X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja nie chcę nic mówić, ale dopiero co jak Białek nam wpisywała II kreski 😱
    Dla mnie to dalej jest jakieś takie nierealne 😂😂😂

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Apropo jeszcze mojej dzisiejszej wizyty w poradni. Byłam zadowolona, ale jeden tekst mnie zaskoczył „u pani to wszystko widać, bo są warunki”, patrzę na babkę ze zdziwieniem a ona „szczupła pani jest, a musiałaby pani widzieć, jakie mamy pacjentki na oddziale”. Szczerze to aż mnie zatkało, ale olałam to, bo całość wizyty była spoko.
    Z ciekawości zobaczyłam sobie opinie o tej lekarce i słuchajcie 80% to historie w stylu „pani doktor nienawidzi kobiet otyłych”, „od progu powiedziała, że moje problemy to wina mojego zaniedbania i nadwagi”.
    Jestem w szoku! I uznałam, że muszę się wygadać. Bo tam nie przychodzą panie dla rozrywki, ale pewnie z poważnymi problemami, a tu takie teksty od osoby, od której oczekujemy pomocy i empatii.

Bardzo niefajnie 😒
    Lekarz nie powinien ani słowem wypowiadać się na temat swoich innych pacjentów 😒
    Ja bym sobie nie życzyła aby lekarz innym pacjentom komentował moją wagę czy wygląd brzucha czy cokolwiek innego :/ słabo

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie jakoś nieładnie się lekarz zachował. Ja miałam taką sytuację, że jak byłam u swojego gina, jak mówiłam o braku objawów to on powiedział coś w stylu "dziewczyna,która była tu przed panią mówiła, że teraz się czuje fatalnie a przy pierwszej ciąży było super" czy coś takiego. Niby taki anonimowy komentarz ale jednak się z tą dziewczyna minelysmy w korytarzu i też nie wiem, czy ona by sobie życzyła, żeby lekarz później tak coś powtarzał 🤷

A ten czas leci szybko, naprawdę, ale tak jak pisze Maiora- dla mnie to też dalej nierealne mocno. Pytam czasem brzucha: hej,jest tam ktoś? Jesteś tak naprawdę? 🤣

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jak coś tego 12.04 mam zwykle badanie :)
    A 25.04 może zostać, że echo serca chociaz lekarka mnie dziś pouczała, że to się inaczej nazywa 😂 Ale i tak będę tak mówić, bo jak to inaczej niby ludziom tłumaczyć.

Widzę, że jutro Meeg- ciekawe jaka już kluseczka z Twojej panienki 🍀🤞A zaraz później Sara :)
    Fajne są te dni z wizytami, zawsze czekam na Wasze zdjęcia 😄
    Co do upływu czasu- mi ostatni miesiąc minął szybko, chyba dlatego, że był względnie spokojny. Jak miałam krwiaka to każdy dzień trwał dla mnie miesiąc.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam zauważyć, jaki babiniec się zrobił na pierwszej stronie! A jakoś w najbliższym otoczeniu mam więcej chłopców ;)

Sara30 lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, ja w takich sytuacjach zawsze mam czerwona lampkę i myśl pt "pewnie jak ja wyjdę z gabinetu, to kolejnej będzie mówił o mnie".
    Tajemnica lekarska to chyba dla niektórych tylko frazes :/

Agentka dobra, przerobie :)
    Ja też lubię dni z wizytami :) zwłaszcza, że już wszystkie jesteśmy w bezpiecznym okresie i możemy ze spokojem podziwiać jak nasze dzieciaki rosną 😍

Ja właśnie zobaczyłam, że na stronie FB przedszkola Toli wrzucili filmik z dzisiejszych warsztatów, na których jestem 😬 brzuch widać bez dwóch zdań ewidentnie ciążowy... A mnóstwo znajomych obserwuje tę stronę 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    A ja chciałam zauważyć, jaki babiniec się zrobił na pierwszej stronie! A jakoś w najbliższym otoczeniu mam więcej chłopców ;)

U mnie dotąd w otoczeniu ciagle chłopcy, dopiero niedawno sie zaczęły panienki pojawiać :)
    Cytując babcie: „dobrze, jak sie rodzą dziewczyny to wojny nie będzie” 😁 Moja babcia jest skarbnicą złotych ludowych myśli 😅

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    U mnie dotąd w otoczeniu ciagle chłopcy, dopiero niedawno sie zaczęły panienki pojawiać :)
    Cytując babcie: „dobrze, jak sie rodzą dziewczyny to wojny nie będzie” 😁 Moja babcia jest skarbnicą złotych ludowych myśli 😅

U mnie w rodzinie i otoczeniu same dziewczyny 😬
    Mój Emil jest pierwszym chłopcem, który od 1989 urodził się w mojej rodzinie 😱 wyobraź sobie jakie było poruszenie jak wszędzie same baby 😅
    U mojego męża to samo. On ma siostrę tylko, jego siostra ma 3 córki, u kuzyna dziewczynka się urodziła.... :D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Niuśka Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim otoczeniu jak narazie prawie same dziewczynki a w rodzinie mój tato jest ostatni że swojego rodu ma same kuzynki choć dziadek miał 5 braci

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w rodzinie same chłopaki. Moja babcia ma 7 prawnucząt i tylko 1 dziewczynka a tak to same chłopaki :)
    Booże zazdroszcze wam tych wizyt. Moja dopiero za tydzień 😢😢😢 strasznie mi się dłuży już bym chciala zobaczyć tego mojego bobaska 😍

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    A u mnie w rodzinie same chłopaki. Moja babcia ma 7 prawnucząt i tylko 1 dziewczynka a tak to same chłopaki :)
    Booże zazdroszcze wam tych wizyt. Moja dopiero za tydzień 😢😢😢 strasznie mi się dłuży już bym chciala zobaczyć tego mojego bobaska 😍

No ja jestem strasznie ciekawa jak mój urósł 😍
    Ostatnio miał 5,2 cm ale to było 3 tygodnie temu.

No i chciałabym aby płeć się potwierdziła bo zanim mąż wyjedzie, chcemy wybrać imię :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    No ja jestem strasznie ciekawa jak mój urósł 😍
    Ostatnio miał 5,2 cm ale to było 3 tygodnie temu.

No i chciałabym aby płeć się potwierdziła bo zanim mąż wyjedzie, chcemy wybrać imię :)
    Trzymam kciuki 😍 i już czekam pod gabinetem 😍

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, że płeć się potwierdzi bo dziś znowu kupilam ciuszki 😱
    Najwyżej będę Wam rozdawać :D

Widziałam dziś w SH pajacyk 62 Gucci 😅
    Ale był tak złoty i błyszczący, że mały wyglądałby jak mały Cygan 😅

Ogoorkowa, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaa zloty Gucci 😂😂😂
    Ja znowu od 3 się turlam po łóżku... 😒 U nas dookoła same dziewczyny, żadnych rodzynków 🫣 mam takie 3 koleżanki z poprzedniej pracy, z którymi cały czas mamy dobry kontakt, to jak się spotkamy pod koniec roku, to będzie nas 9 bab 😂

Mi się super ogląda Wasze fotki z wizyt, bo my praktycznie zamykamy stawkę, to zawsze sobie wzdycham jak to będzie za te 2-3 tygodnie :D Meeg 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 04:58

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha :) by był jak król 😂
    Ja się dziś o 6 obudziłam i nie mogę zasnąć. Zastanawiam się czy robić malinową chmurkę na Wielkanoc czy odpuścić
    Takie tam życiowe dylematy 😂😂
    Meeg, Sara 🤞🤞🤞

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ja jutro :D ale dziękuję :)

Meeg kciuki i czekamy 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mam "ciekawy" przypadek w rodzinie...
    Mam w rodzinie bliskiej parę, która ma córke (lat 18) i 3 lata temu postanowili, że chcą kolejne dziecko. Mieli nadzieję na chłopca, z czym się nie kryli! Gdy równocześnie urodziła im się dziewczynka a ich przyjaciołom chłopiec - obrazili się.
    Debilizm ale co zrobię 🤷🏻‍♀️
    I teraz hit... Wiem, że chcieli syna Olafa bo mówili o tym dookoła. I teraz, jeśli my się spodziewamy chłopca to również rozważamy to imię...
    Przecież oni się śmiertelnie obrażą 😅
    Ja wiem, powinnam mieć na to wywalone bo przecież nikt im dziecka nie zabrał ale mimo wszystko, głupia sytuacja 🤨

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Powiem Wam, że mam "ciekawy" przypadek w rodzinie...
    Mam w rodzinie bliskiej parę, która ma córke (lat 18) i 3 lata temu postanowili, że chcą kolejne dziecko. Mieli nadzieję na chłopca, z czym się nie kryli! Gdy równocześnie urodziła im się dziewczynka a ich przyjaciołom chłopiec - obrazili się.
    Debilizm ale co zrobię 🤷🏻‍♀️
    I teraz hit... Wiem, że chcieli syna Olafa bo mówili o tym dookoła. I teraz, jeśli my się spodziewamy chłopca to również rozważamy to imię...
    Przecież oni się śmiertelnie obrażą 😅
    Ja wiem, powinnam mieć na to wywalone bo przecież nikt im dziecka nie zabrał ale mimo wszystko, głupia sytuacja 🤨

Moja koleżanka, która zaszła w nieplanowaną ciąże i jest teraz świeżo po nifty nastawiała się na chłopca (z resztą jej partner tez) i od kilku dni nie mogą tego przetrawić, i aż mi jest przykro, bo widzę jak zmieniło się nastawienie do dziecka, jak wyszło że będzie dziewczynką. Rozumiem mieć preferencje, no ale przesada totalna. Bałam się co będzie jak u nas by był chłopiec, ale na szczęście nie ma tego problemu. Chociaż może łatwiej by było gdyby się obrazili 😉

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka moja babcia to samo mówi 😅
    Też już bardzo chciałabym wiedzieć kto tam się skrywa w moim brzuszku żeby mówić po imieniu ❤
    U nas w najbliższej rodzinie czyli u mojego brata jest chłopiec a u siostry męża dziewczynka więc o ile moi rodzice nie nic nie mówią o płci tak teściowa mówi że będzie chłopiec 🤷‍♀️ a mi jest to właściwie obojętne... najważniejsze żeby ciąża bez komplikacji się skończyła i dzidziuś był zdrowy 🤞🍀❤️

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊🤞

Ja idę do rodzinnego po skierowania na badania kontrolne po szpitalu 💉🩸i chce skonsultować branie potasu bo w szpitalu dawali mi kroplówki i tabsy a wypisali bez zalecen w tym kierunku więc biorę trochę na własną rękę (zwykle miałam niski potas a encorton może wypłukiwać więc jakby nie patrzeć wskazania mam) z resztą przez 2 dni po szpitalu nie biorąc potasu odrazu tętno mi skoczyło a to ponoc też od tego może być 🤦‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity dobrze, że idziesz. Długo masz brać encorton?
    Masz wrażenie, że masz twardy brzuch od jelit?
    Mi się zdaje, że te moje bóle brzucha i uczucie twardości to nie ciąża i macica tylko właśnie kiszki 🤨

RiverS kurcze, ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś zawsze marzył o córce czy synu i to jest ok. Ale odrzucanie emocjonalne dziecka bo jest innej płci niż sobie wymarzyliśmy nie mieści mi się w głowie 🤷🏻‍♀️

Mi jest wszystko jedno czy będzie chłopiec czy dziewczynka, aczkolwiek wolałabym aby już teraz potwierdził się chłopiec - z prostej przyczyny. Jakoś tak już sobie zakodowałam, że noszę synka, już jakby sobie go zwizualizowałam i czułabym się trochę skołowana gdyby okazało się inaczej.

Moja koleżanka całą ciążę na każdym USG miała rozpoznana córeczkę. Cała wyprawka dla dziewczynki, pokój na różowo... A urodził się Jaś. Dziewczyna zaliczyła okropną depresję bo nie mogła pogodzić się z płcią dziecka. Mówiła, że poczuła się tak jakby ktoś jej dzieci podmienił. Oczywiście z czasem zaakceptowała i jest świetną mamą ale początek mieli strasznie trudny.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ