Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime wrote:Maiora, śliczny dzidziuś 😍 . 3,5 cm, wow!
Kania, ja tak jak Sara - po prostu wybieram do końca te zaczęte i dopiero zamawiam kolejne. Też myślę, że to nie ma aż takiego znaczenia.
Sara, kciuki dzisiaj. Zazdroszczę wizyty i to jeszcze z mężem 😍! Dla takiego dnia to warto było nawet o tej 5:30 wstać.
Miłego dnia dziewczyny 🍀.
Moim kolejnym objawem ciąży w tym tygodniu są zmiany skórne,tak jak dziewczyny pisaly gdzieś wcześniej już- takie drobne krostki na brodzie i popękane naczynka na policzkach, po nocy. -
Kasio wrote:Maiora, śliczny bobasek! 😍 Chyba nawet uszko widać! 😍
Sara, trzymam kciuki za wizytę! 🍀
Kania, a co jest w Duo dodatkowego?
https://ibb.co/BVH9n9D
https://ibb.co/LvpvStR -
Z innej beczki, ile DHA bierzecie?
Mój gin chce chyba wykształcić mi Einsteina bo kazał brać ok 1200j. 😬
Strasznie dużo bo łykam 4 tabletki DHA dziennie. Plus femibion, magnez, B6, D3 i acard. 8 tabletek 🤯
A pamiętam jak któraś pisała, że nie lubi jakichś supli bo mają duże tabletki.... Ja te 8 szt czasem łykam z garści na raz 😂😂😂
Powiem wam, że stresuje się wizytą. Niby czuję, że wszystko jest ok ale boje się. -
Sara30 wrote:Z innej beczki, ile DHA bierzecie?
Strasznie dużo bo łykam 4 tabletki DHA dziennie. Plus femibion, magnez, B6, D3 i acard. 8 tabletek 🤯
A pamiętam jak któraś pisała, że nie lubi jakichś supli bo mają duże tabletki.... Ja te 8 szt czasem łykam z garści na raz 😂😂😂
Powiem wam, że stresuje się wizytą. Niby czuję, że wszystko jest ok ale boje się. -
Sara30 wrote:Z innej beczki, ile DHA bierzecie?
Powiem wam, że stresuje się wizytą. Niby czuję, że wszystko jest ok ale boje się.
Dziewczyny ja biorę tylko femibion 1 i magnez czy coś jeszcze powinnam suplementowac? -
Kania_czubajka wrote:No właśnie te składy są trochę różne ,na sumie nie wiem ,wydaje się uboższy ?
https://ibb.co/BVH9n9D
https://ibb.co/LvpvStR
Nieee, chyba dobrze bo więcej DHA 😉 tylko w stopce masz metforminę - ona nie wypłukuje witamin z grupy B? Gdzieś kiedyś czytałam że dziewczyny przy metce suplementują B12, ale niech się wypowie ktoś mądrzejszy 😉
Sara, myślę że każdemu towarzyszy stres przed wizytą! 😘 DHA biorę 800, myślę że po 20 tygodniu zwiększę 🙂 -
Kasio wrote:Nieee, chyba dobrze bo więcej DHA 😉 tylko w stopce masz metforminę - ona nie wypłukuje witamin z grupy B? Gdzieś kiedyś czytałam że dziewczyny przy metce suplementują B12, ale niech się wypowie ktoś mądrzejszy 😉
Sara, myślę że każdemu towarzyszy stres przed wizytą! 😘 DHA biorę 800, myślę że po 20 tygodniu zwiększę 🙂Kasio lubi tę wiadomość
-
Mi kazał brać tyle DHA ze względu na poprzednie powikłania i poród przedwczesny 🤔
Maiora ja acard biorę jako profilaktykę stanu przedrzucawkowego bo mam nadciśnienie.
Myślę, że DHA mogłabyś włączyć 😊
-
Ja DHA biorę 1 tabletkę 300, ale na opakowaniu jest info, że od II trymestru zalecają dwie.
Oprócz tego B komplex (ma tez w składzie kwas foliowy) + kwas foliowy oddzielnie jeszcze, bo mi doktor kazał brać podwójna dawkę.
Witamina D3. Witamina C (tu pod kątem szczelności po krwiakowym doświadczeniu). A do tego cytrynian magnezu.
U mnie magnez ma takie tabletki, że mi niedobrze na sama myśl :p Reszta luzik.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Wszystko dobrze
Maluszek ma 2,9 cm i widzieliśmy jak się rusza
Serduszko pięknie bije ❤️
Zagnieździł się wysoko w macicy i niech tam już sobie siedzi.
Ciąża nadal 4 dni młodsza co idealnie pokrywa się z owulacją
Kolejna wizyta za miesiącagentka93, Longanimity, Kania_czubajka, Ancalime, RiverS, Pucz, Kasio, ChocoMonster, Meeg, Ogoorkowa, Anett93, Niuśka, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Sara, wspaniałe wiadomości
aa jak tatuś?
Zadowolony 😁
Potem poszliśmy na kebaba i powiedział, że jak tak patrzył, to pomyślał, że to chłopak. Po czym dodał "znając życie i tak znowu będzie baba" 😂Kania_czubajka, agentka93, Niuśka lubią tę wiadomość
-
Sara super wieści!
Zazdroszczę tego kebaba... nie mogę patrzeć na jedzenie a równocześnie jestem głodna... dzisiaj pierwsze 🤮 masakra...
Mimo to życzę wszystkim miłego dnia 😊👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Maiora, Sara bardziej się cieszę że wszystko z waszymi bobo dobrze ❤️❤️
Wczorajszą.wizyta znajomych była przemiła siedzieli do 23 tak nam się dobrze rozmawiało. Oni mają kombo w czerwcu rodzą i też odbieraj klucze do nowego mieszkania które będą zaczynać wykańczać a że mój stary już ma za sobą kilka remontów I jest ogólnie złota rączka to trochę się radzili co i jak porobić z instalacjami itp.
Koleżanka już ma piękny brzuszek jak 25 tydzień przystało 🥰
Trochę rozmawialiśmy o badaniach prenatalnych itp i trochę mogłam się zdradzić że jestem w temacie obeznana ale raczej pod takim kątem że się interesujemy i staramy niżeli że faktycznie jestemy już w ciąży 😉
PS jeszcze 2 tygodnie do badań 🙏😬Kania_czubajka, Ogoorkowa lubią tę wiadomość