Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity oby ZUM cię oszczędził 🙄 fajnie, że akurat robiłaś badania to jeśli coś, to wykryjesz "w zalążku"
A gdzie podziewa się Kasio?
Ja czekam jak na szpilkach bo zamówiłam 18 sadzonek lawendy i nie wiem, czemu ich jeszcze nie ma 😬 -
RiverS miałam taki wynik cytologii w 7 tygodniu. Konsultowałam z dwoma ginekologami, obydwaj powiedzieli, że Lactovaginal wystarczy skoro objawów infekcji nie ma. Daj znać co powie Twój, ale myślę, że nie ma co panikować
Ja po wizycie u fizjo, też mam się zjawić następnym razem jakoś 24/25 tydzień. Mam ponoć silne mięśnie brzucha (powiedziałam pani ze chyba od śmiechu, bo innych przyczyn nie widzę xd), ale za to przednia ściana pochwy wymaga pracy (koniec z przeglądaniem tik toka na kibelku) i plecy sa do rozluźnienia (to mnie akurat nie dziwi, bo ja pracuje na siedząco). Dostałam ćwiczenia, zrobiła mi rozluźnianie lędźwi i jakby mnie bolały plecy to mam wbijać na masaż bez czekania aż będzie gorzej. Jestem zadowolona, fajna wesoła babeczka także się nie czułam skrępowanaLonganimity, RiverS, Kasio, Meeg, Sara30 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Pochwalę się, bo się więcej nas czaiło! Przyszły moje ogrodniczki, ale się nie mogę doczekać ciepełka! 🌺☀️
agentka93, Ancalime, Kasio, Longanimity, Kania_czubajka, bzksz, Meeg, Ogoorkowa, Maiora, Niuśka lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Dziewczyny, współczuję infekcji 🙁 ja jestem tą szczęściarą, że miałam tylko raz w życiu, więc nawet dobrze nie pamiętam jak się wtedy słabo czułam.
Agentka, super że jesteś zadowolona z wizyty! 🙂
Sara, jestem cały czas! Trochę z doskoku, bo mąż bronił inżyniera i go uczyłam pytań do obrony i tak mnie to wykończyło że teraz tylko odpoczywam 😅 nawet na spacer iść nie mogę bo mnie buty obtarły i kroku normalnie nie mogę zrobić 🙁 dodatkowo czuję rozpieranie w brzuchu i dziwnie mi z tym uczuciem, jakbym cały czas miała pełny pęcherz, ale nie mam! No ale koniec narzekania, tak poza tym jest cudownie 🥰 -
Agentka super! Fajnie, że złapałaś kontakt!
RiverS 😍 namowilas mnie!
Kasio, kiedyś jakiś lekarz mi powiedział, że skłonność do ZUM się albo ma, albo się nie ma. Widocznie jesteś w tej szczęśliwej grupie 2
Ja niestety należę do 1 i ZUM miałam może z 30 razy w życiu. W tej ciąży to już drugi. Cholernie mnie to stresuje bo to niby taka pierdoła ale właśnie przez ZUM Tola urodziła się przedwcześnie z zapaleniem płuc a potem doszła sepsa od tego 🫨 więc trochę mam złe skojarzenia.
Jeszcze nie zrobiłam badań ale czuję, że wróciło więc już wrzuciłam te leki, które miałam zalecone ostatnio. -
Sara to samo mi lekarz powiedział i że cokolwiek bym nie robiła to jeśli mam dostać to i tak dostanę 😑 co prawda od pozbycia się kamienia nerkowego mam zdecydowanie rzadziej, no ale i tak... wyniki miały być 18/19 i nadal nie ma... odświeżam prawie jak przy becie 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ufff u mnie to chyba nie ZUM a macica naciska na pecherz... albo przez zmniejszenie sterydów schodzi woda 🤔 w każdym razie coś tam wyszło, w sensie bakterie i leukocyty ale wszystko w granicach norm referencyjnych 💪ale niestety przez te krwawienia przy zaostrzeniu mam cały czas obniżoną hemoglobine i hematokryt... w sumie żelazo od środy zażywam i jak narazie nie czuję się po nim źle więc mam nadzieję że się wyrówna, a przynajmniej nie spadnie niżej 😅
Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Zauważyłam u siebie jakiś dziwny obajw, a mianowicie, jak położę się na wznak, to gdzieś w kręgosłupie , w okolicy lędźwi czuje takie dziwne pulsowanie, nie bolesne ale takie sprawiające dyskomfort. Chyba przyciskam sobie jakąś żyłę i to to jest to pulsowanie, jak myślicie? Czy któras z Was coś takiego czuła?
-
Kania_czubajka wrote:Zauważyłam u siebie jakiś dziwny obajw, a mianowicie, jak położę się na wznak, to gdzieś w kręgosłupie , w okolicy lędźwi czuje takie dziwne pulsowanie, nie bolesne ale takie sprawiające dyskomfort. Chyba przyciskam sobie jakąś żyłę i to to jest to pulsowanie, jak myślicie? Czy któras z Was coś takiego czuła?
Całkiem możliwe. Ja jak się położę na plecach to czuję pulsowanie pokrywające się z biciem serca moim, ale na brzuchu. Ogólnie w ciąży nie powinno się leżeć na wznak właśnie ze względu na ucisk na tętnice -
Przeszukałam pół forum wypowiedzi Sary i udało mi się znaleźć link do poduszki do spania i po dzisiejszym poranku z bólem pleców i upewnieniu się o trafności decyzji z moją fizjo zamówiłam 😊 zamowilam też poduszkę do karmienia ponoć fajny patent do szydelkowania żeby trzymać ręce wyżej i nie schylać przy tym głowy 😉
Jeszcze musze ogarnąć piłkę do ćwiczeń i narazie zastanawiam się czy ktoś ze znajomych nie chce się pozbyć 😅👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity trzeba było mówić, wrzuciłabym link 🙈
Kania dziecko jest nieduże, ale jak dołoży się wagę łożyska, samej macicy, dodatkowej krwi i płynu owodniowego to to wszystko już troszkę waży -
Dziewczyny udanego dnia 🌸
Longanimity powodzenia na wizycie 🤞Wyślij później ciotkom jakieś zdjęcia 😃 I daj znać czy Maluch pokazał kim jest!Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity kciukasy na pokładzie ✊
Ja na dzisiaj mam zadanie bojowe 😅 muszę posprzątać w starym samochodzie, zrobić ładne fotki i wystawić go na sprzedaż 😬
Niech się szybko sprzeda a potem będę szaleć z wyprawką 😜 -
RiverS jakiej marki te ogrodniczki? To są konkretnie ciążowe? Chcę kupić ale nie wiem czy brać rozmiar taki jak noszę czy większy?
-
Longanimity, powodzenia, czekamy na info 🍀😊
Kania, ja też nie mogę długo leżeć w takiej pozycji, bo może nie czuje tak jakTy, ale zdecydowanie pojawia się dyskomfort 🙂
U nas ostatnio ruszyło trochę ogarnianie pokoju dla Malucha 😁 rozglądałam się już od dawna i sporo MdM wybrane - póki co tapeta zamówiona, ściany pomalowane probnikami i wielka debata z mężem, bo jak zwykle znawca wie co lepiej pasuje 😂
Lada dzień zamawiamy łózeczko i kilka innych drobiazgów 😄 już nie mogę się doczekać aż nasz pusty od trzech lat pokój, który czekał na Leosia zacznie wyglądać tak jak sobie wyobraziłam 🥰
Niedawno panikowałam Wam tutaj, jakie okropne mam wyniki moczu - wczoraj przyszły mi wyniki posiewu, który dr kazał zrobić przed leczeniem, żeby wiedziec czy Monural wystarczy i...posiew ujemny 😬🤔 aż nie wiem co o tym myśleć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 11:03
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz ja te po jednym Monuralu miałam wynik ujemny 👍
Planujecie oprócz łóżeczka jakieś dostawki w sypialni? Ja myślę że od tego zacznę a łóżeczko kupię jak juz maluszek będzie i nauczę się jak śpi w nocy i czy trzeba dużo wstawać.
Też che dać tepete w pokoiku oglądam internety od kilku tygodni i tyle tego jest że ciężko się zdecydować, gdzie zamawiasz?
Co do spania to ja mam gorszy czas, też nie potrafię znaleźć sobie pozycji, piersi mnie ciągnął i wstaje średnio 2 razy do toalety. To już chyba czas na poduszkę ciążową🙂