Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, tak strasznie chciałabym wrzucić Wam zdjęcie mojego szkraba... Ale go nie ma 😭
Dzisiaj 6+2, w poniedziałek beta była 7,3 tys więc dziś powinna mieć pod 20 tys a na USG tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
Pęcherzyk ciążowy 12,4 mm i pęcherz żółtkowy 3,7mm a zarodka brak.
Ja niby wiem, że do zapłodnienia mogłoby dojść później, gdyby nie fakt, że ja doskonale wiem kiedy się kochaliśmy a potem mąż wyjechał. Wiem też, jaka beta była kilka dni temu....
Nie wygląda to najlepiej 😭😭😭
Doktorek powiedział, żebym przyszła za 2 tygodnie po czym dodał, że pewnie nie wytrzymam więc mam przyjść za tydzień. Powiedział, że jak mam szaleć to żebym zrobiła jeszcze betę i proga (zrobiłam od razu), ale że pęcherzyk jest dość mały jeszcze i jeszcze nic nie jest przesądzone. Ale moje przeczucie, że wszystko będzie dobrze rozsypało się jak domek z kart.
Dostałam luteinę ze względu na niski progesteron i acard który mam brać jeśli będzie zarodek za tydzień.
Dodatkowo powiedział, że on się nie podejmie prowadzenia mojej ciąży bo jest "za cienki" i jeśli za tydzień potwierdzimy ciążę to dostanę skierowanie do kliniki perinatologii w Lublinie i tam mam prowadzić ciążę...
Czuję się jak kupa. Dosłownie. Całą drogę starałam się nie płakać żeby nie wjechać w drzewo ale pękłam teraz 😭 -
Sara proszę Cię nie łam się ❤️ wierzę w to że zarodek się pojawi. U mnie jest 6+3 i też zarodka jeszcze nie ma. Wszystko będzie dobrze❤️
Teraz sama się zastanawiam czy nie iść jeszcze na betę.. -
Sara, potem przyrost zwalnia. Sama wiesz jak u mnie było, też się naczekalam. Trzymam kciuki aby za tydzień kropek był widoczny z bijącym serduszkiem. Na pocieszenie dodam, że mi gin mówiła, że jak jest pęcherzyk zoltkowy, to pojawi się z reguły i zarodek.
Tulę mocno i wierzę w Twojego kropka 🤞🏻. A czemu nie podejmie się prowadzenia ciąży? Do tej pory przebiegały u Ciebie książkowo przecież 🤯 -
Sara30 wrote:Dziewczyny, tak strasznie chciałabym wrzucić Wam zdjęcie mojego szkraba... Ale go nie ma 😭
Dzisiaj 6+2, w poniedziałek beta była 7,3 tys więc dziś powinna mieć pod 20 tys a na USG tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
Ja niby wiem, że do zapłodnienia mogłoby dojść później, gdyby nie fakt, że ja doskonale wiem kiedy się kochaliśmy a potem mąż wyjechał. Wiem też, jaka beta była kilka dni temu....
Doktorek powiedział, żebym przyszła za 2 tygodnie po czym dodał, że pewnie nie wytrzymam więc mam przyjść za tydzień. Powiedział, że jak mam szaleć to żebym zrobiła jeszcze betę i proga (zrobiłam od razu), ale że pęcherzyk jest dość mały jeszcze i jeszcze nic nie jest przesądzone. Ale moje przeczucie, że wszystko będzie dobrze rozsypało się jak domek z kart.
Dostałam luteinę ze względu na niski progesteron i acard który mam brać jeśli będzie zarodek za tydzień.
Dodatkowo powiedział, że on się nie podejmie prowadzenia mojej ciąży bo jest "za cienki" i jeśli za tydzień potwierdzimy ciążę to dostanę skierowanie do kliniki perinatologii w Lublinie i tam mam prowadzić ciążę...
Czuję się jak kupa. Dosłownie. Całą drogę starałam się nie płakać żeby nie wjechać w drzewo ale pękłam teraz 😭
Kochana, wiem,że następny tydzień będzie fatalny. Wiem,że będziesz się zamartwiać.
Ale zobacz ile było już przypadków, że wszystko skończyło się dobrze. Zobacz jaką miałaś piękną betę i jaki przyrost. W ciągu tygodnia może zdarzyć się wszystko. My tu nie tracimy nadziei za Ciebie i nieustannie będziemy trzymać kciuki. Jestem przekonana,że wszystko będzie dobrze!
A powiedz mi, z jakiego względu jest za cienki na prowadzenie Twojej ciąży?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Dziewczyny, tak strasznie chciałabym wrzucić Wam zdjęcie mojego szkraba... Ale go nie ma 😭
Czuję się jak kupa. Dosłownie. Całą drogę starałam się nie płakać żeby nie wjechać w drzewo ale pękłam teraz 😭
Spokojnie, jest pęcherzyk, jest pęcherzyk żółtkowy, zarodek też się może jeszcze pojawi 🙏. Ba, nie może tylko na pewno! Jest jeszcze wcześnie, samo to, że i beta i progesteron rośnie to dobry znak, nie załamuj się ❤️.🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne
🍀⏳📅:
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 53cm, 9/10pkt 🥹 urodzony w 36t5d 🥲
-
Sara, wysyłam dużo ciepłych myśli 🍀 I kojarzę, jak mówiłaś Ancalime, że ma się nie łamać i wierzyć w kropka- to teraz my mówimy Tobie to samo ❤️❤️❤️
Ancalime, RiverS, Sara30 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Dzięki dziewczyny ❤️
Ancalime a przypomnisz mi u Ciebie jak to było? Przy jakiej becie, jaki pęcherzyk kiedy itd?
Potrzebuje tego
Maiora dziękuję. Jedziemy na jednym wózku ❤️ kiedy u ciebie była owulacja?
Natosia ten tydzień będzie cholernie intensywny i chyba tylko to mnie utrzyma jakoś w ryzach
Zobaczymy jeszcze jaka beta dziś przyjdzie. Gin powiedział że pęcherzyk ma dopiero 12 mm więc jest jeszcze czas...
Czemu się nie podejmie prowadzenia ciąży? Wydaje mi się, że po prostu się boi.
Powiedział, że tam w klinice perinatologii mają najlepszy sprzęt i tam lekarze specjalizują się w wykrywaniu wszelkich nieprawidłowości u dziecka. A pod tym kątem niestety mój wywiad jest bardzo obciążony. -
Sara30 wrote:Dzięki dziewczyny ❤️
Ancalime a przypomnisz mi u Ciebie jak to było? Przy jakiej becie, jaki pęcherzyk kiedy itd?
Potrzebuje tego
Natosia ten tydzień będzie cholernie intensywny i chyba tylko to mnie utrzyma jakoś w ryzach
Zobaczymy jeszcze jaka beta dziś przyjdzie. Gin powiedział że pęcherzyk ma dopiero 12 mm więc jest jeszcze czas...
Powiedział, że tam w klinice perinatologii mają najlepszy sprzęt i tam lekarze specjalizują się w wykrywaniu wszelkich nieprawidłowości u dziecka. A pod tym kątem niestety mój wywiad jest bardzo obciążony. -
Sara30 będzie dobrze, pojawi się dzidziuś za kilka dni! Betę masz ładną, może lekarz faktycznie nie miał najlepszego sprzętu i mało było widać... ale jak jest pęcherzyk żółtkowy to będzie i bobo, musi być! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
-
Potrzebuje tego
Powiedział, że tam w klinice perinatologii mają najlepszy sprzęt i tam lekarze specjalizują się w wykrywaniu wszelkich nieprawidłowości u dziecka. A pod tym kątem niestety mój wywiad jest bardzo obciążony.
Już, Kochana.
16.01. pusty pęcherzyk 9mm, bez ciałka żółtego 🆗
18.01. beta 3454🆗, progesteron tylko 9,5❌
20.01. pęcherzyk 11 mm (❌niby słaby przyrost) + ciałko żółte 2,7mm🆗
24.01. beta 10319 (przyrost 44%, poniżej normy)❌
28.01. zarodek z bijącym miarowo serduszkiem. CRL 4,7mm YS 3,9mm 🆗❤️
//Edit A u mnie owu 26.12. była
//Edit2 I pamiętaj, naprawdę rzadko przy p.zoltkowym nie pojawia się zarodekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 14:34
-
Potrzebuje tego
Powiedział, że tam w klinice perinatologii mają najlepszy sprzęt i tam lekarze specjalizują się w wykrywaniu wszelkich nieprawidłowości u dziecka. A pod tym kątem niestety mój wywiad jest bardzo obciążony.
Po tym co piszesz to naprawdę nie ma wątpliwości,że będzie dobrze.
Myślę,że dla Ciebie to lepiej,że będziesz tak zaopiekowana. Daleko tam masz?2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Maiora wrote:Owu miałam w nocy z 03.01 - 04.01. Bądźmy dobrej myśli ❤️
To u mnie owu napewno później. Najprawdopodobniej w sobotę 7 stycznia
Pocieszam się myślą, że jest pęcherzyk żółtkowy i że pęcherzyk ciążowy jest jeszcze mały -
Wygląda na to, że ta ciąża jest po prostu młodsza 🍀 Na maxa szybko ją wykryłaś i to pewnie potęguje wrażenie, że „minęło tyle czasu” 🌸Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Natosia wrote:Po tym co piszesz to naprawdę nie ma wątpliwości,że będzie dobrze.
Myślę,że dla Ciebie to lepiej,że będziesz tak zaopiekowana. Daleko tam masz?
Rzut beretem, jakieś 70 km.
Dziękuję dziewczyny ❤️
Ancalime gdyby nie poniedziałkowa beta to naprawdę bym nie swirowała... Ale zobacz, u Ciebie beta była 3,5 tys a po dwóch dniach taka sytuacja jak u mnie. Więc u ciebie tego 20.01 beta mogła mieć z 7 tys najwyżej. U mnie w poniedziałek beta 7,3 tys więc po 4 dniach powinna mieć minimum 15 tys.... -
agentka93 wrote:Wygląda na to, że ta ciąża jest po prostu młodsza 🍀 Na maxa szybko ją wykryłaś i to pewnie potęguje wrażenie, że „minęło tyle czasu” 🌸
Tyle że nie może być młodsza. Kochaliśmy się w poniedziałek, środę i piątek, owulacja była w sobotę 7 stycznia. I tu się nic przesunąć nie mogło bo mąż wyjechał 7 stycznia. Chyba że owulacja była w niedzielę 8 stycznia.
Nie wiem. Nie mam już siły tego rozkminiac. Czekam na dzisiejszą betę i progesteron jak na skazanie
Edit: zwłaszcza, że 17.01 beta była 9,3 więc nie ma możliwości, że do zapłodnienia doszło np 12-egoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 14:43
-
Sara , ja wierzę w Twojego kropeczka i trzymam kciuki, żeby się pokazał na kolejnej wizycie 🤞
Wszytskie tu jesteśmy dla Ciebie ,pamiętaj , że masz mnóstwo dobrych duszyczek tu, które wysyłają dobre myśli i siłę dla Ciebie i Twojego rozwijającego się dzidziutka 🤞🤞🤞RiverS, patrycja92, Sara30 lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:To u mnie owu napewno później. Najprawdopodobniej w sobotę 7 stycznia
Pocieszam się myślą, że jest pęcherzyk żółtkowy i że pęcherzyk ciążowy jest jeszcze małyRiverS, Ancalime, Natosia lubią tę wiadomość