X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Teraz właśnie mam taką partię horienów, które mnie wkurzają, bo albo się 2 wybarwiają inaczej, albo się zalewają... do tej pory mnie nie oszukiwały i ładnie pokazywały pik a w tym cyklu żałuję że nie robiłam dodatkowo innych. Z tym bólem głowy też miałam właśnie w okolicach domniemanej owulacji :D
    u mnie horieny się ne sprawdziły. pomimo piku na nich było biało ciągle biało może partia wadliwa?) teraz też zaczęlam tymi z allegro, ale coś mnie tknęło i w sobotę zrobiłam inny ( pokazał wyżzy poziom). w niedziele masakra, nie mogłam z łóżka się zwlec, jeździli mi po przeciwbólwe do apteki. zrobienie testu było niewykonalne. dopiero w poniezialek zrobiłam, i kolejne pokazywały malejący pozom, więc stawiam że był pik w niedzielę

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasairah, a w poprzednich cyklach jak po piku wyglądały owulaki? Bo u mnie np poziom lh od razu bardzo szybko spada, jednego dnia pik, a potem już leeedwo ledwo kreska widoczna. Także jak jest mocno a potem bladzioch to wiem że przegapiłam szczyt :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 13:53

✨ NASZA DROGA
    08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
    👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
    💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    nasairah, a w poprzednich cyklach jak po piku wyglądały owulaki? Bo u mnie np poziom lh od razu bardzo szybko spada, jednego dnia pik, a potem już leeedwo ledwo kreska widoczna. Także jak jest mocno a potem bladzioch to wiem że przegapiłam szczyt :P

U mnie zazwyczaj była bordowa krecha przez 2 dni, potem delikatnie poziom spadał ale dalej były ciemne, a później już nie robiłam jak wiedziałam, że jest po owu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Sara ja się tak czuje, że jesteś naszą forumową mamą :)) Oczywiście w pozytywnym sensie, bo jak trzeba to wspierasz, a jak trzeba to kop w dupsko i się „stara pozbieraj” 😂
    Ja z rozsądku to wszystko wiem, już w poprzedniej ciąży czytałam, że 50% ciąż z krwawieniami kończy się ok. Tylko inaczej jest, jak człowiek to wie, a inaczej jak sam idzie do kibelka i sie tylko wkurza i nakręca. Z resztą skoro miałaś to za każdym razem, to sama wiesz najlepiej.

Niemniej mam plan i sie go trzymam: dziś rozmowa z doktorkiem o ewentualnych lekach, (ale nie chce żadnego duphastonu etc, bo widać ewidentnie, że nie w tym problem, a wiem, że lekarze to rozdają jak cukierki), jutro beta, może powtórzę w poniedziałek, a pod koniec przyszłego tygodnia usg, aby potwierdzić czy jest „bombelek” w macicy czy postanowił gdzieś powędrować i wkurzać matkę.

Doskonale rozumiem, bo mimo iż nieźle plamilam w 3 ciążach tak gdybym zaczęła w tej, to bym i tak panikowała 🫣
    I popieram co piszesz o duphastonie. Wydaje mi się też, że lekarze go często przepisują aby pacjentka czuła się bezpieczniej choć dobrze wiedzą, że to i tak nic nie zmieni. Masz świetny progesteron więc na 1000% to nie kwestia proga. Ciąży pozamacicznej też bym jakoś nie typowała bo nie boli cię brzuch, prawda? Ale wiesz, możliwe, że zrobił się np krwiak, który teraz się oczyszcza. Powodów może być 100 a brutalna prawda jest taka, że my i tak na typ etapie nie mamy na nic wpływu.

Abstrahując, pamiętam jak w 35 tygodniu leżałam w szpitalu z 5 cm rozwarcia i hamowaniem porodu. Taka stara pani doktor powiedziała mi wtedy, że choćby mi nogi zawiązali na kokardkę to jeśli dziecko ma się urodzić, to się urodzi.
    Mam czasem wrażenie, że lekarze przepisują dupka aby kobieta czuła, że zrobiła wszystko a tak naprawdę (o ile nie chodzi o faktycznie niedobór progesteronu) on nie jest w stanie nic zmienić. Na tym etapie pozostaje nam po prostu wierzyć w nasze 🦐

Ale oszczędzaj się, odpoczywaj, zwłaszcza dopóki nie znamy przyczyny krwawienia.

agentka93, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Zostawić Was same na pół dnia.... 🫣
    Przepraszam, jeśli coś pominęłam

@ Gattina no właśnie nie radziłam bo chorobę mam zdiagnozowaną niespełna 2 lata temu. Więc kompletnie nie mam pojęcia jak to będzie przebiegać.

@agentka progesteron jest ekstra więc to napewno nie winowajca. Nie wiem czy cię to uspokoi, ale ja plamilam i krwawilam w każdej ciąży i tak jak u Karoli, nikt nie miał pojęcia dlaczego 🤷 trzymam kciuki!!!

@aś. Przykro mi :( ale jak to?

@Bezimienna sikałaś?

@Siesiepy dziękuję ❤️ co do jelit to tak jak pisałam, zdiagnozowane zostały dopiero po porodzie ale prawdę mówiąc pierwsze bóle były już pod koniec ciąży z Tolą jednak ja to brałam za objaw ciąży, potem połogu. Dopiero gdy nie przeszło, zaczęłam drążyć temat u gastrologa. Lista produktów, które mi szkodzą jest długa jak Amazonka. Ogólnie przy tym schorzeniu unika się obciskania brzucha i np intensywnych ćwiczeń brzucha przy zaostrzeniu. Więc obawiam się, że rosnące dziecko będzie nasilać objawy. Jednak czego się nie robi dla swojej kochanej 🦐?
    A powiedz jeszcze, znacie przybliżony termin kiedy moglibyście podejść do procedury? Trudna droga przed Wami ale jesteś tak silna w dążeniu do celu, że jestem pewna, że zrobisz wszystko najlepiej. A jak Twój facet z myślą o IVF?

@Sardynka testy owulacyjne w ciąży często wychodzą pozytywne . Ale często wychodzą też pozytywne przed @. Więc naprawdę nie ma się co sugerować tym.

@Pucz co się stało?

@Meeg melduj nam tu :D

My już w domu. Obskoczylysmy z młodą endokrynologa i stomatologa. Od endokrynologa skierowanie do dietetyka i gastrologa a u stomatologa okazało się, że 3 ząbki są do leczenia. Mam całą litanie badań do zrobienia przez zabiegiem i w czerwcu leczenie pod narkozą.
    Wróciłam tak głodna i zmęczona a do tego boli mnie głowa 😵‍💫 najchętniej bym się położyła
    Dopiero z pracy się kulam, ale powiem.Wam, że po dzisiejszych akcjach, pobiciu ochroniarza, wzywania policji (i wisienką na torcie jest złamany paznokieć do krwi), nie mam ochoty na nic innego niż ma wielkiego kebaba.
    Macie jakieś sposoby, aby ten palec tak nie napierdzielal? Na szczęście paznokcie szybko mi rosną, więc liczę na szybkie minięcie bólu. 🫥

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Staramy się od 10 miesięcy.
    Czasami tutaj zaglądam, ale z racji tego, że co miesiąc przeżywałam rozczarowanie to po prostu nie wchodziłam już tutaj od jakiegoś czasu. Tel
    Tym razem trzymajcie proszę za mnie kciuki.
    Dzisiaj zrobiłam test ciążowy, 3 dni przed planowaną @ i wyszedł cień cienia. Oby to było to 😃😃

dominikawa, Nowanna, nesairah, Longanimity, agentka93, Mart768, makówka, Karina, ELka, rozalaa, Emka06, M94, RiverS, Rica, Niuśka, Niaha, Anett93, siesiepy, Evondita82, Domi94 lubią tę wiadomość

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:
    Czasami tutaj zaglądam, ale z racji tego, że co miesiąc przeżywałam rozczarowanie to po prostu nie wchodziłam już tutaj od jakiegoś czasu. Tel
    Dzisiaj zrobiłam test ciążowy, 3 dni przed planowaną @ i wyszedł cień cienia. Oby to było to 😃😃

Cześć, gratulacje, trzymam kciuki 🍀.
    Czekamy na dalsze wieści :).

mala_osska lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie mam dylemat. zamówiłam sobie niepokalanek. wiem że obniża prolaktynę. a ja biorę bromocorn. jak myslicie, czy zmniejszyć dawkę bromocornu? wizyta dopiero 17 lutego, więc już w następnym cyklu, w okolicach owu albo nawet po. i jeszcze jak bierzecie niepokalanek? cały cykl?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Doskonale rozumiem, bo mimo iż nieźle plamilam w 3 ciążach tak gdybym zaczęła w tej, to bym i tak panikowała 🫣
    I popieram co piszesz o duphastonie. Wydaje mi się też, że lekarze go często przepisują aby pacjentka czuła się bezpieczniej choć dobrze wiedzą, że to i tak nic nie zmieni. Masz świetny progesteron więc na 1000% to nie kwestia proga. Ciąży pozamacicznej też bym jakoś nie typowała bo nie boli cię brzuch, prawda? Ale wiesz, możliwe, że zrobił się np krwiak, który teraz się oczyszcza. Powodów może być 100 a brutalna prawda jest taka, że my i tak na typ etapie nie mamy na nic wpływu.

Abstrahując, pamiętam jak w 35 tygodniu leżałam w szpitalu z 5 cm rozwarcia i hamowaniem porodu. Taka stara pani doktor powiedziała mi wtedy, że choćby mi nogi zawiązali na kokardkę to jeśli dziecko ma się urodzić, to się urodzi.
    Mam czasem wrażenie, że lekarze przepisują dupka aby kobieta czuła, że zrobiła wszystko a tak naprawdę (o ile nie chodzi o faktycznie niedobór progesteronu) on nie jest w stanie nic zmienić. Na tym etapie pozostaje nam po prostu wierzyć w nasze 🦐

Ale oszczędzaj się, odpoczywaj, zwłaszcza dopóki nie znamy przyczyny krwawienia.

Polubiłam bo zgadzam się z Agentką. Jesteś jak taki nasz duchowy opiekun :) Jak trzeba to przytulisz do serduszka a jak trzeba to postawisz do pionu dla naszego dobra <3 Dzięki!

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg o której Twoja wizyta?

Sara30 lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️
    Mam nadzieję, będę mogła się dzielić swoim doświadczeniem przez najbliższe miesiące :)

Meeg o której ma wizytę?

Maiora, Nowanna lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mart768 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_osska wrote:

Kojarzę Cię z poprzednich wątków :) Super, że się udało! Trzymam kciuki za betę :)

mala_osska lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Ło widzę, że ktoś jednak mierzy szybciej niż ja😂✋🏽
    U mnie też skok na praaawie 37😎
    U mnie to mus, bo do pracy wstawałam, ale tak to jak idę na drugą zmianę/mam wolną mierze o 7 ☺️

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • Lipcowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry super wieści ❤️ a Barcelona piękna ☺️ zamierzacie zwiedzić coś konkretnego? ☺️

Pfry lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Sara30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora a Twoja wizyta o której?
    Który to t+D?

Musimy sobie suwaczki ogarnąć 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• moonflower Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma szans nie nadrobię 2 dni, nawet nie próbuje 😁 tule za wszystkie biele, gratuluje dwóch kresek! Tak się rozszalałyście że hohoho!!
    Ja dziś mam wizytę u endokrynologa, zobaczymy co mi powie, @bialeekk ty końcu znalazłaś jakiegoś?
    powiedzcie mi dziewczyny ile przed ovu testy zaczynają ciemnieć? u mnie z aplikacji wynika że owu powinnam mieć koło niedzieli ale testy cały czas blade, może i lepiej bo %%% weekend się zapowiada.

Wszystkie ściskam! odezwę się po wizycie. Trzymajcie kciuki bo ja już panikuje ehhh taki mam poyebany charakter że nie potrafię jakoś na spokojnie podchodzić do takich tematów... zawsze czarnowidztwo mi się włącza

Nowanna lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Rozaline Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, męczy mnie jedna rzecz w tym cyklu. Według objawów śluz+szyjka owulacja była 14/15 dc. Miałam też tuż przed owulacją spadek temperatury do 36.3. Dziś mam 8dpo, a wykres poranny wciąż nie przebija temperatury 36.5-36.6 sprzed owulacji. Od kilku dni jednak mam nagłe skoki temperatury w południe (dziś 36.8 ), mimo że siedzę i pracuję. Nie miałam ich przed owulacją.

Kilka dni po owulacji bolał mnie prawy jajnik, a od kilku dni ciągnie podbrzusze aż promieniuje do krzyża. I tak kilka razy dziennie, po czym po chwili puszcza.

W związku z tym, chciałabym się was spytać, czy któraś z was nie miała wzrostu temperatury porannej, a mimo to była w ciąży? Wiem, że różnie bywa, ale zastanawia mnie, czy jest szansa na ciążę, czy raczej nie. Staram się czekać cierpliwie do testowania, ale same wiecie 🙆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 14:57

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Maiora a Twoja wizyta o której?
    Który to t+D?

Musimy sobie suwaczki ogarnąć 🫣

Według jednej aplikacji dziś jest 5+6 a według drugiej 5+2 :)

wizyta o 16:45 :)

Co do suwaczków to jak to się robi ktoś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 15:01

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Dziewczyny nie ma szans nie nadrobię 2 dni, nawet nie próbuje 😁 tule za wszystkie biele, gratuluje dwóch kresek! Tak się rozszalałyście że hohoho!!
    Ja dziś mam wizytę u endokrynologa, zobaczymy co mi powie, @bialeekk ty końcu znalazłaś jakiegoś?
    powiedzcie mi dziewczyny ile przed ovu testy zaczynają ciemnieć? u mnie z aplikacji wynika że owu powinnam mieć koło niedzieli ale testy cały czas blade, może i lepiej bo %%% weekend się zapowiada.

Wszystkie ściskam! odezwę się po wizycie. Trzymajcie kciuki bo ja już panikuje ehhh taki mam poyebany charakter że nie potrafię jakoś na spokojnie podchodzić do takich tematów... zawsze czarnowidztwo mi się włącza
    testy owu to kwestia dość indywidualna. u mnie jak mowa o piku w niedzielę, w soboę na wiczór by drgnęły, w niedzielę pik i spadek by już był...

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Według jednej aplikacji dziś jest 5+6 a według drugiej 5+2 :)

wizyta o 16:45 :)

Co do suwaczków to jak to się robi ktoś wie?

Hej dziewczęta. Ja dziś spotkanie za spotkanie dlatego nie pisze i dobrze bo bym tylko o wizycie myślała🤯

@Maiora kciuki mocne🤞🤞🤞 juz bedziesz po jak ja bede obgryzać paznokcie pod gabinem o 18.30 🙈

🍀💚🍀💚

Maiora lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ