X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Ja też mam takie sny xd dziś mi się śniło że zdradzam mojego męża z moim mężem 😂😂😂
    Longanimity przesłodki maluszek ❤️
    My planujemy remont pokoi w najbliższym czasie i zamianę. My będziemy w mniejszym a dziecku oddamy większy. Mam nadzieję że uda mi się w tej mniejszej sypialni wcisnąć jeszcze dostawkę. 🤔
    Jak któraś z was chce jakieś dziecięce naklejki na ścianę to takie jak na allegro są po 50 zł na aliexpres można znaleźć za 8 zł albo za 2.50 😁

U nas wszystko w porządku ❤️ Miłego wieczoru ❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z objawów zdarza Wam się odczuwać lekkie kłucia w kroku, trudno mi do końca powiedzieć czy to np szyjka czy nie 🤔 Nie są mocne ani regularne, ale od czasu do czasu je odczuwam i zastanawiam się czy to może być po prostu rozciąganie czy martwić się szyjką. Tydzień temu była ok, a wcześniej już mi się to czasami zdarzało.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zwróciłam uwagi, jeżeli było jakieś lekkie ukłucie to nie było na tyle odczuwalne bym zapamiętała, mnie czasami kłuje w pachwinie aleekko i też tego nie rejestruje na dłużej.
    Często tak masz?

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja odczuwam takie ciągnięcie bardziej w pochwie niż kłucie. Ale kiedyś nawet czytałam i to podobno więzadła właśnie.

Miłego dnia dziewczynki

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie. Czy taki ciągły rozpirrajacy ból w podbrzusza to normalne? Ciągnie mnie podbrzusze od kilku dni i dodatkowo bolą mnie plecy. Zaczynam się martwić. Czy to możliwe że macica jak się rozciąga to boli cały czas?

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora też bolą mnie plecy od kilku dni i to prawdopodobnie albo przez macice albo już mi brzuszek ciągnie do przodu i pogłębi się lordoza - tak mi powiedziała fizjo. Z brzuszkiem nie pomogę, czasem mnie coś pobolewa ale nie długo i bez tabletek przechodzi. Jak ci to noe daje spokoju to skonsultuj może z ginem?
    A robiłaś ostatnio badanie moczu? Bo ZUM też daje różne objawy.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl to wczoraj się dowiedziałam że kuzynka ma dostawkę chicco next2me magic którą chciałam 😁 ma się zastanowić za ile chciałaby odsprzedać ale coś czuję że się dogadamy 😄
    Jeszcze musze sprawdzić w jakim stanie jest łóżeczko które jest po mnie i moim bracie a być może jeszcze po kimś 🙃 jeśli będzie ok to zostanie tylko dokupić materac i do pokoju dziecięcego będzie akurat 😊

Incognitka, agentka93 lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny w ten deszczowy poranek!

Maiora, powiem Ci, że ja też tak ostatnio mam, czuję rozpieranie, jak leżę na brzuchu to bolą mnie plecy i ogólnie jakoś tak inaczej się czuję. Mąż zauważył że mi się sylwetka zmienia i to może od tego? 🤔 Sama nie wiem...

Pucz, tapeta piękna, też myślę o czymś takim! 😍

Longanimity, haha, ale super zdjęcie! 🥰

Agentka, z kłuciem nie pomogę, bo jeszcze mi się nie przytrafiło, ale tak jak pisze Sara - może coś się rozciąga 😘 z poronieniami rozumiem, że po przeczytaniu przykrych historii czujesz się nieswojo... Mam nadzieję że szybko Ci wróci dobry humor!

Ogoorkowa, niska glukoza to powód do radości! 😉 Super że wynik taki ładny! 🥳 Powodzenia na wizycie! 🍀 O której masz?

Niuśka, zazdroszczę ruchów! I fajnie, że mąż mógł zobaczyć na własne oczy!

Sara, zakończyłaś już pracę w ogrodzie? 😉

A co do snów - ja mam baaaaardzooo wyraźne, bardzo głupie, ale "erotyczny" sen miałam raz. Nawet ciężko go nazwać erotycznym, bo tylko dałam się podrywać w basenie 😅

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora mnie brzuch boli od dawna. Ale to jest całe spektrum od ciągnięcia, przez uczucie napięcia, rwanie, twardnienie i ból okresowy. Mam od gina zalecony magnez i no spe 3 razy dziennie ale to wcale nie pomaga. Wystarczy, że coś (w domyśle kogoś) dźwigne i do wieczora boli. Jedynie pocieszające jest to, że te bóle nijak nie wpływają na szyjkę więc nie są niebezpieczne a jedynie upierdliwe :)
    Jednak tak, od 2 trymestru brzuszek zaczyna rosnąć naprawdę szybko i zwłaszcza u pierworódek będzie to dyskomfortowe. Wyobraźcie sobie, że chcecie sobie wydłużyć rękę o 30 cm. Boli? Boli. Macica i więzadła też bolą bo muszą się ekstremalnie rozciągnąć i dopasować do dzidziusia. Do tego dochodzi przemieszczenie narządów, zmiana środka ciężkości co powoduje ból pleców. No kochane, nikt nie mówił, że będzie lekko 😅 nasze ciała mają kawał roboty do odwalenia :)

Kasio w dobrym momencie pytasz bo po 3 dniach niepogody dziś jest ładnie 😅 skończyłam jedną miejscówkę z kwiatkami, wysadzilam rododendrony i hortensje i zrobiłam warzywniak. Jeszcze została mi jedna rabata taka nieduża z 15 m długości i lawendy do posadzenia 😬 i jak się z tym obrobie to będzie można plewić po kolei 😅 i tak do września 😅

Byłam dzisiaj na polowaniu 😍 ale natachałam ciuchów dla Lidki. Bodziaki, legginsy, 5 pajacyków z nexta, sweterek 😍 udało mi się wyrwać kilka body kopertowych z H&M i cieszę się, bo dwa komplety upolowalam w rozmiarze 50. Nieczęsto się trafiają :)

Wczoraj padłam spać o 22 więc dziś wstałam naładowana energia. Miałam stresujący wieczór bo mam tata trafił na pogotowie z bardzo ostrym bólem. Naszprycowali go morfiną, zrobili badania i nikt nie wie co to było.

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurwiłam! Pojechałam na pobranie krwi do luxmedu, na czczo. Umówiona byłam na 9:05, punktualnie czekam pod gabinetem, wola mnie pielęgniarka, wkuła się, ale upuściła probówkę, omsknęła jej się igła i nie wyszło. Trudno, wkuwa się drugi, trzeci raz, nie wyszło, mam iść do innego gabinetu. Idę, a tam same babki 40-50, takie ewidentnie zdrowe, zadbane, ostatnie wolne krzesło to siadam. Chwile po mnie przychodzi starszy facet o kulach, czekam chwilę, nikt mu nie ustępuje, więc ja proponuję żeby usiadł, to pan mówi nie nie, proszę siedzieć, proszę siedzieć, to któraś zwróciła uwagę i zaproponowała żeby usiadł. Pod tamtym nowym gabinetem czekam pol godziny, bo nikogo nie wołają, a chciałam podejść po prostu jak otworzą drzwi. Po pol godziny w końcu wołają inną panią, ale ja jak z procy wyskoczyłam, więc słyszałam tylko za sobą HALO A KOLEJKA, no ale w dupie, już mi mega słabo. A w drugim gabinecie panie spojrzaly i powiedziały, że już mają opóźnienie i na moje żyły nie mają czasu 🤯🤬 i mam iść do kolejnego gabinetu. To tu już się wkurwiłam i powiedziałam, żeby zadzwonili tam żeby czekali na mnie, a nie żebym musiała się prosić. No i faktycznie do trzech razy sztuka, tam się udało bez problemu od razu pobrać krew, ale cała akcja zajęła mi ponad godzinę, gdzie wykupując parkomat na pol godziny pomyślałam, że świat i ludzie na samo pobranie 😤
    Także właśnie jem śniadanie na mieście dla rozładowania emocji i frustracji.

Miłego dnia, mam nadzieje, że dla wszystkich będzie lepszy niż mój poranek 😅

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ❤️ dziękuję ❤️ uspokoiłaś mnie ty nasza skarbnico wiedzy ❤️❤️❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS nie pogryzlas ich tam? 🤬 Ja zwłaszcza w ciąży mam alergię na takie akcje 🤬
    Dobrze, że już po. Delektuj się nagroda 😘

Ja dzisiaj dziewczyny posprzątałam w domu, na obiad mam pierogi z truskawkami mrożone i nie robię.... NIC! 😍
    Wlasnie siedzę na tarasie, pije kawę, dziergam kocyk i odpoczywam 😁

Od jutra to soboty za to mam mega długą listę rzeczy do zrobienia więc dziś zbieram siły 😁

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa kciuki za wizytę! :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa kciuki!

Ja to miałam takie jakieś ciągnięcie, jak pisałam ostatnio, na koniec poprzedniego tygodnia ale to przeszło i dalej jest bezobjawowo.

Ja podobno w ciąży jestem miła i jakbym zmiękła xD ale też mam wiele spokoju w sobie, niczym się nie denerwuje, w ogóle nie biorę nic do siebie. To na pewno dobre.
    Dziś skończyłam taka większą dokumentację jednej rzeczy, która będę musiala zamknąć zanim ucieknę na zwolnienie. W przyszłym tygodniu przychodzi dziewczyna, która była tu wcześniej i wraca właśnie z macierzyńskiego. Posiedzimy trochę razem, przekaże jej co trzeba robić.

Wieeeele osób się dziwi naprawdę,co ja tu jeszcze robię, że w ogóle już dawno powinnam być na zwolnieniu. Że w urzędzie się tak nie robi , że się w ciąży pracuje, tylko ucieka od razu jak się człowiek dowie o ciąży xd no nie wiem, wydaje mi sie, że póki się chce i nie ma przeciwwskazań żadnych,to się pracuje. Przynajmniej się człowiek nie zasiedzi w domu. A w ogóle tym dziwniejsza jest sytuacja, że na te zwolnienie wyganiają mnie faceci- no serio, chłopie, co Ty możesz wiedzieć o mojej ciąży. To że Twoja żona poszła na zwolnienie w 6 tygodniu, to wcale nie znaczy, że ja nie mogę sobie spokojnie dopracować do 25 🤷😅

Ech, życie

agentka93 lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci uwielbiają wypowiadać się o sytuacji kobiet w ciąży 😅 serio.
    Kiedyś spotkaliśmy się z przyjaciółmi, którzy chwilę wcześniej przywitali maluszka. Pytamy się, jak poród, jak było? Na co odpowiedział ON, że super i wcale ją tak nie bolało 🤣
    Boki zrywać

Ja w ciąży z Emmą poszłam na zwolnienie w 8 TC bo strasznie krwawiłam a że miałam wcześniej 4 poronienia to nie chciałam ryzykować. Oczywiście w pracy spotkało się to z ogromnym zdziwieniem, gdyż w Norwegii podejście jest takie, że zwolnienie jest dla chorych a ciąża to nie choroba i moje koleżanki szly bezpośrednio na urlop macierzyński, który w Norwegii rozpoczyna się 2 tygodnie przed terminem porodu. Byłam dziwolągiem 😅

Pierwszy kocyk dla Lidki się tworzy - to taki gruby na zimę, z wełną
    IMG20230419114759.jpg

RiverS lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pewnie bym pracowała gdyby nie te zawirowania zdrowotne, chociaż nie wiem jak teraz z tymi bólami pleców bo to jednak głównie praca siedzącą.
    Właśnie kontaktowałam się z kadrami bo koleżanki przekazały że proszą o kontakt i gin wystawił mi L4 że złym oznaczeniem... napisałam mu maila z prośbą o zmianę i walnełam się z tym oznaczeniem... ale stwierdziłam że nie ważne bo nie muszę się znać 😆 także nie pisze kolejnego bo raczej powinien poprostu sprawdzić co mi wystawił 🤷‍♀️

Sara też siedzę i dziergam kocyk 😊 tyle że w domu bo u mnie dzisiaj pogoda średnia, ale za to wcinam truskawki i jagody ze śmietaną 🥰 a na obiad mam ogórkowa ugotowaną wczoraj także też luzik 😄

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara piękny kocyk 🤩

U mnie taki
    20230419-120242.jpg

Na dzień dzisiejszy dla Zbysia 😁

RiverS, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to jest ta extrafine? Jak w dotyku na robotce? Piękne kolory 😍 jakie wymiary robisz?
    Ja się nie mogę doczekać aż skończę ten aby zacząć kolejny. Kupiłam 9 czy 10 motkow extrafine w jednym kolorze i zrobię kocyk taki gładki z ażurowymi ważkami. Powinien być piękny 😁
    I mam jeszcze motek ombre na lekki bawełniany kocyk :D

A ogórkowej zazdroszczę 😍😍😍 moja ulubiona zupa. Ale rzadko gotuję bo w całym domu tylko ja ją lubię 😅

Wpisać Zbysia na listę? Jak cos, to będziemy zmieniać. Ja też jakoś nie mogę przywyknąć do Lidki a po tym, jak Emma stwierdziła, że kojarzy się z Lidlem to.... 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 12:12

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kocyki, u mnie babcia się odpaliła mega i też mi dzierga.

Ja jestem od tygodnia na zwolnieniu, ale faktycznie przez ciśnienie i wymioty czułam jego potrzebę. Od tygodnia faktycznie też dużo trawię emocjonalnie, bo jest mi dużo trudniej niż myślałam że będzie, pewnie jest to kwestia odstawienia stabilizatorów nastroju, które brałam od 5 lat i wrócę na nie po ciąży, więc nawet jak wymioty miną to na zwolnieniu zostanę, bo psychicznie potrzebuję tej przestrzeni.
    Mam trochę wyrzutów sumienia, że tak wcześnie to zwolnienie, ale z drugiej strony tam się nic beze mnie nie zawali, bo pracy w projekcie jest mało.

Uważam, że w Polsce mamy bardzo wygodnie pod tym kątem i dobrze, że każda może zdecydować za siebie (przynajmniej pod tym względem 🙄), i to każda powinna te decyzje podejmować wyłącznie z lekarzem prowadzącym, bez opinii osób trzecich, którymi nos (i coś innego) można sobie wytrzeć.
    Trzymam kciuki żeby każda pracowała dokładnie do tego momentu do którego chciała i będzie się czuła dobrze 🤞💕

Plus Ogorkowa, kciuki za wizytę! 🤞🍀

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to extra fine z dropsa, jest mieciutki 😉 oczywiście zależy to też od ściegu itp, jak robi się za ciasno to mwtedy jest taki twardszy. Generalnie to mój 3ci kocyk z tej włóczki, powiedziałabym że drops baby marino jest jest jeszcze delikatniejsza ale cieńsza i jednak długo się robi (robiłam dla bratanka). Ten kocyk celuje 80x100, będzie na dłużej a na początek na zime do gondoli mozna dać też pod dziecko.
    Bawełniany chce zrobić mniejszy ok 75cm raczej robiony od środka więc będzie kwadratowy np i z włóczki ombre 😉 ale motka jeszcze nie mam bo tu już bardziej mam wybrane wstępnie po 2 dla każdej płci, więc jak się potwierdzi to zamówię 😊
    Możesz wpisać imię to w końcu tylko informacyjnie, my jeszcze się nie przywiązujemy do informacji o płci aczkolwiek jakoś tak juz chyba częściej myślę że to Zbyś 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 12:33

Sara30 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ