Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Przykro się czyta o takich rozczarowaniach. Jasne, że można mieć swoje wyobrażenie, ale no kurczę bez przesady.
Wczoraj widziałam wywiad Ani Lewandowskiej, w którym opowiadała, jak Lewy zareagował na to, że będzie druga córka „ale jesteś pewna?” 😄 Jakbym widziała mojego męża po NIFTY „a jaka jest szansa, że to się jeszcze zmieni?” 😂
Ale chyba się oswaja choć widzę, że jest przejęty, ostatnio przed spaniem mówił: „Trzy dziewczyny…czy to nie będzie dla mnie za dużo” (nasz pies to sunia).
Wczoraj zaczęłam dyskusję o imionach i z kilku moich propozycji większość została odrzucona, a jedna potraktowana jako „ewentualnie”. Także na razie na liście do rozważenia została: Iga
Czuję, że to nie będzie takie proste 😅Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Niuśka a u Was na USG było jakieś podejrzenie co do płci?
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Niestety ale dzidzia nie współpracowała 😕, pani doktor nie mogła zrobić wszystkich pomiarów za pierwszym razem i musialam spacerować po korytarzu żeby się maleństwo odwróciło . Czuje niedosyt, ale ponoć wyczekane smakuje lepiej 😉😁
-
Sara co do jelit to teraz jest nieporównywalnie lepiej z tym co było przed szpitalem, wtedy nieustanie czułam jelita a gazy i wzdęcia to nie do opisania poprostu 😵 nie czuję żeby mi brzuch twardniał jedynie na wieczór jest ciut większy co widzę po bardziej wystającym pempku 😅 z którego mój mąż ma nieustanny polew 😂
Ale teraz mam taki apetyt że wcale się nie dziwię że po całodziennym jedzeniu brzuszek jest większy 😆
A co do encortonu to przez tydzień w szpitalu brałam 30mg i teraz schodzę co tydzień o 5mg mniej. Teoretycznie lekarz mówił że brałam krótko i możnaby odstawić odrazu ale bezpieczniej będzie schodzić powoli z dawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 10:49
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Niuśka a jaka jest pełna forma imienia Iga?
Longanimity ja bardzo niewiele jem a brzuch mam nie tyle duży ciążowo co strasznie wzdęty 🤨
Jak będzie tak dalej to zadzwonię do gastro. Mam jeszcze zapas cortimentu... -
Niuśka wrote:Sara Jadw Iga
Wpiszesz mi proszę następny termin wizyty na 28 04 i badania połówkowe 31.05
Nie no, Iga i Jadwiga to zupełnie inne imiona obecnietak jak Paula i Paulina
Już wpisałam
Dziewczyny, sprawdźcie proszę czy na liście jest wszystko pouzupelniane. Staram się na bieżąco ale czasem coś może umknąćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 11:40
-
Sara30 wrote:Nie no, Iga i Jadwiga to zupełnie inne imiona obecnie
tak jak Paula i Paulina
Już wpisałam
Dziewczyny, sprawdźcie proszę czy na liście jest wszystko pouzupelniane. Staram się na bieżąco ale czasem coś może umknąć
Tak zupełnie inne imiona, chodziło mi że Iga wywodzi się od Jadwigi, źle to ujęłam 😉Sara30 lubi tę wiadomość
-
A no tak. Tak jak kiedyś była Anatola a od kilku lat jest imię Tola jako pełna forma
Chyba nawet Ola, Bartek itp są obecnie dopuszczone -
Coraz więcej zdrobnień jest dopuszczanych. My wertowaliśmy listę wszystkich nadanych imion na dane.gov czy coś takiego
Mi się Iga mega dobrze kojarzy, jedna z najserdeczniejszych, ciepłych, otwartych i najbardziej kreatywnych kobiet jaką zna ma tak na imię 😀
Powiem Wam, że znowu mnie jakieś choróbsko bierze, kaszel, ból głowy, słabo. A muszę dokończyć kilka rzeczy w pracy jeszcze przed świetami 🫤26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS to choć domowymi sposobami walcz i odpoczywaj w miarę możliwości
Ja mam kompletnie dość już. Mam taki ucisk w brzuchu, że zjem jedną kanapkę a mam uczucie takiej strasznej pełności aż mi się odbija 🤢
Cały czas się czuję jakbym się najadła pod korek, mimo, że malutko jem 😮💨 -
Sara jak możesz to lepiej skonsultuj z gastrologiem bo ja też większość objawów zrzuciłam na ciążę a tu się okazało że powazny stan zapalny 😑 a z tego co pamiętam to chyba pisałaś że zdiagnozowali ci chorobę po ostatniej ciąży więc nie wiadomo jak altualna ciąża wpływa, a może się okazać że da się poprawić komfort życia co teraz jest dość istotne 🤰
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Sara30 wrote:RiverS to choć domowymi sposobami walcz i odpoczywaj w miarę możliwości
Ja mam kompletnie dość już. Mam taki ucisk w brzuchu, że zjem jedną kanapkę a mam uczucie takiej strasznej pełności aż mi się odbija 🤢
Cały czas się czuję jakbym się najadła pod korek, mimo, że malutko jem 😮💨
No właśnie ja miałam podobnie przed tą wizytą w szpitalu... niby głodna ale kanapkę ciężko było wcisnąć bo zaraz mi było niedobrze 🤢👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity chyba tak zrobię bo ciąża ciążą ale czuję się do dupy 🤨
Dziecko ma 10 cm a ja czuję taki ucisk jak w 9 miesiącu ciąży -
Sara, no to koniecznie się umów, nie ma co żyć z dyskomfortem! ❤️
Kurde, przypadł mi dziś dzień opieki nad szwagierką lat 9. Miałam zrobić obiad, ale myślicie, że bardzo niewychowawcze będzie zamówienie sushi? 😅26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS jak najbardziej wychowawcze😊 niech się młoda uczy że w ciąży trzeba o siebie dbać i zamówienie obiadu to nie grzech 😉 za mną też chodzi sushi szczególnie że mi bardzo zasmakowało z pieczonym łososiem więc zupełnie bezpieczne 😅 ale to już po światach ogarnę temat 😄
Narazie owoce za mną chodzą, wczoraj winogrona dzisiaj borówki i truskawki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 13:34
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ja kocham sushi. Jutro stary ma urodziny i przychodzą znajomi, chciałam zrobić sushi ale P. wymyśla coś innego 🥴
RiverS obiad z knajpy to nie zbrodnia