X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzięki Wam zamówiłam Horieny do owu i ciążowe i NAC, ale nie aliness, a KenayAG NAC. Zobaczymy jak się sprawdzi wszystko.

Longanimity, tulę mocno. Życzę dużo siły. Pamiętaj, ze tutaj cała zgraja kobietek trzyma za Was kciuki ❤️.

A jeszcze się Wam pochwale Dziewczyny, że po Waszych komentarzach podesłałam swoje CV do koleżanki i zobaczymy czy uda się coś zdziałać.

Od zeszłego roku nie zmieniałam pracy, niby trochę aplikowalam, ale wiedzieliśmy ze będziemy się starali o dziecko w drugiej połowie roku i wizja 3miesiecznego wypowiedzenia, później 3miesiace (o ile nie 6 miesięcy) okres próbny, dopiero później przy dobrych wiatrach przedłużenie umowy dałoby nam nowy rok, wiec nie działaliśmy w tym temacie.
    W tym czasie w pracy się posypało, ja dostałam nawrotu depresji/załamania nerwowego. Bałam się iść na dłuższe zwolnienie od psychiatry i tym sposobem jestem znowu na lekach… ale zmobilizowałyście mnie.
    Mimo ze boje się co będzie jak na wypowiedzeniu zajdę w ciąże, albo w okresie próbnym. Albo nikt się do mnie nie odezwę i znowu będę płakać w poduszkę, ze nie znajdę nowej pracy to działam, małymi kroczkami 😊.

Kamyla, rozalaa, makówka, ELka, Aleksandra_joanna_p, Lipcowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Dzień dobry:) tak tak, dokładnie,niech ten marny poniedziałek przyniesie dobre wieści :)

Słuchajcie, dzisiaj po raz pierwszy prawie przywitałam się z porcelaną sedesu- podczas mycia zębów. Ale jakoś się opanowałam. Zapachy, smaki mi nie przeszkadzaja ale szczoteczka w buzi to chyba za dużo :D
    Ja dziś pierwszy raz wymioty 🤮 a jeszcze przed chwilą chodziłam zadowolona ze nie mam tych ciążowych dolegliwości, ale za to dziąsła już tak nie krwawią 👍
    Jestem bez sił i najchętniej to bym tylko leżała..

age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Ja dzięki Wam zamówiłam Horieny do owu i ciążowe i NAC, ale nie aliness, a KenayAG NAC. Zobaczymy jak się sprawdzi wszystko.

Longanimity, tulę mocno. Życzę dużo siły. Pamiętaj, ze tutaj cała zgraja kobietek trzyma za Was kciuki ❤️.

A jeszcze się Wam pochwale Dziewczyny, że po Waszych komentarzach podesłałam swoje CV do koleżanki i zobaczymy czy uda się coś zdziałać.

Od zeszłego roku nie zmieniałam pracy, niby trochę aplikowalam, ale wiedzieliśmy ze będziemy się starali o dziecko w drugiej połowie roku i wizja 3miesiecznego wypowiedzenia, później 3miesiace (o ile nie 6 miesięcy) okres próbny, dopiero później przy dobrych wiatrach przedłużenie umowy dałoby nam nowy rok, wiec nie działaliśmy w tym temacie.
    W tym czasie w pracy się posypało, ja dostałam nawrotu depresji/załamania nerwowego. Bałam się iść na dłuższe zwolnienie od psychiatry i tym sposobem jestem znowu na lekach… ale zmobilizowałyście mnie.
    Mimo ze boje się co będzie jak na wypowiedzeniu zajdę w ciąże, albo w okresie próbnym. Albo nikt się do mnie nie odezwę i znowu będę płakać w poduszkę, ze nie znajdę nowej pracy to działam, małymi kroczkami 😊.

Przytulam i trzymam kciuki, bo ta historia bardzo przypomina moją historię z jesieni 2022. Męczyłam się w pracy, dwa razy już byłam na L4 psychiatrycznym z ich powodu, ale bałam się zmienić pracę, bo co będzie jak zajdę w ciążę. No ale jak w październiku dostałam ofertę od innej firmy (co prawda mniejsza kasa, ale stanowisko mi odpowiada) to nawet się nie wahałam. I co? Ciąży dalej nie ma, okres próbny zaraz mi się kończy, odzyskałam spokój psychiczny i nie wyobrażam sobie, że musiałabym się męczyć dalej w poprzedniej firmie. Gdybym czekała na ciążę to mogłabym się nie doczekać.

Nowanna, Niaha lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Jaka biel jak patrząc na twój wykres jesteś 8 dpo. No weź parę dni za wczesnie 😏

No tak, dlatego mówię, że nie bardzo biorę pod uwagę ;) przypadek Sary mnie zachęcił :p no i z druga córką w 9 dpo miałam już kreskę. Ale to prawda, że strasznie źle znoszę to czekanie 😒 może dlatego, że ta owu potwierdzona po pół roku, że się udało wstrzelić itp. Pewnie jak będę testować w dalszych cyklach to aż tak się nakręcać nie będę. Na becie zaoszczędzę, bo nie planuje robić, to na testy wydam 🙈

• Yass Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zna się któraś na mierzeniu temperatury, mam dziwne spadki i nie wiem co się dzieje i jak to interpretować..przepraszam, że się wcinam w temat, ale nie nie mam pojęcia..

• Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yass wrote:
    Dziewczyny, zna się któraś na mierzeniu temperatury, mam dziwne spadki i nie wiem co się dzieje i jak to interpretować..przepraszam, że się wcinam w temat, ale nie nie mam pojęcia..
    Udostępnij wykres

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Przytulam i trzymam kciuki, bo ta historia bardzo przypomina moją historię z jesieni 2022. Męczyłam się w pracy, dwa razy już byłam na L4 psychiatrycznym z ich powodu, ale bałam się zmienić pracę, bo co będzie jak zajdę w ciążę. No ale jak w październiku dostałam ofertę od innej firmy (co prawda mniejsza kasa, ale stanowisko mi odpowiada) to nawet się nie wahałam. I co? Ciąży dalej nie ma, okres próbny zaraz mi się kończy, odzyskałam spokój psychiczny i nie wyobrażam sobie, że musiałabym się męczyć dalej w poprzedniej firmie. Gdybym czekała na ciążę to mogłabym się nie doczekać.

To u mnie bardzo podobnie 😔. Rozsypałam się jesienią i byłam na zwolnieniu.
    U mnie dochodzi jeszcze brak pewności siebie, brak wiary w swoje umiejętności itd. A to nie ułatwia stawiania pierwszych kroków w szukaniu pracy.
    Ale zaczynam działać 😊.

preg.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Ja dziś pierwszy raz wymioty 🤮 a jeszcze przed chwilą chodziłam zadowolona ze nie mam tych ciążowych dolegliwości, ale za to dziąsła już tak nie krwawią 👍
    Ja utrzymałam jedzenie w żołądku ,ale ciekawe jak teraz będzie już. Do tego bolą cycki dalej i z piątku na niedzielę miałam jakiś mega skurcz w łydce ,boli strasznie. Nigdy wcześniej mi się takie nocne skurcze nie przydarzały.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram z młodą na badania 🤞🤞
    Proszę o kciuki. Dzisiejsze badanie da odpowiedź czy musimy aparatować ucho 👂

Wpadnę do was popołudniu, zapewne już z wynikami bety :)

Kania, Meeg mnie mdli mniej ale węch mam jak kret. Wszystko wyczuje i dużo zapachów mnie drażni, niektóre mi się wyjątkowo podobają. Wczoraj myłam dziewczynom włosy szamponem jażynowym 😍 miałam ochotę go zjeść

Z takich dziwnych objawów u mnie to jeszcze ogromne pragnienie. Dosłownie chodzę i piję. W nocy nawet się budzę pić 😵‍💫

Plus oczywiście senność, zmęczenie i lekki ból piersi.

Zauważylam też, że często ciągnie mnie w podbrzuszu i pachwinach. W poprzednich 2 ciążach tak nie miałam ale one były bardzo szybko jedna po drugiej. Teraz po 4 latach, podejrzewam, że organizm i więzadła się już mocno zregenerowały dlatego tak mnie ciągnie na dole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 11:33

Nowanna, Evondita82, rozalaa, agentka93, ELka, Meeg, Mart768, Aleksandra_joanna_p, Cotakoza, Domi94, Stysia16, Anett93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    No tak, dlatego mówię, że nie bardzo biorę pod uwagę ;) przypadek Sary mnie zachęcił :p no i z druga córką w 9 dpo miałam już kreskę. Ale to prawda, że strasznie źle znoszę to czekanie 😒 może dlatego, że ta owu potwierdzona po pół roku, że się udało wstrzelić itp. Pewnie jak będę testować w dalszych cyklach to aż tak się nakręcać nie będę. Na becie zaoszczędzę, bo nie planuje robić, to na testy wydam 🙈
    Phi Sara robiła 3dpo 🤣 ja dzisiaj skinęłam też 🤣 6 dpo i biaaalo. Ale walczyłam z sobą zanim zrobiłam test przyznaje 🤣

Sara30, ELka lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Phi Sara robiła 3dpo 🤣 ja dzisiaj skinęłam też 🤣 6 dpo i biaaalo. Ale walczyłam z sobą zanim zrobiłam test przyznaje 🤣
    Ale zobaczcie jaki człowiek durny. Robiłam po 5-7 testów dziennie. 9 dpo już dojrzałam cień. Przecież jakby człowiek poczekał do 14 dpo to też by w tej ciazy był 😂
    Ale ja mam zawsze straszną sraczkę w takich sprawach i jestem niecierpliwa

RiverS, Nowanna, ELka, Tośka1 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ale zobaczcie jaki człowiek durny. Robiłam po 5-7 testów dziennie. 9 dpo już dojrzałam cień. Przecież jakby człowiek poczekał do 14 dpo to też by w tej ciazy był 😂
    Niestety tak jest. Ja trochę lepiej znoszę jak robię i biało, biało, biało. Czekać do 14 dpo i zobaczyć biel to byłoby bardziej dolujace dla mnie. Wiem że to trochę bez sensu ale wiem że dla mnie korzystne psychicznie

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

Ale co się nasikamy i nawydajemy na testy to nasze 😅

Sara30 lubi tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Cześć dziewczyny... niby miałam tu nie zaglądać... ale... jakoś nie czułam się okresowo zupełnie... a w piątek miałam jakieś minimalne krwawienio plamienie... dzisiaj zebrałam w sobie całą odwagę... I na teście tluste ⏸️... nie wiem czy cieszyć się czy płakać... nowotwor złośliwy i ciąża to średnie połączenie... nic nie wiem... jutro mam wizytę u onkologa i właściwie to nie wiem co się dzieje... w sumie to taka trochę wpadka 😳
    O matko, aż nie wiem co powiedzieć 😲 Ja trzymam się wersji Twojej mamy, że ten wynik to jakaś pomyłka🤞Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Kropeczka ❤️ Musi być dobrze🍀

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
    2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg

🔜 PRP?

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity nie wiem co napisać, nie przychodzi mi nic mądrego do głowy. Trzymam mocno kciuki, aby sytuacja się poukładała. 🍀

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • ELka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Cześć dziewczyny... niby miałam tu nie zaglądać... ale... jakoś nie czułam się okresowo zupełnie... a w piątek miałam jakieś minimalne krwawienio plamienie... dzisiaj zebrałam w sobie całą odwagę... I na teście tluste ⏸️... nie wiem czy cieszyć się czy płakać... nowotwor złośliwy i ciąża to średnie połączenie... nic nie wiem... jutro mam wizytę u onkologa i właściwie to nie wiem co się dzieje... w sumie to taka trochę wpadka 😳
    Longanimity jejku Kochana, jejku nie wiem co napisać... Jaki los to jest przewrotny. Wierzę, że lekarze znajdą optymalne rozwiązanie i dla Ciebie i dla Kropka i wszystko skończy się wspaniałe ❤️ życzę Ci tego z całego serca ❤️

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:

Oby te wymioty to jednorazowa akcja 😊
    Ogólnie masz apetyt ? U mnie coś słabo z tym.

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sara to testowanie 3dpo to mistrzostwo :D
    U mnie @ się kończy, wracam do żywych, nastrój trochę się polepsza, choroba chyba też zaczyna odpuszczać :)
    Od jutra zaczynam przygodę z mierzeniem temperatury :P
    Takie małe przemyślenia - te nasze bobasy chcą chyba być takie wyczekiwane, wychuchane, upragnione i wystarane <3 i tak z pozytywów, patrząc na te pociechy, których w końcu się doczekamy przecież, nie będziemy myśleć ,,a mogło moje życie wyglądać inaczej, za wcześnie, nie tak, mogłam spełniać marzenia, zwiedzać świat" będziemy patrzeć na nie i myśleć ,,to Ty byłaś/byłeś moim największym marzeniem"<3

Meeg, Claire, makówka, Sara30, Domi94, Lipcowa, Emka06, Amunicja lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzały wam się cykle, że miałyście niższa tempke niż zwykle?🤔

U mnie się dopiero rozkręca poowulacyjna temperatura (wiadomo), ale zastanawia mnie ta przed owu która była ciagle na jednym poziomie i niska jak na mnie.
    Przez ostatnie 3 cykle ciagle miałam wywaloną w kosmos temperaturę🤔

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    No Sara to testowanie 3dpo to mistrzostwo :D
    U mnie @ się kończy, wracam do żywych, nastrój trochę się polepsza, choroba chyba też zaczyna odpuszczać :)
    Od jutra zaczynam przygodę z mierzeniem temperatury :P
    Takie małe przemyślenia - te nasze bobasy chcą chyba być takie wyczekiwane, wychuchane, upragnione i wystarane <3 i tak z pozytywów, patrząc na te pociechy, których w końcu się doczekamy przecież, nie będziemy myśleć ,,a mogło moje życie wyglądać inaczej, za wcześnie, nie tak, mogłam spełniać marzenia, zwiedzać świat" będziemy patrzeć na nie i myśleć ,,to Ty byłaś/byłeś moim największym marzeniem"<3

A mnie trochę martwi to, że wcale nie musi tak być. Bo nawet kobiety które baaardzo starały się o dzieci mają baby blues, depresje, różne myśli po porodzie, czasem żałują itp. itd. Natomiast mam nadzieję, że każda z nas odnajdzie w macierzyństwie samo spełnienie ❤️

RiverS lubi tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ