X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20230503-211641.jpg

A to mój kocyk zimowy, prawie skończony 😉 jeszcze tylko muszę dokupić meciaka z napisem "mama mi zrobiła" 🥰

Miłego dnia wam życzę 🌞

Kasio, Ancalime, Cotakoza, Sara30, Ogoorkowa, Meeg, ChocoMonster lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity piękny 😍

Ja już po luxmedzie - byłam tam 3 minuty 😍
    W tej maszynie wpisałam numer lodu (badania wybrałam i opłaciłam przez internet) i wydrukowało mi numerek. Oczywiście wyskoczył o umówionej godzinie 😍😍😍
    Już zawsze będę tak robić.

Oczywiście po drodze napadłam na SH 😅

Miłego dnia dziewuszki

Cotakoza lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Cotakoza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    20230503-211641.jpg

A to mój kocyk zimowy, prawie skończony 😉 jeszcze tylko muszę dokupić meciaka z napisem "mama mi zrobiła" 🥰

Miłego dnia wam życzę 🌞
    Wow! Nie gadaj, że ten gostek w miniaturce to też Twoja robota 😮🤗☘️

Sara! No i ekstra 😁

33♀️33 ♂️
    27.08.2019 👫
    27.08.2020 💍
    27.08.2021 💒
    27.08.2023 termin 🍼
    _______
    2014 💗 M. 👧

20.12 ⏸️😲🙈
    21.12 beta 1242🩸
    21.12 - perzyk 3,8mm
    03.01 0,43mm🍤
    31.01 wizyta
    06.02 badania 🩸 Pappa
    15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
    21.02 8 cm 🍼 100g
    21.03 220g 🥚🥚
    12.04 411g 👕
    18.04 491 g 🐻
    16.05(25+2) 908 g 🐻
    06.06(28+2)1662 g 🐻
    20.06(30+2) 2080 g 🐻
    28.06 (31+3) 2138 g 🐻
    11.07 (33+3) 2760g 🐻
    31.07 (36+2) 3652g 🐻

21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.

age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, pięknie że wycieczka się udała, na pewno Twój mąż bardzo się ucieszył z takiej niespodzianki! ❤️

RiverS, dobrze że możesz wrócić do leków, jeśli Ci pomagają to trzeba korzystać! Tutaj zawsze możesz się wygadać, rozumiem że nie jest Ci łatwo 🙁
    A ilustracja cudna! 😍

Sara, wierzę że u Twojego męża niedługo wszystko się z pracą wyjaśni... Na pewno ciężki to dla Was czas. A co do zmiany płci - rozumiem bo też czekam na połówkowe jak na ścięcie bo ciągle myślę czy to na pewno dziewczynka 😅 wolałabym żeby już nic się nie zmieniało w tej kwestii!

Longanimity, pozytywnie zazdroszczę wesela! 😁 I nie trzeba się tłumaczyć czemu się nie pije, wkurza mnie jak ktoś nie pije i trzeba się spowiadać czemu 😳 znaczy ja raczej winkiem nie pogardzę, ale zdarzało mi się nie pić ze względu na starania 😉 kocyk piękny!

Ogoorkowa, pochwal się potem projektem! 😘

Fajnie że już czujecie ruchy... A ja nadal nic... Czasem coś mi zabulgocze, ale ciągle wydaje mi się że to jelita. Moja tydzień od wizyty i już łapię stresa, bo moja doktor dała mi za zadanie wyczuć ruchy w ciągu dwóch tygodni. Mówi że niby jestem szczupła i już powinnam czuć a tu cisza 🙁

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, z tego co wiem to w pierwszej ciąży do 22-23 tyg można nie odczuwać ruchów. Albo i ich nie rozpoznawać. Wiesz gdzie masz łożysko? Jak na przedniej ścianie, to taka poduszka też amortyzuje odczuwanie.

Ja najbardziej czuję gdzieś z pół godziny po posiłku oraz jak się położę wieczorem, wyciszam po całym dniu. Może spróbuj pół godziny po kolacji tak na kwadrans chociaż zlec na kanapie i zobaczyć czy to coś zmienia?

Kciuki abyś niedługo odczuła ruchy bez żadnych wątpliwości 😘.

A mi wypadła plomba 🤦🏻‍♀️. Dentystka do której chodzę ma urlop do końca tygodnia, więc kombinuję aktualnie wisząc na telefonie

Kasio, Pimpuś lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio mi się zdaje, że może być też tak, że to co uważasz za jelita to właśnie maleństwo :)

U mnie dopiero wczoraj poczułam takie puknięcia, których nie dałoby się pomylić z niczym innym! :) A przecież to moja kolejna ciąża. Tak jak Ancalime pisze, w 1 ciąży do 22 TC można nie czuć ruchów. A wielce prawdopodobne jest to, że ty je czujesz tylko nie wiesz, że to to :)

No i właśnie dochodzi kwestia łożyska... :)

Longanimity zaczynasz drugi kocyk? W tym tempie to my do porodu zrobimy zapas kocyków aż do przedszkola 😅😅😅

Kasio lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cotakoza wrote:
    Wow! Nie gadaj, że ten gostek w miniaturce to też Twoja robota 😮🤗☘️

Sara! No i ekstra 😁

Też 😊 robiłam dla znajomych na wesele taką parkę 😉

Kasio ja też narazie jakoś tak bez szaleństw czuję, może poprostu nie rozpoznajesz że to to 😉

Ancalime trzymam kciuki żeby udało się ogarnąć dentystę 🤞 znam ten ból bo co prawda mi plomba nie wypadła ale się rozwarstwiła (w 1szym trymestrze przez 🤢🤮 i dużo gumy i nie wyobrażałam sobie jak piszesz to iść do dentysty) I jakoś koło świat zaczęło boleć a mój dentysta też był na urlopie 🥰

Cotakoza lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity jedno wielkie WOW! piękny! <3

Sara, jaka maszyna w luxmedzie? :O cooo :O u nas nic takiego nie widziałam w żadnym (a mam pod nosem 4 różne, niekóre na prawdę świeżutkie lokalizacje...) Co tam w SH złapałaś? :D

Kasio ja proponuję podjeść słodyczy (jeśli możesz oczywiście) i wtedy się skupić, tak jak Ancalime pisze, do pół h powinny zacząć się harce, a czy je poczujesz to w sumie inna sprawa... ze swojego doświadczenia na pracy z HO polecam legginsy+siedzenie na kanapie z poduszką na kolanach i na tym laptop :P ta poduszka delikatnie opiera się na brzuszku i wtedy najmocniej czuję :)
    Ale od wczoraj wieczora mam takie harce pod pępkiem, że taki zestaw nie jest konieczny :P tylko ja wcześnie poczułam...
    Pochwalę się jak będę zadowolona z efektów :D Ciekawe, czy sprostamy moim szalonym pomysłom, bo ja tak obstawiam, że moje wymysły = wszystkie szafki od stolarza :D generalnie w mieszkaniu wiadomo chcemy możliwie maksymalnie wykorzystać przestrzeń i chyba z moim stolarzem będę mieć dłuższe romanse, bo na necie wszystko ma inne wymiary... nie lubię zostawiać nieużywanych 10 cm od ściany czy coś :/ Tylko pokoik Małej i biuro męża póki co się nadają do zabudowy standardowymi meblami :P

Ancalime mojej mamie wszystkie plomby leciały w ciąży... mega się tego boję, trochę można sobie budżet nadszarpnąć :/

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa z tego samego powodu zdecydowałam się na kuchnie na wymiar a nie z ikei, wyszło sporo drożej ale zyskałam dużo więcej szafek i blatu roboczego 😉 no i mąż się nie wkurzał że aż tyle jest do składania 😂

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Ogoorkowa z tego samego powodu zdecydowałam się na kuchnie na wymiar a nie z ikei, wyszło sporo drożej ale zyskałam dużo więcej szafek i blatu roboczego 😉 no i mąż się nie wkurzał że aż tyle jest do składania 😂
    No kuchnia też właśnie od stolarza, więc już mamy dobry kontakt na specjaliste :D
    U nas droga ta kuchnia, ale główna cenę robi nam blat... I to mąż się na niego napalił, ja byłam skłonna przydusić grosza 😂 przynajmniej bez wyrzutów sumienia 😁

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa no u nas w luxmedzie jest automat. Albo bierzesz numerek do rejestracji albo wklepujesz kod z e-kiosku jeśli wizytę bądź badania się kupiło przez neta :D

Na ciuchu oczywiście wyszarpalam trochę ciuszkow dla Lidki, Emilowi kupiłam za 7 zł zajefajną bluzę z pumy, Emmie kombinezon na lato i szorty :D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    20230503-211641.jpg

Miłego dnia wam życzę 🌞
    Ależ masz talent! Pozazdrościć ☺️

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się pochwalę bo pękam z dumy 😍

Moja najstarsza idzie od września do szkoły. Byłam dzisiaj u jej wychowawczyni odebrać wyniki badania (określali gotowość do szkoły). Były sprawdzane umiejętności, samodzielność, ogólnie takie obeznanie, rozwój społeczny itd.

Moje dziecko na 231 pkt uzyskało... 230 🥹😁

Oczywiście w wytycznych, w rubrykach "wskazówki do pracy z dzieckiem...." I "słabe strony..." było pusto 🥹

Dumna jestem strasznie :) oczywiście wychowawczyni powiedziała, że młoda jest niesamowicie zdolna i inteligentna i gratuluje mi tak mądrego dziecka 😍

Także dziś jestem totalnie wzruszona bo nie mam pojęcia kiedy to dziecię tak urosło i zrobiło się takie mądre 😅😁

ChocoMonster, Kasio, Niuśka, Ancalime, agentka93, Maiora, Longanimity, Cotakoza, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity widziałam na jakiejś grupie, że babka robiła przepiękne takie szmatki- przytulanki dla dzieci na szydełku 😍
    Wiesz, taki kocyk z głową.
    Ja nigdy nie robiłam maskotek i nie wiedzialabym nawet jak się za to zabrać ale może Tobie pomysł podpasuje :)

Ja robię ten drugi kocyk ale już mnie wkurza. Wiem, że efekt finalny będzie ekstra ale ja nienawidzę takich monotonnych robótek. Jeden wzór w kółko, jeden kolor 🫠
    Ja lubię jak się coś dzieje. A najbardziej lubię robić na włóczce ombre bo tak nie mogę się doczekać kolejnego przejścia, że nie umiem robótki odłożyć 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara wiem o co chodzi, akurat takiej nie robiłam jeszcze, ale u mojego bratanka i synka koleżanki najlepiej sprawdziłam się na początek marchewka (oczywiście robiona na szydełku) idealna do memlania i gryzienia 😉

A co do robienia misiów na szydełku to myślę że ogarnęła byś spokojnie, dla mnie najgorsze jest zszywanie elementów na koniec, bo to zwykle wszystko robi się osobno (typu głowa, ręce, nogi) a potem trzeba zszyć.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie robiłam na szydełku albo chusty albo jakieś koszyki / podkładki ze sznurka 😅 ale w sumie pierwszą robótkę na szydełku robiłam rok temu, wcześniej zawsze tylko na drutach

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś złapałam na szybko wizytę w Medicover u swojego lekarza z pakietu, aby zachować ciągłość wizyt u nich (nie jest to zbyt proste niestety). Miałam nadzieje, że dostanę jakąś nową fotkę, ale niestety nie zrobił klasycznego usg :/ Zmierzył tylko tętno i szyjkę. Tu akurat spoko, bo się okazuje, że ma 44 mm, a nie 34, jak mi się ostatnio zdawało. Także pewnie wcześniej w szpitalu zle usłyszałam. Także mimo rozczarowania brakiem USG uznałam wizytę za korzystną.
    Mała w sumie nie fikała za bardzo, więc chyba sobie spała akurat.

Sara30, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka super! Czyli widocznie albo źle usłyszałaś albo w szpitalu lekarz się przejęzyczyl :) ale fajnie, że szyjka taka długa.

To jest niesamowite, ale za jakies kilka tygodni będziemy umiały dokładnie określić kiedy dziecko śpi, kiedy fika, kiedy ma czkawkę 😍

Ja dziś popołudniu przeżyłam horror. Dostałam takich skurczów brzucha, że zrobiło mi się słabo i oblał mnie pot 😨 40 minut spędziłam na toalecie bo najpierw nie mogłam się załatwić a potem dostałam biegunki, jednocześnie mając potworny ból brzucha. Gdybym nie była w ciąży to bym się nie przejęła ale przez sekundę poczułam się autentycznie spanikowana 😨
    Nie wiem czym się tak załatwiłam... Bo raczej unikam rzeczy, które tak na mnie działają 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Sara masakra 🙈 Nie dziwie się, że się wystraszyłaś. Kojarzę, że kiedyś wspominałaś, że już przed ciążą miałaś jelitowe problemy? To było właśnie coś w tym stylu?

U mnie po wizycie krwawienie z nadżery 😒 czyli klasyk, jeśli lekarz będzie akurat mniej delikatny, ale zaczęło się na fotelu także od razu uprzedził, że do jutra mogę podkrwawiać i abym się następnym razem przypomniała, że musi mocniej uważać coby mnie nie stresować.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka tak, choruje na zapalenie jelit ale przed ciążą miałam je pod kontrolą i było w totalnej remisji. Takie akcje jak dzisiaj, w fazie zaostrzenia, były u mnie kilka razy dziennie ale jednak od kilku ładnych miesięcy miałam święty spokój... Dlatego dziś trochę spanikowałam bo nie wiedziałam, czy to jelita zaczynają czy coś z ciążą się dzieje...

Na szczęście to kiszki 🙈

Agentka najważniejsze, że wiesz skąd plamienie i lekarz uprzedził. Także spokojnie. Aczkolwiek krew w ciąży zawsze mrozi żyły. Ja delikatnie plamilam po cytologii i mimo, że wiedziałam, że tak może być, to jednak taki widok stresuje w ciąży.

Swoją drogą... Wy też za każdym razem po skorzystaniu z toalety patrzycie na papier, czy nie ma krwi? Ja mam jakąś obsesję na tym punkcie chyba 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 21:22

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ