X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS o to to! Nikt za Nas nie powinien decydować bo MY czujemy na ile jesteśmy w stanie pracować, to MY wiemy jak się czujemy i w końcu to MY odpowiadamy za zdrowie dziecka i przebieg ciąży.
    Są kobiety, które do 9 miesiąca chodzą na siłownię, są kobiety, które od 3 miesiąca muszą leżeć plackiem. I to jest OK i tamto jest OK.
    Nikt za Nas ciąży nie donosi i nikt nie siedzi w Nas i nie wie na ile się czujemy :)
    Więc to w ogóle nie powinno być oceniane przez osoby trzecie 👍

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa kciuki :)

Z tym kłuciem poczytałam trochę i poza kilkoma przypadkami, gdzie straszą skracaniem szyjki to dziewczyny piszą, że lekarz im mówił, że to zupełnie normalne, bo macica pracuje + może być tak, że małe nóżki idą w tym kierunku i od czasu do czasu coś drażnią. Wzięłam trochę więcej magnezu dzisiaj i zobaczę. To jest sporadyczne i raczej delikatne, ale w związku z tym, że miałam łyżeczkowanie to wolę dmuchać na zimne.

Co do pobierania krwi, strasznie współczuje RiverS. Na to akurat nie mogę narzekać, bo moje żyły to marzenie pielęgniarki + w Medicover jest oddzielny punkt dla babeczek w ciąży. Idę w piątek zrobić badania od reumatologa.

Odnośnie zwolnienia z pracy- jak mnie wkurza to komentowanie🙈 „Dlaczego chcesz tak długo pracować? Wcale nie zdążysz odpocząć”- ludzie, czuje się dobrze, lubię swoją pracę, mam zajętą głowę, w czym jest problem? Jak będę chciała to będę pracować do dnia porodu i nikomu nic do tego.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Niuśka Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam dzisiaj do Feminy gdzie robiłam badania prenatalne 2 tygodnie temu i chciałam się zapytać co z moimi wynikami bo powinnam je juz dostań na mail Okazało się że jescze nie są opracowane i mam czekać 🤬

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pracy mnie drażni wogole taka potrzeba ludzi by się dzielić tym co ktoś myśli o pracowaniu lub o zwolnieniu.
    Jakbym chciała się poradzić to bym zapytała o zdanie. .
    A od kiedy zaczęliśmy dzielić się swoją nowiną to jedno z pierwszych pytań (często przed pytaniem o termin porodu czy moje samopoczucie) pada czy idziesz na zwolnienie, lub czy jesteś na zwolnieniu lub od kiedy idziesz. Co komu do tego?! Czy to na prawdę najwazniejsza informacja w tym momencie?..ostatnio koleżanka z którą od kilku lat mamy bardzo sporadyczny kontakt zaraz po gratuluję padło czy jestem na L4 ... wft

Każdy ma inną sytyacje życiową, rodzinna, zdrowotną czy zawodową i wie co jest dla niego lepsze i potrzebne na ten moment życia.
    Poddawanie tego dyskusji z kims poza mim partenrem jest mi wogole nie potrzebne.

Sara30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widzę, że ten temat pytania o zwolnienie i dla Was nie jest obcy. No co no, ja to mam w planie pracować do końca maja, a potem akurat na ładny czerwiec iść na zwolnienie. Tak to się w mojej głowie ułożyło :) no ale ludzie wiadomo, wiedzą lepiej zawsze.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS aż mi ciśnienie skoczyło jak to przeczytałam! :o

Ja dopiero na 18.30 mam wizytę, więc dopiero wracam do domu, jeszcze coś muszę na obiad wymyślić, bo dzisiaj mąż po 19 do domu wróci :)

Co do przejścia na L4 to ja planuje do końca czerwca, ale jak patrzę jak mój szef coś ogarnia, to mnie trzepie i sama wszystko za niego dzisiaj zrobiłam, bo by mi żyłka pękła, gdybym miała na niego czekać.. boję się,że nie będę mieć do czego wracać jak są takie dni jak dzisiaj 😵‍💫 i tak mnie wkurzył przydzielając jedno zadanie pewnej osobie,że jutro będę na HO, żeby sobie poprzeklinac pod nosem i nie patrzec na ten cyrk 😂 ciężarnej nie można HO odmawiać 🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale was rozumiem. Ja no cały czas mam takie poczucie winy że jestem na zwolnieniu. Ogólnie należę do ludzi typu pracoholik i planowałam pracować do 6 miesiąca ale życie mnie samo zweryfikowalo. Też wszyscy pytają czy już jestem na zwolnieniu i dlaczego. I odrazu mam takie poczucie że to coś złego i muszę się tłumaczyć że się źle czuje

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Doskonale was rozumiem. Ja no cały czas mam takie poczucie winy że jestem na zwolnieniu. Ogólnie należę do ludzi typu pracoholik i planowałam pracować do 6 miesiąca ale życie mnie samo zweryfikowalo. Też wszyscy pytają czy już jestem na zwolnieniu i dlaczego. I odrazu mam takie poczucie że to coś złego i muszę się tłumaczyć że się źle czuje
    Jakbyś nie była, to by pytali kiedy w końcu pójdziesz... ludzie nigdy nie będą zadowoleni ;)
    Ja doceniam dziewczyny z mojego środowiska, pierwsze pytanie jest o samopoczucie w ciazy, potem mieszkanie - czy zdążymy przed dzidziorkiem a pracę zsuwamy na dalsze plany 🤣

RiverS lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze był festiwal komentowania mojego wyglądu, bo głupia i naiwna zapytałam się mamy i teściowej o opinie przy wyborze sukienki na komunie szwagierki 🤦🏼‍♀️
    Jedna uważa, że na tym etapie jeszcze nie powinnam mieć brzucha, a druga chyba oczekuje że po prostu przyklei mi się piłeczka z przodu 🤷🏼‍♀️ a to, że talię mam mniejszą, bo emigrują mi organy i że faktycznie trochę wody mi się zbiera to mój problem, gdzie nie uważam, żebym była jakaś szczególnie gruba, choć najszczuplejsza też na pewno nie jestem.

Generalnie społeczeństwo ma irracjonalną ilość wymagań od kobiet w ciąży i matek i bardzo, ale to bardzo mnie denerwuje, i nie komentuje nigdy przenigdy decyzji innych kobiet ani ich wyglądu, bo to nie mój zasrany interes. Chciałabym żeby więcej osób miało takie podejście, no ale chyba jedynie można pomarzyć. 🙃

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS tak, ludzie dają sobie przyzwolenie na komentowanie wyglądu ciężarnych. Rodzina męża mi powiedziała w weekend, że „ogólnie to nie widać, że jestem w ciąży poza tym, że wyglądam grubo na twarzy” 😜 Jak najbardziej pomogło mi się czuć super.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie jaki festiwal idiotycznych uwag będzie po porodzie 😱🚀

Za szybko zgubisz brzuch? Zaniedbujesz dziecko bo skupiasz się na wyglądzie.
    Zostało parę kg? Bycie mamą nie zwalnia Cię z dbania o siebie...

Ja w tej ciąży, tak jak było z Tolą, chudnę... I widać to zwłaszcza po udach, tyłku, buzi... Moja matka co? Zaniedbuje dziecko, urodzi się z hipotrofia i Bóg wie co jeszcze. Ale jak z Emmą przytyłam ponad 20 kg, to też było na nic, bo nie dbam o siebie 🤦🏻‍♀️

Ludziom nie dogodzisz. To nie ich zarany interes ale "nie znam się ale się wypowiem" musi być 🤦🏻‍♀️

Jak można ciężarnej cokolwiek powiedzieć na temat jej wyglądu, poza tym, że wygląda kwitnąco? 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 17:53

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, hahahahaha, Boże, przepraszam, ale bardzo mnie to rozbawiło 😅 w sensie to taki śmiech przez łzy 😅 jak tak można komuś powiedzieć, no szok!

RiverS, współczuję dzisiejszej przygody z pobraniem. Może te babki pod drugim gabinetem nie widziały Twojego brzuszka i czekały aż Ty najmłodsza ustąpisz? 🤔

Też uważam że praca/zwolnienie w czasie ciąży to indywidualna sprawa, mnie to akurat ciekawi kto kiedy idzie, nie po to żeby kogoś piętnować tylko sama nie wiem... tak dla własnych statystyk? 😅 Uważam że to cudowne, że jesteśmy tak różne 🥰

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, matko co za tekst 🤣 mi wszyscy mówią, że mam bardzo duży brzuch jak na ten miesiąc i pierwsza ciąże... 😒 oczywiście komentują to jakieś mało znane mi baby, których o zdanie nikt nie pyta plus moja mama i siostra, które uważają, że to słodkie 🤯 ale te dwie to regularnie prostuje, na resztę nie zwracam uwagi... tylko mąż może mi mówić, że mam duży brzuszek, bo on to robi super czule 🥰😅 i tylko jemu daje prawo do dotykania bez ostrzeżenia czy pytania, bo jak to się śmiejemy, nie mogę ograniczać mu kontaktu z córką 😂

Sara30 lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo ja też nie lubię uwag na temat wielkości brzucha 🙄
    My zaczynamy dziś 18 tc i wyglądamy tak.
    Średnio 3 razy dziennie od osób wcale nie bliskich mi słyszę, że mam duży brzuch. Zupełnie jakbym miała na to jakikolwiek wpływ 🤦🏻‍♀️
    W końcu nie wytrzymam i zacznę pytać, czy mam go sobie amputować? 🤦🏻‍♀️

IMG-20230419-183231.jpg

Kasio, agentka93, RiverS, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, przecież jest brzusio piękny! 😍 Niech sobie wsadzą komentarze! 😠

U mnie dziś tak, wstawiam z przodu, bo z boku nic nie widać 😐

IMG-20230414-121133.jpg

agentka93, Meeg, RiverS, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Maiora, Ancalime lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio wrote:
    Sara, przecież jest brzusio piękny! 😍 Niech sobie wsadzą komentarze! 😠

U mnie dziś tak, wstawiam z przodu, bo z boku nic nie widać 😐

IMG-20230414-121133.jpg

Jaka figura 😱😍🤯
    Ej, to ja oddam Ci ten brzuch ale daj mi swoje nogi 😅
    Ty masz to szczęście, że Twój brzuszek prędzej czy później urośnie... Ale moja sylwetka taka się nie zrobi 😅🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, skubaniutka! 😍

U nas 106g dziewczynki, co niby odpowiada 15+2, także mała przyspiesza tempo 😅

(Nie wiem, czemu obraca mi zdjęcie...)
    20230419-193832.jpg

agentka93, Kania_czubajka, Niuśka, Pucz, Kasio, Ancalime lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości 😍
    Jaka panienka duża 😍

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa 🥰🥰🥰 piękne zdjęcie i cudowne wiadomości :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na to moje zdjęcie, nie boli ja kręgosłup? 🫣😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
‹‹ 613 614 615 616 617 ››