Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o wakacje to my na pewno gdzieś pojedziemy. Ale na maks 4-5 dni i na pewno w Polsce. Nie ze względu na ciąże ale ogólnie nam jest ciężko znaleźć odpowiednie miejsce na wakacje. Górskie wycieczki odpadają bo wózek nie przejedzie a nosić 4 latka ciut ciężko. Podejrzewam, że po prostu pojedziemy nad jezioro tak, abyśmy z mężem mogli wieczorami wędkować a w dzień jeździć na dziecięce atrakcje
Młoda nie może latać więc zagraniczne wakacje odpadają
Wczoraj wieczorem wróciliśmy z młodym do domu. Dostał od razu skierowanie na ponowny pobyt i we wtorek będę wiedziała, kiedy mamy się stawić. Neurochirurg zalecił rezonans rdzenia kręgowego (szyja i odcinek piersiowy) w trybie pilnym. To co znaleźli w rdzeniu kręgowym okazało się jamą. Neurochirurg podejrzewa więc na 99% jamistość rdzenia kręgowego ale to się potwierdzi po kolejnym rezonansie bo ogólnie to cholernie rzadkie schorzenie. Dziwne jest tylko to, że to nie tłumaczy problemu z oczami 🤷
Lekarz przy wypisie powiedział że do kolejnego pobytu jeszcze przemyśla jakie dodatkowe badania robić no bo jakaś przyczyna musi być. Zobaczymy jeszcze jaką decyzję podejmie neurochirurg jeśli jamistość się potwierdzi, czy operuje rdzeń czy czekamy. Ogólnie nie wiem NIC prócz tego, że niedługo wracamy do szpitala 🤷 -
agentka93 wrote:Dziewczyny, ja już na urlopie, relaksuje się i nawet niezle mi wychodzi
Też słabo u mnie z objawami, od czasu do czasu mnie coś zakłuje lub lekko zemdli, mam nadzieję, że i tak we wtorek zobaczę ładnie rosnącego dzidziusia.
Jak będzie ok to po tej wizycie zacznę się orientować w prenatalnych myślę. Kuszą mnie te, gdzie płeć wychodzi- to chyba NIFTY?
Powiedzieliśmy znajomym, z którymi wyjechaliśmy teraz na kilka dni i ponoć też wyczuwają dziewuche :p
Niuśka jak te plamienia? Wspieram, wiem, jakie to denerwujące.
Oba wykrywają płeć. Jak dostałam formularz do Sanco to tam zaznaczasz sobie w ankiecie czy chcesz znać płeć, czy nie - bo niektórzy i tak wolą :-)
Sara, nie wiem co napisać. Trzymam kciuki za Was ❤️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 14:02
-
Nam się w tym roku marzył sie Cypr, ale odpuściliśmy, na pewno pojedziemy gdzieś w Polskę, będziemy coś więcej planować bliżej terminu wakacji😊
Dzisiaj jak póki co bez plamień (uff) , jednak ból doskwiera, mocniejszy niż zwykle ale do wytrzymania, jeśli do jutra nie przejdzie do zadzwonie do pani doktor -
Sara, mam nadzieje ze na następnym pobycie wszystko się wyjaśni. Dziewczyny się za Tobą stęskniły?
Ja to w ogóle bobas jestem, bo we wrześniu 26 dopiero będzie 🫣
Co do wakacji nam się marzy wyjazd do Włoch na 2-3 tyg na przełomie maja i czerwca, ale samochodem bo psa w samolot niestety nie spakujemy. A w lipcu pewnie jakieś Mazury, jezioro, cisza, spokój w oczekiwaniu na jesień 😅
Na zagraniczne leżenia też mnie ciągnęło, ale szkoda mi będzie męża samotnego z tymi drinkami, a w najbliższym czasie żadnych znajomych na urlop przed 3 trymestrach nie wykombinujemy 🤷🏼♀️
Strach zapeszać, ale trochę wracają mi siły!Meeg, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS zwłaszcza starsza. Młoda to wiesz, zachowywała się jakbym wyszła po bułki 😆
Ale w szpitalu syn mocno płakal i teksnil za starszą siostrą a ona w domu to samo. Oni bez siebie żyć nie umieją...
Co do wakacji to mnie też Mazury kuszą ale znając życie znajdziemy sobie jakieś mniej popularne "odludzie"
Zwłaszcza, że wiosną zaczynamy remont poddasza i każda wolna złotówka będzie tam pakowana aby w przyszłym roku już wszystkie dzieci miały swoje pokoje i piętro zrobione -
Ja dziś byłam z mężem na dluugim spacerze, trochę zimno u nas,mroźno. Zjedliśmy dobry obiad i tak spędzamy resztę weekendu na kanapie.
Strasznie krótki dla mnie ten weekend, soboty to już w ogóle nie pamiętam 😅 ale w piątek wieczorem byliśmy na spektaklu, było naprawdę miło ☺️
Jutro do pracy 💪 -
Ja cała niedzielę przeturlałam się na kanapie, bo męża coś gardło boli i wolimy to zmusić już teraz... Także wynudziłam się jak mops, 2 drzemki, trochę mnie pomdliło 🫠
Jutro poniedziałek i muszę w końcu powiedzieć szefowi, więc Trzymajcie kciuki 🫣 ja tu chyba ostatnia będę mówić w pracyKania_czubajka, RiverS, agentka93, Meeg lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ale miałam fuksa
Ostatnio na wizycie 17.02 doktorek kazał przyjść za 2-3 tygodnie. Potem przez jazdy z młodym zapomniałam umówić terminu i gdy wczoraj sprawdziłam, wszystko było zarezerwowane.
Dziś patrzę - zwolniły się godziny i 3.03 i 10.03
Zapisałam się więc 3.03 na 9:40 😁
Teoretycznie wolałabym 10.03 ale wtedy mam psychiatrę z młodą i musiałabym ją ze sobą ciągnąć na wizytę 🫣Ogoorkowa, Meeg, RiverS, Maiora lubią tę wiadomość
-
Miłego tygodnia dziewczyny!
Ja obudziłam się w środku nocy z anginą, płakałam ze strachu kilka godzin. Na 14 mam lekarza, mam nadzieje, ze będzie dobrze…Bezimienna lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS wrote:Miłego tygodnia dziewczyny!
Ja obudziłam się w środku nocy z anginą, płakałam ze strachu kilka godzin. Na 14 mam lekarza, mam nadzieje, ze będzie dobrze…
Ja na 13.03 zapisałam się do diabetologa. -
RiverS wrote:Miłego tygodnia dziewczyny!
Ja obudziłam się w środku nocy z anginą, płakałam ze strachu kilka godzin. Na 14 mam lekarza, mam nadzieje, ze będzie dobrze….
-
RiverS nic się nie martw
ciężko przez 9 miesięcy nie złapać kompletnie nic
lekarz da ci odpowiednie leki i będzie dobrze. Kuruj się 😘
Ja dziś zasnęłam przed 3 🥴 najpierw młoda dostała krwotoku a potem już kompletnie nie mogłam zasnąć 🥴
Rano za to miałam pobudkę ekstremalna - kot wskoczył mi do akwarium 🤦🏻♀️ -
RiverS dużo zdrówka!🍀
Sara czyżby kotek miał smaka na rybkę 😂 no pobudka niezła musiała być!
Co do smaków to może nie mam jakiś niewiadomo jakich ale byłam w labie po wyniki i przy okazji kupiłam croissanty do kawki ☕️ i mleko "to nie mleko" bo mam mega smama na płatki z mlekiem a zwykłe mleko (nawet takie bez laktozy) odpada niestety 😮💨
Godzina 10 a ja już 3cie śniadanie wcinam 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:RiverS dużo zdrówka!🍀
Sara czyżby kotek miał smaka na rybkę 😂 no pobudka niezła musiała być!
Co do smaków to może nie mam jakiś niewiadomo jakich ale byłam w labie po wyniki i przy okazji kupiłam croissanty do kawki ☕️ i mleko "to nie mleko" bo mam mega smama na płatki z mlekiem a zwykłe mleko (nawet takie bez laktozy) odpada niestety 😮💨
Godzina 10 a ja już 3cie śniadanie wcinam 😅 -
Longanimity korzystaj
Ja zauważyłam, że zaczynam mieć smaki. I to ewidentnie!
W ciąży z Tolą kompletnie odrzuciło mnie od słodyczy. I to tak nieznośnie. Od tamtej pory, przez 4,5 roku nie miałam w ustach nawet cukierka. Mąż też wiedział, żeby na jakąś okazję kupić mi wino zamiast czekoladek bo ich nie tknę 😂
A tu co? Wczoraj zjadłam pół tabliczki czekolady, ostatnio kupiłam sobie cukierki a w szpitalnym sklepiku wykupiłam chyba wszystkie batoniki MilkyWay 😂😂😂😂
Ale nie, u mnie nie ma to związku z płcią 😬
Swoją drogą, macie przeczucia co do płci? Ja od początku czuję chłopca u Meeg. Nie wiem czemu, ale tak
Ja nie mam przeczuc ale już się nie mogę doczekać jak za jakieś 3 tygodnie będzie można zobaczyć płeć po wyrostku płciowym (o ile dziecko uda się złapać z boku). Toli płeć poznaliśmy właśnie w 12 TC bo tak ewidentnie wyrostek było widać
Syn z kolei w 12 TC zaprezentował się tak, jakby dupskiem siadł na xero 😂 położna przyłożyła głowice a tam na ekranie 🥚🥚 -
Kania_czubajka wrote:Ja myślę, że to będzie dziewczynka. Mój P mówi cały czas, że chłopak- faceci tak chyba mają, że na tych chłopców czekają ☺️. Może w Poniedzialek się okaże na USG, to będzie dopiero gdzieś 12+1, 12+2 ale może może... 🤞
Jest szansa
Ja może na prenatalnych 15.03 się czegoś dowiem
Już bym chciała zamawiać włóczki na kocykWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 13:33
-
Sara30 wrote:Jest szansa
Ja może na prenatalnych 15.03 się czegoś dowiem
Już bym chciała zamawiać włóczki na kocyk
Słabo dzisiaj pracuje 😅 więcej klikam na telefonieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 14:01
-
Co do płci to nie mam tym razem silnego przeczucia... ale co do przeczuć... to na samym początku wątku być może jeszcze w grudniu to było jakoś tak mnie naszło że zajdę w ciążę w tym samym miesiącu co Sara 🤷♀️
No i też bym chciała znać płeć żeby zamówić włóczki na kocyk i czapeczki 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g