Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Dziś w pracy lepiej, dalej przekonuje się, że to z ta laska jest coś nie tak. Jak ona dziś wyszła trochę wcześniej, to inni współpracownicy z innych referatów przychodzili ostrzegać mnie przed nią, żebym jej nie mówiła za dużo np, bo donosi ona górze...
W maju chciałabym pracować jeszcze, bo akurat zalapie się jeszcze na drugi miesiąc podwyżki- nie są to wielkie pieniądze ale lepiej mieć niż nie mieć 🤷
Naprawdę dziś lepszy dzień,bo ci współpracownicy naprawdę pokazali mi dziś, że są po mojej stronieMeeg, Maiora lubią tę wiadomość
-
Kania super że masz takich współpracowników i chyba na szczęście długo z tą osobą nie popracujesz 😉
Właśnie wróciłam z wizyty u gastrologa... coś tam wypatrzył w nerce i niby może być od ciąży ale kazał szybko skonsultować więc jutro będę szukać jeszcze urologa 🥴
Ale za to zobaczyłam dzidziusia ❤️ nawet lekarz chciał stary aparat usg wyciągnąć bo w nowym nie miał oprogramowania ginekologicznego i nie mógł obliczyć wieku ciąży😂 ale mi wystarczy że widzę że się rusza ❤️Ancalime, Ogoorkowa, Meeg, agentka93, Kasio lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity ale miła niespodzianka przy okazji!
Kania_czubajka widzisz jak dobrze, pewnie całe biuro aż huczy i się zastanawia jak Ty już 2 dni z tą personą wytrzymałaś!
U mnie dzień zleciał całkiem szybko, cieszę się, bo od jutra zaczynam "majówkę"PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Kania super, że masz wsparcie współpracowników ❤️ od razu raźniej, kiedy wiesz, że masz kogoś po swojej stronie
Longanimity ale zaangażowany gastro 😍 ekstra
A ja zliczyłam moje ciuszki dla małej i naliczyłam:
18 bodziakow, 16 legginsów, 17 pajacyków.... I to tylko w rozmiarze 56 😅😅😅
Do tego 7 bodziakow na 50 i 6 pajacyków na 50... 😅
W tych rozmiarach już kończę zakupy (pozostały skarpetki i czapeczki) 😅
W rozmiarze 62 mam 9 bodziakow, 10 legginsów i 5 pajacyków (+ 2 sweterki i kombinezon wełniany) więc dokupie jeszcze kilka rzeczy i to by było na tyle 😅
Longanimity lubi tę wiadomość
-
Sara jakie cudeńka ❤️❤️❤️ Uwielbiam kwiatowe wzory 🌸🌸🌸🌸Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara, ale zdobycze i jak kolorowo 😁07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz ja mam bzika na punkcie kolorowych pajacyków 🤣 ciuszki dzienne w większości mam w stonowanych kolorach ale pajacyki uwielbiam takie 🤷🏻♀️
Kupiłam jeszcze na olx kombinezon ze 100% wełny 😍 za 5 dyszek.
Mam kilka reklamówek tych ciuchów i tak pomyślałam.... A co jeśli doktor się mylił i będzie chłopiec? 🤦🏻♀️🙈 -
Powiem Wam jeszcze, że trochę martwi mnie brak ruchów 😒 tzn wiem, że mala tam jest, ale dziś zaczęłam 19 TC i w poprzednich ciążach na tym etapie czułam już wyraźne pukanie a teraz te ruchy są takie okrutnie słabe, czuję je co kilka dni gdy się maksymalnie wycisze...
Sprawdziłam na karcie z prenatalnych i łożysko jest na tylnej ścianie 🙄
Oczywiście zaczęłam już sobie analizować, że może mała być chora i bla bla bla 🙄 -
Sara to jest jeszcze taki etap, że chyba może tak być. Może mała po prostu jest mniej aktywna
Na USG na pewno widziałaś, jak macha łapkami i nóżkami? To z pewnością jest ok:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 23:06
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara30 wrote:Powiem Wam jeszcze, że trochę martwi mnie brak ruchów 😒 tzn wiem, że mala tam jest, ale dziś zaczęłam 19 TC i w poprzednich ciążach na tym etapie czułam już wyraźne pukanie a teraz te ruchy są takie okrutnie słabe, czuję je co kilka dni gdy się maksymalnie wycisze...
Sprawdziłam na karcie z prenatalnych i łożysko jest na tylnej ścianie 🙄
Oczywiście zaczęłam już sobie analizować, że może mała być chora i bla bla bla 🙄agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Może po prostu jest spokojna w brzuszku
oby to było to
Miłego dnia dla Was ❤️
Ja dziś mam w planie wysadzić w końcu lawendy a popołudniu przyjeżdża facet napalony na renówke 😬 oby ją zabrałOgoorkowa lubi tę wiadomość
-
Kania, super, że w pracy lepiej i masz oparcie we współpracownikach. Laska dziwna i ewidentnie toksyczna, obyście wylądowały w dwóch różnych działach po powrocie z macierzyńskiego.
U mnie w pracy luz, widać że ewidentnie kryzys dociera, bo jest duży spadek zamówień. Oby szybko nadeszły lepsze czasy.
Sara, gratuluję udanego polowania i zakupów! Myślę, że jak jesteś aktywną za dnia to po prostu usypiasz maleństwo. U mnie odwrotnie- praca siedząca, to czuję kopniaczki na zasadzie 'rusz się mamusiu' 😂. To tak półżartem. Na pewno wszystko jest ok, a po prostu trafił Ci się leniuszek.
Maiora, z czasem będziesz znajdowała coraz szybciej tętno. Moja córa ewidentnie pokochała prawą stronę brzucha, bo od ponad tygodnia bicie serduszka słyszalne z prawej strony - z tym, że coraz wyżej w miarę wzrostu macicy. Cudowne uczucie moc posłuchać maleństwa z ukochaną osobą 🥰. Ja swojemu wysyłam filmiki nagrane, taki substytut 😁. -
Ja raz czuję a raz nie, ale wczorajsze usg mnie uspokoiło bo dziecko ruszało się na szalone a ja nie czułam więc widocznie na regularne czucie ruchów jest jeszcze czas, choć najbardziej czekam na to aż mój mąż polozy rękę i coś poczuje, nie mogę się doczekać tej miny 🥰
Właśnie dowiedziałam się, że do specjalisty w ciąży też się ma pierwszeństwo tylko nie można wybrać konkretnego lekarza. Ale pani w recepcji powiedziała że skoro się już leczę u konkretnego a nie ma do niego terminów to żeby podejść i zapytać czy mnie przyjmie, nie zakładałam że uda się wcześniej niż po długim weekendzie ale już 8.05 ma być więc i tak nie źle, a Gastrolog wystawił mi "na wszelki wypadek" skierowanie na oddział... mam nadzieję że się nie przyda!🍀👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity, 08.05. już niedługo, a jest szansa, że przez długi weekend czas szybciej zleci 🤞🏻. No i oby skierowanko się nie przydało.
Meeg, kciuki dzisiaj za wizytę 🍀.
Myślę, że najbliższy miesiąc wszystkim nam tu upłynie na kodowaniu pierwszych czy kolejnych ruchów, coraz bardziej regularnych, i to będzie piękny czas. Wiecie, jeszcze nie ten etap, że kopniecie bolesne pod zebra pozbawi oddechu na moment, dopadną hemoroidy, żylaki, czy co gorsza popuszczanie moczu 😂. Cieszmy się chwilą, w końcu zaawansowana ciąża przypada na okres upałów 😎.
Na pocieszenie dodam, że pierwsza córcia też z września. I upały dało radę przetrwać. Nie miałam problemów z hemoroidami czy popuszczaniem moczu 😂. Więc nie zawsze są takie atrakcje 😁.Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara, jakie łowy 🥰
Btw, mąż w renowce założył mi ten pas bez rozcinania niczegoautko ocalone 😂
Longanimity, oby się nie przydało skierowanie 🤞
Ja dzisiaj od 6.30 na nogach, podzwoniłam i chyba wybralam szkole rodzenia i jeszcze parę ofert na wyceny złożyłam, zaraz ruszam na budowę 🥳Kasio lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Sara, malutka pewnie się tak ułożyła i dlatego nic nie czujesz 🙂 albo jest spokojna! W którejś aplikacji czytałam, że na tym etapie dziecko jest obudzone tylko przez około 6 godzin a resztę czasu śpi, może się nie zgrywacie! 😘 Jak się niepokoisz to może warto podskoczyć na USG?
Longanimity, oby skierowanie nie było potrzebne! 🍀
Ancalime, u mnie w pracy też zastój, niestety takie czasy... 🙁
Dziś już mam za sobą wypad na targ (na piechotę 3 km w jedną stronę), posadziłam kwiatki na balkonie, odkurzyłam, posprzątałam kuchnię i teraz nie wiem co ze sobą zrobić. Bardzo dużo mam energii 😁Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😊 objawów żadnych nie mam wiec zakładam że macica ucisneła chwilowo i zrobił się zastój... 3 lata temu też na usg z innego powodu okazało się że mam 14mm kamień i nie dawał żadnych objawów (poza częstym ZUM) 🤷♀️ a szwagierka miała podobna akcje w ciąży w tamtym roku tylko u niej zaczęło się od kolki nerkowej, gin się nie spodobała nerka na usg a jak poszła do urologa to już było wszystko w porządku, wiec wiem że takie rzeczy się zdążają w ciąży!
Ogoorkowa JAK? Bo my posprawdzalismy fotele i doszliśmy do wniosku że w mojej renowce się nie da ani u kierowcy ani u pasażera (mam megan II) I jakoś zrezygnowałam chwilowo z tego adaptera bo inne mnie nie przekonują 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 11:14
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: