X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Claire Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna, my też się wybieramy w Alpy, ale pod koniec marca, wtedy jest duuużo taniej. Teraz w szczycie sezonu to oszaleli z cenami 🤯

age.png
  • Rozaline Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30, doris.93, Wera1988 jakie piękne wyniki. Cały dzień podczytuję, ale nie udzielam się, bo zbieram siły na jutro 😅 Rano miałam taką panikę, że myślałam, że zrobię ten test dzisiaj. Popołudniu objawy się uspokoiły i od razu wkręciło mi się myślenie, że na pewno ciąży nie nie ma 🙆 Teraz względny spokój. Zrobiłam sobie kąpiel, maseczkę i czytam. Byle do jutra 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 20:00

Wera1988 lubi tę wiadomość

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    O jak to zabronił?! Już tak od razu ? Ja pije codziennie przed południem, ciśnienie mam tak niskie że być chyba do 10 się nie obudziła
    Myślę że taka ma zasadę ten mój , powiedział alkoholu nie, papierosów nie , kawy nie .

Co oczywiście w dwóch pierwszych przypadkach jest zrozumiałe :D

A tak jak mówię, kawę jedna. Z ciśnieniem problemów nie mam , więc to po prostu taka jego idea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 20:02

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Myślę że taka ma zasadę ten mój , powiedział alkoholu nie, papierosów nie , kawy nie .

Co oczywiście w dwóch pierwszych przypadkach jest zrozumiałe :D

A tak jak mówię, kawę jedna. Z ciśnieniem problemów nie mam , więc to po prostu taka jego idea.

A jak się czujesz?

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie lekarz mnie zszokował. Wysłałam mu maila ze umówiłam się na 7go na wizytę i czy mógłby mi wystawić receptę na luteine bo mi nie starczy do wizyty. Mail wysłałam jakoś 19.50... sprawdzam tak z głupia może koło 20.15 na IKP a tam już recepta wystawiona 😅

Meeg, Rozaline, Nowanna, Anett93, Natosia, Domi94 lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    A jak się czujesz?
    Ogólnie w porządku, cycki mnie bolą no i słabo śpię. W sobotę i niedzielę już po 7 się obudziłam i nie spałam już, dzisiaj w nocy o 4 i przez półtora h się kręciłam. Zasnęłam dopiero z 15-20 minut przed budzikiem. Cały dzień byłam nieprzytomna.

Jem wszystko, nie odrzuca mnie od niczego, tylko od smażonych jajek ale to jednego dnia ;)

Tak to jest ok, libido jest 😅 muszę tylko kupić jakiś dobry bezpieczny żel.

Planuje w tym tygodniu oddać badania na krew i dzownic do lekarza na USG prenatalne ,pytać póki co o termin - nie wiem, czy już trzeba się umawiać,czy jeszcze czekać 🤷

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Szczęściara :D
    Ja nienawidzę wizyt wieczornych. Cały dzień jak na szpilkach 🫣

Na szczęście też mi się udało w miarę bo na 12 :D
    Kusi mnie żeby wziąć wolne na piątek, strasznie mnie męczy siedzenie w pracy plus doszły mdłości w ciągu dnia. Jak się okaże że jest serduszko i wszystko jest ok to chyba wezmę 2 tyg urlopu to przy okazji gruszkę odbiorę.

Meeg, Ancalime, Nowanna lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten plus że mój lekarz prowadzący ma certyfikat i robi USG prenatalne :D

Muszę się zorientować tylko jaki jest koszt w Luxmedzie pappa+USG (chyba że wiecie) bo jeśli jakoś dużo, to chyba wezmę skierowanie i pojadę do Lublina (w mojej placówce nie robią na NFZ a do Lublina mam raptem 70km) .
    Bo z tego co zdążyłam się zorientować to jak najbardziej przysługuje mi na NFZ badanie prenatalne, potem ewentualna amnio...
    No ale nie zakładam najgorszego 🙂

Skonczylam właśnie ogarniać akwarium i jestem tak zmęczona że nie mam ochoty nawet jeść... Mąż miał dzwonić jak codziennie ale nie chcę mi się nawet jadaczką ruszać.

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Szczęściara :D
    Ja nienawidzę wizyt wieczornych. Cały dzień jak na szpilkach 🫣

Na szczęście też mi się udało w miarę bo na 12 :D

Apropo wieczornych wizytę 9tego mam o 19:15 ;)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Kusi mnie żeby wziąć wolne na piątek, strasznie mnie męczy siedzenie w pracy plus doszły mdłości w ciągu dnia. Jak się okaże że jest serduszko i wszystko jest ok to chyba wezmę 2 tyg urlopu to przy okazji gruszkę odbiorę.

Jeśli Twoje samopoczucie tego wymaga to bierz bez mrugnięcia okiem 😀

Ja po dzisiejszej becie jakiegoś takiego spokoju nabrałam i wiem, że będzie wszystko dobrze :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Apropo wieczornych wizytę 9tego mam o 19:15 ;)

Nie cierpię wieczornych wizyt 🫣🫣🫣
    Cały dzień zlatuje na czekaniu na nią :D

Mój gin zawsze przyjmował wieczorami ale ku mojej uciesze zmienił grafik na południe. Gdyby nadal przyjmował wieczorami to musiałabym na wizyty jeździć z młodą 🫣 a tak sobie obskocze gdy dzieciarnia w przedszkolach :D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

Muszę się zorientować tylko jaki jest koszt w Luxmedzie pappa+USG (chyba że wiecie) bo jeśli jakoś dużo, to chyba wezmę skierowanie i pojadę do Lublina (w mojej placówce nie robią na NFZ a do Lublina mam raptem 70km) .
    Bo z tego co zdążyłam się zorientować to jak najbardziej przysługuje mi na NFZ badanie prenatalne, potem ewentualna amnio...

Skonczylam właśnie ogarniać akwarium i jestem tak zmęczona że nie mam ochoty nawet jeść... Mąż miał dzwonić jak codziennie ale nie chcę mi się nawet jadaczką ruszać.
    Mój właśnie nie ma. Inny u mnie w mieście ma i robi,ale nie mam ogólnie z nim dobrych wspomnień.
    Mój gin dał mi kontakt na lekarza ,który się tym zajmuje ,więc z nim się umowie

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Jeśli Twoje samopoczucie tego wymaga to bierz bez mrugnięcia okiem 😀

Ja po dzisiejszej becie jakiegoś takiego spokoju nabrałam i wiem, że będzie wszystko dobrze :)
    Pracuję co prawda w biurze ale na dwa etaty (do 16 jedna praca , po 16 druga) plus wymyśliłam sobie podyplomówkę i dojeżdzam co 2gi weekend 100 km do Torunia na uczelnię.. Czuję się wykończona

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • LikePink Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 super przyrost i bety i proga 😊 Teraz ten ciężar w końcu spadł z Ciebie 😊Cieszę się bardzo 😊

Kamsi po wyschnięciu biel vizira-na zdjęciach to już w ogóle nie widać.

Mąż mi kupił 25ml aaaaaa 😫 No trudno i tak się nie nastawiam, bo i seksow mało i to by było zbyt piękne, żeby mogło się udać za 1wszym razem 🤷🏼‍♀️

Muszę sobie dokupić koniecznie niepokalanek, bo mogę mieć lekko podwyższoną prolaktynę przez stres.
    Longanimity uffjak to fajnie, że szefowa tak to przyjęła - dobrze, że to choć masz z głowy. Kciuki za wizytę ✌️😌

preg.png

2019❤️
    2021💙
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Pracuję co prawda w biurze ale na dwa etaty (do 16 jedna praca , po 16 druga) plus wymyśliłam sobie podyplomówkę i dojeżdzam co 2gi weekend 100 km do Torunia na uczelnię.. Czuję się wykończona

A nie myslalas ze weźmiesz l4 jezeli się kiepsko czujesz? Na prawdę masz dużo tej pracy i na pewno to jest bardzo wyczerpujące 2 etaty teraz.

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

Na NFZ robi Mazurek w Don Vita, z tego vow iem razem tam z pappa można.
    Ja robiłam 3 lata temu ale prywatnie ale u mojego prowadzącego to płaciłam za całość 450

Sara30 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ogólnie w porządku, cycki mnie bolą no i słabo śpię. W sobotę i niedzielę już po 7 się obudziłam i nie spałam już, dzisiaj w nocy o 4 i przez półtora h się kręciłam. Zasnęłam dopiero z 15-20 minut przed budzikiem. Cały dzień byłam nieprzytomna.

Jem wszystko, nie odrzuca mnie od niczego, tylko od smażonych jajek ale to jednego dnia ;)

Tak to jest ok, libido jest 😅 muszę tylko kupić jakiś dobry bezpieczny żel.

Planuje w tym tygodniu oddać badania na krew i dzownic do lekarza na USG prenatalne ,pytać póki co o termin - nie wiem, czy już trzeba się umawiać,czy jeszcze czekać 🤷

No właśnie z tym libido, to też chciałam Was podpytać.
    Dziewczyny działacie??.. Ja powiem szczerze narazie celibacik w domu, no ale nie wiem jak dlugo wytrzymamy bo stary też pokrzywdzony 😏

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Dziewczyny działacie??.. Ja powiem szczerze narazie celibacik w domu, no ale nie wiem jak dlugo wytrzymamy bo stary też pokrzywdzony 😏

Ja mam celibacik, przede wszystkim z uwagi na plamienia. Ale staram się zapewnić Staremu inne atrakcje, aby nie był poszkodowany 🍦🤣

Meeg, RiverS, .aś., Ancalime, Karina lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    A nie myslalas ze weźmiesz l4 jezeli się kiepsko czujesz? Na prawdę masz dużo tej pracy i na pewno to jest bardzo wyczerpujące 2 etaty teraz.
    No właśnie nie chciałabym dopóki nie wiedzą w pracy. Chce przeczekać jakoś do połowy lutego bo moja koleżanka z którą się zastępujemy ma wakacje wykupione i nie chcę jej wystawić. Ale chyba po piątkowej wizycie jak będzie ok to powiem w drugiej pracy i powoli zacznę się wycofywać.

Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Co do libido to leży i kwiczy a stary wraca w piątek z delegacji 🤦

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ