X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów z rana 🤢 a myślałam, że jak prawie tydzień nic to już się pożegnaliśmy 😜 chyba muszę założyć, że mogą czasami wracać i tyle.

Zaraz biorę psa na spacer i też zjemy śniadanko w parku 💖 a później może dokończę balkon 😂

Byliśmy wczoraj u znajomych i powiem Wam, że się rozczuliłam, maja synka kilkuletniego i jak szedł spać to jego mama mówi: przytul ciocie, ale ostrożnie, bo ciocia nosi dzidziusia. Dostałam tak delikatnego buziaczka coby dzidziusia nie uszkodzić, że przeurocze to było.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka dzieci są tak niesamowicie rozumne w takich sytuacjach ❤️

Ja się zmobilizowałam i w końcu zrobiłam podmianę w akwa 😅 spokój na 2 tygodnie

Zaraz ogarnę dom i wychodzimy :)

Wieczorem mam sporo papierkowej roboty ale to już na spokojnie jak dzieci położę :)

Miłego dnia

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jakiś czas temu u koleżanki, która ma malutkiego synka i ona mi powiedziała, że położna jej powiedziała, że cukrzyca ciążowa powoduje, że dziecko rodzi się z ciemniejszymi włosami. Slyszalyscie kiedys coś takiego?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania nie słyszałam :) Uczciwie mówiąc, brzmi mi to, jak „nie noś łańcuszka, bo dziecko się obwiąże pępowiną” lub inne ludowe mądrości, ale jak jest na to jakiś dowód naukowy to sama będę zaskoczona.

Sara30 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tego nie słyszałam ale za to mówiono mi że jak kobieta ma zgage w ciąży to dziecko rodzi się z włosami...moje musi zatem mieć już warkocze...😉

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Nie tego nie słyszałam ale za to mówiono mi że jak kobieta ma zgage w ciąży to dziecko rodzi się z włosami...moje musi zatem mieć już warkocze...😉
    Moje jak na razie łyse będzie... szkoda, bo mogłaby mieć po mnie loczki 😂

Prowadzenie wózka po kostkach brukowych takich na starówkach to jest istna masakra, mozg paruje, tyle rzeczy do koordynowania 😵‍💫 nie podoba mi się 🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee no, moja córa urodziła się blondyną, a cukrzycę miałam w ciąży dość długo - i to nie wyregulowaną do końca. Dla mnie zabobon. Zaczęły jej ciemnieć dopiero jak miała +/- 3 latka.

Ostatnio odzywam się mniej, ale młyn w robocie. Rzeczywistość przytłacza - mam wrażenie, że moje dni się zapętliły i wręcz mechanicznie codziennie robię to samo. Pobudka o 4:30, nie mogę już zasnąć do 6. O 6:15 pobudka,ogarnianie siebie i młodej. Zawieźć do szkoły, siebie do pracy. Po 8 godzinach wyczłapać z pracy do szkoły i zawieźć młoda na zajęcia. W trakcie tychże szybkie zakupy. Dom, gotowanie, pilnując jednocześnie odrabiania lekcji czy innej nauki. Potem zaledwie pół godziny na wspólny czas i zaganianie do mycia, spania. Coś tam posprzatac wieczorem i tak toczą się dni. Padam na twarz!

Z drobnych przyjemnosci to kupiłam sobie detektor tętna. Świetna zabawka na umilenie wieczoru. Potem odsprzedam na olx, a w sytuacjach kryzysowych będzie jak znalazł. Niesamowicie rozczulające usłyszeć tego galopującego konika 🥰. Nie umiem zamieścić podglądu (podsłuchu 😜) filmiku
    https://megawrzuta.pl/download/ef52659f9ca2bf8d25047cd0d20b172d.html

Pięknie wyglądacie, brzuszki już bez wątpienia ciążowe, a nie kebabowe 💪🏻.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 14:28

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cała 3-ka urodziła się z czarnymi włosami i długimi - nie miałam ani zgagi ani cukrzycy 😅
    Obalam

Kasio lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pogromcy mitów :D dobrze dobrze, nie wiem teraz tylko, czy to koleżanka mnie wkrecala, czy może położna wkrecala koleżankę :)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, nie chce zapeszac ale w końcu chyba udało mi się ogarnąć miejsce na konferencję 😁
    Co prawda jeszcze negocjuje ceny noclegu i wyżywienia dla uczestników ale ceny dla Stowarzyszenia udało mi się wynegocjowac baaaaardzo przyzwoite a do tego załatwiłam 2 sponsorów 😍
    I prawdopodobnie uda mi się dograc studentki pedagogiki specjalnej, które zajmą się dzieciakami w czasie konferencji 😬 ich wykładowczyni ma je zachęcić formą "zaliczenia" w ten sposób 😁
    Ciesze się, bo to mi spędzało sen z powiek 😬

Byłam dziś z dzieciakami u przyjaciółki na grillu a potem poszliśmy na plac zabaw. 6 h wyganiałam się za nimi i nie mam już siły palcem kiwnąć dziś 🙈 ale pogoda dopisała maksymalnie 😁

Maiora, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! ❤️

Agentka współczuję 🤢 mam nadzieję że reszta dnia minęła ci bez większych rewelacji. Mi niestety też wracają w najmniej spodziewanym momencie. Aczkolwiek jest już dużo lepiej niż było 😁

Uwielbiam Was za to obalanie mitów 😂😂

Sara bardzo się cieszę że znalazłaś miejsce ❤️ To teraz pochwal się w jakim mieście odbędzie się konferencja 😁😁😁

Za mną piękna leniwa niedziela a teraz zapowiada się ciekawy poniedziałek bo od 4.00 nie mogę zasnąć 😂
    Wczoraj byliśmy z mężem na kebabie a potem pojechaliśmy do teściów na pogaduchy w altanie 😁 Muszę wam powiedzieć że dzięki Panu moja teściowa nie jest tą z kawałów i opowieści i naprawdę lubię tam jeździć i spędzać teściami czas🙂
    Dziś planujemy jechać kupić fotelik i bazę. Już się nie mogę doczekać 🔥🔥🔥

P.S Chyba mamy imię i na 99% zostajemy przy Bartoszu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 05:06

Ogoorkowa, Kania_czubajka, Ancalime, agentka93 lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora piękne imię 😍

Konferencja będzie w Warszawie, a dokładnie w Konstancinie :)
    Tu miałam związane ręce bo Stowarzyszenie współpracuje z Centrum Doskonałości Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i większość prelegentów mamy z WUM. Dlatego tylko Warszawa wchodziła w grę a jednak wiadomo, w Kielcach ceny byłyby przyjemniejsze 😅

Super, że miło spędziliście weekend :)

Miłego dnia dziewczynki

Maiora lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie Bartki to dobre chłopaki!:) Nasz najlepszy przyjaciel (mój i męża) to właśnie Bartek, super człowiek ;)

Dziewczyny, a czy któraś z Was może ma doświadczenia z wózkiem anex sport? Dostałam propozycję odkupienia tego anexa w bardzo rozsądnych pieniądzach, sama gondola. Później spacerówkę kupiłabym zupełnie osobno. Macie jakieś opinie?

Maiora lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Wszystkie Bartki to dobre chłopaki!:) Nasz najlepszy przyjaciel (mój i męża) to właśnie Bartek, super człowiek ;)

Dziewczyny, a czy któraś z Was może ma doświadczenia z wózkiem anex sport? Dostałam propozycję odkupienia tego anexa w bardzo rozsądnych pieniądzach, sama gondola. Później spacerówkę kupiłabym zupełnie osobno. Macie jakieś opinie?

Ja anexa nigdy nie miałam, ale nie lubię wózków z gondolą typu "mydelniczka". Są po prostu ogromne i jak dla mnie nieporęczne :)
    Może zanim podejmiesz decyzję podjedzcie do sklepu z wózkami, pooglądaj, podotykaj :) każdemu będzie odpowiadało coś innego :)

Maiora a właśnie, jaki fotelik wybraliście?

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja anexa nigdy nie miałam, ale nie lubię wózków z gondolą typu "mydelniczka". Są po prostu ogromne i jak dla mnie nieporęczne :)
    Może zanim podejmiesz decyzję podjedzcie do sklepu z wózkami, pooglądaj, podotykaj :) każdemu będzie odpowiadało coś innego :)

Maiora a właśnie, jaki fotelik wybraliście?
    Dziękuję Dziewczyny 🙂 Mam nadzieję że będzie zadowolony z imienia ❤️

Wybraliśmy maxi cosi pebble 360 z bazą family fix 360.
    Co do wózków to masz rację. Dobrze jest jechać obejrzeć. My jak jechaliśmy oglądać to byłam zdecydowana na Bebetto Pascal. Ale jak pojechałam i go obejrzałam to zdecydowaliśmy się jednak na Adamex Belissa (wcześniej nawet nie brałam go pod uwagę). Gondola jest większa a cały wózek jest lżejszy i lepiej się prowadzi.

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    Dziękuję Dziewczyny 🙂 Mam nadzieję że będzie zadowolony z imienia ❤️

Wybraliśmy maxi cosi pebble 360 z bazą family fix 360.
    Co do wózków to masz rację. Dobrze jest jechać obejrzeć. My jak jechaliśmy oglądać to byłam zdecydowana na Bebetto Pascal. Ale jak pojechałam i go obejrzałam to zdecydowaliśmy się jednak na Adamex Belissa (wcześniej nawet nie brałam go pod uwagę). Gondola jest większa a cały wózek jest lżejszy i lepiej się prowadzi.

Ja się właśnie zastanawiam nad fotelikiem. Avionaut jest najlżejszy i to mnie przekonuje bo codziennie będę minimum 2 razy nosić małą w foteliku w rękach. Ale z drugiej strony chciałabym fotelik rozkładany na płasko 🙈 kompletnie nie umiem się zdecydować 😅

Wózek mam wybrany ale kompletnie nie mogę go upolować na OLX takiego, jaki chce 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam nad fotelikiem. Avionaut jest najlżejszy i to mnie przekonuje bo codziennie będę minimum 2 razy nosić małą w foteliku w rękach. Ale z drugiej strony chciałabym fotelik rozkładany na płasko 🙈 kompletnie nie umiem się zdecydować 😅

Wózek mam wybrany ale kompletnie nie mogę go upolować na OLX takiego, jaki chce 😅
    No to masz ciężki orzech do zgryzienia 🙂 dla mnie ważne było żeby był obrotowy, żebym potem na tą samą bazę mogła wpiąć drugi fotelik no i atesty to wiadomka. Też było dla mnie ważne żeby był lekki aczkolwiek więcej fotelik będzie jeździł w stelażu jeśli już wgl będę go wypinać, bo mieszkam na 7 piętrze jest winda więc wszystko jest do ogarnięcia :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam bardzo zadowolona ze swojego wózka przy młodej i chciałam taki sam. Już w outletach nawet nie ma tego modelu, więc się obraziłam i nie szukam chwilowo 😜 Miałam expander mondo i kochałam go niesamowicie. A fotelik miałam BeSafe.

Myślę, że w lipcu uwierzę, że jest dobrze i zacznę kupować 😜.

Sara, wpiszesz mi proszę wizyty? Jutro mam kontrolną szyjki i łożyska, a 08.05. połówkowe. Córcię nazwiemy prawdopodobnie Karolinka 🥰. Mąż i córa nr 1 nie chcą słyszeć o innym imieniu, więc jestem w mniejszości 😁.

Powiedzcie mi, czy jest coś bez recepty co można brać na ZUM? Zaczęło mnie piec przy oddawaniu moczu, wizyty w WC również niestety częstsze 😔. Oddałam oczywiście mocz do badania, ale do jutrzejszej wizyty chciałabym jakoś zacząć poprawiać sobie komfort życia.

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime ja mam zalecony urosept 3x2 chociaż raz pije a raz nie... chyba że czuję że się dzieje to już pije sumiennie 😜 tak samo luteina... raz biorę a raz nie... ale lekarz na ostatniej wizycie stwierdził że do operacji mam brać więc odczułam że to tylko tak na wszelki wypadek 🙈

Dzwoniłam dzisiaj do koordynatorki pakietu onko, żeby coś się dowiedzieć i chyba dobrze bo coś tam miała wpisane ale terminu operacji jeszcze nie więc ma ogarnąć temat i mi zadzwonić... temat poważny a jak wszędzie jak nie dopytasz to różnie się może okazać 😑

A zaraz idę obejrzeć dostawkę i nie wiem co musiałoby się stać żeby jej nie wzięła 😂 no i już jest plan że w tym tyg do ikei jedziemy obejrzeć meble i pewnie skończy się jak zawsze że wyjdziemy z torbą zakupów 😅 no i obok jest sklep z wózkami więc też pójdziemy obejrzeć 🤗 to taki mój odwracacz uwagi od 🦀

Ancalime, Meeg, Natosia lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, Longanimity!

Nie ma to jak dobry shopping 😁😎. Pochwal się potem nabytkami! A ze szpitalem trochę porażka. Na tym etapie operacje powinny być już poplanowane. Na co oni czekają? Ja w pierwszej ciąży miałam wycinany wyrostek. I z tego co pamiętam to progesteron kazali mi brać do 2 tyg po operacji, potem odstawiać. Może u Ciebie też tak będzie?

Starania od 01.20
    24.01. Beta 10319 (44%)
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ