Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
agentka93 wrote:Moja mama w ciąży ze mną miała parcie na jabłka całe 9 miesięcy 😁😁😁
Właśnie przez tą dyskusje o jabłkach poszłam na wlam do rodziców którzy mieszkają piętro niżej po jabłko 🤣🤣
Ale mąż był gotowy jechać do sklepu gdyby rodzice nie mieli 🤣Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ja nie mam zachcianek ani nic. Generalnie skupiam się na ograniczaniu apetytu 😇. Ale wskutek waszej dyskusji właśnie umyłam sobie zielone jabłuszko 😁.
-
A mnie ciągnie strasznie do kwaśnego
głównie cytrusów.
Ale co do smaków a płci to u mnie się nie sprawdziło nigdyz pierwszą córką mogłam żyć na słodyczach, z synem jadłam bez przerwy owoce a z drugą córką kanapki z pomidorem i majonezem + mięso. Dużo mięsa
i wtedy właśnie odrzuciło mnie od słodyczy, których nie jadłam 4,5 roku.... Do wczoraj 😏🤯 kupiłam sobie cukierki Mister Ron 🤤🤤🤤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 19:57
-
Maiora, Kochana, zamelduj się po wizycie, bo niecierpliwie nóżkami przebieramy ❤️. Kciuki wciąż zaciśnięte, mam nadzieję, że nie kwitniesz jeszcze w kolejce?
-
Cześć Słoneczka!
Przepraszam że tak długo ale długo mi zeszło na wizycie a potem musiałam obdzwonić męża i rodzinkę ❤️
Mamy 8mm krewety z bijącym ❤️.
Wg wyliczeń doktorka to 6+6 i termin na 06.10 ❤️
Następna wizyta 02.03 o 16.45.
Niestety nie mam fotki bo jak już zrobił ładne zbliżenie to nie zdążył cyknąć zdjęcia i się rozjechało coś. I potem już nie mógł znaleźć i mówi że nie będzie bobasa stresowałagentka93, Ancalime, doris.93, gattina, Pucz, Meeg, Anett93, RiverS, Longanimity, Niuśka, Bezimienna , Natosia, Sara30, angelusss, Ogoorkowa, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
Jeeeej ❤️ Maiora ale cudnie!
Maiora lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Maiora wrote:Cześć Słoneczka!
Przepraszam że tak długo ale długo mi zeszło na wizycie a potem musiałam obdzwonić męża i rodzinkę ❤️
Mamy 8mm krewety z bijącym ❤️.
Wg wyliczeń doktorka to 6+6 i termin na 06.10 ❤️
Następna wizyta 02.03 o 16.45.
Niestety nie mam fotki bo jak już zrobił ładne zbliżenie to nie zdążył cyknąć zdjęcia i się rozjechało coś. I potem już nie mógł znaleźć i mówi że nie będzie bobasa stresował
Cudowne wieści ❤️ mam nadzieję, jutro przynieść podobne.
Kiedy miałaś OM i owu? -
Maiora cudne wieści:))))
Maiora lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Cudowne wieści ❤️ mam nadzieję, jutro przynieść podobne.
Kiedy miałaś OM i owu?
Owu miałam w nocy z 3-4.01 tego jestem pewna. Według moich wyliczeń powinno dziś być 7+2. Nie wiem czym spowodowane jest to przesunięcie.Sara30 lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Cudowne wieści ❤️ mam nadzieję, jutro przynieść podobne.
Kiedy miałaś OM i owu?
Puste jajo płodowe zdarza się rzadko, a dwa, że przy ładnym pęcherzyku żółtkowym jeszcze rzadziej. ☺️ Przyrosty bety są ładne, wszystko pokrywa się wg daty owulacji. Spokojnie. Ja jestem dobrej myśli i moja doktor też 😀.Maiora, Sara30 lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Widzę, że analizujesz tak samo jak ja 🫣. Ale wszystko wskazuje na to Sara, że jest z naszymi ciążami wszystko ok, tyle że poszłyśmy na USG dosłownie o 3-4 dni za wcześnie. ❤️
Puste jajo płodowe zdarza się rzadko, a dwa, że przy ładnym pęcherzyku żółtkowym jeszcze rzadziej. ☺️ Przyrosty bety są ładne, wszystko pokrywa się wg daty owulacji. Spokojnie. Ja jestem dobrej myśli i moja doktor też 😀. -
Maiora wrote:Bezimienna a ty kiedy masz teraz wizytę?
No nic, czekam. Cierpliwie. 🫣W sumie szybko minie zaledwie 10 dni. Wizyta na 14:20. Ale jestem pełna radości, ekscytacji i wiem, że wszystko będzie dobrze. 😀
Ej w ogóle, spadek temperatury przed owulką jest w dzień owu czy dzień wcześniej? Bo mi aplikacja przesuwa owu w z 18 na 19 i w drugą stronę 🫣.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 21:58
Maiora lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:20.02 i nie wiem jak wytrzymam 🤣. Będę się uczyć cierpliwości. Dziś usłyszałam, że mam zluzować, bo inaczej co dwa tygodnie będę lądować w ciąży w szpitalu 🤣.
No nic, czekam. Cierpliwie. 🫣W sumie szybko minie zaledwie 10 dni. Wizyta na 14:20. Ale jestem pełna radości, ekscytacji i wiem, że wszystko będzie dobrze. 😀
Ej w ogóle, spadek temperatury przed owulką jest w dzień owu czy dzień wcześniej? Bo mi aplikacja przesuwa owu w z 18 na 19 i w drugą stronę 🫣.
Co do tempki nie pomogę bo ja nie mierzyłam -
Nie no, ja jestem spokojna już, naprawdę. Tak po prostu analizuje, żeby ocenić czego mogę się spodziewać jutro i szukam punktu odniesienia
Co do wieku ciąży z USG to on się będzie zmieniał z każdym USG tak naprawdę, zwłaszcza pozniej gdy każde dziecko rośnie w swoim tempie.
Przykładowo, jak byłam w ciąży z synem, termin miałam na 17.06 a pod koniec ciąży według USG termin wychodził na 20.05. ale na to nikt później nie zwraca uwagi bo to tylko wyliczenia na podstawie wielkości dziecka. A przecież dzieci rodzą się różne a nie jak z produkcji taśmoweja dwa, wystarczy, że lekarzowi drgnie ręką i postawi kursor o milimetr za blisko i już wychodzi 2 dni mniej
A sam wiek ciąży? Przez najbliższe miesiące będziemy stokroć podawać datę OM i wg niej lekarze liczą tygodnie, bez względu na to czy owu była w 12 czy 18 DC. Tak naprawdę, te kilka dni różnicy robi robotę tylko właśnie na etapie 5-6 tyg gdy czekamy na serduszko a później te kilka dni to
nic. A wiek ciąży i tak każdy będzie zawsze wyznaczał wg OM (jeśli oczywiście nie ma znacznych odchyleń jak np owu w 45 DC)
Ja już uciekam spać. Mała dostała leki ale mam ją na kamerce i mam alarm z czujnikiem ruchu. Póki co jest super, śpi bardzo spokojnie 🙏 więc i ja idę spać bo jutro znowu bieganina cały dzień.
Bezimienna , Meeg, Maiora lubią tę wiadomość