiet się boi.
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Tak właśnie myślałam, że to jakieś cuda 🤷🏻♀️
Chyba jutro zatestuję, sprawdzałam wczoraj, ale z popołudniowego moczu, bo wcześniej nie miałam testów, a to było 10dpo. Ale dla własnego spokoju sumienia zerknęłam.
Raczej myślę, że nic z tego, bo cycki mnie nie bolą. Ale wcześniej myślałam też, że owu nie było, bo nie czuje się lutealnie także nie będę przesądzać.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
nick nieaktualnyNatosia wrote:Cześć dziewczyny.
Ściskam Was wszystkie, widzę,że jakiś gorwszy weekend tu mamy. U mnie też zjazd nastroju, czyli @ nadchodzi wielkimi krokami. Ale kto wie, może w związku z tym zapiszę się w końcu na jakieś testowanie.
Nie jest to niestety takie łatwe i to stanowi podstawę do obaw wielu kobiet. Nie wiem ile znam historii, że kobieta zmieniła pracę-bo po prostu miała dość poprzedniej, bo miała lepsze perspektywy itp- i po krótkim czasie zaszła w ciążę, o co przyczepił się ZUS podważając zatrudnienie. Zwłaszcza, jeśli nowa praca była o wiele lepiej płatna niż poprzednia. I ile było takich przypadków, że sprawy ciągnęły się miesiącami, latami, trafiały do sądu.
Sama mając dg w ostatniej ciąży przeszłam kontrolę Zusu- zaczęła się kiedy byłam w 7 miesiącu ciąży (czyli jak w końcu przeszłam na L4) i ciągnęła się pół roku. Byłam bez środków do życia z chorobowego i macierzyńskiego, a o okropnym stresie w końcówce ciąży nie wspomnę. Cóż w tym dziwnego, skoro mojej znajomej podważyli 15-letnią pracę w tej samej firmie?Mogłam spodziewać się wszystkiego, a prowadzę firmę 9 lat i zatrudniam 11 pracowników...
Szok i niedowierzanie co się teraz dzieje i nic dziwnego,że wiele kobiet się boi.
Fakt, ZUS lubi prowadzić kontrole, ale znam przypadki, że po kontroli nie mieli podstaw do podważenia zatrudnienia 🙂 -
Kamyla wrote:Fakt, ZUS lubi prowadzić kontrole, ale znam przypadki, że po kontroli nie mieli podstaw do podważenia zatrudnienia 🙂
No oczywiście, takich przypadków jest tak samo dużo. Ale jest to 30-60 dni niepewności i stresu dla ciężarnej- co jak dla mnie jest okropnym przegięciem.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia wrote:Cześć dziewczyny.
Co masz na myśli przez " podważyli 15 lat w tej samej firmie"? Ja szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam by ktoś z bliższego lub dalszego otoczenia miałam kontrolę dlatego dopytuje.
Jak twoja kontrolą się skończyła w sensie finałowym, dostałaś zwrot za wstrzymane chorobwe? Mogłabym więcej powiedzieć na czym taka kontrola polega?
Dzięki -
Nowanna proga najlepiej badać 6-8 dpo ale jeśli chcesz upewnić się do wyników to zbadaj tego 9 dnia - tylko pamiętaj, że to nie będzie szczytowy wynik ☺️
Sara o prosze jaki pomocnik ☺️ będziesz miała całą brygadę do zadań specjalnych, gdy maluszek będzie już na świeciena kiedy masz termin? ☺️
U mnie jakoś tak.. spokojnie 😉 ten cykl zupełnie odpuściłam, sledze forum i trzymam za wszystkie kciuki 🍀 mentalnie przygotowałam się na zabieg, ułożyłam plan co później ☺️ i dzisiaj uświadomiłam sobie, że ja po prostu nawet nie przyjmuje do wiadomości tego, że nie będę nigdy mamą - wiem, że po prostu muszę poczekać trochę dłużej na swojego maluszka ☺️Nowanna, Arieen, Emka06 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️