Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg wrote:Tak na każdej wizycie mam usg normalnie, wydaje mi się że to standard? Na ostatniej po prenatalnych liczyłam że już nie będę musiała z gołym tyłkiem chodzić po gabinecie i zrobi mi usg przez brzuch ale on że nie bo on woli dopochwowo🤷♀️
Ale w sensie badanie ginekologiczne na samolocie -
Laski a prenatalne są przez brzuch czy nie? Zawsze ubieram kiece do gina, ale jak przez brzuch to chyba bez sensu. I mam dylemat w czym jutro iść.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:W ogóle Ancalime czy ja dobrze widziałam, że 16.03 córka miała 6,4 cm a teraz już 9? Kosmiczne tempo wzrostu
Przez 11 dni 'przykoksowała' 2,5 cm ❤️agentka93, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
-
agentka93 wrote:Laski a prenatalne są przez brzuch czy nie? Zawsze ubieram kiece do gina, ale jak przez brzuch to chyba bez sensu. I mam dylemat w czym jutro iść.
Miałam tunikę i legginsy. Czułam się komfortowo, olałam ichnie spódniczki 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 11:41
-
Ancalime, kawał baby już 🥰
Ja jestem wściekła że muszę jutro jechać do tej pracy. Zupełnie mi wypadło z głowy, że miałam na jutro właśnie luxmedowskie usg umówione, a teraz terminy następne po Wielkanocy wiec bez sensu 🤦🏼♀️
Także zła jestem na siebie i na pracę i na świat 😡26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS wrote:Ancalime, kawał baby już 🥰
Ja jestem wściekła że muszę jutro jechać do tej pracy. Zupełnie mi wypadło z głowy, że miałam na jutro właśnie luxmedowskie usg umówione, a teraz terminy następne po Wielkanocy wiec bez sensu 🤦🏼♀️
Także zła jestem na siebie i na pracę i na świat 😡
Nie możesz się z pracy na usg wyrwać? -
agentka93 wrote:Laski a prenatalne są przez brzuch czy nie? Zawsze ubieram kiece do gina, ale jak przez brzuch to chyba bez sensu. I mam dylemat w czym jutro iść.
Prenatalne są przeważnie przez brzuch już, ale mi w pierwszej ciąży i tak robił badanie na tym fotelu bo szyjkę sprawdzał -
Jestem po lekarzu, osłuchowo czysto, migdałki też ok. Lekko zaczerwienione gardło tylko.
Mam brać w razie gorączki paracetamol i kupiłam sobie Tantum Verde (jakie dawki stosowalyscie ?)
Dała mi skierowanie na mocz jeszcze w razie czego. -
Sara30 wrote:Ancalime dobre wiadomości w sumie bo wiesz chociaż skąd krwawienia. A łożysko na tym etapie ma jeszcze prawo być nisko
Odpoczywaj maksymalnie ✊❤️
Swoją drogą, wam na wizytach badają podwozie?
Mi w tej ciąży tylko przy pobieraniu cytologii raz lekarz zbadał. W ciąży z Tola ani razu nie miałam badania gin 😬
Dziewczyny, pojechałam z 7 latka po buty. Koszmar. Co za baba niezdecydowana 🤯
Tak bada, sprawdza wydzielinę, na jakiej wysokości jest macica i szyjkę -
To chyba się ubiorę w stylu faszyn from raszyn- sukienka i do tego leginsy imitujące rajstopy. Lekarzowi to i tak wszystko jedno 😄
Dzięki za podpowiedzi dziewczyny!
Mam stresa, mam poczucie, że 100 lat już nie miałam USG, a poza cycami i mdłościami chwile po wstaniu nic mi nie jest i kminie czy to możliwe, że ten człowieczek się tam cały czas pięknie rozwija w trakcie, gdy ja normalnie funkcjonuje. Babcia mówi, że codziennie się za mnie modli także oby pomogło 😀
Jak będzie git, to planuje powiedzieć w pracy szerzej, bo muszę zacząć szykować zastepstwo.Meeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:To chyba się ubiorę w stylu faszyn from raszyn- sukienka i do tego leginsy imitujące rajstopy. Lekarzowi to i tak wszystko jedno 😄
Dzięki za podpowiedzi dziewczyny!
Mam stresa, mam poczucie, że 100 lat już nie miałam USG, a poza cycami i mdłościami chwile po wstaniu nic mi nie jest i kminie czy to możliwe, że ten człowieczek się tam cały czas pięknie rozwija w trakcie, gdy ja normalnie funkcjonuje. Babcia mówi, że codziennie się za mnie modli także oby pomogło 😀
Jak będzie git, to planuje powiedzieć w pracy szerzej, bo muszę zacząć szykować zastepstwo.
😂😂😂 A tam faszyn from raszyn. Ja normalnie popylam do gina z legginsach i tunice. Tak mi wygodnie, szybko się ściąga i nic brzucha nie uciska. Jestem za stara na przejmowanie się wyglądem, komfort na pierwszym miejscu 😁.
-
Sara30 wrote:Ale w sensie badanie ginekologiczne na samolocie
-
-
Dziewczyny pytanie o ruchliwość dziecka.
Jak wasze maluszki na prenatalnych były ruchy widoczne, dużo mało jak to wyglądało no i dziewczyny z dziś dajcie znać jak wasze szkraby.
Ja trochę martwię się teraz że mój maluch prawie nic się nie ruszał na prenatalnych, wręcz pani doktor stukała mi tym mikrofonem po brzuchu by zmusić malucha by zdjął racze z nosa. Tak nawet boleśnie stukała a on nie za bardzo reagwał.
Wieczorem tego samego dnia też na usg nie ruszał się wogole. -
Meeg wrote:Dziewczyny pytanie o ruchliwość dziecka.
Jak wasze maluszki na prenatalnych były ruchy widoczne, dużo mało jak to wyglądało no i dziewczyny z dziś dajcie znać jak wasze szkraby.
Ja trochę martwię się teraz że mój maluch prawie nic się nie ruszał na prenatalnych, wręcz pani doktor stukała mi tym mikrofonem po brzuchu by zmusić malucha by zdjął racze z nosa. Tak nawet boleśnie stukała a on nie za bardzo reagwał.
Wieczorem tego samego dnia też na usg nie ruszał się wogole. -
Meeg wrote:Dziewczyny pytanie o ruchliwość dziecka.
Wieczorem tego samego dnia też na usg nie ruszał się wogole.
Często dziewczyny piszą, że się nie ruszało maleństwo na USG. Mi w pierwszej ciąży po dobrych kilku minutach prób, uciskania i potrząsania brzuchem, lekarz kazał zjeść coś słodkiego i się przejść. Może spróbuj następnym razem 20 minut przed badaniem zjeść coś czekoladowego?
Dziś młoda machała rękami i widać było jak się obraca (plecami do obrazu, nie chciała pozować). W szpitalu poruszała nogami, ale poza tym zdawała się spać, była mało ruchliwa.
Meeg lubi tę wiadomość
-
Te maluchy chyba większość czasu śpią. Jak lekarz nic nie mówi to myślę, że Ok. Na ostatnich 2 usg lekarz mówił, że widać, że się maleństwo rusza. Nie pytałam o nic więcej. Ale zawsze coś słodkiego zjadałam przed, aby zwiększyć prawdopodobieństwo, że nie będzie spać.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.