Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasio, ja tak z doskoku podczytując, napiszę w ramach wsparcia, że sama poczułam ruchy dopiero 21+5 czy 21+6 (jezu, nie zapisałam sobie 🙈). Żadne bombelki czy rybki wcześniej, nic. Ale jak już się zaczęło, to regularnie, powtarzalnie trwa 😉🤗
Kasio lubi tę wiadomość
-
Sara tak nie jesteś w tym sama chociaż ja tylko raz miałam dosłownie 2 kropelki po tym bolesnym badaniu w szpitalu, tyle że ja do tego jeszcze sprawdzam czy nie ma krwi że tak powiemnz drugiego otworu, bo po tym ciężkim zaostrzeniu trzymam rękę na pulsie i skoro Gastrolog mówił że nawet jak będzie wszystko dobrze to mam zaglądać do niego więc gdyby coś to odrazu uderzam.
I rozumiem cie co czułaś z tym brzuchem bo np ja niby dokładnie wiem że boli mnie jelito a jednak zastanawiam się czy to coś ciążowego 😵💫
Oby to był jakiś jednorazowy epizod 🤞
Nie dodzwoniłam się dzisiaj do koordynatorki, zakładam że kobitka ma długi weekend, zawsze oddzwania więc czekam grzecznie do poniedziałku.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity prawdopodobnie tak właśnie jest i kobitka wypoczywa. Cały ten tydzień jakiś taki rozmemlany przez majówkę...
My nadal nie mamy orzeczenia 🥴 podejrzewam, że również przez majówkę.
Od poniedziałku powinno się wszystko ruszyć
Co do brzucha to gdybym nie była w ciąży, to pocierpiałabym sobie na kibelku z godnością 😅 i już. Ale przez moment autentycznie sie przestraszyłam, że coś się dzieje. Bolał mnie cały brzuch tak cholernie, że nie byłam w stanie zlokalizować dokładnego miejsca a na dodatek ból był skurczowy 🥴 oczywiście identyczne sytuacje miałam setki razy przed ciążą ale wiesz jak jest - ciąża to idealny moment na wkręcanie sobie wszystkich możliwych powikłań i problemów 😅
Ale odkryłam co mnie załatwiło - miałam ochotę na... Pieczarki 🙈
Ja dziewczynki uciekam spać, dam znać po wizycie oczywiście 😁 mam nadzieję, że Lidia nadal jest Lidią i nadal jest zdrowa.
Wczoraj dowiedziałam się, że jedna z dziewczynek z CSS została starszą siostrą. Jej braciszek urodził się zupełnie zdrowy ❤️ takie informacje budują dodatkowo
Kania kciuki za Twoje połówkowe 🍀Księgowa, Cotakoza, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Longanimity prawdopodobnie tak właśnie jest i kobitka wypoczywa. Cały ten tydzień jakiś taki rozmemlany przez majówkę...
My nadal nie mamy orzeczenia 🥴 podejrzewam, że również przez majówkę.
Od poniedziałku powinno się wszystko ruszyć
Co do brzucha to gdybym nie była w ciąży, to pocierpiałabym sobie na kibelku z godnością 😅 i już. Ale przez moment autentycznie sie przestraszyłam, że coś się dzieje. Bolał mnie cały brzuch tak cholernie, że nie byłam w stanie zlokalizować dokładnego miejsca a na dodatek ból był skurczowy 🥴 oczywiście identyczne sytuacje miałam setki razy przed ciążą ale wiesz jak jest - ciąża to idealny moment na wkręcanie sobie wszystkich możliwych powikłań i problemów 😅
Ale odkryłam co mnie załatwiło - miałam ochotę na... Pieczarki 🙈
Ja dziewczynki uciekam spać, dam znać po wizycie oczywiście 😁 mam nadzieję, że Lidia nadal jest Lidią i nadal jest zdrowa.
Wczoraj dowiedziałam się, że jedna z dziewczynek z CSS została starszą siostrą. Jej braciszek urodził się zupełnie zdrowy ❤️ takie informacje budują dodatkowo
Kania kciuki za Twoje połówkowe 🍀
Musze to jutro koniecznie wpaść, zeby sie upewnić czy będzie córcia. 😊
Powodzenia na wizycie!Sara30 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Sara, każdy by się mega wystraszyl! :o ważne,że wiadomo co to było.. a co do sprawdzania papieru: tak, plus wnikliwa analiza wkładki 😬
Longanimity atakuj Panią od poniedziałku! Była pierwsza opcja na kwiecień, jest po majówce a info brak 😕
Mi się dzisiaj śniło,że ktoś mi ukradł w kościele moją zimową czapkę z pomponem, próbowałam namierzyc kto ma taką na głowie, ale się nie udało. Wróciłam do domu a tam moja przyjaciółka dzwoni do mnie,że dzwoniła do niej kierownik budowy (dziwne, bo jest facet :p ), ze opóźni się odbiór naszego mieszkania, bo jest problem z najwiekszym oknem i trzeba będzie zupełnie wymienić cała ramę... 🤯
A te łazienki wczoraj mnie wykonczyly... jakbym bez chłopa poszła, to łazienka by była zdecydowanie tańsza 🙄 gadzeciaże... przyjdzie Wycena to na moim stanie, zobaczycie 🤣
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
A, Kasio! Wczoraj jak wracaliśmy to weszliśmy po maczka na wynos, jak położyłam torbę z ciepłym jedzeniem na udach,żeby zapiąć pasy to w brzuchu miałam chyba dziecięcy plac zabaw 🤣 bardzo intensywna reakcja na ciepło
może czeka Cie wizyta w macu? 🤣
Kasio lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓ -
Cześć dziewczyny,
zdam relacje po wizycie, teraz lecę jeszcze oddać krew i mocz do labu i szybciutko wrócić, żeby podjeść
Męża nie będzie ze mną na USG, nie da rady niestety,ale wezmę nagranie, więc później Wam pokażę maluszka
Przejdę się dziś też na szmateks, jak już się upewnię, że mój Filip zostaje chłopakiem
Sara 🤞Ogoorkowa, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty i potwierdzenie płci 🤞💙💖
Ja sobie postanowiłam że jak potwierdzą płeć na połówkowych to jeszcze coś chłopczykowego kupię, ale takiego nowego bo używanych to już mam trochę a jeszcze napewno po jednym chłopcu dostanę i do przegrzebania po dziewczynce co się będzie nadawać, z tych mniejszych może coś znajdę bo z aktualnego rozmiaru czyli jakieś 86 to już będzie ciężko bo się śmieje że to mała różowa landrynka 😅 oczywiście większość rzeczy też mają po kimś. Ale wczoraj kupili małej 2 bodziaki w zwierzątka z myślą że kiedyś będą dla nas 😁
Dziewczyny powiedzcie czy też czasem swędzi was skóra? Wiem że to może być hormonalne ale zastanawiam się czy macie jakiś sprawdzony krem albo coś co pomaga? Ja używam bio oila ale kupiłam go jeszcze przed ciąża z myślą o bliźnie i szczerze to ba swędzącą skórę zupełnie nie pomaga 😑 muszę coś upolować ale na wszystkich takich kremach dla mam jest opis że to na rozstępy, czy takie coś mi pomoże?👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Cześć dziewczyny przychodzę do Was znowu z prośbą o poradę...
U mnie po nocy świeża krew a nie brązowe plamienia 😱
Czy któraś z Was też tak miała w okolicy terminu miesiączki?
Proga mam sporo bo w sumie 6 lutein pod język i 3 duphastony dziennie.
Wzięłam też no spe bo ciut boli mnie brzuch ale nie wiem czy to nie w głowie bo dopóki nie zobaczyłam krwi to mnie bolał...
Jak się zwiększy albo nie ustąpi to napisze za kilka h do swojej gin.
Coś możecie poradzić z własnego doświadczenia? 🤔
Bety nie badałam bo termin przez majówkę nie sprzyjał badaniu przyrostu bo byłam na krótkim wyjeździe.
Testy niby ok no ale to tylko papierki..
Kurde no nie może być spokojnie...29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
Cześć, ELka, właśnie przeczytałam na kwietniowkach i zastanawiałam się co Ci odpisać. Tutaj na wątku na zmianę krwawilyśmy i plamiłysmy - chyba najwięcej ja z Agentką. U nas nie oznaczało to nic złego na szczęście. Jeżeli dobrze pamiętam, to u Agentki przyczyną był krwiak. U mnie infekcja i łożysko nachodzące na szyjkę. Ja mam 'spokoj' dopiero od jakoś trzech tygodni.
Leczenie było właśnie jak u Ciebie, tj. luteina/dupek w dużej ilości + nospa i magnez w razie trwadnien brzucha. Jak najwięcej polegiwania. Może masz możliwość wziąć dzisiaj urlop? Na tym etapie niestety nic więcej nie da się zrobić i pozostaje czekać. Trzymamy tutaj mocno za Was kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻.
Z tego co wiem u niektórych kobiet zdarzają się krwawienia w okolicy planowanych miesiączek - moja mama również tak miała. Z tego co mówiła było to krwawienie krótsze i bez żadnych skrzepów, itp.
Sara, Kania, kciuki za wizyty 🤞🏻 aby maluchy nie zmieniły płci 😁! Kania, nasze pierwsze połówkowe na wątku, nie wiem czemu ale się wzruszyłam 💪🏻.
Longanimity, skóra może swędzieć. Raz że brzuch się rozciąga, dwa że ciąża wpływa na zaostrzanie AZS i innych takich. Ja mam z tym problem, ale pomaga smarowanie (powiedzmy że regularne, co 2-3 dzien😜) brzucha oliwką. W trzecim trymestrze trzeba być wyczulonym czy nie swędzą również stopy, nie ma skoków ciśnienia, itp - bo to jeden z potencjalnych objawów rozwijającej się cholestazy.
Ja mam problem z ogromnie przesuszajaca się skóra na twarzy. Czerwone plamy i nic nie pomaga 😑.
Ja dzisiaj też wizytuje - o 11 umówiony wczoraj dentysta 😂. -
Ancalime wrote:Cześć, ELka, właśnie przeczytałam na kwietniowkach i zastanawiałam się co Ci odpisać. Tutaj na wątku na zmianę krwawilyśmy i plamiłysmy - chyba najwięcej ja z Agentką. U nas nie oznaczało to nic złego na szczęście. Jeżeli dobrze pamiętam, to u Agentki przyczyną był krwiak. U mnie infekcja i łożysko nachodzące na szyjkę. Ja mam 'spokoj' dopiero od jakoś trzech tygodni.
Leczenie było właśnie jak u Ciebie, tj. luteina/dupek w dużej ilości + nospa i magnez w razie trwadnien brzucha. Jak najwięcej polegiwania. Może masz możliwość wziąć dzisiaj urlop? Na tym etapie niestety nic więcej nie da się zrobić i pozostaje czekać. Trzymamy tutaj mocno za Was kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻.
Z tego co wiem u niektórych kobiet zdarzają się krwawienia w okolicy planowanych miesiączek - moja mama również tak miała. Z tego co mówiła było to krwawienie krótsze i bez żadnych skrzepów, itp.
Sara, Kania, kciuki za wizyty 🤞🏻 aby maluchy nie zmieniły płci 😁! Kania, nasze pierwsze połówkowe na wątku, nie wiem czemu ale się wzruszyłam 💪🏻.
Longanimity, skóra może swędzieć. Raz że brzuch się rozciąga, dwa że ciąża wpływa na zaostrzanie AZS i innych takich. Ja mam z tym problem, ale pomaga smarowanie (powiedzmy że regularne, co 2-3 dzien😜) brzucha oliwką. W trzecim trymestrze trzeba być wyczulonym czy nie swędzą również stopy, nie ma skoków ciśnienia, itp - bo to jeden z potencjalnych objawów rozwijającej się cholestazy.
Ja mam problem z ogromnie przesuszajaca się skóra na twarzy. Czerwone plamy i nic nie pomaga 😑.
Ja dzisiaj też wizytuje - o 11 umówiony wczoraj dentysta 😂.
Też sobie tłumaczę, że może to przez heparyne hmmm plus dzisiejszej nocy miałam założona globulkę canesten bo sama nie wiedzialam czy piecze mnie w pochwie czy to pęcherz i gin zaleciła ta globulkę.
Właśnie sprawdzałam na messie czy jest aktywna dziewczyna która mogłaby za mnie przyjść do pracy ale chyba jeszcze śpi bo nieaktywna więc za godzinkę spróbuję załatwić zastępstwo.
Dziewczyny mega mega mega kciuki za Was ❤️ ❤️ ❤️Ancalime lubi tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
02.08 👶16t4d 189 g
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
-
Ancalime a powiedz mi jeszcze proszę no spe i magnez brałaś 3 x 1 tabl?29.04 ⏸ (22 dc)
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
02.08 👶16t4d 189 g
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
-
Acalime ja smaruje praktycznie codziennie ale głównie przez tą bliznę po operacji, ale olejkiem i o ile skóra na brzuszku nie swędzi tak plecy i pupa tak, aczkolwiek to nie jest jakieś uporczywe bardziej denerwujące od czasu do czasu.
Wyczytałam że ponoć sprawdza się krem lanoliną i masłem shea, zakupie i będę testować 😊 przy okazji może kupi jakiś fluid z filtrem 🤔👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
ELka, nospe brałam 2x1 a magnez 3x1. Potem nospe odstawiłam i teraz biorę naprawdę sporadycznie.
Longanimity, obadam temat jak mi się oliwka skończy.ELka lubi tę wiadomość
-
Juz wiem skąd były te zawirowania z terminem operacji, generalnie tam gdzie miałam być operowana pierwotnie nie zgodzili się na operacje ciężarnej i zadzwonił do mnie mój lekarz i powiedział że zoperuje mnie w innym szpitalu 12.05.
Co w sumie mi też ułatwia bo nie muszę wcześniej jechać na podanie tego izotopu do Gliwic, bo tam wszystko zrobią miejscu, tylko pobyt troszkę dłuższy się szykuje bo przyjęcie 11.05 a wyjdę albo sb albo pon ale ponoć to zależy odemnie i od tego jak się będę czuła 🙂agentka93, Ancalime, Kasio, Maiora, Meeg, ELka lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Melduje tylko, że wyniki z krwi i moczu, czyli morfologia, glukoza, ogólne moczu wzorcowe ! Mam lepsze wyniki niż przed ciążą 😅
Ogoorkowa, Longanimity, Ancalime, agentka93, Kasio, Maiora, Meeg, ELka, Pucz, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
ELka ja mam od gina magnez i no spe 3x1.
Co do krwawienia to ta ciąża jest moją pierwszą, w której nic takiego nie ma miejsca. Najbardziej krwawiłam z Emmą - dosłownie lała się krew jak przy okresie 🙄 oczywiście milion myśli. Nie miałam też wtedy ani dupka ani luteiny (kochana Norwegia). Nikt nie wie dlaczego tak było ale potem w ciąży z Emilem i Tolą też krwawiłam/plamilam w terminach, w których powinien być okres.
Masz leki, spróbuj odpoczywać. Nic więcej nie jesteś w stanie zrobić a takie krwawienie może oznaczać coś złego albo zupełnie nic 😘 trzymam kciuki mocno
Longanimity jak potrzebujesz czegoś naprawdę dobrze nawilżającego to ja polecę masło shea i olej kokosowyi tak jak pisze Ancalime, swędzenie brzucha i piersi jest normalnym objawem rozciągającej się skóry ale gdyby swedzialy dłonie, stopy to powinna się zapalić czerwona lampka
Ja już pod gabinetem, przyjechałam wcześniej bo nie umiałam w domu wysiedzieć a że mam ponad godzinę jazdy, to wolałam wyjechać niż być na styk 😁 stresuje się trochę i naprawdę mam nadzieję, że Lidia jest Lidią bo.... Ja już calutką wyprawkę ciuszkową mam 😅😅😅ELka lubi tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Juz wiem skąd były te zawirowania z terminem operacji, generalnie tam gdzie miałam być operowana pierwotnie nie zgodzili się na operacje ciężarnej i zadzwonił do mnie mój lekarz i powiedział że zoperuje mnie w innym szpitalu 12.05.
Co w sumie mi też ułatwia bo nie muszę wcześniej jechać na podanie tego izotopu do Gliwic, bo tam wszystko zrobią miejscu, tylko pobyt troszkę dłuższy się szykuje bo przyjęcie 11.05 a wyjdę albo sb albo pon ale ponoć to zależy odemnie i od tego jak się będę czuła 🙂
To już niedługo 😱
Będziemy tu mocno trzymać kciuki i pamiętaj, że wszystkie jesteśmy z Tobą i kibicujemy Wam najmocniej jak się da 😘Longanimity lubi tę wiadomość
-
Longanimity 🤩 w końcu konkrety ♥️ będziemy tu mocno kibicować, żeby wszystko się udało sprawnie ♥️
Kania, ale superja też jestem z moich ciążowych bardziej zadowolona niż sprzed ciazy
Dziewczyny wizytowe, kciukasy i czekamy na relacje ♥️PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
Kariotyp ❓