Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Maiora warto zajrzeć też na wątki wcześniejsze gdzie dziewczyny kompletują wyprawki i wypisują ile czego konkretnie mają na początek. Trochę Podczytuję bo są te 2, 3 miesiące do przodu i się wymieniają doświadczeniami.
Na pewno każda z nas przy pierwszym dziecku zobaczy co się sprawdzi i nabierze własnego doświadczenia szybko 😉 -
Ja po, ale teraz czekanie na wypis do 14/15 oO
Ale cieszę sie, bo na ten moment wszystko w porządku. Mała ma 188 lub 198 gramów, nie zapamiętałam, bo mega dużo informacji.
Szyjka mówił, że spoko- 34mm, ale ja się zastanawiam, bo kojarzę, że w 6 tygodniu miałam 4cm. Ogólnie naprawdę na maxa dokładnie mnie zbadał. Już nawet cześć kwestii z połówkowych mi opowiedział.
Badanie robił mi doktor, który wykonywał moje prenatalne i mnie pamiętał
W ogóle czułam się, jak „ciekawostka przyrodnicza”, bo opowiadał bardzo dokładnie studentom dlaczego muszę robić te badania, co dokładnie widzi itd.Meeg, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ja napisze od siebie,ze moje dzieci nigdy nie nosiły rozmiaru 50, długości były od 56 cm do 59 cm i rozmiar 56 miały dobry na długość.Takze tutaj tak naprawdę ciezko orzec.Jesli urodzi mi się maleństwo to jeszcze w szpitalu kliknę jakies 50,ale na ten moment się nie nastawiam.
Co do ubranek dziennych to tak jak Sara- bluzki uwazam za Kijowe 😅 i albo polspiochy,albo właśnie legginsy lub spodenki,tylko najgorsze,ze te skarpetki ciagle zjeżdżają 😅 No ale cos za cos 😅2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Agentka jak w szpitalu? Dostałaś łóżko i żarełko?
My już w domu i wiecie co... Nie było się czym stresować 🤣 byłam w tym gabinecie może 5 minut. Wjeżdżam z Tolką w wózku a młoda siedzi i się patrzy - spoko. Pani prosi o rozebranie jej do osłuchania - tu już zaczyna się awantura i pisk. Pani pyta czy nadal dziecko w pampersie, czy coś mówi... Odpowiadam zgodnie z prawdą, że w pampersie i nie osiągnęła jeszcze etapu sylaby. Po czym Pani prosi aby wyjąć Tole z wózka bo chce zobaczyć jak chodzi... No to wyjmuje i stawiam (ale już wiem co będzie). Młoda wpadła w szał (no bo nikt jej nie będzie mówił co ma robić i ona nie będzie chodzić bo sobie ktos zażyczyl) po czym ostentacyjnie rzuciła się na podłogę, zaczęła wrzeszczeć. Jak chciałam ją podnieść to oczywiście "zwiotczała" więc kazały mi ją włożyć do wózka i stwierdziły, że "już wszystko wiedzą" 😅
Dla mnie dzień jak co dzień ale przynajmniej Tola na komisji nie hamowala się z naturalnymi odruchami 🤣
Orzeczenie przyjdzie pocztą i przeczuwam, że dostaniemy w końcu kartę parkingową. Bardzo bym chciała aby dali jej do 16 r.z i nie ciągali nasNatosia, Maiora, Meeg, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Ancalime może faktycznie mała spala
detektorem możesz sprawdzać częściej czy to jednorazowy pomiar taki niski
Agentka super! Kiedy powtórka? Za tydzień? A szyjka ma być powyżej 2,5 cm i to się uważa za prawidłowe
A jeszcze co mi się przypomniało. Co do rozmiaru ciuchów. Rozmiar 50 z H&m czy Lindex jest jak bite 56 np z Reserved. Same zobaczycie że czasem jeden ciuch w rozmiarze 62 jest mniejszy od innego w rozmiarze 56. Są sklepy, które mają "duże" ciuchy w danym rozmiarze a inne malutkie
Moje starszaki jak nosiły 50 to z H&m ale jednocześnie np ze smyka 56 było dobre.
Inna sprawa to to, że dziecko po porodzie mierzone jest po krzywiznach ciała a faktycznie, jest bardzo skulone i chwilę to trwa zanim się "wyprostuje"Natosia lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ancalime może faktycznie mała spala
detektorem możesz sprawdzać częściej czy to jednorazowy pomiar taki niski
Agentka super! Kiedy powtórka? Za tydzień? A szyjka ma być powyżej 2,5 cm i to się uważa za prawidłowe
A jeszcze co mi się przypomniało. Co do rozmiaru ciuchów. Rozmiar 50 z H&m czy Lindex jest jak bite 56 np z Reserved. Same zobaczycie że czasem jeden ciuch w rozmiarze 62 jest mniejszy od innego w rozmiarze 56. Są sklepy, które mają "duże" ciuchy w danym rozmiarze a inne malutkie
Moje starszaki jak nosiły 50 to z H&m ale jednocześnie np ze smyka 56 było dobre.
Inna sprawa to to, że dziecko po porodzie mierzone jest po krzywiznach ciała a faktycznie, jest bardzo skulone i chwilę to trwa zanim się "wyprostuje"Sara30 lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Natosia wrote:A tak to prawda.H&M ma zawsze większe.Natomiast z Next czy Kappahl zawsze wychodziły standardowo.
Ja zawsze używałam ciuszkow z nexta jako miarki standardowego rozmiaru 😅 -
Hej, dziewczyny podczytuje was cały czas, trzymam kciuki i bardzo się cieszę że wlatuja wyprawkowe tematy oczywiście robie zrzuty 😉
U mnie niestety, 94 letnia babcia miała w zeszłym tygodniu mały wypadek i wymaga sporej uwagi, do tego jesteśmy wzywane na alarm który babcia uruchamia i tk fla mnie jest dość stresujące bo nie wiadomo co tym razem się dzieje. Wczoraj byłam poprostu sprawdzić czy j niej wszystko ok a babcia byla na podłodze także zawał, okazało się że poprostu zsunela się łóżka ... -
agentka93 wrote:Ja po, ale teraz czekanie na wypis do 14/15 oO
Ale cieszę sie, bo na ten moment wszystko w porządku. Mała ma 188 lub 198 gramów, nie zapamiętałam, bo mega dużo informacji.
Szyjka mówił, że spoko- 34mm, ale ja się zastanawiam, bo kojarzę, że w 6 tygodniu miałam 4cm. Ogólnie naprawdę na maxa dokładnie mnie zbadał. Już nawet cześć kwestii z połówkowych mi opowiedział.
Badanie robił mi doktor, który wykonywał moje prenatalne i mnie pamiętał
W ogóle czułam się, jak „ciekawostka przyrodnicza”, bo opowiadał bardzo dokładnie studentom dlaczego muszę robić te badania, co dokładnie widzi itd.
Czekasz na krześle gdzieś w salce czy na korytarzu? -
Dostałam już wypis i jestem w domu 😅 Z łóżkami słabo, także oczekiwanie na korytarzu, obiad się należał, ale wolałam już jechać do domu na spokojnie. Za tydzień powtórka i tak 10 tygodni z rzędu 😅
Ale miałam panikę na końcu, na wypisie oprócz swoich chorób miałam wpisane „poronienie zagrażające”. Aż mi serce stanęło, poszłam do dyżurki lekarzy i tam mi wyjaśnili, że musza tak pisać, aby się rozliczyć z NFZ🙈
I że po 23 tygodniu będą pisać „zagrożenie porodem przedwczesnym”.
Swoją droga zalecili też powrót do duphastonu, bo widza korzyści w związku z chorobami towarzyszącymi 🤷🏻♀️
Dostałam też dokładny opis tych wymiarów z USG, stresuje mnie to, że coś jest na 3%, a coś na 90. Ale już ostatnio tak było także chyba zostaje obserwować czy waga przyrasta, a tu chyba ok- na wypisie mam 192g:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 13:36
Meeg, Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara kuzyn mojego męża na rozprawie o ubezwłasnowolnienie (dzieciece porażenie mózgowe) najpierw pięknie się przedstawił a na pytanie czy wie po co tam się znajduje odpowiedział "tak, wiem" 😅 na następne pytanie już poleciał po swojemu coś o pogodzie chyba ale historia niezła, rodziców trochę wcięło na początku, no ale jego teksty w rodzinie są legendarne już więc to kolejna do kolekcji 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Agentka pierwsze koty za płoty za tydzień już z samym szpitalnym zamieszaniem przynajmniej będzie mniej stresu 💪
A z wypisami to różnie bywa dobrze sobie czytać i sprawdzać żeby coś istotnego nie było namieszane... ja już miałam wpisane ze rozbijali mi kamień na lewej a nie prawej nerce (to lekarz zmienił bo istotna informacja) no I ostatnio tekst o moich przydatkach obustronnie bez zmian... ktoś mógłby się pogubić jakby dostał opis usg które było robione wcześniej i wpisane stan po usunięciu lewych przydatków 😜
Ale dobrze że wyczytałaś to jeszcze w szpitalu I odrazu dopytałaś!
A i z mojego doświadczenia trzeba też sprawdzać czy wpisali datę wypisu bo to np do ubezpieczenia się przydaje (oczywiście że na jednym z wypisów nie miałam) 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Dziewczyny poczytuję was na bieżąco, bo jesteście moim pierwszym wątkiem tu i jakoś tak się przywiązałam 🥲 i chciałam wtrącić co do przygotowania piesków na nowych członków rodziny- jako,że sama mam wymagającego psa to po pierwszym poronieniu poszliśmy na szkolenie go trochę ogarnąć - zdecydowaliśmy się na posłuszeństwo i potem nosework na wyciszenie i zwiększenie pewności siebie psa. szczerze to żałowałam, że tego wcześniej nie zrobiliśmy,bo nauczyliśmy się jak się psy komunikują i jak stworzyć po prostu relacje z psem. Przez ten czas wyszły dwie książki o relacji pies-dziecko. Jedna Kornelii Zielińskiej - Mamo, tato chce psa i teraz Zofii Zaniewskie-Wojtków i Piotra Wojtków - Pies i dzieci. Na ig też są konta, które pokazują życie psio-dzieciowe bez lukru i pokazują, że większość słodkich filmików w rzeczywistości wcale takie nie są.
Życzę wam wszystkiego dobrego i nudnych ciąż 🥰cały czas was podczytuje i mocno trzymam kciuki 🤞 -
Domi aż zrobiłam screena twojego wpisu bo Kornelia to moja przyjaciółka 🤗 i odrazu jej wysłałam 😊 prosiła podziękować w jej imieniu za polecajkę 💚
Domi94 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity wrote:Domi aż zrobiłam screena twojego wpisu bo Kornelia to moja przyjaciółka 🤗 i odrazu jej wysłałam 😊 prosiła podziękować w jej imieniu za polecajkę 💚
Longanimity lubi tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Sara kuzyn mojego męża na rozprawie o ubezwłasnowolnienie (dzieciece porażenie mózgowe) najpierw pięknie się przedstawił a na pytanie czy wie po co tam się znajduje odpowiedział "tak, wiem" 😅 na następne pytanie już poleciał po swojemu coś o pogodzie chyba ale historia niezła, rodziców trochę wcięło na początku, no ale jego teksty w rodzinie są legendarne już więc to kolejna do kolekcji 😉
No to na początku pewnie mina sędziego bezbłędna 😅
Swoją drogą, kiedyś czytałam na jakiejś grupie dla rodziców dzieci z niepełnosprawnościami historię faceta, którego syn skończył 18 lat, z jakiegoś tam powodu nie zadbali o ubezwłasnowolnienie a potem okazało się, że potrzebna jest operacja. Nie była to operacja ratująca życie a więc bez zgody pacjenta odbyć się nie mogła. Szkopul w tym, że chłopak był znacznie niepełnosprawny intelektualnie i nie umiał w żaden sposób tej zgody wyrazić... Dopiero potem sądownie gdy udało się ubezwłasnowolnić operacja mogła dojść do skutku.
My jeszcze mamy kupę czasu ale już dzis wiemy, że trzeba to będzie zrobić dla dobra młodej.
Nie wiem czy to wina pogody, czy stresu ale takiej migreny jaką mam od południa nie miałam dawno temu 😒 -
Ja tez dziś z migreną i śpiąca że nie wiem 🥱
Byłam na tych zajęciach fit mama i super było, jak macie okazje się wybrać, to polecam! Mi bardzo brakowało takiej systematycznej aktywności, przed ciążą miałam treningi z trenerem 3x w tygodniu, więc dobrze wrócić do aktywności, u mnie akurat są zajęcia 2x. Trochę było aktywizacji miednicy, trochę pośladków, delikatnie brzuch i bardzo dużo fajnych oddechowych ćwiczeń. A jutro w duchu aktywności i dbania o siebie fizjoterapeutka uroginekologiczna.
Jakie macie plany majówkowe? 😁Ogoorkowa, Ancalime lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Dużo dziś pisałyscie, wszystko przeczytałam ale nie odniose się.
Miałam dziś ciężki dzień naprawdę.. jakoś mam takie nagromadzenie emocji po dzisiejszym dniu w pracy z nową-starą koleżanka, która wróciła na swoje stare miejsce. I to takie sprzeczne emocje i uczucia.
Z emocji rozbolała mnie dziś głową.
Nie sądziłam, że to będzie dla mnie taki ciężki dzień.
Ale zamowilam dziś coś fajnego, chce to dać mojemu mężowi
Myślę, że się rozczuliOgoorkowa lubi tę wiadomość