X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Zaglądam tu do was regularnie i kurcze tak się nie mogę doczekać waszych prenatalnych😍😍
    Jak tam się czujecie moje Ciężarówki?😁🌷

Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek u nas się dzieje bi ciągle jesteśmy na początku naszej ciężarowej drogi i chyba wszystkie chcemy dojechać już do prenatalnych i odetchnac z ulgą.

Ja od 2 dni czuje się doskonale przypływ energii słońce, brak mdłości i oczywiście zamiast się cieszyć i odpoczywać zaczyna się stres. Niestety mamy też straty na wątku dlatego tak słodko gorzko 😔
    Oby już nic więcej złego się nie wydarzyło.🙏❤️

Widziałam że ty twardo czekasz z testowaniem do jutra 🙂 Kuciki trzymam mocne mam nadzieję że wysikasz wymarzone kreseczki 😘

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Hej ho! Zaglądam tu do was regularnie i kurcze tak się nie mogę doczekać waszych prenatalnych😍😍
    Jak tam się czujecie moje Ciężarówki?😁🌷
    Białek,ja Ciebie też śledzę i na lutowym i teraz na marcowym ❤️

Ja się czuję naprawdę dobrze, zaskakująco. Bolą mnie cycki trochę, trochę jestem senna ogólnie i od czasu do czasu kłuje mnie w brzuchu ale to dziewczyny mi tu mówią że to normalne ☺️
    Widziałam jak dziś pisałaś że znów u Ciebie śluz - pamiętaj,ten śluz dziwny to był u mnie pierwszy objaw ciąży 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek, ja też zaglądałam dzis na marcowy, czy może się jednak zlamalas i dzisiaj testowałaś 😆🤞

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Meeg kochana, na pewno będzie wszystko w porządku!💛

Widziałam na pierwszej stronie i tak mi jest przykro, że kogoś to spotkało😪 ehh życie jest naprawdę niesprawiedliwe!
    Trzymam kciuki, żeby wątek widział już tylko same pozytywne sytuacje❤️🌸

Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kania! Dziękuje kochana!😁❤️
    U ciebie tez był taki wodnisty śluz?🫣
    Dziś rano myślałam, że już @ przyszła tak było „mokro”😳 pare dni wcześniej był rozciągliwy…
    Nie wiem o co kaman, nawet się nie nastawiam na nic, ale to nie są moje objawy @ i nawet nie czuje się jakby miała nadejść😅😂 chociaż pewnie jutro się ogromnie rozczaruje..

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Białek, ja też zaglądałam dzis na marcowy, czy może się jednak zlamalas i dzisiaj testowałaś 😆🤞

Nie ma opcji😂 Już tyle czasu wytrzymałam, że do jutra to już chwila moment😁🤞🏽

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png

Wysłany: 2 marca 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    @Kania! Dziękuje kochana!😁❤️
    U ciebie tez był taki wodnisty śluz?🫣
    Dziś rano myślałam, że już @ przyszła tak było „mokro”😳 pare dni wcześniej był rozciągliwy…
    Nie wiem o co kaman, nawet się nie nastawiam na nic, ale to nie są moje objawy @ i nawet nie czuje się jakby miała nadejść😅😂 chociaż pewnie jutro się ogromnie rozczaruje..
    Taki mój był wodnisty ale w kolorze trochę białym ,przed samym testem właśnie

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Taki mój był wodnisty ale w kolorze trochę białym ,przed samym testem właśnie

U mnie tez tak właśnie jest, biały, ale czasem bezbarwny🫣

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png

Wysłany: 2 marca 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    U mnie tez tak właśnie jest, biały, ale czasem bezbarwny🫣
    Trzymam kciuki zatem ☺️🤞🤞🤞🤞

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialekk kciuki jutro 🤞🤞🤞
    U mnie też było śluzu. Wyglądało to jak "dni płodne - niekończąca się opowieść". I nie wiem czy pamiętasz, ale ja miałam objawy ciąży w zasadzie od samiutkiej implantacji. Na początku czułam się jak chora - dreszcze, osłabienie, senność. Pierwsze mdłości pojawiły się też jeszcze przed testem. Ale np ból piersi dopiero później. U mnie też takim dziwnym objawem ciąży było kłucie / ciągnięcie jajnika w zasadzie od samiutkiej owulacji. Nigdy tak nie mam przed @ :)
    Ale to u mnie. A każda z nas jest inna :) kciukam za jutro

My wróciliśmy z randevouis po Castoramie (plus taki że namówiłam starego na takiego hamskiego wielkiego hot doga z budki 😆). Uznaliśmy, że nasz remont będzie bardzo tani dzięki mojemu gustowi - nie podobają mi się gresy, nie chcę nic wydziwianego, żadnych marmurów na blacie 😆
    Miłość do Skandynawii i drewna trwa 😆

Słuchajcie, taki offtop. Czy któraś z Was używa elektrycznej golarki? Mam okrutnie wrażliwą skórę i po goleniu klasyczną maszynką (przerobiłam chyba większość, jakie są na rynku + większość specyfików) i po każdym goleniu mam nieznośną swędzącą wysypkę zwłaszcza na udach i okolicy bikini. Macie jakąś, którą możecie polecić?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Bialekk kciuki jutro 🤞🤞🤞
    U mnie też było śluzu. Wyglądało to jak "dni płodne - niekończąca się opowieść". I nie wiem czy pamiętasz, ale ja miałam objawy ciąży w zasadzie od samiutkiej implantacji. Na początku czułam się jak chora - dreszcze, osłabienie, senność. Pierwsze mdłości pojawiły się też jeszcze przed testem. Ale np ból piersi dopiero później. U mnie też takim dziwnym objawem ciąży było kłucie / ciągnięcie jajnika w zasadzie od samiutkiej owulacji. Nigdy tak nie mam przed @ :)
    Ale to u mnie. A każda z nas jest inna :) kciukam za jutro

My wróciliśmy z randevouis po Castoramie (plus taki że namówiłam starego na takiego hamskiego wielkiego hot doga z budki 😆). Uznaliśmy, że nasz remont będzie bardzo tani dzięki mojemu gustowi - nie podobają mi się gresy, nie chcę nic wydziwianego, żadnych marmurów na blacie 😆
    Miłość do Skandynawii i drewna trwa 😆

Słuchajcie, taki offtop. Czy któraś z Was używa elektrycznej golarki? Mam okrutnie wrażliwą skórę i po goleniu klasyczną maszynką (przerobiłam chyba większość, jakie są na rynku + większość specyfików) i po każdym goleniu mam nieznośną swędzącą wysypkę zwłaszcza na udach i okolicy bikini. Macie jakąś, którą możecie polecić?
    Mi niestety pomogła tylko depilacja woskiem 😢po każdym innym rodzaju golenia / depilacji było to samo

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora kiedyś chodziłam na depilację woskiem ale mi tak szybko włoski odrastają, że to upierdliwe :/ katowalam się depilatorem ale o ile łydki spoko tak wewnętrzna strona ud 😵‍💫 dramat

Kciuki za wizytę 🤞

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Niuśka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ma uczulenie na składnik który jest w maszynkach do golenia, dokładnie w tym "zelu", może was też się to tyczy

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażliwe okolice również ale od kiedy po goleniu spryskuje skórę czymś do dezynfekcji, problem zniknął. Najczęściej używam "perfum" które dostałam na prezent a mi nie leżą ale tam sprawdzają się idealnie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 15:50

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka też próbowałam bez paska :)

Meeg próbowałam z perfumami, pudrem dla dzieci 🙄 puder działa kojąco ale krostki i tak są.
    Kiedyś miałam przy depilatorzr nakładkę do golenia i to się sprawdzało ale postanowiła się zepsuć 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zainwestowałam w depilator IPL, ale nie wiem czy w ciąży można, niby pisali ze na pół roku działa ale jak nogi zrobilam ze 2 lata temu to takich ciemnych włosków mam może kilka, pod pachami też super.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png

Wysłany: 2 marca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś katar mnie dopadł.. nie wiem tylko czy to choroba czy to te pylące leszczyny, ale w sumie nigdy żadnej alergii nie miałam 🤔

Jeśli chodzi o depilację to ja tylko depilator, jadę całe nogi i jest ok 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 16:02

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Ja zainwestowałam w depilator IPL, ale nie wiem czy w ciąży można, niby pisali ze na pół roku działa ale jak nogi zrobilam ze 2 lata temu to takich ciemnych włosków mam może kilka, pod pachami też super.

Myślałam kiedyś o tym ale moja keżanka zainwestowała i była niezadowolona, wielkorotność powotrzeń ja zniechęciła i chyba po kilku miesiącach używania poddała się.

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Myślałam kiedyś o tym ale moja keżanka zainwestowała i była niezadowolona, wielkorotność powotrzeń ja zniechęciła i chyba po kilku miesiącach używania poddała się.

Zależy od cery, koloru włosów i pewnie modelu który się używa. Tyle że w ciąży I tak nie można (piszą że, ze względów etycznych nie prowadzi się badań więc z założenia nie polecają) także narazie i tak odpada dla nas 😉

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ