Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogoorkowa wrote:Pytanko wyprawkowe dla doświadczonych: nebulizator. To na prawdę jest konieczne?
tzn. myślałam, że to dopiero dla większych dzieci jest?
Ja mam nie nebulizator a inhalator. Ma maseczki dla dzieci i dla dorosłych. Przydaje się bardzo bo maluszek nawet jak złapie katar to można bezpiecznie inhalowac
To jest zakup na lata tak naprawdę i wierz mi, przy dziecku przyda się nie raznie musisz kupować już w ciąży ale przy pierwszej lepszej infekcji napewno go kupisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2023, 16:36
-
Widzę, ze podjęliście tematy wyprawkowy, czyli moje ulubione 🫢😀
Nebulizator to tak jak Sara napisała, kupuje się przy pierwszej infekcjimoim zdaniem nie trzeba kupować już w ciąży wiadomo wtedy jest wiele wydatków, ale warto się chociaż zaznajomić z ofertą i ewentualnie mieć już coś na oku, a po porodzie na spokojnie można kupić żeby czekał
ja osobiście mam nebulizator, maseczki dla dzieci i dorosłych i kupowałam czytajac recenzje od Pana Tabletki.
Co do monitoru oddechu, ah dziewczyny tez bym to chciała kupić! Mnie bardzo stresuje spanie dziecka. A ja jestem zwolennikiem spania dziecka na brzuszku pomimo tego, ze wszyscy odradzają. No ale niestety ponoć nie ma żadnego, który spradzilby się przy dostawce, a z doświadczenia wiemy, ze zakup lozeczka w naszym przypadku jest zbędny. -
Sara30 wrote:Ja mam nie nebulizator a inhalator. Ma maseczki dla dzieci i dla dorosłych. Przydaje się bardzo bo maluszek nawet jak złapie katar to można bezpiecznie inhalowac
To jest zakup na lata tak naprawdę i wierz mi, przy dziecku przyda się nie raznie musisz kupować już w ciąży ale przy pierwszej lepszej infekcji napewno go kupisz
dlatego się zastanawiałam czy to wyprawkowe
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:No właśnie, ja go kojarzę jak moja siostra była mała i pierwszy raz go potrzebowała jak miała 2 latka dopiero
dlatego się zastanawiałam czy to wyprawkowe
Moja Emma pierwsza infekcje miała jak miała z 9 miesięcy i pamiętam jak dziś, że szukałam w popłochu 😅GrubAsia, Ogoorkowa, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja97 wrote:A nie musiałam jakoś daleko sięgać do rączki od wózka ? Bo jednak dostawką jest między tobą a wózkiem 😁2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Co do podziału pokoi to ja sama nie wiem😂 projektowaliśmy ten dom jak byłam w trzeciej ciąży i naprawdę nie myślałam o kolejnym dziecku. W związku z tym na piętrze są trzy sypialnie dla dzieci+ duża garderoba dla nich i nasza sypialnia, z której przechodzi się do garderoby.Na parterze mamy gabinet, ale nie ma mowy,żebym oddała naszą sypialnię i przeniosła się tam, no nie ma mowy 😂
I szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić. Wiadomo, na początku maleństwo może być u nas,dziewczynki jednak powinny mieć osobne pokoje. Pokój syna mam już zaplanowany w typowo chłopięce akcenty i kupione wszelkie dodatki.Jak będzie dziewczynka i będa mieli mieć wspólny pokój to będe musiała coś pozmieniać. Z tego powodu trochę bardziej wolałabym chłopca 🤣bo tak poza tym to na serio byłoby mi to obojętne. Ten pokój jest na samym środku domu i nad nim jest strych akurat w najwyższym punkcie i w przyszłości spokojnie możemy tam machnąć jeszcze antresolę, no ale przez pierwsze kilka lat nie wiem jak to rozwiązać😂2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia, my dopiero jesteśmy na etapie projektowania góry i dlatego ta ciąża w dobrym momencie się udała 😅
Choć i tak jedno dziecko będzie bardziej pokrzywdzone bo 3 pokoje będą z 2 oknami a jeden z 1 😅
Ale gdyby góra była zrobiona to miałabym nie lada problem tak więc rozumiem 😬 -
Sara30 wrote:Natosia, my dopiero jesteśmy na etapie projektowania góry i dlatego ta ciąża w dobrym momencie się udała 😅
Choć i tak jedno dziecko będzie bardziej pokrzywdzone bo 3 pokoje będą z 2 oknami a jeden z 1 😅
Ale gdyby góra była zrobiona to miałabym nie lada problem tak więc rozumiem 😬
no, jest zonk 😂2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Czy w ciąży przysługuje pierwszeństwo do lekarza rodzinnego ? W sensie czy muszą mnie przyjąć w ten sam dzień czy mają te 7dni ?
U nas w ośrodku trzeba czekać zawsze 2/3 dni na wizytę a mi się to nie uśmiecha bo teraz w nocy już gorączkę mam -
Nadzieja, nie mam pojęcia, ale cały weekend jesteś chora już... czy jakby to Twoje dziecko było chore to byś czekała grzecznie do środy na wizyte, czy byś zrobiła raban jakby dzisiaj nie chcieli przyjac? Potraktuj to jak potencjalne zakażenie dziecka i weź potrzasnij w tej recepcji !
Z tego co dziewczyny zwykle opowiadały, to poproszenie o pisemne poświadczenie,że nie chcą Cie chorej przyjąć.PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:Nadzieja, nie mam pojęcia, ale cały weekend jesteś chora już... czy jakby to Twoje dziecko było chore to byś czekała grzecznie do środy na wizyte, czy byś zrobiła raban jakby dzisiaj nie chcieli przyjac? Potraktuj to jak potencjalne zakażenie dziecka i weź potrzasnij w tej recepcji !
Z tego co dziewczyny zwykle opowiadały, to poproszenie o pisemne poświadczenie,że nie chcą Cie chorej przyjąć.
Właśnie chce w razie czego tak zrobić tylko muszę wiedzieć czy rodzinny musi mnie przyjąć w ten sam dzień czy mają te ustawowe 7 dni na przyjęcie ciężarnej jak w innych poradniach. Albo mnie dadzą do lekarki drugiej której ja pewna nie jestem, ale to już trudno, najważniejsze żeby zbadała.
Narazie mój tata akurat jedzie w tamtą stronę więc spróbuję mnie zapisać bo do nich się dodzwonić nie można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 07:35
-
Zapisał mnie na dziś ale tak jak myslalam do innej lekarki ( z dzieciństwa ) do której mam średnie nastawienie, ale co zrobić. Do tej mojej by było na jutro ale pielęgniarka mówiła że jakby mi do jutra znów gorączka wyskoczyła to co zrobię, a dziś jeszcze jest w ośrodku ginekolog wrazie czego (któremu też nie ufam no mnie nastraszyła ostatnio tym hpv 😂)
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Kasio Maiora kciukasy 💪❤️
Nadzieja dobrze, że się udało
Mi już praktycznie przeszłoczyli to była wirusowka
Dziś jadę z Emmą po buty, na jakieś zakupy a potem będę robiła to ogrodzenie ogródka
No i pewnie zwioze jakiegoś nowego charpęcia 😅 no bo jak nieKasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
Kasio, Maiora! Kciuki 🤞🤞🤞🤞 dawajcie znać.
Ja jeszcze tak naprawdę o wyprawce nie myślałam nic a nic ale wczoraj dostałam od koleżanki prezent i tam właśnie w środku było pierwsze ubranko naszego dziecka
🥰🥰🥰Sara30, Ancalime, agentka93, Oli123, Longanimity, Meeg, Kasio, Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was w tak wczesnej ciąży brała np antybiotyk ?
-
Nadzieja97 wrote:Jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was w tak wczesnej ciąży brała np antybiotyk ?
Ja akurat nie. Ale antybiotyk jest bezpieczniejszy niż infekcja w ciąży.
Z tym, że zanim go weźmiesz upewnij się, że to nie jest zwykła wirusówka (ja chorowałam od piątku ale właśnie wirusa złapałam). Antybiotyk wirusa nie zwalczy i będziesz go brała bez sensu...
-
Kasio, Maiora, kciuki zaciśnięte ❤️.
Ja Wam zdradzę, że sama też czekam na wizytę. Znowu pojawiło się krwawienie, nie plamienie. Nie jakieś duże i obfite, ale żywa krew. Już zaczyna mnie to irytować 😑.Maiora lubi tę wiadomość