X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara prosze o dopisanie moich badań połówkowych 18.05 godz. 12.00.
    A tak z ciekawości robicie to dodatkowe badanie w kierunku preeklampsji?

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka zdecydowanie ciążowy a nie kebabowy 😍
    Powodzenia na wizycie :)

Już teraz nie chce inwestować w detektor bo zaraz będziemy regularnie czuły ruchy :) byłam w przychodni. Za darmo bez umawiania można poprosić o posłuchanie tętna u położnej i tak dziś zrobiłam :) także uspokojona mogę plewić wokół krzewów 😬

Longanimity lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslu dzięki 💖💖 Trzymam kciuki za Twoje testowanko jutro 🤞

A widzisz Sara- myślałam, że został detektor po starszakach :)
    Swoją droga- dziewczyny batdziej obyte w detektorach, mam koleżankę w 15tc, na detektorze na razie jej się udaje znaleźć głównie pępowinę bo są szumy i tętno takie 135-140. Czy to tez może być uspokajające ze z dzieckiem spoko skoro pępowina pracuje?

Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka co ty. Ja po starszakach pół ciuszka nie zostawiłam 😅

Co do koleżanki to myślę że tak. Przecież takie tętno znikąd się nie wzięło :)

agentka93 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny słuchajcie czego się dziś dowiedziałam. Az muszę się z wami podzielić :) apropo tych tabletek na mdłości lekarz mi powiedział że one są spoko i działają ale mogą "uzależniać" organizm i po odstawieniu kumulują się mdłości i wymioty, dlatego zazwyczaj kobiety które decydują się na nie biorą je do końca ciąży.
    My wczoraj wybraliśmy fotelik i planujemy go kupić do końca miesiąca bo w sklepie z fotelikami w naszym mieście jest spora promocja.
    Przepraszam że się nie odzywam, choć czytam was na bieżąco. Walczę od kilku dni z upierdliwą alergią. Coś strasznie pyli. Leki nie bardzo pomagają a ja kicham jak szalona do tego swędzące oczy, nos... itd. Normalnie Kocham wiosnę 😁😂
    Miłego dnia Kobietki ❤️

P. S trzymam kciuki za wszystkie wizyty ❤️❤️

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora, mi na nos pomaga mocno Pronasal (ze sterydami), wczoraj alergolog powiedziała, że jakby było źle i tabletki nie pomogą, to przepłukać zatoki i psiknąć, powinien działać w miare miejscowo i nie szkodzić po 1 trymestrze :)

Maiora lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wcale nie lepszy niż wczoraj. Humor mam dramatyczny, pokłóciłam się z rodzicami mocno i po raz pierwszy od dawna zaczęłam się zastanawiać nad powrotem do psychotropów, które już na tym etapie mogłyby być bezpieczne dla Tosi. Ale chociaż pogoda ładna…

A, no i w moczu wyszły kosmiczne ilości piasku, także będę musiała iść na usg nerek i liczyć na to, że obędzie się bez rodzenia kamieni w najbliższych miesiącach. 😣

Jutro może pojedziemy na działkę, może będzie przyjemniej. Miłego słonecznego popołudnia ❤️☀️

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers tulę i przykro mi z poodu kłotni z rodzicami, na pew o zruzmieją, porozmawiaj może że swoim terapeuta o tym jakie są bezpieczne opcje ❤️

Agentka super wygląda, piękny brzuseszk ciążowy i sukienka super go podkreśla 🤩

Mnie sasiad przylukal jak pracowałam na działce w sobotę i się domyślił ciąży i dał mojemu staremu w prezencie cie jakaś kamerkę na WiFi do pokoju dziecka 😃
    On jest z tych sąsiadów co mają dom pod kamerkami ( emerytowany wojskowy z jakichś służb wywiadowczych) 🙈co jak co ale monitoring ulicy mamy zapewniony 🤣

Maiora lubi tę wiadomość

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS, jeśli miałby Ci się taki stan utrzymywać, to chyba lepiej się wspomoc farmakologicznie... ale to tylko Ty jesteś w stanie ocenić ❤️ pogoda w weekend ma być ładna, to może coś Cie miło natchnie ♥️

Uff, byłam w sklepie po wycenę drzwi, chciałam założyć ten adapter ciążowy, ale nie umiałam przepchnąć tego przez siedzenie i stwierdziłam, że jutro z mężem ogarniemy (dzisiaj utknął w pracy i sama jechałam wybrać sobie drzwi 😅) i ##%^# miałam takie hamowanie że wszystko z siedzenia obok pospadało, na dzbana trąbiłam i ja i gościu na sasiednim pasie 🤯 na szczęście odruchowo wbiłam plecy w fotel i pasy nie przyciskaly... z pozytywów jak czekałam na Pana od drzwi to weszłam do salonu z wózkami i pomacałam sobie tego venicci i dostałam od właściciela sklepu karteczkę ze zniżką 😝 po tym durnym hamowaniu weszłam do Lidla i kupiłam lody na pocieszenie a zaraz Harry Potter 😍

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS życzę Ci obyś jak najszybciej powróciła do równowagi 😘 jeśli farmakologia jest bezpieczna i Ci pomoże, to chyba dobre wyjście 😘

Meeg kamerki na WiFi są super :D ja u Tolki mam kamerkę i jest super bo raz, że dostaje powiadomienie gdy czujnik ruchu wykryje ruchy a dwa, ma opcję nagrywania. Dla mnie to mega przydatne bo mogę nagrywać napady padaczkowe żeby pokazać neurologowi, bez czatowania na nie nad łóżeczkiem :) jedynie upierdliwe trochę jest to, że nie można jednocześnie patrzeć na obraz z kamery i korzystać z telefonu. Ja dlatego wygrzebałam jakiś stary telefon, który służy za nianie :D

Ogórkowa a jaki masz adapter? Zielony insafe? Ja go montowałam już na 3 różnych fotelach i najwięcej tak naprawdę zależy od budowy fotela. Najgorzej było go założyć w mojej starej renówce, bo pomiędzy oparciem a siedzeniem fotela był materiał, który je łączył. Musiałam go naciąć. Ale już w fordzie bez problemu zakładam. Mąż napewno coś wymyśli :)

Ja dziś jestem zmęczona mocno 😮‍💨 wyplewiłam tylko wokół krzewów, dosiałam trawę w kilku miejscach i gdy już miałam siąść na tyłku i zjeść śniadanie (o 13) to zadzwonił mąż, że jest jakaś lipa i żebym szybko jechała do ZUSu. Wracając odebrałam Tolke, pojechałam po starsze dzieci i utknęłam na placu zabaw do 17. Uratowałam się kebabem 😅
    Wracając mój młody wpadł pod rower 😮‍💨 na szczęście nikomu się nic nie stało ale i on, i kolega rowerzysta co się napłakali 🙈

Jestem okrutnie przytłoczona i nienawidzę tego stanu. Mam tyle rzeczy do ogarnięcia na cito, że nie wiem czym się zająć najpierw i z tego wszystkiego najchętniej poszłabym spać 😒
    Muszę przygotować propozycje kosztorysu dla obiektu na konferencję, muszę zrobić podmianę w akwarium, wypadałoby jeszcze paznokcie sobie zrobić... Do tego z pracą męża jest problem, bo bez durnego papierka z ZUSu nie może rozpocząć pracy i cały tydzień siedział na tyłku i zapowiada się, że kolejny też przesiedzi. To oznacza brak wypłaty w maju 🫠
    Jakbym nie była w ciąży to właśnie bym sobie robiła drinka... 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 21:02

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    RiverS życzę Ci obyś jak najszybciej powróciła do równowagi 😘 jeśli farmakologia jest bezpieczna i Ci pomoże, to chyba dobre wyjście 😘

Meeg kamerki na WiFi są super :D ja u Tolki mam kamerkę i jest super bo raz, że dostaje powiadomienie gdy czujnik ruchu wykryje ruchy a dwa, ma opcję nagrywania. Dla mnie to mega przydatne bo mogę nagrywać napady padaczkowe żeby pokazać neurologowi, bez czatowania na nie nad łóżeczkiem :) jedynie upierdliwe trochę jest to, że nie można jednocześnie patrzeć na obraz z kamery i korzystać z telefonu. Ja dlatego wygrzebałam jakiś stary telefon, który służy za nianie :D

Ogórkowa a jaki masz adapter? Zielony insafe? Ja go montowałam już na 3 różnych fotelach i najwięcej tak naprawdę zależy od budowy fotela. Najgorzej było go założyć w mojej starej renówce, bo pomiędzy oparciem a siedzeniem fotela był materiał, który je łączył. Musiałam go naciąć. Ale już w fordzie bez problemu zakładam. Mąż napewno coś wymyśli :)

Ja dziś jestem zmęczona mocno 😮‍💨 wyplewiłam tylko wokół krzewów, dosiałam trawę w kilku miejscach i gdy już miałam siąść na tyłku i zjeść śniadanie (o 13) to zadzwonił mąż, że jest jakaś lipa i żebym szybko jechała do ZUSu. Wracając odebrałam Tolke, pojechałam po starsze dzieci i utknęłam na placu zabaw do 17. Uratowałam się kebabem 😅
    Wracając mój młody wpadł pod rower 😮‍💨 na szczęście nikomu się nic nie stało ale i on, i kolega rowerzysta co się napłakali 🙈

Jestem okrutnie przytłoczona i nienawidzę tego stanu. Mam tyle rzeczy do ogarnięcia na cito, że nie wiem czym się zająć najpierw i z tego wszystkiego najchętniej poszłabym spać 😒
    Muszę przygotować propozycje kosztorysu dla obiektu na konferencję, muszę zrobić podmianę w akwarium, wypadałoby jeszcze paznokcie sobie zrobić... Do tego z pracą męża jest problem, bo bez durnego papierka z ZUSu nie może rozpocząć pracy i cały tydzień siedział na tyłku i zapowiada się, że kolejny też przesiedzi. To oznacza brak wypłaty w maju 🫠
    Jakbym nie była w ciąży to właśnie bym sobie robiła drinka... 😮‍💨
    No zgaduj moja droga 🤣 co mogłam kupić po tym jak poleciłaś zielony insafe? 😅 A jakie jest moje auto? Ano stara renowka 🤣

Ale durna sytuacja z tym papierkiem z ZUSu 😡 nie ogarnęła tego kadrowa wcześniej? 😡

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiam się jaki adapter do pasow kupić i też mam renówkę... jutro sprawdzę czy też jest połączona materiałem bo u mnie raczej wyjdzie tak że będę przekładać ten adapter więc była by lipa jakby musiała kilka foteli nacinać 😅 także pozostałe 2 potencjalnego samochody też sprawdze 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa mąż ma własną działalność więc .... Tak naprawdę wszystko to kwestia Pani w ZUSie. Po prostu mają czas 😒
    Co do adaptera to wsun rękę i sprawdź czy nie masz tam materiału pomiędzy. Ja go nacielam nożem 😅

Longanimity ja adapter przekładałam i np w mojej renówce tylko w fotelu kierowcy tak jest, a już w fotelu pasażera nie. W fordzie w obydwu fotelach zakłada się o wiele szybciej.

A jakie macie renowki? Grand Scenic II ma materiał pomiędzy, mogę potwierdzić 😅

Co do samego adaptera to na początku jest dziwnie i wkurza to zapinanie ale potem wchodzi w krew i jeździ się super :) mi się podoba to, że tak sprawnie się przekłada pas a nie trzeba go dodatkowo siedzieć i przypinać tak jak w besafe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 21:48

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Witam się z Paniami w... 20 tygodniu ciąży! 🥹

Wczoraj wykorzystałam męża do prac ogrodowych, dziś pokończy i mogę kupować chyba magnolie. Marzy mi się taka piękna 🥰

Zważyłam się dziś i waga pokazuje +1.5 kilo w stosunku do początku ciąży. Waga u lekarza zawsze jakaś zawyżona 😅
    Dalej nie za bardzo czuje ruchy ale brzuch już taki wyraźnie ciążowy, zwłaszcza w ciążowych spodniach. Podsyłam brzuszkowy zdjęcie
    IMG-20230422-063831.jpg

Dziś wybieram się z mężem na randkę "do miasta" :D może poogladamy coś w Smyku 🤭

Miłego dnia Wam życie! Słońce pięknie świeci☀️☀️☀️

Maiora, RiverS, Ogoorkowa, agentka93, Meeg, Pucz, Kasio lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć Dziewczyny ❤️
    Ja z kolei witam się w 19 tygodniu 😍😍 nie wierzę że tam czas tak szybko płynie. Wczoraj byliśmy ze znajomymi na kolacji i tak nam się przeciągnęło że wróciliśmy do domu o 2.00 🤦 a dziś punkt 7.00 i już nie mogę zasnąć 😁 Dziś mam abitne plany 😂 na 9.00 szkoła rodzenia, a potem jadę pomóc teściowej bo wieczorem robimy imieninowego grilla dla teścia 😁 jak któraś z Was zna jakiegoś Wojtka to jutro mają imieniny 😂
    Życzę wam pięknego słonecznego dnia ❤️❤️

Kania_czubajka, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora wrote:
    No cześć Dziewczyny ❤️
    Ja z kolei witam się w 19 tygodniu 😍😍 nie wierzę że tam czas tak szybko płynie. Wczoraj byliśmy ze znajomymi na kolacji i tak nam się przeciągnęło że wróciliśmy do domu o 2.00 🤦 a dziś punkt 7.00 i już nie mogę zasnąć 😁 Dziś mam abitne plany 😂 na 9.00 szkoła rodzenia, a potem jadę pomóc teściowej bo wieczorem robimy imieninowego grilla dla teścia 😁 jak któraś z Was zna jakiegoś Wojtka to jutro mają imieniny 😂
    Życzę wam pięknego słonecznego dnia ❤️❤️
    I Jerzy! U nas to też ważna data, brat mój Wojtek, szwagier Wojtek, a wujek- którego traktuje praktycznie jak dziadka- Jerzy ;)

Maiora lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mój mąż ma imieniny 😁 ale my jesteśmy akurat zgadania że robimy parami bo akurat się tak zgrywa że np ja mam w czerwcu imieniny a mój ma urodziny w związku z czym śmialiśmy się że młodsza siostra męża musi sobie znaleźć albo kogoś z kim się zgra imieninami albo urodzinami 😂

A ja zauważyłam że jak za długo śpię na lewym boku to bolą mnie plecy 😑 no i jak tu pogodzić ból pleców z zaleceniami spania w ciąży 😅

Zapowiada się piękny weekend także życzę udanego i owocnego wypoczynku🌞

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki 😁

Ja dziś wstałam z okropnym bólem głowy 🙄 zaraz się rozruszam to mi przejdzie :)

Biorę się za sprzątanie w domu, dzieciaki muszą posprzątać swoje pokoje, potem pójdziemy na dwór - dzieciaki do piaskownicy a mama plewić kwiatki 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku! Wpadłam zobaczyć, co się dzieje na pierwszej stronie u moich nie- kebabowych brzuszków i jestem rozczulona na maksa!🥺🥺
    Przepiękne są te wszystkie imiona dla waszych dzieciaczków❤️
    Niech rosną jak na drożdżach, kruszynki!☀️

Jak się czujecie przyszłe mamuśki? Wszystko u was w porządku? Opowiadajcie Ciotce😃

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

07.2025 Biochem 💔

event.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana zebrałam się na zakupy, odgruzowałam łazienkę, którą ostatnie tygodnie sprzątał mąż „po swojemu” 😜, upiekłam ciasto, po wszystkim zwymiotowałam i zaraz lecę na działkę pisać magisterkę! 😅

W ogóle wczoraj wieczorem był festiwal skakania, nawet mąż się dopatrzył lekkiego falowania brzucha, także u mnie ruchy są już oficjalnie 🤯

Białek, u nas brzuchy powoli rosną, próbujemy wszystkie rozróżnić pracę jelit od maluchów i jakoś to idzie! Ostatnio mam wrażenie, że przyspieszyło, bo te pierwsze tygodnie ciągnęły się straaaaasznie 😜

Miłego dnia dziewczyny!❤️☀️

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ