X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Agentka, też mam psa i nie przygotowuje, bo w sumie nie bardzo wiem jak, a moja jest taka rozpieszczona i przekonana o byciu najważniejsza, że aż strach się bać jak przyjmie to, że będzie miała trochę mniej uwagi 🙃 wiadomo, że chce zrobic co się da, żeby nie czuła się odtrącona i miała ta uwagę, ale siła rzeczy nie będzie jej aż tyle co dotychczas ☺

Nasza właśnie też, taka princessa i kochana córeczka 🙈 Śpi z nami, wszędzie za nami chodzi itd. Też bym nie chciała, aby się czuła pominięta, ale pewnie zwłaszcza na początku trudno będzie to w pełni pogodzić.
    Choć przyznam, strasznie mnie wkurza, jak ktoś rzuca hasłami „o teraz to już nie będzie dla Was taka ważna” albo „piesek pójdzie w odstawke” itd.
    Jeden kolega nam opowiadał, że puszczał swojemu psu płaczącego bobasa przed porodem.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ej ja dla Lidki szukam wózka właśnie albo w granacie albo w szarości 😁 moim zdaniem jeśli chodzi o wózek to jest to kolor unisex :)

Ja myślałam, że ja szybko zaczęłam ale patrząc na Was to jestem w lesie z wyprawką 😅 oprócz siatki ciuszkow z SH i włóczek na kocyki mam wielkie NIC.

Udało mi się wyplewic kwiaty, calutki warzywniak i padam 🫠 ale nie zapeszając, ADHD wróciło, brzuch już nie boli i mogę odpalić swój motorek w dupce 🚀

I mam dziś powód do radości - sponsor potwierdził swój udział i opłaci całą salę konferencyjną+ przerwę kawową dla 80 osób 😍😍😍 to jest dzisiaj wiadomość, której potrzebowałam

Longanimity, Pucz, agentka93, Maiora, RiverS, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Póki co Leoś 🙃 chyba że mąż chce mnie wkurzyć to mówi...Poldek 🙈

Maiora, super, że zakupy udane 🥰 jak trafiły się takie okazję to aż żal byłoby nie skorzystać 😊 granatem bym się nie martwiła, myślę, że nawet gdyby to nic się nie stanie jak będzie miała dziewczynka wózek w tym odcieniu 😉

My wczoraj zamówiliśmy łóżeczka, materace, przewijak i baldachim do łóżeczka 🥰 wózek też bym już chciała, zwłaszcza, że dawno wybrany, ale rodzice będą kupować, więc czekam na to aż stwierdza, że to ten moment 😁 co do fotelika to u nas wieczna awantura w tym temacie...tez chciałam tego Maxi Cossi to mąż uważa, że przesadzam i mu za drogo 😱 nasłuchał się od bezdzietnej starej panny w pracy o tym jak idzie kupić fotelik za 300 zł na OLX i też uważa, że to wystarczy...i tak mu nie odpuszczę 🤣
    Włącz mu posłuchaj mamo tam Paulina mówi dlaczego nowy fotelik, czym co się różni i pokazuje film z testów zderzeniowych. Może to na niego zadziała. Nie chcę nikomu nic narzucać.
    Osobiście uważam że ostatnie na czym moglibyśmy oszczedzac to fotelik. Lepiej kupić używany wózek czy meble niż fotelik. Jest wiele sytuacji że ludzie sprzedają używane foteliki po kolizji jako bezwypadkowe (w przypadku nawet małej stłuczki jeśli w oświadczeniu lub przy policji zgłosisz że w kolizji bral fotelik, ubezpieczyciel ma obowiązek zwrócić ci koszty fotelika), z zewnątrz nie widać cyz jets uszkodzony, a nie jesteś w stanie sprawdzić czy z fotelikiem jest wszystko ok.
    Ja bardzo dużo jeżdżę autem i głównie z uwagi na to zdecydowaliśmy się że jednak bezpieczeństwo najważniejsze.

Ancalime lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że juz poważne zakupy wjeżdżają u niektórych 😃 super!
    My dziś wpadliśmy na chwilkę do znajomych którzy rodzą na początku czerwca i zaczynają dopiero i jakieś pojedyncze ciuszki kupili zaczynają pakowanko do szpitala itp 😃
    Nasi inni znajomi też w 8 miesiącu kompletowali wszystko a skolei kolezanka świeża mama ze stycznia juz w listopadzie miala wszystko gotowe 🙂 Ja planuje też w III trymestrze zacząć zakupy ale to głównie dlatego że mamy inne projekty remontowo-działkowe
    W ten weekend skończyliśmy obsadzać tuje na działce!! Mały projekt skończony 🥳🌲 🌲
    Mocno indiwidulna sprawa jak ze wszystkim🙂

A z innej beczki jaram się ostatnio malutkimi puknięciami w brzuch 🥰🥰 już wiem kiedy to nie są jelita 😉 Tak mi się robi miło że aż mam ciarki ze szczęścia 🥰

Co do zwierząt i dzieci nie mam w domu żadnego ale uwielbiam te przesłodkie filmiki jak psiaki od małego w maluchu się zakochują i nie odchodzą na krok. Mega słodkie oby wasze psiaki taki instynkt poczuły też 🐶

Kasio lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Pucz na olx to trochę jak z kupnem samochodu... Niemiec płakał jak sprzedawał i do granicy gonił a potem się okazuje że jednak powypadkowy dobrze wyklepany. Wózek uzywany jak dla mnie jaknajbardziej spoko ale fotelika już bym nie kupiła bo nikt nie da gwarancji że nie jest po jakiejś stłuczce. U mnie jak już ktoś decydował się na używany fotelik to tylko po rodzinie i znajomych gdzie było wiadome że nie jest uszkodzony. 🤷‍♀️
    Zgadzam się my też jak zastanawialiśmy się nad używanym to tylko w sytuacji gdyby to byl fotelik od kogoś z rodziny zaufanego.

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję dzisiaj po cichu, bo mam taką migrene 😭

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Podczytuję dzisiaj po cichu, bo mam taką migrene 😭
    Oj współczuję bardzo 😕

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ja od kilku tygodni zabieram mojego na spacery z siostrzeńcem ewentualnie z sąsiadką, ale jeszcze nie było takich spacerów tylko ja, wózek i on. Mój to border collie, więc wulkan energii, pracuję nad nim z behawiorystką i plan jest taki, że spacery z wózkiem są na obroży, blisko i spokojnie, a spacery jego są na szelkach i może być pełne szaleństwo.
    Taki plan ustaliliśmy, bo wiem, że będzie mi głupio zostawiać go samego na te spacery w domu, a żeby miał też zupełnie swoje, gdzie skupiam się na nim. Planuję też niebawem kupić wózek, jak tylko zdecydujemy się na samochód (z tym volvo okazało się, że za ubezpieczenie wyjdzie prawie 8 tysięcy, więc odpadło) żeby kupić razem z fotelikiem.

Dziś trochę padam na pysk, ale byłam na paznokciach, zjadłam ramen i byłam na 13 km spaceru z pieskiem, także wieczór zasłużonego byczenia 😁

Jutro od rana lecę na fitness dla ciężarnych, ale powiem Wam, że jak założę strój do ćwiczeń to nikt by nawet nie podejrzewał, że ktoś w środku mieszka, więc mam nadzieje, że nie będzie mi głupio 😜

Też jestem jak Maiora, team fotelik tylko nowy, ewentualnie po kimś z rodziny, gdzie masz pewność, że fotelik był używany bezpiecznie, bez stłuczek i jest w super stanie. Na wszystkim innym można oszczędzić, wózek, łóżeczko używane z olx, ciuchy paczkami z Vinted, ale fotelik to jedyny element wyprawki, przy którym pieniądze powinny być odsunięte na drugi plan, przynajmniej moim zdaniem. Także Pucz, mam nadzieje, że mąż jak się zagłębi w temat stanie po bezpiecznej stronie mocy 🤞

A co do kolorów, to mi się podobają albo szare, albo szałwiowe, bo unisex, w sumie każdy kolor jest unisex 😜

agentka93, Ancalime, Maiora, Pucz, Kasio lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kota :) ewidentnie czuje że coś się święci bo wiecznie śpi mi na brzuchu. W żaden sposób go nie przygotowywujemy. Mam nadzieję że nie będzie zazdrosny bo on jest z tych co się lubi przytulać i miziać 😂
    Apropo zwierzaków dziś go zastałam w takiej sytuacji
    IMG-20230414-081853.jpg

RiverS, agentka93, Meeg, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ale super, że czujesz 😄❤️ Ja tak nieśmiało, ale dziś siedziałam przy lapku i nagle czuje jakby mi rybka płynęła z prawej strony. Cyk detektor, przykładam w tym miejscu, a tam: 150 tętno. Także uznaję to za dowód, że to Mała, a nie jelita 😂 Bo już tak kilka razy miałam i co rusz mi ktoś mówi „to za wcześnie”.

Muszę się zapakować do tego szpitala na jutro 🙈 Nakupiłam jedzenia, jak dla wojska w razie jakby nic nie chcieli dać 😅

Meeg lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuje ruchów o charakterze takich wyraźnych stukań, a na pewno nie jestem w stanie wyłapać ich w ciągu dnia :) wieczorami jak się już porządnie wycisze to czuję takie rozpychanie i przekręcanie :D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czasem czuje w brzuchu coś jak bicie serca i nie wiem czy to moje czy młodego 😂😂😂 raczej moje i trochę zaczynam schizować że nie czuję ruchów. Czytałam że przy otyłości tak jest ale dodając do tego wieczny ból podbrzusza i pleców trochę zaczynam schizować

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, ja też zaczynałam schizować jak dziewczyny pisały że już czuć a widać ruchy nawet i od kilku dni zaczęłam się bardziej skupiać na tym so się dzieje i faktycznie jest tak że w ciągu dnia jak jestem w ruchu itp to nic nie czuje ale jak się położę pochilwać i nic mnie nie rozprasza to czuje, na początku myślałam że niee to moje wędrujące jedzenie ale po kolejnym razie jednak to jest to i jest przyjemne i delikatnilutknie bardzo.
    Na pewno niedługo zauważysz też 🥰

Maiora, agentka93, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem czuję jakby łaskotanie więc to napewno nie jelita 😜

Agentka w takim razie jutro od rana trzymam kciuki żeby wszystko sprawnie poszło w szpitalu 🍀🤞

Ja mam w planach wycieczkę do lidla po winogron, truskawki i borówki 🥰 owocki ostatnio dobrze wchodzą a moje jelita je tolerują więc wykorzystuje sytuację 😅

agentka93 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, znam to 😁 nasza też z nami śpi i zabieramy ja gdzie, się da, a jak nie to zawoże ja do rodziców 😊 ogólnie na maksa przylepa i ciągle chce być obok, a najlepiej to już ja nosić na rękach 😅 za to do obcych jest bardzo zdystansowana, nie akceptuje nikogo 🙈
    Z tymi tekstami o pójściu w odstawkę to jakiś dramat...kompletnie tak tego nie czuje, zawsze będzie ważna 🥰 tylko poprostu teraz pojawi się kwestia podzielenia uwagi 😊

Maiora, oglądałam już niedawno, jak właśnie opowiada o fotelikach i trochę mu streściłam, ale jak mnie sytuacja zmusi to będzie oglądal 😁 do tapety go przekonałam to do fotelika nie dam rady? 😅

Odnosnie ruchów to też już mogę śmiało powiedzieć, że potrafie je rozróżnić 🥰

agentka93, Meeg lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Agentka, znam to 😁 nasza też z nami śpi i zabieramy ja gdzie, się da, a jak nie to zawoże ja do rodziców 😊 ogólnie na maksa przylepa i ciągle chce być obok, a najlepiej to już ja nosić na rękach 😅 za to do obcych jest bardzo zdystansowana, nie akceptuje nikogo 🙈
    Z tymi tekstami o pójściu w odstawkę to jakiś dramat...kompletnie tak tego nie czuje, zawsze będzie ważna 🥰 tylko poprostu teraz pojawi się kwestia podzielenia uwagi 😊

Maiora, oglądałam już niedawno, jak właśnie opowiada o fotelikach i trochę mu streściłam, ale jak mnie sytuacja zmusi to będzie oglądal 😁 do tapety go przekonałam to do fotelika nie dam rady? 😅

Odnosnie ruchów to też już mogę śmiało powiedzieć, że potrafie je rozróżnić 🥰
    Jak nie my to kto :) trzymam kciuki 🤞

Pucz lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów jeszcze nie czuję, moja ginekolog mówiła mi że między 18 a 20 tygodniem mogę zacząć bardziej się wczuwać w siebie, ale potem przy USG powiedziała, że mam łożysko z przodu i może się okazać, że poczuję jeszcze później 😐 troszkę słabo, brzucha nie mam, ruchów nie czuję, jest tam ktoś? 😅

Agentka, oby jutro wszystko poszło sprawnie, dobrze że się zabezpieczyłaś i masz jedzenie 😁

Sara, świetne wieści z konferencją, gratulacje! 🥳

Pucz, z pewnością przekonasz męża do każdego swojego pomysłu 😉

Maiora, koteczek śliczny! 🥰

My dziś byliśmy sobie pomacać wózki. Myślałam że pani w sklepie coś podpowie, ale powiedziała że u nich wszystkie modele są sprawdzone i tak naprawdę zależy od naszego gustu i finansów, a funkcjonalność podobna. Czuję niedosyt, bo nie upatrzyłam sobie żadnego i niedługo znów tam pójdę 🙂

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio ej to mi podpowiedziałaś. W sumie to oczywiste ale.... Nie wiem gdzie mam położone łożysko... Może tym razem mam na przedniej ścianie dlatego tak słabiutko czuję te ruchy? W poprzednich ciążach na tym etapie czułam je o wieeeele mocniej 🤔 na wizycie dopytam o to :)

Ja zaraz uciekam spać. Tak się stresuję tą komisją, że chyba najlepiej będzie jak prześpię ten stresujący czas

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Kasio ej to mi podpowiedziałaś. W sumie to oczywiste ale.... Nie wiem gdzie mam położone łożysko... Może tym razem mam na przedniej ścianie dlatego tak słabiutko czuję te ruchy? W poprzednich ciążach na tym etapie czułam je o wieeeele mocniej 🤔 na wizycie dopytam o to :)

Ja zaraz uciekam spać. Tak się stresuję tą komisją, że chyba najlepiej będzie jak prześpię ten stresujący czas
    Sara te zusowskie komisje to jest jakaś porażka. Co oni? Liczą na cudowne ozdrowienie?
    Współczuję ci tego nieprzyjemnego obowiązku. Daj znać jak już będzie po wszystkim ❤️ jesteśmy z tobą

Agentka i Ancalime 🤞🤞 kciuki za jutrzejsze badania 🤞🤞

Dobrej nocy Dziewczyny! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 21:58

agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dzisiaj przyjemną pobudkę! Zadzwonił budzik, z rozpaczą go zgasiłam (tyyyle dni jeszcze do weekendu), gdy młoda w brzuchu zaczęła tak wyraźnie i mocno pukać od środka 🥰. Skutecznie mnie pocieszyła! I nie było to delikatne smyranie jak zazwyczaj, ale już taki koniaczek 🥰.

Życzę Wam równie przyjemnych poranków jak mój!

Kania_czubajka, Sara30, Ogoorkowa, RiverS, agentka93, Longanimity, Meeg, Kasio lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ