Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania, może chcesz się wygadać co to za emocje ?
Agentka, uper wieści 🥰 ale się teraz najezdzisz do szpitala...
Sara, cieszę się,że wszystko załatwione! Ale ten system do sprawdzania, czy choroba genetyczna się nie wyleczyła... eh
Za to ja dzisiaj miałam dzień pełen energiipraca szła szybko, w pracy jeszcze załatwiłam na czwartek wizytę na budowie i zgrałam za jednym razem stolarza i pana od drzwi. Cieszę się jak dziecko, wyjdę sobie na nasz ogródek pierwszy raz, bo ostatnio jeszcze był sam beton 😍 i zagrałam z Panem deweloperem kartą ciąża, więc będziemy na początku kolejki do odbiorów kluczy 😁 trzeba korzystać jak już mam szansę 😝 w czwartek/piątek też mam odebrac panele i zamówić agd, a zaraz po majówce spotkanie z projektantem łazienek, więc pewnie majówka z nosem w inspiracjach 😁
Aaa i umówiłam wizytę u gina, poproszę o dopisanie 20.05 🥰
Wracając z pracy odebrałam paczkę z vinted- spodnie ciążowe hm, ten sam fason. Metki nie wzbudzają podejrzeń. W 36 nie wciskam tyłka, 38 że mnie spadają! 😡
Za to na obiad wyżerka, w marokanskim bistro się obkupilam i teraz z mężem leżymy przejedzeni, jeszcze pełno na jutro zostało 🤣PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Ogórkowa chyba nigdy nie jadłam nic marokanskiego🥲, troszkę chodzi za mną sushi ale tyle nagotowalam jedzenia w słodki że mamy zapasy na miesiąc no i zakaz jedzenia na mieście 😃
Kania opowiedz jeżeli chcesz może to ci pomoże spuscić emocje 🙂
Ja mam lekki bol głowy od surfowania w internecie za rzeczami do pokoju. Nie potrafię wybrać tapety i mam problem z baldachimem. Podobają mi się wiszące tipi ale one nie są w zestawie z obręczą i nie mam pojęcia jak to zamontować.. może stary coś wymysli on techniczny gość 🙂
Pucz mam to samo co ty z posiewem. W pierwszym wyszly e coli, powtórka w innym labo bez żadnych leków i wynik ujemny 🙂🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 19:03
-
To takie głupie, bo to są rzeczy,którymi się nie powinnam przejmować w tym momencie, bo miałam w planach i tak zaraz za jakiś czas odejść na zwolnienie, ale no tak z jednej strony chciałam, żeby ktoś przyszedł mi pomóc, z drugiej rok czasu pracowałam praktycznie sama.
Dziewczyna, która dziś wróciła z macierzyńskiego pracowała w tym referacie 3 lata, później miała 2 lata przerwy. Przyszła i weszła tak mocno z buta w moją robotę, że aż się speszyłam. Od razu na wejściu wytknęła mi jakieś literówki w dużym projekcie,który już od pewnego czasu przygotowuje. Włożyłam w to mnóstwo pracy, a jakoś teraz boję się, że za to właśnie już ona zbierze laury za to. A z drugiej strony jakby nic nie robiła, bo chodziła na papierosa, chodziła po pokojach na pogaduchy. Jest takim samym pracownikiem jak ja, ale ona wróciła jak do siebie praktycznie. No i wiem też, że zanim wróciła a jeszcze szefostwo nie wiedziało o mojej ciąży,to starała się dogadać z szefem, że pójdzie na inne stanowisko, w ogóle nie chciała wracać do tego referatu, nie jest jej to na rękę i w ogóle nie ukrywa tego.
Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie. To nie jest przyuczanie nowej osoby do stanowiska, to jest powrót osoby,ktora wie wszystko na temat swojej roboty ale nie jest zadowolona, że jest tu gdzie jest. Moja ciąża pokrzyżowała jej plany,nawet tego nie ukrywa. Jest dla mnie miał ogólnie ale wiem, że nagada na mnie po moim odejściu.
Właśnie dlatego mam dziś takie mieszane emocje i odczucia. Miałam trudny dzień. -
Wiesz co, powiedziałabym, że było dość bliskowschodnio
Falafele, chlebki podobne do pity, baba ghanoush i inne pasty warzywne, pełno oliwek, baklavy
były jeszcze kiszone cytryny i marynowany czosnek, ale tego nie brałam akurat
Eh, a wyprawka na późniejpoczekam co kupicie wszystkie i sobie z tego cos powybieram
Meeg lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kania, dla mnie to też byłoby trudne i nie dziwię się, że jesteś wyczerpana po takim dniu. Teoretycznie to jej problem, że nie potrafi poradzić sobie z negatywnymi emocjami w takim momencie, ale jak widać ewidentnie ponosisz konsekwencje. Oby laska szybko się uspokoiła!
Ja wciąż nie kupiłam nawet najmniejszego bodziaczka, myślę, że nerwica i niepewność potężniej we mnie siedzi niż początkowo myślałam. Ale właśnie, z porodówki też można robić zakupy online - szybko się wypierze i wysuszy co trzeba 😂.
Ja przez te rozmyślania o tętnie mam caaaly dzień zwarzony humor. Obiecałam też sobie, że następnym razem bez zdjęcia, albo chociaż pomiaru, młodej nie wyjdę! -
Kania no dziewczyna wróciła na pełnej petardzie... chciałabym Ci powiedzieć nie przejmuj się ale wiem że to nie jest takie proste. Teraz jest dla ciebie najważniejszy spokój i twoje samopoczucie..
Nie jest to twój problem jak ona się odnajduje na danym stanowisku i czy jest jej to na rękę lub nie. A wytykaniem błędów nie martwiłabym się bo każdy kto z tobą pracował nie zmieni zdaniai nagle przez literówkę a możliwe że ludzie zobaczą że laska zwyczajnie się wywyższa. Nie robi błędów tylko ten kto nic nie robi i jestem pewna że laska ma za sobą ich sporo i przed sobą też 😉
Jeżeli ciebie bedzie męczyć praca z nią a ona już "wszystko wie" idź wcześniej na zwolnienie i skup się na sobie i na odpoczynku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 19:48
-
Ancalime, strasznie Cie w niepewności trzymają
jednak na takim zdjęciu zawsze sobie można oko nacieszyć + się uspokoić na badaniu...
Kania, rozumiem, bardzo nieprzyjemna sytuacja... staraj się ją olać, może do czasu Twojego powrotu uda jej się przenieść do innego działużeby przez taką głupią sytuację nie było tak, że będziesz się źle czuć przed własnym powrotem w przyszłym roku 🫤
Znasz się na swojej pracy, dawałaś sobie radę sama, więc dokończ co masz zaplanowane w pracy i postaraj się jakoś odciąć od takiej toksycznej osoby ♥️
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kania rób swoje i spróbuj ją olać. Jeśli będzie źle, to po prostu pójdź na zwolnienie wcześniej
to już koncoweczka. Oby jutro było lepiej 😘
Ancalime myślę, że gdyby coś było nie tak, to lekarz by tego nie bagatelizował
Ogoorkowa ale ekstra udało Ci się załatwić 😍 super. A pewnie! Korzystaj z przywilejów przyszłej mamy 😬
Dziewczyny, jak ja wam (pozytywnie oczywiście) zazdroszczę tego szykowania pokoików na pełnej mocy 😍 my zrobimy to baaaaardzo budżetowo ale tak jak pisałam, szkoda mi wydawać kasę na np nowe meble jeśli wiem, że za rok mogą się nie nadać do nowych pokoi dzieci.
Jedynie Emila przenoszę do Tolci a Emma będzie miała pokój z Lidką i u nich będzie największa rewolucjaale to wciąż tylko malowanie ścian, szafa z olx, nowy dywan 😅 nie będziemy kleić tapet bo za maks rok będziemy je musieli ściągać. Wiem, że będzie mi brakowało tego szykowania z fantazją ale z drugiej strony, potem będę miała 4 pokoiki do aranżacji to się naciesze
Nie mniej mam zadanie - zrobić dziewczynom najładniejszy pokoik jaki potrafię, ale najniższym kosztem 😅😅😅 mam już wstępna wizję i uwaga.... Postanawiam się ugiąć bo Emma okrutnie marzy o różowych ścianach 😅 gdyby to miało być na kolejne lata, w życiu bym się nie zgodziła... Ale skoro i tak za 1-1,5 roku tam będzie wszystko do wywalenia pod nowy salon to czemu nie?
W jakie kolory idziecie? Emma jak była mała to pokoik i dodatki miała w szarościach i żółci. Tolka miała biel i miętę... A teraz chyba pójdę w róż - pierwszy raz 😅 aczkolwiek szałwia kusi...Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ja wiem to wszystko dziewczyny, olać i robić swoje ale jednak jakoś mnie to dziś rozbiło.
Ja tak powolutku oglądam rzeczy do pokoju maluszka, coś tam mam w głowie i tak właśnie mój mąż zadeklarował, że położy tapetęzobaczymy, to będzie jego pierwszy raz.
Szafa w pokoju dziecka jest, łóżeczko będzie po mnie jeszcze, mój tata je robił, teraz poddaje je renowacjimyślę o kupnie komody i fotela do karmienia, chciałabym właśnie, żeby był tam fotel i żeby to było takie dla dziecka miejsce wyciszenie. Zobaczymy, co z tego wyniknie
Jeśli chodzi o ubranka, to jeszcze czekam. Chciałabym, żeby na połówkowych lekarz potwierdził płeć -
Sara ja lubię błękity ale może właśnie jakiś żółty dołożymy 🤔 po majówce w końcu ma wejść ekipa wiec pokoje będą gotowe koło wakacji zapewne.
Sprawdziłam dzisiaj w ikei komodę z przewijakiem i taką kupimy, później z niej można zrobić biurko i dokupić inne mebelki więc jestem zdecydowana 🙂
Myślę też o jakiś zwierzatkowych naklejkach na ścianach 😉
Zawiedzona jestem sklepem bobowozki bo cynexow mogłam sobie obejrzeć kilkanaście a z tych firm które by mnie interesowały to ani pół 😑 ale pojawiła się opcją odkupienia wózka i muszę przemyśleć 😁👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
A słuchajcie.... Mogę stawać do boju o medal pt najdurniejsze sny w ciąży 🙄
Wczoraj śniło mi się, że na USG wyszło, że Lidia ma 4 nogi i przypomina zwierzę. Sen okropny, obudziłam się zmęczona...
Ale dziś było jeszcze ciekawiej...
Miałam romans.
Z....
Jurkiem Owsiakiem 🤣🤣🤣🤣 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Niech to się skończyOgoorkowa, Andelulla, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Sara ja lubię błękity ale może właśnie jakiś żółty dołożymy 🤔 po majówce w końcu ma wejść ekipa wiec pokoje będą gotowe koło wakacji zapewne.
Sprawdziłam dzisiaj w ikei komodę z przewijakiem i taką kupimy, później z niej można zrobić biurko i dokupić inne mebelki więc jestem zdecydowana 🙂
Myślę też o jakiś zwierzatkowych naklejkach na ścianach 😉
Zawiedzona jestem sklepem bobowozki bo cynexow mogłam sobie obejrzeć kilkanaście a z tych firm które by mnie interesowały to ani pół 😑 ale pojawiła się opcją odkupienia wózka i muszę przemyśleć 😁to jeszcze pod Gliwicami jest jakiś duży sklep, muszę zapytać znajomych... bo ja tym przy ikei tez zawiedziona, niby było to co chciałam, ale na wystawie jakoś szału z innymi markami nie mieli... tych fotelików też tak skromnie...
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kania koleżanka ewidentnie ma ze soba jakiś problem😬 Zadaniowo z nią, przekaż co musisz i już. Nie ma co rozmyślać czy będzie coś zle na Ciebie mówić później, sama sobie wystawi świadectwo w ten sposób.
Wykończona jestem, po powrocie ze szpitala poza wyjściem z psem nie zrobiłam totalnie nic. A jeszcze zgaga mnie męczy, co mnie dodatkowo zniechęca.
Z absurdów NFZ podzielę się jeszcze jedną rzeczą- wiecie, że nie można przyjąć pacjentki na oddział z tym samym rozpoznaniem częściej niż raz na 15 dni? W związku z tym, że u mnie to zapotrzebowanie jest częściej to co drugą wizytę będę musiała przemykać bocznym wejściem z pominięciem Izby Przyjęć. Jestem wdzięczna, że lekarze proponują rozwiązanie, ale hit hitów dla mnie, że płaci się tyle kasy co miesiąc na opiekę zdrowotną i nie można jej w pełni uzyskać z tak głupiego powodu.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka bo to musieliby liczyć jako jedna wizytę... akurat jak ostatnio leżałam e szpitalu to dziewczyna wyszła w poniedziałek i przyjmowali ją w niedzielę (musiala mieć ten sam zabieg na cito zrobiony) I na obchodzie właśnie mówili że muszą jej to policzyć tak jakby jeden pobyt. Ale takich sytuacji jak Twoja jest napewno więcej i powinni to jakoś jednak uregulować 😑
Ogoorkowa na szczęście jest gdzie pojeździć za wózkami w okolicach katowic bo jeszcze chyba w Zabrzu i w Tychach są jakie większe sklepy tylko też nie wiadomo co mają na ekspozycji...Arieen lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
agentka93 wrote:Kania koleżanka ewidentnie ma ze soba jakiś problem😬 Zadaniowo z nią, przekaż co musisz i już. Nie ma co rozmyślać czy będzie coś zle na Ciebie mówić później, sama sobie wystawi świadectwo w ten sposób.
Wykończona jestem, po powrocie ze szpitala poza wyjściem z psem nie zrobiłam totalnie nic. A jeszcze zgaga mnie męczy, co mnie dodatkowo zniechęca.
Z absurdów NFZ podzielę się jeszcze jedną rzeczą- wiecie, że nie można przyjąć pacjentki na oddział z tym samym rozpoznaniem częściej niż raz na 15 dni? W związku z tym, że u mnie to zapotrzebowanie jest częściej to co drugą wizytę będę musiała przemykać bocznym wejściem z pominięciem Izby Przyjęć. Jestem wdzięczna, że lekarze proponują rozwiązanie, ale hit hitów dla mnie, że płaci się tyle kasy co miesiąc na opiekę zdrowotną i nie można jej w pełni uzyskać z tak głupiego powodu.
Longanimity, te Tychy mnie ostatnio prześladują, co chwilę jak coś znajduje do mieszkania, to największy wybór w Tychach 🤣 ale faktycznie, też salon tam mi się o uszy już w internecie obił! Dzięki za przypomnieniePAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Agentka tak samo jest, że nie można mieć 2 wizyt na NFZ jednego dnia. I ja kiedyś miałam taką sytuację, że byłam rano z Tolą u lekarza na kontroli (na NFZ) a potem chciałam pójść do rodzinnego po przedłużenie zlecenia na pampersy i nie mogłam 😒 tak samo w dniu wypisu ze szpitala nie możesz np pójść do poradni. Absurd ale to nie jest zła wola personelu tylko system im po prostu nie przepuszcza pacjenta drugi raz 🤷🏻♀️
Dziewczyny, mam natchnienie i biorę się za listę wyprawkowa 😁
Jakbyście chciały później aby udostępnić to proszę krzyczećMaiora lubi tę wiadomość
-
Tak, tak, ja do personelu nie mam absolutnie żadnego żalu. Bardziej do systemu, który jest bardziej kulawy niż sądziłam. Bo sam personel na oddziale dziś złoto
Z resztą, jak rozmawiałam z dziewczynami na korytarzu, które tam były na pobycie to też się super wypowiadały. Niektóre już kolejną ciąże tam przyjeżdzają, zwłaszcza te cukrzycowe. Miałam wrażenie, że same „słodkie babeczki” i ciąże mnogie dookoła
I jedna pani na HSG, empatia mi się w ciąży wyostrza, bo zastanawiałam się, czy się czuje ok wśród samych ciężarnych dookoła.
Jakby mi przyszło tam rodzić to chyba bym się czuła dość bezpiecznie.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U nas ściany będą cappuccino bo już tak są pomalowane i nie ukrywam że nie chce mi się drugi raz malować. Znalazłam na aliexpres różne naklejki na ścianę za parę groszy ale nie jestem się w stanie zdecydować które chce. Czekam też do połówkowych żeby ostatecznie potwierdzić płeć, mimo że jestem pewna że to chłopak.
Meble będą białe. Myślę też o niebieskich lub szarych dodatkach ale jeszcze nie wiemszukam na razie inspiracji 😍
-
Maiora wrote:U nas ściany będą cappuccino bo już tak są pomalowane i nie ukrywam że nie chce mi się drugi raz malować. Znalazłam na aliexpres różne naklejki na ścianę za parę groszy ale nie jestem się w stanie zdecydować które chce. Czekam też do połówkowych żeby ostatecznie potwierdzić płeć, mimo że jestem pewna że to chłopak.
Meble będą białe. Myślę też o niebieskich lub szarych dodatkach ale jeszcze nie wiemszukam na razie inspiracji 😍
Błękit do cappuccino byłby extra 😍
Agentka i to jest plus, że możesz się zaznajomić z tym szpitalem. Łatwiej będzie ci podjąć decyzję co do rozwiązania ciąży