Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Super wiadomości 💪💪🍀🍀
A ja właśnie zaniosłam do kadr zaświadczenie o ciąży i dzisiaj godzinkę wcześniej mogę iść do domu 😁Ancalime, Maiora, RiverS, angelusss, Meeg lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Maiora Oj tak, czekanie od rana to zło.
Doris, angelusss, Wera cudowne wieści 😍. Pozytywny i fajny dzień dzisiaj tutaj na wątku ❤️.
Niuśka, super beta.
Agentka, ja bym się umówiła na Twoim miejscu tak czy siak 😁.
Ja poproszę za to kciuki jutro, miliard badań w labo, w tym krzywa 🤢. Strasznie mi tęskno podejrzeć maluszka, ale hajsy nie pozwalają aż tak szaleć 🙈🍀❤️.
/Longanimity, niby tylko godzina a jak cieszy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 13:35
angelusss, Wera1988 lubią tę wiadomość
-
Ancalime dokładnie 😁 szczególnie że usupiam na siedząco już 😴
A do tego mdli mnie cały dzień praktycznie także nie narzekam na brak objawów ciążowych 🤣
Już trzymam kciuki za badania 🤞
Ja chyba w sobotę skoczę bo gin mówił żeby proga sprawdzić jakoś w miarę szybko 🤔👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
nick nieaktualny
Ja już w domu więc wszystko opiszęwe wzierniku dzisiaj żadnego plamienia i brudzenia, wydzielina prawidłowa. Doktor sam nie wiedział co to wczoraj bylo i dlaczego, mówił że to mogło być jakieś naruszone naczynko czy błona śluzowa, kazał obserwować. Przepisał mi duphaston gdyby coś takiego się powtórzyło itp. to mam brać. A gdyby jakieś mocne krwawienie to mam jechać na izbę przyjęć do szpitala.
W USG ciąża pojedyncza w macicy 🥰 i zarodek 3,5 mm z serduszkiem 💓 nie słuchaliśmy tętna bo to jeszcze za wcześnie ale widziałam migająca kropeczkewedług USG i OM dziś 6+0, TP 06.10.2023. stresowałam się ogromnie, oczywiście milion wizji że to cb, cp itp ale lekarz świetny, nie dziwię się że brak terminów. Założył mi już kartę ciąży i zlecił milion badań, następną wizytę kazał umawiać za 3 tygodnie ale za 2 tyg. mam u "swojej" lekarki także już do niej pójdę a do niego może innym razem też mi się uda 😊😘.
Cieszę się że dziś taki pozytywny dzień na wątku 💓💓 trzymam kciuki za resztę ! 🍀🍀🍀agentka93, Longanimity, Maiora, gattina, Kania_czubajka, Ancalime, Sara30, RiverS, angelusss, Meeg lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, super wiadomości..☺️ to jutro czekamy na info od Sary.
Ja się zastanawiam czy żałować, że poszłam na USG tak wcześnie, czy że zdecydowałam się dopiero przyjść za dwa tygodnie. Ale intuicja mówiła, że lepiej za dwa tygodnie.
Mnie dopadł chyba najdziwniejszy objaw wysokiego progesteronu, a też ciąży.
Obrzęk w nosie, uczucie zapchanego nosa. Jestem zdrowa, brak przeziębienia, ale ten nos to mnie wykończy 🫣
.. -
Ale pozytywny dzień tu dziś mamy 🥰 Gratuluję dziewczyny udanych wizyt! ❤️
Ja od rana romans z porcelaną, także ciąża na całego 🫣
To teraz Sara musi dać jutro czadu 🤞🍀26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
doris.93 wrote:
Ja już w domu więc wszystko opiszęwe wzierniku dzisiaj żadnego plamienia i brudzenia, wydzielina prawidłowa. Doktor sam nie wiedział co to wczoraj bylo i dlaczego, mówił że to mogło być jakieś naruszone naczynko czy błona śluzowa, kazał obserwować. Przepisał mi duphaston gdyby coś takiego się powtórzyło itp. to mam brać. A gdyby jakieś mocne krwawienie to mam jechać na izbę przyjęć do szpitala.
W USG ciąża pojedyncza w macicy 🥰 i zarodek 3,5 mm z serduszkiem 💓 nie słuchaliśmy tętna bo to jeszcze za wcześnie ale widziałam migająca kropeczkewedług USG i OM dziś 6+0, TP 06.10.2023. stresowałam się ogromnie, oczywiście milion wizji że to cb, cp itp ale lekarz świetny, nie dziwię się że brak terminów. Założył mi już kartę ciąży i zlecił milion badań, następną wizytę kazał umawiać za 3 tygodnie ale za 2 tyg. mam u "swojej" lekarki także już do niej pójdę a do niego może innym razem też mi się uda 😊😘.
Cieszę się że dziś taki pozytywny dzień na wątku 💓💓 trzymam kciuki za resztę ! 🍀🍀🍀
To mamy 1 dzień różnicy 😁 też się stresowałam strasznie przed wizyta, nawet nie zjadłam śniadania bo żołądek ściśnięty 😆 a tu proszę, też wlasnie widziałam migająca kropkę 😊 szczęśliwy dzień dziś mamy, oby tak dalej
Bezimienna o tym nosie to nie słyszałam, ale mam jakby "zapchany" teraz wiem dlaczego 😁Bezimienna , doris.93 lubią tę wiadomość
-
Bezimienna ja co prawda nie mam zapchanego ale mam taki lekki katarek lejący czego wcześniej nie miałam więc też myślę że to od ciąży 😅
Właśnie umówiłam się na prenatalne na 22.03 o 17.00 i też mi wychodzi ze wg usg 12+2 ☺️RiverS, Bezimienna , doris.93, angelusss lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Doris wspaniałe wiadomości 😍
Maiora jeszcze Ty daj czadu!
Ja jestem mega spokojna przed wizytą. Nawet nie wiem kiedy ten tydzień zlecial.
Przepraszam, że mało się udzielam ale raz, że mam zapieprz konkretny i młoda 3 dni w domu, to strasznie się martwię o młodego. Rozmowa z neurologiem jeszcze gorzej mnie nakręciła. Konsultowałam się też z Łodzią i kazali jechać na SOR ze skierowaniem na oddział. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Pawła nie ma i nie mam po ludzku jak się rozdwoic. We wtorek jedziemy do okulisty i to też będzie poniekąd rozstrzygające...
Dzisiaj pierwszy raz podaje na noc nowy silny lek Tolce więc może czekać mnie bardzo ciężka noc 🙄
Jutro też dzień zleci bo przed wizytą zakupy, odebrać tort, stacja kontroli pojazdów... A w sobotę impreza Emmy
Dacie wiarę, że moja pierworodna jutro kończy 7 lat? Ja mam wrażenie, że wczoraj jej pampersy zmieniałam 🥹
Zarąbisty plus dzisiejszego dnia jest taki, że ukończyliśmy badania IQ w PPP dzisiaj. Co prawda wyniki będą za około tydzień ale Pani psycholog, która młodą zna od 3 lat była zaskoczona progresem ❤️ oczywiście ja urosłam bo, nieskromnie powiem, trochę w tym mojej zasługiale kształty do sortera wkładala profesjonalnie, wieżę z 4 klocków budowała, rozpoznawała zwierzątka na obrazkach 😁😁😁 rok temu można było o tym pomarzyć
Idę teraz robić smoothie a wieczorem obiecałam starszej pomalować paznokcie na urodziny
doris.93, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Doris wspaniałe wiadomości 😍
Przepraszam, że mało się udzielam ale raz, że mam zapieprz konkretny i młoda 3 dni w domu, to strasznie się martwię o młodego. Rozmowa z neurologiem jeszcze gorzej mnie nakręciła. Konsultowałam się też z Łodzią i kazali jechać na SOR ze skierowaniem na oddział. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Pawła nie ma i nie mam po ludzku jak się rozdwoic. We wtorek jedziemy do okulisty i to też będzie poniekąd rozstrzygające...
Dzisiaj pierwszy raz podaje na noc nowy silny lek Tolce więc może czekać mnie bardzo ciężka noc 🙄
Jutro też dzień zleci bo przed wizytą zakupy, odebrać tort, stacja kontroli pojazdów... A w sobotę impreza Emmy
Dacie wiarę, że moja pierworodna jutro kończy 7 lat? Ja mam wrażenie, że wczoraj jej pampersy zmieniałam 🥹
Zarąbisty plus dzisiejszego dnia jest taki, że ukończyliśmy badania IQ w PPP dzisiaj. Co prawda wyniki będą za około tydzień ale Pani psycholog, która młodą zna od 3 lat była zaskoczona progresem ❤️ oczywiście ja urosłam bo, nieskromnie powiem, trochę w tym mojej zasługiale kształty do sortera wkładala profesjonalnie, wieżę z 4 klocków budowała, rozpoznawała zwierzątka na obrazkach 😁😁😁 rok temu można było o tym pomarzyć
Idę teraz robić smoothie a wieczorem obiecałam starszej pomalować paznokcie na urodziny
I za jutrzejszą wizytę również. 😀 -
Maiora wrote:@Sara podesłałabyś jeszcze raz link do poduszki?
Nie mogę go znaleźć
Dziękuję
Proszę bardzo
https://allegro.pl/oferta/dreamland-poduszka-ciazowa-do-karmienia-smart-c-7589925640?snapshot=MjAyMy0wMS0yOFQxODo0NjoyNy43MjYwNzFaO2J1eWVyO2Q4NmZhMDFhODI5YmU1YmUxYWNkNTc1NzFlMjVlOWJmYzA2OTVlZTE3YjA1MjdmMDM2ODc1YjNmNzRhOTA5ZTU%3D
Bezimienna ja w którejś ciąży miałam takie uczucie jakbym miała nos e środku spuchnięty 😵💫 nie pamiętam w której, ale to durne uczucie pamiętam 😵💫
A wiecie jaki objaw ciąży (zaawansowanej już) wspominam najgorzej?
RLS. W całym swoim nieco ponad 30 letnim życiu doświadczyłam tego tylko kilka razy, właśnie w ciąży. Coś okropnego, dziwacznego i niesamowicie męczącego 🥴Bezimienna lubi tę wiadomość
-
Dziś mam betę 22 773, kurde chyba jest dobrze dziewczyny? 🙈 Umawiam się na sobotę.
Sara30, doris.93, Meeg, RiverS, Kania_czubajka, Maiora, Ancalime, gattina, angelusss, Giwcia lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
nick nieaktualnySara, ja trochę nie w temacie... Czy Twoj syn na coś choruje czy diagnozujesz go? Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘🍀👌
I za jutrzejszą wizytę, żebyś zobaczyła zarodka z ❤️ dobrze, że masz w sobie spokój. Lepiej wejść ze spokojem niż w stresie.
Agentka super beta, może w sobotę już też będzie ❤️ -
doris.93 wrote:Sara, ja trochę nie w temacie... Czy Twoj syn na coś choruje czy diagnozujesz go? Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 😘🍀👌
I za jutrzejszą wizytę, żebyś zobaczyła zarodka z ❤️ dobrze, że masz w sobie spokój. Lepiej wejść ze spokojem niż w stresie.
Agentka super beta, może w sobotę już też będzie ❤️
Mój zdrowy dotąd syn, praktycznie z dnia na dzień dostał zeza 🤷
Ale ja naprawdę uważam, że wyczerpałam już limit chorych dzieci 😏
Mam tylko nadzieję, że ten zez to problem stricte okulistyczny a nie neurologicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 16:14
Bezimienna , doris.93 lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Doris wspaniałe wiadomości 😍
Dzielna i skromna!33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
agentka93 wrote:Dziś mam betę 22 773, kurde chyba jest dobrze dziewczyny? 🙈 Umawiam się na sobotę.
Btw. nadal te przeświadczenie, że wszystko jest w porządku mnie nie opuszcza, ale chyba na następną betę już nie pójdę. Szkoda mi siana 🤣Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Leć, może zainspiruje się i pójdę za tydzień 😀.
Btw. nadal te przeświadczenie, że wszystko jest w porządku mnie nie opuszcza, ale chyba na następną betę już nie pójdę. Szkoda mi siana 🤣
Nie dziwie się, ja bym też tak nie szalała jakby nie było plamień i mojej poprzedniej historii 🤷🏻♀️
Mysle właśnie, bo jak nie będzie w sobotę to będę rozczarowana i zła, że wydałam kasę :p I będę musiała czekać tydzień na Medicover lub znów wydać $$
W ogóle Bezimienna, bo kojarzę, że Ty z Poznania- do kogo chodzisz?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ta beta już teraz kompletnie nie ma sensu 🫣
Naprawdę, teraz to tylko USG ma wartość diagnostyczną.
Niezaprzeczalną przewagą bety jest jednak to, że wyniki są szybko i kosztuje sporo mniej niż USG 🫣
Ale ja już nie robię choćby nie wiem co 🙈🙈🙈