Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg wrote:Maiora, Sara bardziej się cieszę że wszystko z waszymi bobo dobrze ❤️❤️
Wczorajszą.wizyta znajomych była przemiła siedzieli do 23 tak nam się dobrze rozmawiało. Oni mają kombo w czerwcu rodzą i też odbieraj klucze do nowego mieszkania które będą zaczynać wykańczać a że mój stary już ma za sobą kilka remontów I jest ogólnie złota rączka to trochę się radzili co i jak porobić z instalacjami itp.
Koleżanka już ma piękny brzuszek jak 25 tydzień przystało 🥰
Trochę rozmawialiśmy o badaniach prenatalnych itp i trochę mogłam się zdradzić że jestem w temacie obeznana ale raczej pod takim kątem że się interesujemy i staramy niżeli że faktycznie jestemy już w ciąży 😉
PS jeszcze 2 tygodnie do badań 🙏😬Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:To spędziłaś wspaniały wieczór ☺️ dobrze tak się spotkać z przyjaciółmi, a i im nie zazdrościć! Tak po prostu cieszyć się ich szczęściem
Tak okladnie, myślę że byłoby mi bardzo ciężko jeżeli nie byłabym w ciąży. Pamiętam jak mnie zabolało kiedy się dowiedziałam a ja byłam wtedy w bardzo słabej formie długoterminowej staraczki.
Teraz tylko trzymam kciuki by ich dzidzis był zdrowy i żeby wszytko było dobrze ❤️
Zabawnie bo będzie dziewczynka a widziałam że mieli chrapkę na chłopca nawet imię już było wybrane i teraz mają zagadkę jak nazwać dziewczynkę 😃 było głosowanie z ich propozycji i okazuje się że ja i mój stary mamy kompletnie inny gust do imion więc będzie jazda 😅
On jeszcze nie wie że ja już mam wybrane.. 🙈Olya lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Wszystko dobrze
Maluszek ma 2,9 cm i widzieliśmy jak się rusza
Serduszko pięknie bije ❤️
Zagnieździł się wysoko w macicy i niech tam już sobie siedzi.
Ciąża nadal 4 dni młodsza co idealnie pokrywa się z owulacją
Kolejna wizyta za miesiąc
PS gratuluje maluszka 🤍 -
Mi też nic nie mówił ani jeden ani drugi, jak umiejscowione, tak samo nic nie mówili o częstotliwości bicia serca. Ale zawsze sobie mysle, że jak nic na dany temat nie mówią to chyba znaczy, że ok :pHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara super, że wszystko dobrze! I ten kebab
Tytuł wątku zobowiązuje! Mnie dziś mąż zabiera na obiad, gadam mu o pieczonych pierogach od tygodnia i w końcu się doczekam 😁
Jutro wyjeżdża, trochę mi smutno, a pewnie jutro będzie najtrudniej, jak już sobie pojedzie.
Ale mam dziś z mamą ustalać szczegóły naszego wyjazdu nad morze, mamy w planie zabrać psy także myślę, że będziemy miały wesoło 🦮🐕🦺
Tata troche protestował, że jak to tak bez niego, ale cóż ktoś musi pracować, aby odpoczywać mógł ktoś, prawda 😄?Meeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Dziewczyny, nie stresujcie się, że wasi lekarze nic nie mówili. Ten mój słynie z tego, że dokładnie opisuje wszystko co widzi. Pokazywał mi dziś nawet półkule mózgu u dziecka
Olya teoretycznie tak. Mówię teoretycznie, bo na tym etapie to nie ma znaczenia ale im dalej jest łożysko od ujścia szyjki, tym mniejsze prawdopodobieństwo łożyska przodującego.
Meeg wspaniały wieczór. A pomysl jak potem będziecie razem spacerować z maluszkami ❤️
Agentka super. Kiedy macie plan jechać?
My z mężem wybraliśmy już nowy samochódteraz tylko, muszę go przekabacić abyśmy zmienili już teraz 😁 przecież wełnę i podłogę można zrobić za 3 miesiące 🫣🫣🫣
Dzisiaj mówimy też dzieciom o ciąży 😁😁😁Ogoorkowa, Meeg, Anett93, RiverS, Kania_czubajka, Ancalime, Niuśka lubią tę wiadomość
-
Agentka, zdecydowanie podział obowiązków musi być!
Meeg super,że spotkanie udanei jak się w końcu ujawnisz koleżance, to będziesz mogła sobie wygodnie podpytywać
dlatego ja też jednej powiedziałam póki co i to właśnie takiej w ciąży, o wszystko mogę wygodnie pytać
Ja dzisiaj idę na babskie spotkanie i namowilam dziewczyny na outfit dresowysiedzimy w domu, zamawiamy pyszne jedzenie z włoskiej knajpki i każda z jakiegoś powodu nie może pić, więc i ja nie musiałam szukać wymówek
Umówiłam dzisiaj prenatalne na 4.04 (wcześniej chcieliśmy zrobić gdzie indziej, 6.04 ale ostatecznie przy tych wynikach i możliwości,że źle wchłaniam kwas foliowy zdecydowaliśmy się na badania u polecanej w trudnych przypadkach dr habMeeg lubi tę wiadomość
-
Ja na dzisiaj mam plan skończyć swoją wiosenną chustę na szydełku 😁 pochwale się jak skończę, bo wyszła piękna 😍
Potem trzasne komplety dla dziewczyn i zabieram się za kocyki dla bobo ❤️ -
Hej dziewczyny!
Sara bardzo się cieszę że wszystko w porządku.
Ja dziś umówiłam się na prenatalne na 20.03 na 15.00 tzn mam byc wcześniej żeby iść zrobić pappa i przyjść do doktorka na usg. Jest bardzo polecany u mnie w mieście mimo że mało mówny xdMeeg, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Gratki dziewczyny udanych wizyt!
Powiem Wam, że polecam te tabletki Xonvea. Drogie to jak cholera, dawkę biorę maksymalną, ale nie wiem jakbym zniosła tą chorobę jeszcze wymiotując tyle razy dziennie. Także jakby któraś się męczyła okropnie to serio, proście lekarza, bo warto!
Ja też już na prenatalne zapisana, na 25.03 🤞🥳
No i dziś mamy okazję powiedzieć ukochanej babci męża, która go wychowywała o ciąży i chyba to zrobimy 🫣❤️
A jak u Was? Dużo osób wie? Kto się najbardziej ucieszył?Meeg lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
No u nas wie najbliższa rodzina, czyli rodzice, teściowie, rodzeństwo, najbliższe przyjaciele-4 osoby i szef w pracy i oficjalnie koleżanka i kolega a nieoficjalnie to chyba już wszyscy w całym urzędzie
plotki szybko się rozchodzą, szybciutko
-
Nikt nie wie tylko mój menago w pracy że.wzgledu na źle samopoczucie.
Także wiedzą 4 osoby łącznie z moim lekarzem 😅
To największa tajemnica jaką w życiu musiałam tak długo nosić.
Wszyscy się ucieszą bo my już seniorzy 😉 i każdy czeka a niektórzy to od 2 lat się brzucha doszukują -
U nas bez zmian - nadal nikomu nie mówiliśmy 🙂 jak ma prenatalnych będzie ok to w przyszły weekend powiemy rodzicom.
W pracy planuje powiedzieć w drugiej połowie miesiąca, bo umowę nowa już mam, ale czekam jeszcze na aneks ze zmianą wynagrodzenia od kwietnia ☺07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
U mnie wie sporo osób... ale ja szukam kontaktu i muszę z kimś pogadać bo bym zwariowała chyba... wczoraj i dzisiaj czuję się gorzej fizycznie i siedzę sama i już dzisiaj mi gorzej psychicznie przez to 😑 (mąż pracuje na nocki więc później 3/4 dnia odsypia.
Z 2 znajomych którzy mieszkają w innym mieście umawiamy się od ponad roku i nie możemy się spotkać, ale jutro juz się zapowiedzieli ze jak nie będę się czuła na siłach zeby gdzies wyjsc to przyjadą do mnie 🙃
Bardzo chciałbym powiedzieć Babci ale no jednak troche się boję jak to z tą operacją będzie... bardzo przeżywała startę pierwszej ciąży a jednak już ma swoje lata...
No dzisiaj ewidentnie nie jest mój dzień... oby jutro było lepiej !👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity aby jutro zaświeciło słoneczko ❤️
U nas wiedzą rodzice, dziadkowie, moja siostra i para naszych przyjaciół
No i dzieci 😂
Powiedzieliśmy im. Córka się ucieszyła a syn powiedział "ja chciałbym siostrzyczkę" a po 5 sekundach dodał "mogę już iść układać?" 😂
Podejrzewam, że dla dzieci ciąża to abstrakcja dopóki nie ma wielkiego brzucha albo ruchówRiverS lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, slow mi zabrakło. Siedzę i płacze. Byliśmy u babci męża na urodzinach, razem z teściem. Powiedzieliśmy babci, ona przeszczęśliwa, od razu propozycje pomocy, opieki, wszystko świetnie. No i siedzimy parę godzin, a przy wyjściu babcia cała w skowronkach mówi do teścia „synuś, Ty dziadkiem zostaniesz”, na co teść „zobaczymy, może zostanę może nie zostanę”. W ziemie mnie wryło. Biegiem do łazienki, ogarnełam łzy, chwile po tym wyszliśmy.
Relację z teściem mam (miałam do tej pory?) super, dużo sobie żartujemy, nawet z tego że jak mój mąż czegoś nie ogarnie, to że teść pomoże mi szukać następnego itp, ale z pewnych rzeczy się nie żartuje. Nie wiem, czy będę w stanie spojrzeć na niego normalnie.
Powiedzcie mi proszę, ja przesadzam? Może to był jakiś żart, którego nie zrozumiałam, nie wiem. Oni lata temu stracili ciąże, wiec tym bardziej powinien wiedzieć że z takich tematów się nie żartuje. Jest mi tym bardziej przykro, że chyba jak każda tutaj, od kiedy się dowiedziałam o ciąży żyję w ciągłym niepokoju i zawieszeniu czy z maleństwem wszystko jest w porządku i za każdym razem gdy poczuję większe upławy wpadam w panikę, bo tak boję się straty.
Potrzebuję słowa wsparcia, otuchy, sama nie wiem. Mąż niestety popłynął trochę z alkoholem i nie idzie z nim teraz porozmawiać.26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍