Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzięki Wam zamówiłam Horieny do owu i ciążowe i NAC, ale nie aliness, a KenayAG NAC. Zobaczymy jak się sprawdzi wszystko.
Longanimity, tulę mocno. Życzę dużo siły. Pamiętaj, ze tutaj cała zgraja kobietek trzyma za Was kciuki ❤️.
A jeszcze się Wam pochwale Dziewczyny, że po Waszych komentarzach podesłałam swoje CV do koleżanki i zobaczymy czy uda się coś zdziałać.
Od zeszłego roku nie zmieniałam pracy, niby trochę aplikowalam, ale wiedzieliśmy ze będziemy się starali o dziecko w drugiej połowie roku i wizja 3miesiecznego wypowiedzenia, później 3miesiace (o ile nie 6 miesięcy) okres próbny, dopiero później przy dobrych wiatrach przedłużenie umowy dałoby nam nowy rok, wiec nie działaliśmy w tym temacie.
W tym czasie w pracy się posypało, ja dostałam nawrotu depresji/załamania nerwowego. Bałam się iść na dłuższe zwolnienie od psychiatry i tym sposobem jestem znowu na lekach… ale zmobilizowałyście mnie.
Mimo ze boje się co będzie jak na wypowiedzeniu zajdę w ciąże, albo w okresie próbnym. Albo nikt się do mnie nie odezwę i znowu będę płakać w poduszkę, ze nie znajdę nowej pracy to działam, małymi kroczkami 😊.
Kamyla, rozalaa, makówka, ELka, Aleksandra_joanna_p, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Dzień dobry:) tak tak, dokładnie,niech ten marny poniedziałek przyniesie dobre wieści
Słuchajcie, dzisiaj po raz pierwszy prawie przywitałam się z porcelaną sedesu- podczas mycia zębów. Ale jakoś się opanowałam. Zapachy, smaki mi nie przeszkadzaja ale szczoteczka w buzi to chyba za dużo
Jestem bez sił i najchętniej to bym tylko leżała.. -
Nowanna wrote:Ja dzięki Wam zamówiłam Horieny do owu i ciążowe i NAC, ale nie aliness, a KenayAG NAC. Zobaczymy jak się sprawdzi wszystko.
Longanimity, tulę mocno. Życzę dużo siły. Pamiętaj, ze tutaj cała zgraja kobietek trzyma za Was kciuki ❤️.
A jeszcze się Wam pochwale Dziewczyny, że po Waszych komentarzach podesłałam swoje CV do koleżanki i zobaczymy czy uda się coś zdziałać.
Od zeszłego roku nie zmieniałam pracy, niby trochę aplikowalam, ale wiedzieliśmy ze będziemy się starali o dziecko w drugiej połowie roku i wizja 3miesiecznego wypowiedzenia, później 3miesiace (o ile nie 6 miesięcy) okres próbny, dopiero później przy dobrych wiatrach przedłużenie umowy dałoby nam nowy rok, wiec nie działaliśmy w tym temacie.
W tym czasie w pracy się posypało, ja dostałam nawrotu depresji/załamania nerwowego. Bałam się iść na dłuższe zwolnienie od psychiatry i tym sposobem jestem znowu na lekach… ale zmobilizowałyście mnie.
Mimo ze boje się co będzie jak na wypowiedzeniu zajdę w ciąże, albo w okresie próbnym. Albo nikt się do mnie nie odezwę i znowu będę płakać w poduszkę, ze nie znajdę nowej pracy to działam, małymi kroczkami 😊.
Przytulam i trzymam kciuki, bo ta historia bardzo przypomina moją historię z jesieni 2022. Męczyłam się w pracy, dwa razy już byłam na L4 psychiatrycznym z ich powodu, ale bałam się zmienić pracę, bo co będzie jak zajdę w ciążę. No ale jak w październiku dostałam ofertę od innej firmy (co prawda mniejsza kasa, ale stanowisko mi odpowiada) to nawet się nie wahałam. I co? Ciąży dalej nie ma, okres próbny zaraz mi się kończy, odzyskałam spokój psychiczny i nie wyobrażam sobie, że musiałabym się męczyć dalej w poprzedniej firmie. Gdybym czekała na ciążę to mogłabym się nie doczekać.
Nowanna, Niaha lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Ewiwi wrote:Jaka biel jak patrząc na twój wykres jesteś 8 dpo. No weź parę dni za wczesnie 😏
No tak, dlatego mówię, że nie bardzo biorę pod uwagęprzypadek Sary mnie zachęcił :p no i z druga córką w 9 dpo miałam już kreskę. Ale to prawda, że strasznie źle znoszę to czekanie 😒 może dlatego, że ta owu potwierdzona po pół roku, że się udało wstrzelić itp. Pewnie jak będę testować w dalszych cyklach to aż tak się nakręcać nie będę. Na becie zaoszczędzę, bo nie planuje robić, to na testy wydam 🙈
-
Yass wrote:Dziewczyny, zna się któraś na mierzeniu temperatury, mam dziwne spadki i nie wiem co się dzieje i jak to interpretować..przepraszam, że się wcinam w temat, ale nie nie mam pojęcia..👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
-
Mart768 wrote:Przytulam i trzymam kciuki, bo ta historia bardzo przypomina moją historię z jesieni 2022. Męczyłam się w pracy, dwa razy już byłam na L4 psychiatrycznym z ich powodu, ale bałam się zmienić pracę, bo co będzie jak zajdę w ciążę. No ale jak w październiku dostałam ofertę od innej firmy (co prawda mniejsza kasa, ale stanowisko mi odpowiada) to nawet się nie wahałam. I co? Ciąży dalej nie ma, okres próbny zaraz mi się kończy, odzyskałam spokój psychiczny i nie wyobrażam sobie, że musiałabym się męczyć dalej w poprzedniej firmie. Gdybym czekała na ciążę to mogłabym się nie doczekać.
To u mnie bardzo podobnie 😔. Rozsypałam się jesienią i byłam na zwolnieniu.
U mnie dochodzi jeszcze brak pewności siebie, brak wiary w swoje umiejętności itd. A to nie ułatwia stawiania pierwszych kroków w szukaniu pracy.
Ale zaczynam działać 😊. -
Meeg wrote:Ja dziś pierwszy raz wymioty 🤮 a jeszcze przed chwilą chodziłam zadowolona ze nie mam tych ciążowych dolegliwości, ale za to dziąsła już tak nie krwawią 👍
Jestem bez sił i najchętniej to bym tylko leżała.. -
Ja się zbieram z młodą na badania 🤞🤞
Proszę o kciuki. Dzisiejsze badanie da odpowiedź czy musimy aparatować ucho 👂
Wpadnę do was popołudniu, zapewne już z wynikami bety
Kania, Meeg mnie mdli mniej ale węch mam jak kret. Wszystko wyczuje i dużo zapachów mnie drażni, niektóre mi się wyjątkowo podobają. Wczoraj myłam dziewczynom włosy szamponem jażynowym 😍 miałam ochotę go zjeść
Z takich dziwnych objawów u mnie to jeszcze ogromne pragnienie. Dosłownie chodzę i piję. W nocy nawet się budzę pić 😵💫
Plus oczywiście senność, zmęczenie i lekki ból piersi.
Zauważylam też, że często ciągnie mnie w podbrzuszu i pachwinach. W poprzednich 2 ciążach tak nie miałam ale one były bardzo szybko jedna po drugiej. Teraz po 4 latach, podejrzewam, że organizm i więzadła się już mocno zregenerowały dlatego tak mnie ciągnie na doleWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2023, 11:33
Nowanna, Evondita82, rozalaa, agentka93, ELka, Meeg, Mart768, Aleksandra_joanna_p, Cotakoza, Domi94, Stysia16, Anett93 lubią tę wiadomość
-
.aś. wrote:No tak, dlatego mówię, że nie bardzo biorę pod uwagę
przypadek Sary mnie zachęcił :p no i z druga córką w 9 dpo miałam już kreskę. Ale to prawda, że strasznie źle znoszę to czekanie 😒 może dlatego, że ta owu potwierdzona po pół roku, że się udało wstrzelić itp. Pewnie jak będę testować w dalszych cyklach to aż tak się nakręcać nie będę. Na becie zaoszczędzę, bo nie planuje robić, to na testy wydam 🙈
Sara30, ELka lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Phi Sara robiła 3dpo 🤣 ja dzisiaj skinęłam też 🤣 6 dpo i biaaalo. Ale walczyłam z sobą zanim zrobiłam test przyznaje 🤣
Ale ja mam zawsze straszną sraczkę w takich sprawach i jestem niecierpliwaRiverS, Nowanna, ELka, Tośka1 lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ale zobaczcie jaki człowiek durny. Robiłam po 5-7 testów dziennie. 9 dpo już dojrzałam cień. Przecież jakby człowiek poczekał do 14 dpo to też by w tej ciazy był 😂
Ale ja mam zawsze straszną sraczkę w takich sprawach i jestem niecierpliwa*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Sara30 wrote:Ale zobaczcie jaki człowiek durny. Robiłam po 5-7 testów dziennie. 9 dpo już dojrzałam cień. Przecież jakby człowiek poczekał do 14 dpo to też by w tej ciazy był 😂
Ale ja mam zawsze straszną sraczkę w takich sprawach i jestem niecierpliwa
Ale co się nasikamy i nawydajemy na testy to nasze 😅Sara30 lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Longanimity wrote:Cześć dziewczyny... niby miałam tu nie zaglądać... ale... jakoś nie czułam się okresowo zupełnie... a w piątek miałam jakieś minimalne krwawienio plamienie... dzisiaj zebrałam w sobie całą odwagę... I na teście tluste ⏸️... nie wiem czy cieszyć się czy płakać... nowotwor złośliwy i ciąża to średnie połączenie... nic nie wiem... jutro mam wizytę u onkologa i właściwie to nie wiem co się dzieje... w sumie to taka trochę wpadka 😳2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
🔜 PRP?
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Longanimity nie wiem co napisać, nie przychodzi mi nic mądrego do głowy. Trzymam mocno kciuki, aby sytuacja się poukładała. 🍀Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity wrote:Cześć dziewczyny... niby miałam tu nie zaglądać... ale... jakoś nie czułam się okresowo zupełnie... a w piątek miałam jakieś minimalne krwawienio plamienie... dzisiaj zebrałam w sobie całą odwagę... I na teście tluste ⏸️... nie wiem czy cieszyć się czy płakać... nowotwor złośliwy i ciąża to średnie połączenie... nic nie wiem... jutro mam wizytę u onkologa i właściwie to nie wiem co się dzieje... w sumie to taka trochę wpadka 😳29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
Meeg wrote:Ja dziś pierwszy raz wymioty 🤮 a jeszcze przed chwilą chodziłam zadowolona ze nie mam tych ciążowych dolegliwości, ale za to dziąsła już tak nie krwawią 👍
Jestem bez sił i najchętniej to bym tylko leżała..
Oby te wymioty to jednorazowa akcja 😊
Ogólnie masz apetyt ? U mnie coś słabo z tym. -
No Sara to testowanie 3dpo to mistrzostwo
U mnie @ się kończy, wracam do żywych, nastrój trochę się polepsza, choroba chyba też zaczyna odpuszczać
Od jutra zaczynam przygodę z mierzeniem temperatury
Takie małe przemyślenia - te nasze bobasy chcą chyba być takie wyczekiwane, wychuchane, upragnione i wystaranei tak z pozytywów, patrząc na te pociechy, których w końcu się doczekamy przecież, nie będziemy myśleć ,,a mogło moje życie wyglądać inaczej, za wcześnie, nie tak, mogłam spełniać marzenia, zwiedzać świat" będziemy patrzeć na nie i myśleć ,,to Ty byłaś/byłeś moim największym marzeniem"
Meeg, Claire, makówka, Sara30, Domi94, Lipcowa, Emka06, Amunicja lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Dziewczyny, zdarzały wam się cykle, że miałyście niższa tempke niż zwykle?🤔
U mnie się dopiero rozkręca poowulacyjna temperatura (wiadomo), ale zastanawia mnie ta przed owu która była ciagle na jednym poziomie i niska jak na mnie.
Przez ostatnie 3 cykle ciagle miałam wywaloną w kosmos temperaturę🤔👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
rozalaa wrote:No Sara to testowanie 3dpo to mistrzostwo
U mnie @ się kończy, wracam do żywych, nastrój trochę się polepsza, choroba chyba też zaczyna odpuszczać
Od jutra zaczynam przygodę z mierzeniem temperatury
Takie małe przemyślenia - te nasze bobasy chcą chyba być takie wyczekiwane, wychuchane, upragnione i wystaranei tak z pozytywów, patrząc na te pociechy, których w końcu się doczekamy przecież, nie będziemy myśleć ,,a mogło moje życie wyglądać inaczej, za wcześnie, nie tak, mogłam spełniać marzenia, zwiedzać świat" będziemy patrzeć na nie i myśleć ,,to Ty byłaś/byłeś moim największym marzeniem"
A mnie trochę martwi to, że wcale nie musi tak być. Bo nawet kobiety które baaardzo starały się o dzieci mają baby blues, depresje, różne myśli po porodzie, czasem żałują itp. itd. Natomiast mam nadzieję, że każda z nas odnajdzie w macierzyństwie samo spełnienie ❤️RiverS lubi tę wiadomość