X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dzisiaj w słońcu nie jest za ciepło a w cieniu nie jest za zimno :D idealnie 👌

Wczoraj przeleżałam drzemiąc do 13 i później też wypruta jak flak, więc miałam do nadrobienia spacerek 😅 wiem co znaczy potrzeba odpoczynku 😏 eh, prześcieradło do gondolki to problem u nas, bo ponoć materacyk jest niestandardowo duży i większość nie pasuje (faktycznie mają standardowe wymiary), mam tylko jedną stronkę, ale wzorki są takie... mało urocze 😅 jeszcze poszukam sarenek albo jeżyków 😅

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja do Was nie dołączę. Od zawsze miałam styczność z małymi dziećmi, również tymi wymagającymi szczególnej opieki. W gimnazjum przez 2 lata pracowałam jako wolontariuszka w szpitalu, na oddziale noworodkowym - przy dzieciach z nieuregulowaną sytuacją prawną, tj. pozostawionymi przez rodziców w szpitalu. Jeżeli dobrze pamiętam, to wowczas obowiązywała zasada, że przez pierwsze pół roku rodzic mógł zmienić zdanie. I tak przez te 6 miesięcy (lub dłużej) maluchy przebywały na oddziale. Nastepnie były zabierane do rodzinnych domów dziecka, pogotowia opiekuńczego lub oddawane do adopcji.

W większości pozostawiane dzieci były chore, np. z ZD, jakimiś rozszczepami podniebienia, warg, czy innymi zaburzeniami. Do moich obowiązków należało karmienie, jeżeli dziecko karmiono butelka, odbijanie, wychodzenie na spacer w obrębie szpitala, przewijanie i przede wszystkim tulenie ❤️. Mam masę zdjęć z tego okresu, to było dla mnie fajne doświadczenie, choć czasem zdarzały się trudne sytuacje - na szczęście zawsze w pobliżu były wykwalifikowane pielęgniarki. Przy okazji miałam okazję odbyć parę szkoleń z ratownikami czy położnymi 🙂. Nosiłam jednorazowe fartuchy zanim stało się to 'modne' przy covidzie 😂.

Gdy zmieniły się procedury i dzieci zdrowe z nieuregulowaną sytuacją prawną trafiały już bezpośrednio do pogotowia opiekuńczego, to zmieniłam miejsce odbywania wolontariatu na okoliczne przedszkole. Tam najczęściej 'lądowałam' w maluchach i pomagałam przy wybranych zajęciach, czytałam dzieciom, itp. Wiadomo, więcej par oczu przydawało się nauczycielom wśród najmłodszych brzdąców.

Jasne, jak córa się urodziła, to okazało się że ze swoim dzieckiem jest jakaś nuta większego niepokoju - w końcu nie byłam już nadzorowana przez wykwalifikowaną kadrę położnych, pielęgniarek, ratowników czy nauczycielek 😂. Ale szybko przypomniałam sobie pewne podstawy. O ile na oddziale jako wolontariuszka nie mogłam kąpać niemowlaków, to jednak często asystowałam przy tym i pomagałam ubierać. Nie bałam się więc, że 'połamię' własne dziecko. Ech, te wspomnienia ❤️.

Longanimity, Ogoorkowa, agentka93, Meeg lubią tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam fajną grafikę z listą formalności po urodzeniu dziecka ,może też skorzystanie 🙂

https://drive.google.com/file/d/1_j8VF7ljCOU-BO6GmJ7cnXk1RLn5UWDC/view?usp=sharing

Ancalime, Kasio, Ogoorkowa, Sara30, agentka93 lubią tę wiadomość

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime! WOW! To jest na prawdę piękne, co robiłaś! <3 Chylę czoła!

Meeg, genialna grafika, zapisałam sobie, dziękuję! :)

Domi94 lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime, jejuuu o dzieciach pewnie wiesz już wszystko skoro masz takie bogate doświadczenie, szacun! 😘
    Ja najwięcej wspomnień z noworodkiem mam jak się urodził mój brat (miałam prawie osiem lat). Wtedy się nie bałam dzieci a teraz też nie chcę brać na ręce takich maleństw - chyba że będę siedziała, dziecko będzie w rożku, ktoś mi poda a potem odbierze 😅 wierzę/czuję że ze swoim będzie inaczej 🙂

Ogoorkowa, ale słodkości! 😍 Te wzorki są rozczulające! Wczoraj pod wpływem zachwytu nad wzorkami kupiłam otulacz:
    IMG-20230706-120729.jpg

Wczoraj miałam wyjątkowo dobry dzień bo byliśmy z mężem na bardzo długim spacerze, przed południem posprzątałam i nie czułam jakiegoś większego zmęczenia. A dziś tragedia! Umyłam okna i czuję że to koniec jakiejkolwiek roboty na dziś, nigdy się tak przy oknach nie nasapałam 😅

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, co Wy, nie wiem wszystkiego absolutnie. Z tym chyleniem czoła to też nie do końca - gimnazjum naciskało aby każdy z nas znalazł na jeden semestr miejsce, gdzie może pomóc innym. Koledzy pomagali w schroniskach, a czasem zwyczajnie w szkole A mi po prostu na tyle się spodobało, że zostałam dłużej.

Meeg, dzięki za wrzucenie infografiki. Również sobie zapisałam - niby człowiek wie co i jak, a jednak w takich chwilach się zwyczajnie zapomina. Świetna sprawa, że tyle rzeczy z listy można zrobić teraz zdalnie przez profil zaufany!

Kasio, przesłodki otulacz ❤️.

Meeg lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Ja troszkę się zmartwiłam dziś na zajęciach tym jak mi pójdzie karmienie ze względu na budowę piersi a dokładnie sutków. Niektóre kobiety mają ładbieodstajace brodawki i dziecku jest łatwiej chwycić a inne mają płaskie sutki i tu może być gorzej.
    Położna cos mówiła żeby zacząć pracować nad sutkami już w ciazy ale nie wiem jak to miałoby wyglądać i czy to cos faktycznie zmieni 🤔

Edit.
    Właśnie wyguglalam że nawet na to jest gadżet w postaci korektora brodawek 😀 np. Lansinoh
    Też mam takie i trójkę wykarmiłam :) jest korektor,a mi pomogły po prostu w/w nakładki. Ich zaletą jest jeszcze to,że dzieć ucząc się na początku mocno rani brodawki, a przy nakładkach ten problem praktycznie znika.Więc ja zawsze mam w zapasie:)I problem i tak znika po jakimś czasie, bo same się "wyciągają" przy regularnym karmieniu:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, słodkości 😍 no okna to już nie nasze bajki powoli :D ale ja przy nich zawsze się męczyłam 😅

Ancalime, w tym wieku takie decyzje jak zostanie dłużej na wolontariacie są bardzo dojrzałe :) my nie mieliśmy takiego obowiązku, a myślę,że to całkiem fajna sprawa!

O, Natosia doswiadczona w kwestii tych nakładek widzę :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Kasio, słodkości 😍 no okna to już nie nasze bajki powoli :D ale ja przy nich zawsze się męczyłam 😅

Ancalime, w tym wieku takie decyzje jak zostanie dłużej na wolontariacie są bardzo dojrzałe :) my nie mieliśmy takiego obowiązku, a myślę,że to całkiem fajna sprawa!

O, Natosia doswiadczona w kwestii tych nakładek widzę :D

tak,mam s:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Też mam takie i trójkę wykarmiłam :) jest korektor,a mi pomogły po prostu w/w nakładki. Ich zaletą jest jeszcze to,że dzieć ucząc się na początku mocno rani brodawki, a przy nakładkach ten problem praktycznie znika.Więc ja zawsze mam w zapasie:)I problem i tak znika po jakimś czasie, bo same się "wyciągają" przy regularnym karmieniu:)

Doświadczona mama zawsze poradzi 🙂. To zatem rozejrze się w temacie nakładek myślę że mogą u mnie też pomóc bardzo. Jakieś konkretne uzywałas czy to nie ma znaczenia ?

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny,
    Sara, dziękuję za listę wyprawkowa :)
    Ancalime, też podziwiam naprawdę :) super sprawa. I ze to szkoła tak wymagała, też szacun dla szkoły !

My dziś po trzecich prenatalnych, chłopak 1480 gram, 52 percentyl. Wszystko w normie :) nie mam żadnych ładnych zdjęć z 3d, bo tak się przytulił Maluch do mnie, że nie było widać, a z drugiej strony miał własną stopę 😅
    received-261243513196374.webp

Kupiliśmy dziś też fotelik i bazę, fotelik g
    Joie I-Snug 2 i baza obrotowa ibase encore. W 8 gwiazdek dobrali nam do auta, mierzyli jakiś kąty i wyszlo, że jest ok. Dostaliśmy fajny rabat i finalnie wyszło całkiem spoko cena. Później do tej bazy można dokupić kolejny fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 17:33

Ancalime, Ogoorkowa, Longanimity, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super wiadomości ❤️
    A jutro u Ciebie 30+0 🥹

Pamiętacie pierwsze tygodnie? Strach, niepewność. Krwawienia agentki, sceptycyzm Meeg, Ancalime i jej dziwnie rosnąca beta...
    Jeszcze chwila i będziemy tuliły nasze szkrabki 😍🥹

Kania_czubajka, Meeg, Ancalime, agentka93, Kasio, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • oloska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam dopiszę tak z doświadczenia (ale nie jako CDL), że może i to prawda, że dziecko zaakceptuje to co ma i dossie się do piersi swojej mamy zawsze, ale x lat w zawodzie pokazało mi, że ta reguła niekoniecznie sprawdza się w pierwszych dniach po porodzie. To i dla mamy jest nowa sytuacja, często dość skomplikowana i bardzo stresująca, i dla dziecka. Niektóre są mega ssakami, i ssają wszystko co tylko dotknie ich usteczek - pieluchę, swoje piąstki itp, a niektóre mają problem z chwyceniem super fajnej brodawki, bo np pozycja im nie pasuje - a u mamy leżącej płasko po cięciu ciężko o duże pole do manewru. Dlatego ja uważam, że nakładki (czyli kapturki, lub osłonki laktacyjne, jak zwał tak zwał) mogą być super ułatwieniem i oszczędzić naprawdę dużo stresu na początku, zanim mama zgra się z dzieckiem. Ale mogą też w ogóle nie być konieczne, będąc tym samym trochę wywaleniem pieniędzy w błoto - ciężko tu o złoty środek. Ale jeśli macie podejrzenie, że brodawka jest za mało wypukła, jest ewidentnie wklęśnięta albo chowa się przy dotyku, może też ma jakieś niewielkie przecięcie na środku, warto rozważyć taki zakup, bo może to znacząco wpłynąć na komfort waszego pobytu w szpitalu. U mnie w oddziale raz są dostępne kapturki, raz nie ma ani jednego, czysta loteria. Najlepiej sprawdzają się nam te z firmy Medela albo Nuk, co nie znaczy, że inne są złe (chociaż te z aventu są nieprzyjemnie sztywne). Fajne są takie, z wycięciem w otaczającym silikonie na nosek dziecka. Standardowym, dość popularnym rozmiarem jest M (S może być za mała względem sutka i obetrzeć, za to L często jest za duża w stosunku do ust dziecka).

Niektóre mamy polecają też takie osłonki formujące piersi (np. z firmy medela), które używa się w przypadku płaskich brodawek, żeby je trochę uwypuklić. To śmiało można nosić w ciąży, nie działa w zły/stymulujący sposób, po prostu sobie jest. Ale mam za małe doświadczenie, żeby Wam to z czystym sumieniem polecić, opinie które słyszałam są różne, u jednych coś dało, u innych nic a nic.

Longanimity, super wiadomość z Twojego konsylium! Kamień z serca, jednak im bliżej terminu tym lepiej dla dzidziusia ❤️

Meeg, Longanimity, Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusiem zleciał czas ;) to prawda. Teraz zostaje nam przygotowywać się na przyjdzie dzidziusiów na świat :)

Ja jestem cały czas spokojna. Spokojna o to, jak sobie poradzę. Ciekawa jestem, kiedy mnie złapie panika 😅

Takimi małymi dzidziusiami nigdy się nie zajmowałam, może trzymałam na ręku ale nic ponad to :) będę się uczyć na własnym.

U mnie wyprawka też w toku, już mam te najdroższe rzeczy: fotelik, bazę, wózek. Sporo ubranek dostałam, jeszcze kilka dostane. Mam wanienke, ręczniczki, kocyki z le pampuch. Od koleżanki dostałam nawet leżaczek bujaczek :) pokój się zapełnia. W pokoju Filipka mam dużą przesuwna szafę, więc teraz tam trzymam większość rzeczy. Mam też tam regał z Ikei kallax. Mam zamiar przestawić z sypialni jedna komode, swoją. Ja się ze swoją bielizna przeniose do komody męża. Nie będę kupowała nowej, może z czasem zabiorę ja spowrotem do sypialni. Na allegro zamówiłam naklejki ze zwierzaczki lecącymi na balonych, bardzo ładne, czekają na przyklejenia ;) z wyprawki dla siebie to mam trochę podkładów poporodowych, wkładek laktacyjnych, chyba dwie czy trzy pary majtasów poporodowych, koszule do karmienia też. Są to rzeczy, które dostałam od znajomych. Czeka też laktator.
    Mam jeden otulacz do fotelika, taki zwykły z jukki w sarenki.
    Cały czas zastanawiam sie, jaka będzie pogoda we wrześniu, w co takie małe dziecko się ubiera. Czy będzie tak ciepło, że wystarczy pajac i kocyk, czy trzeba będzie ubierać chłopczyka w kombinezony... Ale tak naprawdę to chciałabym, żeby Filip urodził się w sierpniu 😅 u mnie ciąża donoszona, czyli te 37+0 pokazuje się na 26 sierpnia i to byłaby wymarzona data na urodzenie 😅 ale to tak jeśli chodzi o chcenie. Niech siedzi w środku tyle, ile będzie potrzebował ☺️

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oloska dziękujemy, myślę,że nie tylko mi się przyda ten post😍😘

Kania cudowny Filipek ❤️ no widzę, że Ty już z takich grubszych rzeczy wyprawkowych faktycznie dobrze stoisz :D

Dziewczyny widziałyście malucha, którego uczkin_wum opublikowało na instagramie dziś? 🥹🤯

oloska lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Doświadczona mama zawsze poradzi 🙂. To zatem rozejrze się w temacie nakładek myślę że mogą u mnie też pomóc bardzo. Jakieś konkretne uzywałas czy to nie ma znaczenia ?
    Najbardziej lubię z Aventu- silikon jest fajny mięciutki,dobrze się przyczepiają. Ja mam zawsze przynajmniej dwie pary- jak jedne ida do wyparzenia to kolejne mam w zanadrzu.

Meeg lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oloska wrote:
    To ja Wam dopiszę tak z doświadczenia (ale nie jako CDL), że może i to prawda, że dziecko zaakceptuje to co ma i dossie się do piersi swojej mamy zawsze, ale x lat w zawodzie pokazało mi, że ta reguła niekoniecznie sprawdza się w pierwszych dniach po porodzie. To i dla mamy jest nowa sytuacja, często dość skomplikowana i bardzo stresująca, i dla dziecka. Niektóre są mega ssakami, i ssają wszystko co tylko dotknie ich usteczek - pieluchę, swoje piąstki itp, a niektóre mają problem z chwyceniem super fajnej brodawki, bo np pozycja im nie pasuje - a u mamy leżącej płasko po cięciu ciężko o duże pole do manewru. Dlatego ja uważam, że nakładki (czyli kapturki, lub osłonki laktacyjne, jak zwał tak zwał) mogą być super ułatwieniem i oszczędzić naprawdę dużo stresu na początku, zanim mama zgra się z dzieckiem. Ale mogą też w ogóle nie być konieczne, będąc tym samym trochę wywaleniem pieniędzy w błoto - ciężko tu o złoty środek. Ale jeśli macie podejrzenie, że brodawka jest za mało wypukła, jest ewidentnie wklęśnięta albo chowa się przy dotyku, może też ma jakieś niewielkie przecięcie na środku, warto rozważyć taki zakup, bo może to znacząco wpłynąć na komfort waszego pobytu w szpitalu. U mnie w oddziale raz są dostępne kapturki, raz nie ma ani jednego, czysta loteria. Najlepiej sprawdzają się nam te z firmy Medela albo Nuk, co nie znaczy, że inne są złe (chociaż te z aventu są nieprzyjemnie sztywne). Fajne są takie, z wycięciem w otaczającym silikonie na nosek dziecka. Standardowym, dość popularnym rozmiarem jest M (S może być za mała względem sutka i obetrzeć, za to L często jest za duża w stosunku do ust dziecka).

Niektóre mamy polecają też takie osłonki formujące piersi (np. z firmy medela), które używa się w przypadku płaskich brodawek, żeby je trochę uwypuklić. To śmiało można nosić w ciąży, nie działa w zły/stymulujący sposób, po prostu sobie jest. Ale mam za małe doświadczenie, żeby Wam to z czystym sumieniem polecić, opinie które słyszałam są różne, u jednych coś dało, u innych nic a nic.

Longanimity, super wiadomość z Twojego konsylium! Kamień z serca, jednak im bliżej terminu tym lepiej dla dzidziusia ❤️

Ha No popatrz,a dla mnie z Aventu są właśnie najlepsze i cieńsze.Medela i Canpol porażka,Nuka nie próbowałam.Jak widać co mama to inne preferencje :)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Oloska dziękujemy, myślę,że nie tylko mi się przyda ten post😍😘

Kania cudowny Filipek ❤️ no widzę, że Ty już z takich grubszych rzeczy wyprawkowych faktycznie dobrze stoisz :D

Dziewczyny widziałyście malucha, którego uczkin_wum opublikowało na instagramie dziś? 🥹🤯
    Aż sprawdziłam i co ciekawe- mama tej dziewczynki pisała na grupie o badaniach w ciąży,poznaje po zdjeciu:)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Ha No popatrz,a dla mnie z Aventu są właśnie najlepsze i cieńsze.Medela i Canpol porażka,Nuka nie próbowałam.Jak widać co mama to inne preferencje :)
    Najważniejsze, że się sprawdzają 😉😁 generalnie jak jest jakiś problem, to jakie by one nie były pomogą na starcie, a później można się zastanawiać nad dobieraniem innych albo zrezygnować w ogóle.

Meeg lubi tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oloska ale dawka dobrej wiedzy 😍
    Ja mam brodawkę "książkową" do karmienia tylko u mnie jest jeden szkopul... Mam bardzo duży biust i duże brodawki 🤦🏻‍♀️ i o ile karmienie takiego 3 miesięczniaka to czysta przyjemność tak z małym wcześniakiem miałam nie lada problem (to uczucie gdy cycek jest większy od głowy dziecka 😅). I zawsze zazdrościłam mamom, których kp widziałam na zdjęciach - tzn mama sobie siedzi/leży i czyta gazetę, drugą ręką poprawia włosy a dziecko słodko ciągnie pierś. U mnie to bardziej wygląda jak połączenie wojny i jogi 🤣🤦🏻‍♀️ jedną ręką trzymam pierś z której karmię i przytrzymuje brodawkę, a drugą ręką trzymam drugą pierś co by dzieciaka nie zadusić 🤣🤣🤣🤣
    I tak źle i tak nie dobrze.

Dziewczyny, pragnę ogłosić, że.... Odwaliło mi totalnie i już kończę kupować wyprawkę 😅😁

Kania_czubajka, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ