X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz dopisuje ❤️

Kasio jesteś jesteś :) lada moment i to zobaczysz naocznie, poczujesz 💗 a jak pojawi się w domu łóżeczko, wózek to już w ogóle inny klimat :)
    Trochę Wam zazdroszczę (oczywiście pozytywnie!) tej wielkiej rewolucji :)

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze dopegyt?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, tulę mocno :( okropnie tak to przechodzić :(

RiverS super! czyli zmieniasz lekarza? :)

Agentka, oby było dobrze wszystko z babcią <3 ma ją co na duchu podtrzymywać :)

Super imiona macie powybierane! u nas rozmowy jeszcze trwają :D ale za to mam jeden wózek, który przemawia do mnie jakoś mocniej niż inne :D ... za miesiąc po połówkowych chcemy jechac pooglądać to zobaczę co to venicci tinum sobą reprezentuje na żywo :P

Kania_czubajka, Meeg lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem będzie chyba do końca niewiadoma. Powiedziałam staremu jakie imię mi się podoba i jego mina mówiła wszystko a wyglądał mniej więcej tak 😖

Tak więc pytam się go jakie on chce imię na co on geniusz otworzył kalendarz imion i mi alfabetycznie czytał ten kalendarz z przerwami na dodanie "to mi się podoba" nie spamiętałam oczywiście wszystkich bo było ich z 20 ...
    No ręce mi opadły. Kazałam mu napisać listę kilku i wtedy wrócimy do rozmowy, jeżeli nie będzie miał swojego wybranego na którym mu zależy to uważam głosowanie za niebyłe i zostanie moje! 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 19:11

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ale u nas było podobnie 🤣
    Można powiedzieć, że to ja wybrałam. Podałam mężowi listę: Alina, Adela, Helena, Inga, Lidia i Wanda. Odrzucił wszystkie prócz Ingi i Lidki i za cholerę nie umiał określić, które podoba mu się bardziej. Oczywiście przegladal listy imion 10 razy i kompletnie nic nie umiał wybrać co by go urzeklo...

Ale dzisiaj miałam zjazd 😮‍💨
    Ciśnienie mi skoczyło. Nie na tyle aby wziąć leki ale już zaczyna rosnąć... Myślałam, że dotrwam choć do 25-30 TC z niskim 😒 nie było jakieś mocno wysokie ale przez ostatnie tygodnie miałam cały czas 100/60-65 a dzisiaj jak mi pykło 135/87 to odczułam 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był dramat z wyborem, bo mąż lubi takie „z pierdolnięciem” typu Kasandra, Penelopa, Sienna, gdzie dla mnie są po prostu za intensywne, no i po długich dyskusjach między Dianą a Antoniną zostało Antonina 😁

Lekarza nie zmieniam, będę chodzic do dwóch, bo na luxmed wszystkie badania będę robić, a do tego po prostu co 4-6 tygodni na kontrole dla własnego spokoju.

Ja dziś jestem tak wkurwiona i zmęczona, że bez kija nie podchodź. Mąż wyjechał na dwa dni po południu, pies mnie wkurwia, siły nie mam zrobić obiadu, umyć się, pozmywać, nic. Może jutro będzie lepiej. 😫

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers mam nadzieję że jutro wstaniesz i będzie dużo lepszy dzień 😘 a podobny psy mają za zadanie rozluźniac i odstresowywać! 🙂

Sara może to odosobniony skok? I jutro wróci do normy

Kasio nie miej do siebie żalu ja zrobiłam dziś identycznie, pobudza na siku o 7.30 i spanko dalej do 10 🙈 widać dziecko tego potrzebuje 😂😉

Kasio lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg oby, choć za bardzo się nie łudzę 😅 ogólnie to było już dawno przewidziane ale oby jak najdłużej utrzymało się w normie :)

RiverS czasem są takie dni durne. Zrób dziś coś dla siebie, zrelaksuj się 😘

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, moje drogie w ten piękny, słoneczny piątkowy poranek! :)

Chciałabym tylko poinformować, że dziś mój maluch spłynął na lewą stronę i pierwszy raz widziałam wybrzuszenie właśnie z lewej, a nie z prawej :D

Mam plan w weekend wykorzystać do rozwalenia jednego skalniaka i chciałabym posadzić w to miejsce coś, co będzie rosło i cieszyło oko, ale takiego bardziej drzewiastego, może magnolia? To jeszcze czas, żeby je sadzić ?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania tak, spokojnie magnolie można posadzić jeszcze :)
    Tylko podpowiem Ci, kup ją w dobrej szkółce lub zaufanym sklepie. Kiedyś słyszałam, że co prawda w Castoramie czy mrówce można kupić takie krzewy taniej ale one potem latami nie kwitną (są rozmnażane w jakiś inny sposób). I np w tamtym roku posadziłam rododendron kupiony za 70 zł w sklepie ogrodniczym, który od razu kwitł i taki z mrówki za 30 zł. Ani jednego pąku nie miał i nie ma 😒 więc coś w tym musi być.

Jest dużo pięknych drzewek. Ja uwielbiam jeszcze ozdobne wiśnie 😍

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, martwię się, bo wcześniej co kilka dni czułam ruchy małej. Teraz już 18 TC więc teoretycznie powinnam czuć mocniej a ja od tygodnia nie czułam ani razu 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrafię dalej rozpoznać tych ruchów... Nie wiem, czy to dziecko, czy to gazy, czy jelita, aż głupio to mówić. Mylę własne dziecko z bąkiem 🤷

Sara, a może tak być zwłaszcza na początku właśnie, że się tak nieregularnie czuje te ruchy? Może tak jest, a może po prostu nie masz takiej chwili wyciszenia wieczorem,bo latasz jak szalona i dlatego jakoś Cię to omija?

Ja powiem Wam jeszczez, że zacząłem zauważać, że normalnie nie mam się w co ubrać. Niby kupiłam dwie pary spodni ciążowych, ale nie mam do nich takich długich bluzek, żeby ten brzuch zakryć! Wcześniej zawsze nosiłam spodnie z wysokim stanem, bluzkę w spodnie wsadzalam, to samo ze spódnicami. A teraz i o koszule musiałam rozpiąć dziś na dole i tak mi w pracy widać brzuch na dole,bo materiału zabrakło 😅 nie sadzilam, że to właśnie z bluzkami będę miała taki problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 07:35

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, ja czytałam ostatnio super słowa o obecnej wielkości naszych brzuszków: za duże na normalne ubrania, za małe na ciążowe serie :P
    Mi została jedna para spodni i one tak do max majówki będą się nadawać... liczę później na sukienki. Ale tak jak Ty, wolałam zawsze wysoki stan i koszule/bluzki do środka a teraz klopsik będzie w tych ciążowych :/
    A o tym wybrzuszeniu po jednej stronie powiedziałam w środę lekarzowi i on uznał, że to jelita wypełnione gazami były lżejsze i poszły na górę (lewa strona - tak spałam), a macica spłynęła na prawą i stąd ta kulka. No nie wiem, jakby taka ruchoma była to po co miałaby tyle tych więzadeł, które się upierdliwie rozciągają w ciąży? :P Nie akceptuję tego tłumaczenia, w mojej głowie to spływający dzidziuś raczej :D

RiverS - oby dzisiaj był lepszy dzień! <3

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Kania, ja czytałam ostatnio super słowa o obecnej wielkości naszych brzuszków: za duże na normalne ubrania, za małe na ciążowe serie :P
    Mi została jedna para spodni i one tak do max majówki będą się nadawać... liczę później na sukienki. Ale tak jak Ty, wolałam zawsze wysoki stan i koszule/bluzki do środka a teraz klopsik będzie w tych ciążowych :/
    A o tym wybrzuszeniu po jednej stronie powiedziałam w środę lekarzowi i on uznał, że to jelita wypełnione gazami były lżejsze i poszły na górę (lewa strona - tak spałam), a macica spłynęła na prawą i stąd ta kulka. No nie wiem, jakby taka ruchoma była to po co miałaby tyle tych więzadeł, które się upierdliwie rozciągają w ciąży? :P Nie akceptuję tego tłumaczenia, w mojej głowie to spływający dzidziuś raczej :D

RiverS - oby dzisiaj był lepszy dzień! <3
    Oo a to ciekawe, czyli znowu pomyliłam własnego syna z jelitami, matka na medal 🏅 🤣🤣🤣

No to prawda kurde! Taki stan teraz że naprawdę, za duża jestem na normalne ubrania, za małą na ciążowe :D muszę sobie jakieś sukienki wygrzebać, tak mi będzie pewnie najlepiej póki co 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Oo a to ciekawe, czyli znowu pomyliłam własnego syna z jelitami, matka na medal 🏅 🤣🤣🤣

No to prawda kurde! Taki stan teraz że naprawdę, za duża jestem na normalne ubrania, za małą na ciążowe :D muszę sobie jakieś sukienki wygrzebać, tak mi będzie pewnie najlepiej póki co 😅
    Każdej z nas po takim orderze :D
    A w temacie jelit, to od 3 dni mnie bolą, jakbym miała jakieś mega wzdęcia... Już się nałykałam espumisanu i nic. A dzisiaj nawet normalne siadanie na tyłku na miękkiej kanapie powoduje ból (ale nie tylko w dolnej części, tylko praktycznie całych jelit, bo o jakichś hemoroidach też pomyślałam), rano obudziłam się na plecach i mi tak przyszło na myśl,że może macica je pouciskała w nocy :(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to coraz bardziej bolą plecy i poduszka do spania dużo nie pomogła szczególnie że ja lubię zmieniać w trakcie snu pozycje 😮‍💨 może coś poćwiczę dzisiaj typowo na placy i zobaczę czy pomoże... wczoraj w sumie sporo się schylałam więc może to przez to... ale za to kwiaty mam w nowiutki pięknych i większych doniczkach 😊

Ale za to teraz czekam na męża bo wraca po nocy i spełnia moje życzenie co do croissantów z budyniem 🥰 akurat do porannej kawki 🥐☕️

A z ubraniami nie mam problemów bo nie lubię jak mnie coś uciska więc mam sporo luźniejszych koszulek i koszul, ale i tak czekam z niecierpliwością na ciepełko i sukienki 😁

A no i wczoraj wstępnie rozmawiałam z kuzynką o dostawce bo ma do sprzedania chicco next2me magic i w przyszłym tyg pójdę rzucić okiem ale myślę że weźmiemy, oczywiście mój mąż pomarudził na cenę bo nie ma pojęcia ile takie dzieciowe rzeczy kosztują, trochę go uświadomiłam i zmienił zdanie stwierdzając że to mi ma pasować 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 08:57

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ale to zupełnie normalne i zrozumiałe w pierwszej ciąży. Nie wiesz jak to jest więc masz prawo mylić syna z gazami 🤣
    Ja w ciąży z Emmą pamiętam jak dziś, ruchy poczułam w 18+6 kiedy to już było takie typowe "pukanie". Dopiero później uświadomiłam sobie, że przez ostatnie tygodnie czułam coś innego i to był dzidziuś :) A z Emilem i Tola umiałam już wyłapać te bąbelki bo je znałam :)
    Teraz tak samo, bardzo wcześnie je rozpoznałam bo znam to uczucie.
    I tak, na początku teoretycznie te ruchy mają prawo być nieregularne ale wiesz, przetłumacz to ciężarnej 🤣

Byłam w moim wiejskim ośrodku zdrowia poprosić o przedłużenie recepty dla Toli (mają zaświadczenia od specjalistów i lekarz rodzinny wypisuje mi) i poprosiłam położną o sprawdzenie tętna małej :) znalazła bez problemu, wszystko w porządku:) więc już uspokojona wracam do domu :)

Co do ciuchów to zgadzam się 🤣 spodnie ciążowe to jedno, ale bluzki do pępka to drugie 🤣
    Ja jeszcze mieszczę się w takie większe i dłuższe ale stanowią one może 20% mojej garderoby. Ogólnie polecam jednak bluzki ciążowe bo są dopasowane na całym ciele ale na brzuszek mają wszyte duuuzo więcej materiału i zasłaniają cały brzuch :) mi się udało 2 upolować w SH 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, fajnie że mogłaś się uspokoić 😁 mi się parę razy wydawało że czułam ruchy, takie jakby jednorazowe uderzenia serca w dole brzucha, ale to raczej nie to... Dziś poczułam to samo w dole pleców, więc raczej niemożliwe że to dziecko 😅

Longanimity, to Chicco jest super, też myślę nad tym modelem 😉

Kania, też czekam na ciepełko żeby można było sukienki nosić 🥰

Dziś weszłam na wagę i się przeraziłam! 😱 2 kg w 2 tygodnie mi przybyło. Boję się że do końca zostanie mi taką tendencja, bo głodna jestem cały czas. Nigdy tak nie miałam... Może to cukrzyca?

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a kojarzę Ty polecalas jakiś detektor- nie poprawiłoby Ci nastroju jakbyś podsłuchała Lidke?
    Choć i z tym różnie, co ja się wczoraj naszukalam to hit:p Mała złośliwa po teściowej chyba😂

Mi tez sie te dostawki chicco podobają, chyba kupimy to zamiast łóżeczka na start. Fajnie, że można z tym wszędzie jeździć. Mamy pieska, więc sen Małej na kanapie może być niekiedy zaburzany przez ciekawskie łapki i jęzorek.

Jadę właśnie na badania od reumatologa, już pod wizytę w szpitalu. Wydawało mi sie, że ostatnio brzuch mi nie rośnie, ale zrobiłam fotę przed wyjściem i uznałam, że zaczyna bardziej przypominać ciąże niż schabowe 😅
    E468-DE04-0821-4010-8576-3-F342-C8-A7-C6-D.jpg

Niuśka, Kasio, Pucz, Ogoorkowa, Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam po zakupy spożywcze....
    Wróciłam z hibiskusem, rozchodnikiem i glicynią 🫠

We wtorek będą jeszcze moje lawendy a potem zostanie mi podosadzanie w donice kwiatów jednorocznych 😁

Wczoraj z radością odkryłam, że moja rzodkiewka, koperek, sałata już wschodzą 😍 będę chrupać niedługo 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Sara a kojarzę Ty polecalas jakiś detektor- nie poprawiłoby Ci nastroju jakbyś podsłuchała Lidke?
    Choć i z tym różnie, co ja się wczoraj naszukalam to hit:p Mała złośliwa po teściowej chyba😂

Mi tez sie te dostawki chicco podobają, chyba kupimy to zamiast łóżeczka na start. Fajnie, że można z tym wszędzie jeździć. Mamy pieska, więc sen Małej na kanapie może być niekiedy zaburzany przez ciekawskie łapki i jęzorek.

Jadę właśnie na badania od reumatologa, już pod wizytę w szpitalu. Wydawało mi sie, że ostatnio brzuch mi nie rośnie, ale zrobiłam fotę przed wyjściem i uznałam, że zaczyna bardziej przypominać ciąże niż schabowe 😅
    E468-DE04-0821-4010-8576-3-F342-C8-A7-C6-D.jpg

Dziewczyny, podczytuję Was czasem, ale nic się nie odzywam 🫣... Ale no teraz muszę! Agentka, ale jesteś fajna mamuśka 🫢🤩🥰!

🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵

🍀⏳📅:
    03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne

🍀⏳📅:
    20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

🍀⏳📅:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 53cm, 9/10pkt 🥹 urodzony w 36t5d 🥲

age.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ