X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białeczek! <3 jak Twoje zębowe przygody? Jak Wam się mieszka w nowym miejscu? :)

dzisiaj ładna pogoda, to wszystkie wywiało na zewnątrz :D ja oprócz salonów łazienkowych zaliczyłam długi spacer, lody, zrobiłam sernik a zaraz się zbieramy do znajomych :D 1000x więcej energii w taką pogodę ma człowiek :D

Bialeekk lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, śliczny brzuszek! 🥰 Malutko masz na plusie! Ja dopiero 18 tydzień i już 3,5 kg dodatkowo od początku ciąży 😭

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białek jak miło 😍 my tu wszystkie nieustannie Ci kibicujemy ❤️

U mnie wszystko dobrze, mała rośnie (mam nadzieję) ale teraz wizyty mam rzadko więc już się nie mogę doczekać aż ją podejrzymy

Mój syn mnie dziś uprosił i pozwoliłam mu wziąć od kolegi ... Patyczaki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 18:53

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeek fajnie, że do nas zajrzalas 🍀 My tu już wszystkie II trymestr, wkrótce się zaczną połówkowe- szok 🙈 Czekamy na Twoje majowe harce 🤞

Kasio po ostatnim zdjęciu wnioskuje, że jesteś bardzo szczupłą dziewczyną, a wtedy chyba się trochę więcej na tym starcie przybiera :) Także w ogóle się tym nie przejmuj.

RiverS totalnie nie znam się na lekach na takie dolegliwości i niewiele mam do czynienia z tematem, ale na pewno warto to skonsultować i może wrócić do leków jesli to bezpieczne, intuicja mi podpowiada, że pewnie zaraz po porodzie psychicznie może być trudno większości z nas.

Ja dziś cały dzień korzystałam z pogody, na sniadanko w plenerze, a później na porządki na balkonie 😅 Koszmarnie wyglada po zimie, nie miałam tyle mocy, aby zrobić go na błysk. Coś się dziś czuje pełna/zgaga mnie meczy, sama nie wiem, jak to opisać.

Znalazłam też kilka optymistycznych historii na grupie na FB dziewczyn, które chorują na Sjogrena. Także staram się pozytywnie nastawić przed wtorkowymi badaniami. 🍀

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Elenaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wybaczcie ze tak wpadam bez zapowiedzi😁🙈 ale przychodzę z pytaniem czy któraś z Was miała przepisany acard od gina?

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenaa wrote:
    Hej dziewczyny wybaczcie ze tak wpadam bez zapowiedzi😁🙈 ale przychodzę z pytaniem czy któraś z Was miała przepisany acard od gina?

Ja biorę od 6 TC :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Elenaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja biorę od 6 TC :)
    Ja tak samo, dzisiaj weszłam na wagę z ciekawości, elektroniczną (przemysłowa) niestety nie mam innej 🤣 i od ostatniej wizyty miesiąc temu można powiedzieć ubyło mi prawie kilo czy to możliwe że to od tego acardu ? Dodam że biorę dawkę 150

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę acard i mam 4kg na plusie 😜 jak w ulotce nie jest opisane że są takie skutki uboczne to raczej obstawiałabym że to nie od tego 😉
    Z resztą 1kg to nie dużo, z utraty samej wody można ok 2kg schudną lub nabrać bardzo szybko🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 20:20

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena nie sądzę aby to była kwestia acardu :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kasio Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, jesteś kochana, ale jestem normalna raczej 😉 mój mąż się zastanawia czy wszystko ok z dzieckiem skoro ja tyję a brzucha nie widać 😅 ja wierzę że wszystko jest dobrze 😉
    Fajnie że udało Ci się ogarnąć balkon, ja uwielbiam czytać książkę na balkonie, gorąco polecam fotel-kosz wiszący. To jest moim zdaniem najwygodniejszy ze wszystkich mebli, jest mi na nim tak wygodnie, że zawsze nie mogę się doczekać ciepła 🥰

Sara, patyczaki znaczy zwierzątka czy gra? 😁 Wiem że jest taka gra 😉 a jak zwierzątka to ekstra, fajnie rosną i zrzucają pancerzyk! Mój brat kiedyś przyniósł w plastikowym pudełku ze szkoły, nie mieliśmy żadnego terrarium dla niego i żył sobie na kwiatku i było mu tam chyba dobrze 😁

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj naprawdę poczułam dziecko, w kinie, chyba było głośno i wariował tak mocno, że nawet mój mąż poczuć kopniaka. Aż mi łzy w tym kinie poleciały 🥹

Ogoorkowa, agentka93, Meeg, Sara30, RiverS, Kasio, Niuśka, Ancalime lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj naprawdę poczułam dziecko, w kinie, chyba było głośno i wariował tak mocno, że nawet mój mąż poczuć kopniaka. Aż mi łzy w tym kinie poleciały 🥹
    🥰♥️ pieknie! Ja ręką nie czuję jeszcze, ale kurcze jestem już pewna, że czasem poczuje kopniaczka. Dzisiaj obudziła się po serniczku i później po pizzy 😅 to by się zgadzało,że szaleje po jedzonku:D na czym byliście?

Elena, to nie od acardu ;) nie słyszałam,żeby ktoś od niego tył ;) swoją drogą dzisiaj weszłam u znajomych na wagę i było +3,2 kg 🫣 ale nie widzę tylu kg po sobie , w sensie tylko na brzuchu je widzę 😅 muszę jakieś spodnie znaleźć i nogawki sprawdzić 🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No John Wick no 🥰, mieliśmy iść chyba dwa tyg temu ale w końcu nie zaszliśmy do kina 🙃 strasznie długi film, ale ja tam kocham Keanu, więc warto :D

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania cudownie 😍😍😍

Lidia chyba się wkurzyła, że wczoraj poleciałam ją sprawdzać bo dziś kilka razy ją czułam 🫠
    Właśnie leżę w łóżku i czuję jak się wiertoli 😬❤️

Kasio tak, zwierzątko :D mamy 4 😅
    Ja dobre 15 lat temu miałam patyczaki i z 5 nagle zrobiło się ze 100 🤣
    Ale mój młody lubi robale. W lecie zawsze robi "wioskę ślimaków" i ich pilnuje, bierze na ręce wszystko. A najlepsze jest to, że jak w tamtym roku odkryłam stonkę na ziemniakach i sąsiad polecił mi ją pozbierać (ja mam eko ogródek bez oprysków ofc) to młody mi ją zbierał bo ja się brzydze 🤣 więc nie mogłam mu odmówić patyczaków. Nazwał je "badylki" ❤️

Co do fotela kokona to ja na niego chorowałam od dawna i mąż mi sprawił na 30-ke 😬 to moja ulubiona miejscówka na tarasie. Zdarzyło mi się przysnąć w nim 🙈

Ogórkowa ja też nie czuje pod ręką jeszcze ale czuję jak ktoś mi się wierci :) ale ja jestem tlusciutka więc u mnie długo nie będzie widać i czuć. A dzieciaki już się nie mogą doczekać jak poczują siostrę :)

U mnie dziś mąż zadzwonił z dobrą wiadomością - prawdopodobnie uda się przyspieszyć ZUS i najpóźniej od maja będzie mógł pracować. To jest pikuś ale wcześniej były ustalenia, że wypłata za maj będzie 20.06 a dziś się okazało, że wypłaty będą tygodniowe więc będę miała na bieżąco gotówkę ❤️ dla mnie to ogromna ulga bo ja wszystko lubię mieć zaplanowane i wyliczone i jak robi mi się dziura w budżecie bieżącym to dostaje białej gorączki 😅 nienawidzę ruszać oszczędności na inne cele niż jest to zaplanowane 🙈

A jutro jadę z dzieciakami do przyjaciółki na grilla a potem długi spacer i plac zabaw :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Kania cudownie 😍😍😍

Lidia chyba się wkurzyła, że wczoraj poleciałam ją sprawdzać bo dziś kilka razy ją czułam 🫠
    Właśnie leżę w łóżku i czuję jak się wiertoli 😬❤️

Kasio tak, zwierzątko :D mamy 4 😅
    Ja dobre 15 lat temu miałam patyczaki i z 5 nagle zrobiło się ze 100 🤣
    Ale mój młody lubi robale. W lecie zawsze robi "wioskę ślimaków" i ich pilnuje, bierze na ręce wszystko. A najlepsze jest to, że jak w tamtym roku odkryłam stonkę na ziemniakach i sąsiad polecił mi ją pozbierać (ja mam eko ogródek bez oprysków ofc) to młody mi ją zbierał bo ja się brzydze 🤣 więc nie mogłam mu odmówić patyczaków. Nazwał je "badylki" ❤️

Co do fotela kokona to ja na niego chorowałam od dawna i mąż mi sprawił na 30-ke 😬 to moja ulubiona miejscówka na tarasie. Zdarzyło mi się przysnąć w nim 🙈

Ogórkowa ja też nie czuje pod ręką jeszcze ale czuję jak ktoś mi się wierci :) ale ja jestem tlusciutka więc u mnie długo nie będzie widać i czuć. A dzieciaki już się nie mogą doczekać jak poczują siostrę :)

U mnie dziś mąż zadzwonił z dobrą wiadomością - prawdopodobnie uda się przyspieszyć ZUS i najpóźniej od maja będzie mógł pracować. To jest pikuś ale wcześniej były ustalenia, że wypłata za maj będzie 20.06 a dziś się okazało, że wypłaty będą tygodniowe więc będę miała na bieżąco gotówkę ❤️ dla mnie to ogromna ulga bo ja wszystko lubię mieć zaplanowane i wyliczone i jak robi mi się dziura w budżecie bieżącym to dostaje białej gorączki 😅 nienawidzę ruszać oszczędności na inne cele niż jest to zaplanowane 🙈

A jutro jadę z dzieciakami do przyjaciółki na grilla a potem długi spacer i plac zabaw :)
    O jak super, będę trzymać kciuki za panie z ZUSu 🤞

Ja pamiętam,że jak mama była w ciąży z siostrą, tata pracował w delegacjach, to wieczorem czytałam do brzuszka Harrego Pottera na głos i zawsze próbowałam wszystkie kopniaki wyłapać :D ale wszystko jak krew w piach, młoda nie rozumie kultu HP 🫤 indoktrynacja płodowa na marne 🤣

My dzisiaj śniadanie na mieście i spacer z miesięcznym bobaskiem :D zobaczę jak się cybex prowadzi po nierównym bruku 😝 mamy bardzo aktywny weekend w porównaniu do tych wszystkich lutowo-marcowych, które w wiekszosci doslownie przeleżałam na kanapie... okropne czasy 😵‍💫 wczoraj 12k kroków i człowiek jak nowonarodzony 🥳

Ancalime lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadę do rodziców na grilla. Moja mama szaleje na punkcie małego wnusia, nakupila materiałów i ma zamiar szyć mu zasłony. Początkowo się zgodziłam ale po pewnym czasie dotarło do mnie, że my nie mamy karniszy na zasłony 😅 powiem jej dzis, żeby uszyła kokon, zobaczymy ;)

Miłego dnia dziołchy! 🙃

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania czubajka nie wiem czy kokon opłaci się Szyc jak trzeba będzie jeszcze dokupić wypełnienia i nateracyki 🙈
    Ale wiesz co fajnego możesz zamówić? Żeby mama uszyła otulacz do fotelika :D

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to też jej podpowiem :D może masz rację, że się nie będzie opłacało,ale weź też przetłumacz zakochanej babci. Ona i kołderki i poduszeczki chce szyć :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka uszyła już przynajmniej 3 kokony, kulka silikonowa wcale nie jest taka droga tylko musi mocno wypchać 😉 ale to takie kokony które kładzie się na łóżko czy kanapę i są bez materaca, ale w użyciu były wszystkie 😊

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo. Ja dla każdego dziecka miałam kokon i on miał taki jakby cieniutki materacyk 🤔 a może to nie materacyk tylko jakaś gąbka?

Z takich tekstyliów to jest ogromne pole manewru :D

Ja na początek kupuję tylko kokon i otulacze do spania + będę miała kocyki :)
    Pościel, śpiworki etc to dopiero dużo później :)
    No i prześcieradła 😅 do łóżka, do kołyski, do gondoli, na przewijak 😅

A propos kocyków - mogę z czystym sumieniem polecić Wam kocyki bambusowe z Lullalove. Miałam dla Emila, potem używał go siostrzeniec i nadal jest jak nowy. Po Toli też zostawiłam miętowy i oczywiście dla Lidki też będzie w użyciu. Jest taki mięsisty ale lejący, bardzo mięciutki ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ