Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Pucz dopisuje ❤️
Kasio jesteś jesteślada moment i to zobaczysz naocznie, poczujesz 💗 a jak pojawi się w domu łóżeczko, wózek to już w ogóle inny klimat
Trochę Wam zazdroszczę (oczywiście pozytywnie!) tej wielkiej rewolucji
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze dopegyt? -
Meeg, tulę mocno
okropnie tak to przechodzić
RiverS super! czyli zmieniasz lekarza?
Agentka, oby było dobrze wszystko z babciąma ją co na duchu podtrzymywać
Super imiona macie powybierane! u nas rozmowy jeszcze trwająale za to mam jeden wózek, który przemawia do mnie jakoś mocniej niż inne
... za miesiąc po połówkowych chcemy jechac pooglądać to zobaczę co to venicci tinum sobą reprezentuje na żywo
Kania_czubajka, Meeg lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
U nas z imieniem będzie chyba do końca niewiadoma. Powiedziałam staremu jakie imię mi się podoba i jego mina mówiła wszystko a wyglądał mniej więcej tak 😖
Tak więc pytam się go jakie on chce imię na co on geniusz otworzył kalendarz imion i mi alfabetycznie czytał ten kalendarz z przerwami na dodanie "to mi się podoba" nie spamiętałam oczywiście wszystkich bo było ich z 20 ...
No ręce mi opadły. Kazałam mu napisać listę kilku i wtedy wrócimy do rozmowy, jeżeli nie będzie miał swojego wybranego na którym mu zależy to uważam głosowanie za niebyłe i zostanie moje! 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 19:11
-
Meeg ale u nas było podobnie 🤣
Można powiedzieć, że to ja wybrałam. Podałam mężowi listę: Alina, Adela, Helena, Inga, Lidia i Wanda. Odrzucił wszystkie prócz Ingi i Lidki i za cholerę nie umiał określić, które podoba mu się bardziej. Oczywiście przegladal listy imion 10 razy i kompletnie nic nie umiał wybrać co by go urzeklo...
Ale dzisiaj miałam zjazd 😮💨
Ciśnienie mi skoczyło. Nie na tyle aby wziąć leki ale już zaczyna rosnąć... Myślałam, że dotrwam choć do 25-30 TC z niskim 😒 nie było jakieś mocno wysokie ale przez ostatnie tygodnie miałam cały czas 100/60-65 a dzisiaj jak mi pykło 135/87 to odczułam 🙄 -
U nas też był dramat z wyborem, bo mąż lubi takie „z pierdolnięciem” typu Kasandra, Penelopa, Sienna, gdzie dla mnie są po prostu za intensywne, no i po długich dyskusjach między Dianą a Antoniną zostało Antonina 😁
Lekarza nie zmieniam, będę chodzic do dwóch, bo na luxmed wszystkie badania będę robić, a do tego po prostu co 4-6 tygodni na kontrole dla własnego spokoju.
Ja dziś jestem tak wkurwiona i zmęczona, że bez kija nie podchodź. Mąż wyjechał na dwa dni po południu, pies mnie wkurwia, siły nie mam zrobić obiadu, umyć się, pozmywać, nic. Może jutro będzie lepiej. 😫26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Rivers mam nadzieję że jutro wstaniesz i będzie dużo lepszy dzień 😘 a podobny psy mają za zadanie rozluźniac i odstresowywać! 🙂
Sara może to odosobniony skok? I jutro wróci do normy
Kasio nie miej do siebie żalu ja zrobiłam dziś identycznie, pobudza na siku o 7.30 i spanko dalej do 10 🙈 widać dziecko tego potrzebuje 😂😉Kasio lubi tę wiadomość
-
Meeg oby, choć za bardzo się nie łudzę 😅 ogólnie to było już dawno przewidziane ale oby jak najdłużej utrzymało się w normie
RiverS czasem są takie dni durne. Zrób dziś coś dla siebie, zrelaksuj się 😘
-
Dzień dobry, moje drogie w ten piękny, słoneczny piątkowy poranek!
Chciałabym tylko poinformować, że dziś mój maluch spłynął na lewą stronę i pierwszy raz widziałam wybrzuszenie właśnie z lewej, a nie z prawej
Mam plan w weekend wykorzystać do rozwalenia jednego skalniaka i chciałabym posadzić w to miejsce coś, co będzie rosło i cieszyło oko, ale takiego bardziej drzewiastego, może magnolia? To jeszcze czas, żeby je sadzić ? -
Kania tak, spokojnie magnolie można posadzić jeszcze
Tylko podpowiem Ci, kup ją w dobrej szkółce lub zaufanym sklepie. Kiedyś słyszałam, że co prawda w Castoramie czy mrówce można kupić takie krzewy taniej ale one potem latami nie kwitną (są rozmnażane w jakiś inny sposób). I np w tamtym roku posadziłam rododendron kupiony za 70 zł w sklepie ogrodniczym, który od razu kwitł i taki z mrówki za 30 zł. Ani jednego pąku nie miał i nie ma 😒 więc coś w tym musi być.
Jest dużo pięknych drzewek. Ja uwielbiam jeszcze ozdobne wiśnie 😍 -
Wiecie co, martwię się, bo wcześniej co kilka dni czułam ruchy małej. Teraz już 18 TC więc teoretycznie powinnam czuć mocniej a ja od tygodnia nie czułam ani razu 🙄
-
Ja nie potrafię dalej rozpoznać tych ruchów... Nie wiem, czy to dziecko, czy to gazy, czy jelita, aż głupio to mówić. Mylę własne dziecko z bąkiem 🤷
Sara, a może tak być zwłaszcza na początku właśnie, że się tak nieregularnie czuje te ruchy? Może tak jest, a może po prostu nie masz takiej chwili wyciszenia wieczorem,bo latasz jak szalona i dlatego jakoś Cię to omija?
Ja powiem Wam jeszczez, że zacząłem zauważać, że normalnie nie mam się w co ubrać. Niby kupiłam dwie pary spodni ciążowych, ale nie mam do nich takich długich bluzek, żeby ten brzuch zakryć! Wcześniej zawsze nosiłam spodnie z wysokim stanem, bluzkę w spodnie wsadzalam, to samo ze spódnicami. A teraz i o koszule musiałam rozpiąć dziś na dole i tak mi w pracy widać brzuch na dole,bo materiału zabrakło 😅 nie sadzilam, że to właśnie z bluzkami będę miała taki problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 07:35
-
Kania, ja czytałam ostatnio super słowa o obecnej wielkości naszych brzuszków: za duże na normalne ubrania, za małe na ciążowe serie
Mi została jedna para spodni i one tak do max majówki będą się nadawać... liczę później na sukienki. Ale tak jak Ty, wolałam zawsze wysoki stan i koszule/bluzki do środka a teraz klopsik będzie w tych ciążowych
A o tym wybrzuszeniu po jednej stronie powiedziałam w środę lekarzowi i on uznał, że to jelita wypełnione gazami były lżejsze i poszły na górę (lewa strona - tak spałam), a macica spłynęła na prawą i stąd ta kulka. No nie wiem, jakby taka ruchoma była to po co miałaby tyle tych więzadeł, które się upierdliwie rozciągają w ciąży?Nie akceptuję tego tłumaczenia, w mojej głowie to spływający dzidziuś raczej
RiverS - oby dzisiaj był lepszy dzień!PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogoorkowa wrote:Kania, ja czytałam ostatnio super słowa o obecnej wielkości naszych brzuszków: za duże na normalne ubrania, za małe na ciążowe serie
Mi została jedna para spodni i one tak do max majówki będą się nadawać... liczę później na sukienki. Ale tak jak Ty, wolałam zawsze wysoki stan i koszule/bluzki do środka a teraz klopsik będzie w tych ciążowych
A o tym wybrzuszeniu po jednej stronie powiedziałam w środę lekarzowi i on uznał, że to jelita wypełnione gazami były lżejsze i poszły na górę (lewa strona - tak spałam), a macica spłynęła na prawą i stąd ta kulka. No nie wiem, jakby taka ruchoma była to po co miałaby tyle tych więzadeł, które się upierdliwie rozciągają w ciąży?Nie akceptuję tego tłumaczenia, w mojej głowie to spływający dzidziuś raczej
RiverS - oby dzisiaj był lepszy dzień!
No to prawda kurde! Taki stan teraz że naprawdę, za duża jestem na normalne ubrania, za małą na ciążowemuszę sobie jakieś sukienki wygrzebać, tak mi będzie pewnie najlepiej póki co 😅
-
Kania_czubajka wrote:Oo a to ciekawe, czyli znowu pomyliłam własnego syna z jelitami, matka na medal 🏅 🤣🤣🤣
No to prawda kurde! Taki stan teraz że naprawdę, za duża jestem na normalne ubrania, za małą na ciążowemuszę sobie jakieś sukienki wygrzebać, tak mi będzie pewnie najlepiej póki co 😅
A w temacie jelit, to od 3 dni mnie bolą, jakbym miała jakieś mega wzdęcia... Już się nałykałam espumisanu i nic. A dzisiaj nawet normalne siadanie na tyłku na miękkiej kanapie powoduje ból (ale nie tylko w dolnej części, tylko praktycznie całych jelit, bo o jakichś hemoroidach też pomyślałam), rano obudziłam się na plecach i mi tak przyszło na myśl,że może macica je pouciskała w nocyPAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Mnie za to coraz bardziej bolą plecy i poduszka do spania dużo nie pomogła szczególnie że ja lubię zmieniać w trakcie snu pozycje 😮💨 może coś poćwiczę dzisiaj typowo na placy i zobaczę czy pomoże... wczoraj w sumie sporo się schylałam więc może to przez to... ale za to kwiaty mam w nowiutki pięknych i większych doniczkach 😊
Ale za to teraz czekam na męża bo wraca po nocy i spełnia moje życzenie co do croissantów z budyniem 🥰 akurat do porannej kawki 🥐☕️
A z ubraniami nie mam problemów bo nie lubię jak mnie coś uciska więc mam sporo luźniejszych koszulek i koszul, ale i tak czekam z niecierpliwością na ciepełko i sukienki 😁
A no i wczoraj wstępnie rozmawiałam z kuzynką o dostawce bo ma do sprzedania chicco next2me magic i w przyszłym tyg pójdę rzucić okiem ale myślę że weźmiemy, oczywiście mój mąż pomarudził na cenę bo nie ma pojęcia ile takie dzieciowe rzeczy kosztują, trochę go uświadomiłam i zmienił zdanie stwierdzając że to mi ma pasować 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 08:57
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kania ale to zupełnie normalne i zrozumiałe w pierwszej ciąży. Nie wiesz jak to jest więc masz prawo mylić syna z gazami 🤣
Ja w ciąży z Emmą pamiętam jak dziś, ruchy poczułam w 18+6 kiedy to już było takie typowe "pukanie". Dopiero później uświadomiłam sobie, że przez ostatnie tygodnie czułam coś innego i to był dzidziuśA z Emilem i Tola umiałam już wyłapać te bąbelki bo je znałam
Teraz tak samo, bardzo wcześnie je rozpoznałam bo znam to uczucie.
I tak, na początku teoretycznie te ruchy mają prawo być nieregularne ale wiesz, przetłumacz to ciężarnej 🤣
Byłam w moim wiejskim ośrodku zdrowia poprosić o przedłużenie recepty dla Toli (mają zaświadczenia od specjalistów i lekarz rodzinny wypisuje mi) i poprosiłam położną o sprawdzenie tętna małejznalazła bez problemu, wszystko w porządku:) więc już uspokojona wracam do domu
Co do ciuchów to zgadzam się 🤣 spodnie ciążowe to jedno, ale bluzki do pępka to drugie 🤣
Ja jeszcze mieszczę się w takie większe i dłuższe ale stanowią one może 20% mojej garderoby. Ogólnie polecam jednak bluzki ciążowe bo są dopasowane na całym ciele ale na brzuszek mają wszyte duuuzo więcej materiału i zasłaniają cały brzuchmi się udało 2 upolować w SH 😅
-
Sara, fajnie że mogłaś się uspokoić 😁 mi się parę razy wydawało że czułam ruchy, takie jakby jednorazowe uderzenia serca w dole brzucha, ale to raczej nie to... Dziś poczułam to samo w dole pleców, więc raczej niemożliwe że to dziecko 😅
Longanimity, to Chicco jest super, też myślę nad tym modelem 😉
Kania, też czekam na ciepełko żeby można było sukienki nosić 🥰
Dziś weszłam na wagę i się przeraziłam! 😱 2 kg w 2 tygodnie mi przybyło. Boję się że do końca zostanie mi taką tendencja, bo głodna jestem cały czas. Nigdy tak nie miałam... Może to cukrzyca? -
Sara a kojarzę Ty polecalas jakiś detektor- nie poprawiłoby Ci nastroju jakbyś podsłuchała Lidke?
Choć i z tym różnie, co ja się wczoraj naszukalam to hit:p Mała złośliwa po teściowej chyba😂
Mi tez sie te dostawki chicco podobają, chyba kupimy to zamiast łóżeczka na start. Fajnie, że można z tym wszędzie jeździć. Mamy pieska, więc sen Małej na kanapie może być niekiedy zaburzany przez ciekawskie łapki i jęzorek.
Jadę właśnie na badania od reumatologa, już pod wizytę w szpitalu. Wydawało mi sie, że ostatnio brzuch mi nie rośnie, ale zrobiłam fotę przed wyjściem i uznałam, że zaczyna bardziej przypominać ciąże niż schabowe 😅
Niuśka, Kasio, Pucz, Ogoorkowa, Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Pojechałam po zakupy spożywcze....
Wróciłam z hibiskusem, rozchodnikiem i glicynią 🫠
We wtorek będą jeszcze moje lawendy a potem zostanie mi podosadzanie w donice kwiatów jednorocznych 😁
Wczoraj z radością odkryłam, że moja rzodkiewka, koperek, sałata już wschodzą 😍 będę chrupać niedługo 😬
-
agentka93 wrote:Sara a kojarzę Ty polecalas jakiś detektor- nie poprawiłoby Ci nastroju jakbyś podsłuchała Lidke?
Choć i z tym różnie, co ja się wczoraj naszukalam to hit:p Mała złośliwa po teściowej chyba😂
Mi tez sie te dostawki chicco podobają, chyba kupimy to zamiast łóżeczka na start. Fajnie, że można z tym wszędzie jeździć. Mamy pieska, więc sen Małej na kanapie może być niekiedy zaburzany przez ciekawskie łapki i jęzorek.
Jadę właśnie na badania od reumatologa, już pod wizytę w szpitalu. Wydawało mi sie, że ostatnio brzuch mi nie rośnie, ale zrobiłam fotę przed wyjściem i uznałam, że zaczyna bardziej przypominać ciąże niż schabowe 😅
Dziewczyny, podczytuję Was czasem, ale nic się nie odzywam 🫣... Ale no teraz muszę! Agentka, ale jesteś fajna mamuśka 🫢🤩🥰!🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne
🍀⏳📅:
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 53cm, 9/10pkt 🥹 urodzony w 36t5d 🥲