Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
mala_osska wrote:To miło, że ktoś mnie kojarzy
Jestem na wakacjach, więc bety robić nie będę raczej. poczekam na rozwój sytuacji i jutro powtórzę test.
https://zapodaj.net/dd9e2d97317be.jpg.html
A czy wy coś tam widzicie ?
Trzymam kciuki! ✊🏻mala_osska lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Ty lepiej sikaj! Tyle dpo to nie musi być mocz skoncentrowany 😄
Specjalnie to robi😂ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Czy powstanie nowy wątek na luty? Ktoś coś się?
-
Bialeekk wrote:Specjalnie to robi😂👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
mala_osska wrote:To miło, że ktoś mnie kojarzy
Jestem na wakacjach, więc bety robić nie będę raczej. poczekam na rozwój sytuacji i jutro powtórzę test.
https://zapodaj.net/dd9e2d97317be.jpg.html
A czy wy coś tam widzicie ? -
Bezimienna nie słyszysz przypadkiem takiego skandowania SI-KAJ SI-KAJ? 😂 jak słyszysz to wiedz, że to my 😂
agentka93, RiverS, Lipcowa, Vivico, Maiora, Sara30, Emka06, Rica, Ancalime, Niaha, Domi94 lubią tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
Słyszę, już od wczoraj 🤣🤣🤣
Ps kochane jesteście ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 16:58
Rica lubi tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
02.03.2023 - 💔 -
Hahaha Bezimienna dołączam się do chórku: si-kaj si-kaj🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Bezimienna wrote:Słyszę, już od wczoraj 🤣🤣🤣
Ps kochane jesteście ❤️
Bezimienna jesteś niesamowita! Podziwiam za silną wole 😀
Ja miałam owulacje w samolocie, cykl raczej spisany na straty, ale tylko czekam na 9DPO żeby sobie siknąć 🤣26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Odnośnie moich nocnych przygód - o 23 obudził mnie okropny ból brzucha, aż było mi niedobrze, do tego brzuch twardy jak kamień, wystraszyłam się i mając z tyłu głowy zalecenia dr, że z uwagi na torbiel mam przy takich bólach zgłosić się do niego albo do szpitala to mąż zawiózł mnie do szpitala z uwagi na godzinę.
I kiedy myślałam, że nic gorszego już mnie nie spotka to był dopiero początek, trafiłam do położnej, która stwierdziła, że szpital to nie punkt konsultacyjny i jeżeli chce USG to muszą mnie przyjść na oddział (czego nie brałam pod uwagę chyba, że podczas USG okazałoby sje to konieczne). Mało tego nawet jak mnie przyjmą to ona nie wie czy dr przyjdzie mnie zbadać o tej porze czy dopiero rano 😱 nie wierzyłam w to co słyszę...ostatecznie po 40 minutowym wypełnianiu papierów przyjęła mnie na oddział, zaprowadziła na patologię ciąży i tutaj kolejne pytanie od pielęgniarki - ale zamierza się Pani wypisać na żadanie, bo my nie mamy tyle poscieli, żeby co chwile przebierac...bez komentarza. Ostatecznie kiedy już swoje odczekałam pojawił się lekarz i wykonał ekspresowe USG, z którego nie dowiedziałam się nic specjalnego - nic nie widzi, żeby coś się działo, torbiel jest, ale nie wie dokładnie gdzie 😱 dalej badanie na samolocie i stwierdzenie, no ale teraz jakos Pani nie boli...przeszlismy do dalszej papierologii, po czym pielęgniarka mówi do dr, że ja się zamierzam wypisać to on z wyrzutem do mnie po co on to w takim razie wypełnia, więc mówię, że skoro nie widzi nic niepokojącego to chyba nie ma potrzeby, abym zostawała w szpitalu i uwaga - wyskakuje do mnie z tekstem: proszę na mnie nie zrzucać odpowiedzialności! 🤯 wtedy juz byłam pewna, że pozostaje mi tylko wypisac w końcu ten papier o wyjściu na żadanie i mam nadzieję, że był to mój pierwszy i ostatni raz w tym miejscu 😔
Trochę długo, ale musiałam Wam opowiedzieć, na jak okrutną i bezwzględną służbę zdrowia idzie trafić 🙄07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Mam pytanie do dziewczyn z hashimoto. Czy stosujecie cos jeszcze poza lekami, jakieś dodatkowe suplementy, specjalną dietę?
Czekam jeszcze na ostatnie wyniki krwi i konsultacje z lekarka z doborem leków we wtorek. Ale wstępne wyniki krwi i usg tarczycy wskazują na hashimoto. Mega sie przeraziłam… zwłaszcza jak zaczęłam czytac o hashimoto i staraniach/utrzymaniu ciąży. Póki co próbowałam juz L Thyroxin 25 przez 2 miesiące na zbicie TSH 2,55 i anty TPO 300. Efekt: TSH zbite do 0,05 i anty TPO 550… -
M94 wrote:Mam pytanie do dziewczyn z hashimoto. Czy stosujecie cos jeszcze poza lekami, jakieś dodatkowe suplementy, specjalną dietę?
Czekam jeszcze na ostatnie wyniki krwi i konsultacje z lekarka z doborem leków we wtorek. Ale wstępne wyniki krwi i usg tarczycy wskazują na hashimoto. Mega sie przeraziłam… zwłaszcza jak zaczęłam czytac o hashimoto i staraniach/utrzymaniu ciąży. Póki co próbowałam juz L Thyroxin 25 przez 2 miesiące na zbicie TSH 2,55 i anty TPO 300. Efekt: TSH zbite do 0,05 i anty TPO 550…
Ja brałam duże dawki selenu, cynk, kwas alfa liponowy. Teraz biorę LDNM94 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
RinTinTin wrote:Bezimienna jesteś niesamowita! Podziwiam za silną wole 😀
Ja miałam owulacje w samolocie, cykl raczej spisany na straty, ale tylko czekam na 9DPO żeby sobie siknąć 🤣RinTinTin lubi tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
02.03.2023 - 💔 -
Pucz wrote:Odnośnie moich nocnych przygód - o 23 obudził mnie okropny ból brzucha, aż było mi niedobrze, do tego brzuch twardy jak kamień, wystraszyłam się i mając z tyłu głowy zalecenia dr, że z uwagi na torbiel mam przy takich bólach zgłosić się do niego albo do szpitala to mąż zawiózł mnie do szpitala z uwagi na godzinę.
I kiedy myślałam, że nic gorszego już mnie nie spotka to był dopiero początek, trafiłam do położnej, która stwierdziła, że szpital to nie punkt konsultacyjny i jeżeli chce USG to muszą mnie przyjść na oddział (czego nie brałam pod uwagę chyba, że podczas USG okazałoby sje to konieczne). Mało tego nawet jak mnie przyjmą to ona nie wie czy dr przyjdzie mnie zbadać o tej porze czy dopiero rano 😱 nie wierzyłam w to co słyszę...ostatecznie po 40 minutowym wypełnianiu papierów przyjęła mnie na oddział, zaprowadziła na patologię ciąży i tutaj kolejne pytanie od pielęgniarki - ale zamierza się Pani wypisać na żadanie, bo my nie mamy tyle poscieli, żeby co chwile przebierac...bez komentarza. Ostatecznie kiedy już swoje odczekałam pojawił się lekarz i wykonał ekspresowe USG, z którego nie dowiedziałam się nic specjalnego - nic nie widzi, żeby coś się działo, torbiel jest, ale nie wie dokładnie gdzie 😱 dalej badanie na samolocie i stwierdzenie, no ale teraz jakos Pani nie boli...przeszlismy do dalszej papierologii, po czym pielęgniarka mówi do dr, że ja się zamierzam wypisać to on z wyrzutem do mnie po co on to w takim razie wypełnia, więc mówię, że skoro nie widzi nic niepokojącego to chyba nie ma potrzeby, abym zostawała w szpitalu i uwaga - wyskakuje do mnie z tekstem: proszę na mnie nie zrzucać odpowiedzialności! 🤯 wtedy juz byłam pewna, że pozostaje mi tylko wypisac w końcu ten papier o wyjściu na żadanie i mam nadzieję, że był to mój pierwszy i ostatni raz w tym miejscu 😔
Trochę długo, ale musiałam Wam opowiedzieć, na jak okrutną i bezwzględną służbę zdrowia idzie trafić 🙄
O kurcze to rzeczywiście masakra... na szpital w moim mieście mówią umieralnia a porodówkę zamknęli przy covidzie i została tylko ginekologia... bez problemu zrobili mi usg i bez przyjęcia ale jak później zrobiło mi się słabo to położne namówiły mnie żebym została to chociaż kroplówkę mi dadzą. Szok że tak cie potraktowali w ciąży😤Pucz lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Dziewczyny, podczytuję Was na bieżąco ale jakoś nie mam weny żeby coś konkretnego napisać. Niemniej, gratuluję pięknych brzuszków, niezły wysyp na koniec miesiąca!
U mnie aktualnie etap oczekiwania na owulację, także pracujemy pełną parąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 17:11
Nowanna, Niaha lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Raz w życiu, na pierwszym roku studiów po pierwszej sesji spóźnił mi się okres (wtedy na moje myślenie aż dwa dni) i panika że to wpadka. 🫣 Moment zrobienia testu odkładałam do samego końca 🤣🤣
Ile jesteś DPO?
Jeśli pisałaś to sorki, musiałam przeoczyć, tyle się tu ostatnio dzieje 🙈26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
M94 wrote:Mam pytanie do dziewczyn z hashimoto. Czy stosujecie cos jeszcze poza lekami, jakieś dodatkowe suplementy, specjalną dietę?
Czekam jeszcze na ostatnie wyniki krwi i konsultacje z lekarka z doborem leków we wtorek. Ale wstępne wyniki krwi i usg tarczycy wskazują na hashimoto. Mega sie przeraziłam… zwłaszcza jak zaczęłam czytac o hashimoto i staraniach/utrzymaniu ciąży. Póki co próbowałam juz L Thyroxin 25 przez 2 miesiące na zbicie TSH 2,55 i anty TPO 300. Efekt: TSH zbite do 0,05 i anty TPO 550…
Ja jem rybę dwa razy w tygodniu i codziennie orzechy brazylijskie.
Jutro od rana śmigam na betę 🤞 ale sikańce bardzo ładnie ciemnieją, więc jestem dobrej myśli 💪🏼
Ale dziś tak bolały mnie głowa i plecy, że cały dzień spałam więc właśnie muszę usiąść do pracy 🤦🏼♀️
Powodzenia na wizytach 🤞M94 lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Dziewczyny... Są. Aż się popłakałam. Facele od razu po zanurzeniu 😭😭😭
Claire, RiverS, Karina, Maiora, agentka93, Rozaline, Sara30, ChocoMonster, oloska, Mart768, Emka06, M94, Nowanna, Biedronka@, .aś., rozalaa, Niaha, Ancalime, SandraH.97, Pauli19, Anett93, gattina, Kania_czubajka, ELka, dominikawa, siesiepy, Domi94 lubią tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
02.03.2023 - 💔