Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara prosze o dopisanie moich badań połówkowych 18.05 godz. 12.00.
A tak z ciekawości robicie to dodatkowe badanie w kierunku preeklampsji?👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Agentka zdecydowanie ciążowy a nie kebabowy 😍
Powodzenia na wizycie
Już teraz nie chce inwestować w detektor bo zaraz będziemy regularnie czuły ruchybyłam w przychodni. Za darmo bez umawiania można poprosić o posłuchanie tętna u położnej i tak dziś zrobiłam
także uspokojona mogę plewić wokół krzewów 😬
Longanimity lubi tę wiadomość
-
Niemampomyslu dzięki 💖💖 Trzymam kciuki za Twoje testowanko jutro 🤞
A widzisz Sara- myślałam, że został detektor po starszakach
Swoją droga- dziewczyny batdziej obyte w detektorach, mam koleżankę w 15tc, na detektorze na razie jej się udaje znaleźć głównie pępowinę bo są szumy i tętno takie 135-140. Czy to tez może być uspokajające ze z dzieckiem spoko skoro pępowina pracuje?Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka co ty. Ja po starszakach pół ciuszka nie zostawiłam 😅
Co do koleżanki to myślę że tak. Przecież takie tętno znikąd się nie wzięłoagentka93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny słuchajcie czego się dziś dowiedziałam. Az muszę się z wami podzielić
apropo tych tabletek na mdłości lekarz mi powiedział że one są spoko i działają ale mogą "uzależniać" organizm i po odstawieniu kumulują się mdłości i wymioty, dlatego zazwyczaj kobiety które decydują się na nie biorą je do końca ciąży.
My wczoraj wybraliśmy fotelik i planujemy go kupić do końca miesiąca bo w sklepie z fotelikami w naszym mieście jest spora promocja.
Przepraszam że się nie odzywam, choć czytam was na bieżąco. Walczę od kilku dni z upierdliwą alergią. Coś strasznie pyli. Leki nie bardzo pomagają a ja kicham jak szalona do tego swędzące oczy, nos... itd. Normalnie Kocham wiosnę 😁😂
Miłego dnia Kobietki ❤️
P. S trzymam kciuki za wszystkie wizyty ❤️❤️ -
Maiora, mi na nos pomaga mocno Pronasal (ze sterydami), wczoraj alergolog powiedziała, że jakby było źle i tabletki nie pomogą, to przepłukać zatoki i psiknąć, powinien działać w miare miejscowo i nie szkodzić po 1 trymestrze
Maiora lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
U mnie dziś wcale nie lepszy niż wczoraj. Humor mam dramatyczny, pokłóciłam się z rodzicami mocno i po raz pierwszy od dawna zaczęłam się zastanawiać nad powrotem do psychotropów, które już na tym etapie mogłyby być bezpieczne dla Tosi. Ale chociaż pogoda ładna…
A, no i w moczu wyszły kosmiczne ilości piasku, także będę musiała iść na usg nerek i liczyć na to, że obędzie się bez rodzenia kamieni w najbliższych miesiącach. 😣
Jutro może pojedziemy na działkę, może będzie przyjemniej. Miłego słonecznego popołudnia ❤️☀️26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Rivers tulę i przykro mi z poodu kłotni z rodzicami, na pew o zruzmieją, porozmawiaj może że swoim terapeuta o tym jakie są bezpieczne opcje ❤️
Agentka super wygląda, piękny brzuseszk ciążowy i sukienka super go podkreśla 🤩
Mnie sasiad przylukal jak pracowałam na działce w sobotę i się domyślił ciąży i dał mojemu staremu w prezencie cie jakaś kamerkę na WiFi do pokoju dziecka 😃
On jest z tych sąsiadów co mają dom pod kamerkami ( emerytowany wojskowy z jakichś służb wywiadowczych) 🙈co jak co ale monitoring ulicy mamy zapewniony 🤣Maiora lubi tę wiadomość
-
RiverS, jeśli miałby Ci się taki stan utrzymywać, to chyba lepiej się wspomoc farmakologicznie... ale to tylko Ty jesteś w stanie ocenić ❤️ pogoda w weekend ma być ładna, to może coś Cie miło natchnie ♥️
Uff, byłam w sklepie po wycenę drzwi, chciałam założyć ten adapter ciążowy, ale nie umiałam przepchnąć tego przez siedzenie i stwierdziłam, że jutro z mężem ogarniemy (dzisiaj utknął w pracy i sama jechałam wybrać sobie drzwi 😅) i ##%^# miałam takie hamowanie że wszystko z siedzenia obok pospadało, na dzbana trąbiłam i ja i gościu na sasiednim pasie 🤯 na szczęście odruchowo wbiłam plecy w fotel i pasy nie przyciskaly... z pozytywów jak czekałam na Pana od drzwi to weszłam do salonu z wózkami i pomacałam sobie tego venicci i dostałam od właściciela sklepu karteczkę ze zniżką 😝 po tym durnym hamowaniu weszłam do Lidla i kupiłam lody na pocieszenie a zaraz Harry Potter 😍PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
RiverS życzę Ci obyś jak najszybciej powróciła do równowagi 😘 jeśli farmakologia jest bezpieczna i Ci pomoże, to chyba dobre wyjście 😘
Meeg kamerki na WiFi są superja u Tolki mam kamerkę i jest super bo raz, że dostaje powiadomienie gdy czujnik ruchu wykryje ruchy a dwa, ma opcję nagrywania. Dla mnie to mega przydatne bo mogę nagrywać napady padaczkowe żeby pokazać neurologowi, bez czatowania na nie nad łóżeczkiem
jedynie upierdliwe trochę jest to, że nie można jednocześnie patrzeć na obraz z kamery i korzystać z telefonu. Ja dlatego wygrzebałam jakiś stary telefon, który służy za nianie
Ogórkowa a jaki masz adapter? Zielony insafe? Ja go montowałam już na 3 różnych fotelach i najwięcej tak naprawdę zależy od budowy fotela. Najgorzej było go założyć w mojej starej renówce, bo pomiędzy oparciem a siedzeniem fotela był materiał, który je łączył. Musiałam go naciąć. Ale już w fordzie bez problemu zakładam. Mąż napewno coś wymyśli
Ja dziś jestem zmęczona mocno 😮💨 wyplewiłam tylko wokół krzewów, dosiałam trawę w kilku miejscach i gdy już miałam siąść na tyłku i zjeść śniadanie (o 13) to zadzwonił mąż, że jest jakaś lipa i żebym szybko jechała do ZUSu. Wracając odebrałam Tolke, pojechałam po starsze dzieci i utknęłam na placu zabaw do 17. Uratowałam się kebabem 😅
Wracając mój młody wpadł pod rower 😮💨 na szczęście nikomu się nic nie stało ale i on, i kolega rowerzysta co się napłakali 🙈
Jestem okrutnie przytłoczona i nienawidzę tego stanu. Mam tyle rzeczy do ogarnięcia na cito, że nie wiem czym się zająć najpierw i z tego wszystkiego najchętniej poszłabym spać 😒
Muszę przygotować propozycje kosztorysu dla obiektu na konferencję, muszę zrobić podmianę w akwarium, wypadałoby jeszcze paznokcie sobie zrobić... Do tego z pracą męża jest problem, bo bez durnego papierka z ZUSu nie może rozpocząć pracy i cały tydzień siedział na tyłku i zapowiada się, że kolejny też przesiedzi. To oznacza brak wypłaty w maju 🫠
Jakbym nie była w ciąży to właśnie bym sobie robiła drinka... 😮💨Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 21:02
-
Sara30 wrote:RiverS życzę Ci obyś jak najszybciej powróciła do równowagi 😘 jeśli farmakologia jest bezpieczna i Ci pomoże, to chyba dobre wyjście 😘
Meeg kamerki na WiFi są superja u Tolki mam kamerkę i jest super bo raz, że dostaje powiadomienie gdy czujnik ruchu wykryje ruchy a dwa, ma opcję nagrywania. Dla mnie to mega przydatne bo mogę nagrywać napady padaczkowe żeby pokazać neurologowi, bez czatowania na nie nad łóżeczkiem
jedynie upierdliwe trochę jest to, że nie można jednocześnie patrzeć na obraz z kamery i korzystać z telefonu. Ja dlatego wygrzebałam jakiś stary telefon, który służy za nianie
Ogórkowa a jaki masz adapter? Zielony insafe? Ja go montowałam już na 3 różnych fotelach i najwięcej tak naprawdę zależy od budowy fotela. Najgorzej było go założyć w mojej starej renówce, bo pomiędzy oparciem a siedzeniem fotela był materiał, który je łączył. Musiałam go naciąć. Ale już w fordzie bez problemu zakładam. Mąż napewno coś wymyśli
Ja dziś jestem zmęczona mocno 😮💨 wyplewiłam tylko wokół krzewów, dosiałam trawę w kilku miejscach i gdy już miałam siąść na tyłku i zjeść śniadanie (o 13) to zadzwonił mąż, że jest jakaś lipa i żebym szybko jechała do ZUSu. Wracając odebrałam Tolke, pojechałam po starsze dzieci i utknęłam na placu zabaw do 17. Uratowałam się kebabem 😅
Wracając mój młody wpadł pod rower 😮💨 na szczęście nikomu się nic nie stało ale i on, i kolega rowerzysta co się napłakali 🙈
Jestem okrutnie przytłoczona i nienawidzę tego stanu. Mam tyle rzeczy do ogarnięcia na cito, że nie wiem czym się zająć najpierw i z tego wszystkiego najchętniej poszłabym spać 😒
Muszę przygotować propozycje kosztorysu dla obiektu na konferencję, muszę zrobić podmianę w akwarium, wypadałoby jeszcze paznokcie sobie zrobić... Do tego z pracą męża jest problem, bo bez durnego papierka z ZUSu nie może rozpocząć pracy i cały tydzień siedział na tyłku i zapowiada się, że kolejny też przesiedzi. To oznacza brak wypłaty w maju 🫠
Jakbym nie była w ciąży to właśnie bym sobie robiła drinka... 😮💨
Ale durna sytuacja z tym papierkiem z ZUSu 😡 nie ogarnęła tego kadrowa wcześniej? 😡PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Właśnie zastanawiam się jaki adapter do pasow kupić i też mam renówkę... jutro sprawdzę czy też jest połączona materiałem bo u mnie raczej wyjdzie tak że będę przekładać ten adapter więc była by lipa jakby musiała kilka foteli nacinać 😅 także pozostałe 2 potencjalnego samochody też sprawdze 😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Ogórkowa mąż ma własną działalność więc .... Tak naprawdę wszystko to kwestia Pani w ZUSie. Po prostu mają czas 😒
Co do adaptera to wsun rękę i sprawdź czy nie masz tam materiału pomiędzy. Ja go nacielam nożem 😅
Longanimity ja adapter przekładałam i np w mojej renówce tylko w fotelu kierowcy tak jest, a już w fotelu pasażera nie. W fordzie w obydwu fotelach zakłada się o wiele szybciej.
A jakie macie renowki? Grand Scenic II ma materiał pomiędzy, mogę potwierdzić 😅
Co do samego adaptera to na początku jest dziwnie i wkurza to zapinanie ale potem wchodzi w krew i jeździ się supermi się podoba to, że tak sprawnie się przekłada pas a nie trzeba go dodatkowo siedzieć i przypinać tak jak w besafe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 21:48
-
Dzień dobry,
Witam się z Paniami w... 20 tygodniu ciąży! 🥹
Wczoraj wykorzystałam męża do prac ogrodowych, dziś pokończy i mogę kupować chyba magnolie. Marzy mi się taka piękna 🥰
Zważyłam się dziś i waga pokazuje +1.5 kilo w stosunku do początku ciąży. Waga u lekarza zawsze jakaś zawyżona 😅
Dalej nie za bardzo czuje ruchy ale brzuch już taki wyraźnie ciążowy, zwłaszcza w ciążowych spodniach. Podsyłam brzuszkowy zdjęcie
Dziś wybieram się z mężem na randkę "do miasta"może poogladamy coś w Smyku 🤭
Miłego dnia Wam życie! Słońce pięknie świeci☀️☀️☀️Maiora, RiverS, Ogoorkowa, agentka93, Meeg, Pucz, Kasio lubią tę wiadomość
-
No cześć Dziewczyny ❤️
Ja z kolei witam się w 19 tygodniu 😍😍 nie wierzę że tam czas tak szybko płynie. Wczoraj byliśmy ze znajomymi na kolacji i tak nam się przeciągnęło że wróciliśmy do domu o 2.00 🤦 a dziś punkt 7.00 i już nie mogę zasnąć 😁 Dziś mam abitne plany 😂 na 9.00 szkoła rodzenia, a potem jadę pomóc teściowej bo wieczorem robimy imieninowego grilla dla teścia 😁 jak któraś z Was zna jakiegoś Wojtka to jutro mają imieniny 😂
Życzę wam pięknego słonecznego dnia ❤️❤️Kania_czubajka, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
-
Maiora wrote:No cześć Dziewczyny ❤️
Ja z kolei witam się w 19 tygodniu 😍😍 nie wierzę że tam czas tak szybko płynie. Wczoraj byliśmy ze znajomymi na kolacji i tak nam się przeciągnęło że wróciliśmy do domu o 2.00 🤦 a dziś punkt 7.00 i już nie mogę zasnąć 😁 Dziś mam abitne plany 😂 na 9.00 szkoła rodzenia, a potem jadę pomóc teściowej bo wieczorem robimy imieninowego grilla dla teścia 😁 jak któraś z Was zna jakiegoś Wojtka to jutro mają imieniny 😂
Życzę wam pięknego słonecznego dnia ❤️❤️Maiora lubi tę wiadomość
-
O to mój mąż ma imieniny 😁 ale my jesteśmy akurat zgadania że robimy parami bo akurat się tak zgrywa że np ja mam w czerwcu imieniny a mój ma urodziny w związku z czym śmialiśmy się że młodsza siostra męża musi sobie znaleźć albo kogoś z kim się zgra imieninami albo urodzinami 😂
A ja zauważyłam że jak za długo śpię na lewym boku to bolą mnie plecy 😑 no i jak tu pogodzić ból pleców z zaleceniami spania w ciąży 😅
Zapowiada się piękny weekend także życzę udanego i owocnego wypoczynku🌞👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Miłego dnia dziewczynki 😁
Ja dziś wstałam z okropnym bólem głowy 🙄 zaraz się rozruszam to mi przejdzie
Biorę się za sprzątanie w domu, dzieciaki muszą posprzątać swoje pokoje, potem pójdziemy na dwór - dzieciaki do piaskownicy a mama plewić kwiatki 😅
-
Jejku! Wpadłam zobaczyć, co się dzieje na pierwszej stronie u moich nie- kebabowych brzuszków i jestem rozczulona na maksa!🥺🥺
Przepiękne są te wszystkie imiona dla waszych dzieciaczków❤️
Niech rosną jak na drożdżach, kruszynki!☀️
Jak się czujecie przyszłe mamuśki? Wszystko u was w porządku? Opowiadajcie Ciotce😃 -
Ja od rana zebrałam się na zakupy, odgruzowałam łazienkę, którą ostatnie tygodnie sprzątał mąż „po swojemu” 😜, upiekłam ciasto, po wszystkim zwymiotowałam i zaraz lecę na działkę pisać magisterkę! 😅
W ogóle wczoraj wieczorem był festiwal skakania, nawet mąż się dopatrzył lekkiego falowania brzucha, także u mnie ruchy są już oficjalnie 🤯
Białek, u nas brzuchy powoli rosną, próbujemy wszystkie rozróżnić pracę jelit od maluchów i jakoś to idzie! Ostatnio mam wrażenie, że przyspieszyło, bo te pierwsze tygodnie ciągnęły się straaaaasznie 😜
Miłego dnia dziewczyny!❤️☀️26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍