X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to taki już standard że mamy które już maja dzieci podchodzą bardziej na zasadzie co im się sprawdziło i nie wykupują wszystkiego a pierwszorodki chcą się przygotować na nieprzewidywalne 🙂 Wszystko drogą prób i doświadczeń.
    Sama nie wiem co się przyda czego będziemy używać a niektóre rzeczy pewnie posłużą kilka razy lub kilka tygodni 🙂
    Pewnie można sobie spokojnie poradzić bez kokonu i ułożyć maleństwo w poduszce ciążowej ale jak tu sobie odmówić takie cudeńka przy pierwszej może jedynej latorośli😉
    Rożek póki co widzę że może mi się przydać gdy Dziadek będzie chciał koniecznie nowordka na ręce. Nasz senior niestety ma bardzo słaby refleks i lekki niedowład poudarowy i trochę będę się bała kiedy będzie brał na ręce taka kluskę bezwładną.

A nie mowilam wam ze w mojej grupie na SR jest dziewczyna z bliźniakami ( dziewczynki) a kilka dni temu też z tej szkoły rodzenia przyszły na świat trojaczki i też w szpitalu naszego pierwszego wyboru🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 23:50

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat kokon to genialny wynalazek :D
    U mnie must have :)

Ja nie lubię rożków bo mam zawsze wrażenie, że maluch się wyślizgnie z tego 🙈 ale to prawda, dla osób, które mogą nie utrzymać pewnie malucha to duże ułatwienie :)

Ogólnie dla Lidki wciąż niezmiennie wykupuje wszystko 😅 kokony, otulacze, śpiworki, Szumisie i inne duperele ale najbardziej okrojoną mam wyprawkę apteczno- połogową 😅 tu wychodzę z założenia, że zawsze można skoczyć do sklepu.
    Z Emmą wykupiłam pół apteki i to była głupota. Jeszcze się dziecko nie urodziło a ja już miałam syrop na gorączkę, 2 rodzaje kropelek na kolke i nawet maść na ząbkowanie! ogólnie to prawie wszystko się przedatowalo 🤣
    Bardziej o takiej skrajnej "przezornosci" mówiłam :D

A jeszcze prawda taka, że duuuuzo zależy od dziecka i może być tak, że coś co mi się sprawdziło przy starszych, przy Lidce się nie sprawdzi 🤷🏻‍♀️
    Nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego i zaplanować od A do Z. Niestety 🙈

Ja cały czas szukam sklepu, gdzie zamówię całą wyprawkę tekstylną. Chce żeby wszystko do siebie pasowało ale jednocześnie w większości ofert coś mi nie odpowiada 🤦🏻‍♀️
    Jest prawie 1 w nocy a ja mam rozkmine czy lepsze będą gładkie prześcieradła czy wzorzyste 😅
    Oraz czy do fotelika szukać otulacza czy śpiworka 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara co do otulacza i śpiworka do fotelika ostatnio miałam ubaw 😅 bo bratowa zachwalała spiworek, a bratowa otulacz, równocześnie obie narzekały na ten drugi 🤣
    ALE... dostaliśmy otulacz w dinozaury bo śpiworek jest różowy w kwiatki. Także będę sprawdzać czy nam będzie pasować 😉 aczkolwiek otulacz wydaje mi się bardziej uniwersalny.

Ja aktualnie też stopuje z wyprawką w sensie z kupowaniem. Aktualnie skupię się na praniu i prasowaniu, mam nadzieję że szybko skończą remont i będę mogła ogarnąć meble i cały pokoik... I pewnie już będzie sierpień 😊
    No i też chcę wszystko mieć wcześniej popakowane i niech sobie spokojnie czeka 🙂

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja przy starszych dzieciach nie miałam ani jednego ani drugiego bo dziewczyny mam wiosenne i wystarczył lekki kocyk a Emil jest z czerwca 🤦🏻‍♀️ potem miałam śpiworki ale już takie większe. A teraz nie wiem jak to ugryźć.

W necie czytałam, że otulacz jest praktyczniejszy bo szybszy / łatwiejszy w obsłudze. Ale czy on nada się do wózka też? Niekoniecznie chce kupować osobno po 2 otulacze na jesień i 2 na zimę.

I zastanawiam się, czy nie kupić otulacza do fotelika na jesień (do wózka będę pewnie bardziej używać kocyków) a jak zrobi się chłodniej to kupić voksi move

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, ważne słowa usłyszałam na szkole rodzenia, że maluch nie wie jak "powinna" wyglądać pierś, więc nauczy się ssać z tego co ma :) to tak na pocieszenie, ewentualnie skonsultuj się może z CDL czy widzi potrzebę używania tych korektorów kształtu już przed porodem, czy może ewentualnie w razie problemów z przystawianiem dopiero wtedy coś działać?
    I święte słowa o tym, że pierworódki kupują więcej, bo nie wiedzą co się sprawdzi :D ale ma to swój urok :) Rożek jest też super dla znajomych, którzy nie posiadają jeszcze dzieci, ja zdecydowanie wolałam dostawać do potrzymania bobasa w rożku, bo stabilniej leżał :D

Ancalime osz kurde, no przeciwżylakowe rajtki to już wgl byłby sztos do koszuli! :D muszę mocno przemyśleć te stylówki :D
    Co do kolonii dla córki, to obie jesteście dzielne :) Skoro sobie radzi to piękny dowód na to, jak skutecznie i dobrze została wychowana <3

Agentka no Kappahl to ma ceny straszne dla dzieciaczków :O a szczególnie serce boli, jak miałabym kupić bodziaka za 90 zł, ubrać przed wyjściem do babci i by się okazało, że wydarzył się incydent pieluchowy / ulewanie i wszystko do zmiany :D a za miesiąc już za małe ubranko :D

Kasio, muszę zapytać w szpitalu, bo kurcze tak na SR mówiły, jakby nie było tych nakładek w szpitalach, gdzie one pracują :/
    Ale super, że startujesz też już wyprawkowo :D maszyna zaczyna ruszać na wątku :D

Sara, mnie jakoś nie ciągnie, że muszę mieć wszystkie tekstylia w komplecie :D jest tyle słodkich wzorów, że nie będzie mi przeszkadzać, że kokon na kanapie będzie w misie a otulacz w foteliku w jeżyki :D ale zauważyłam, że wybieram rzeczy dla nudnego beżowego dziecka, bo jednak wolę zachować w miarę neutralność kolorystyczną, w końcu marzy nam się większa rodzinka niż 2+1 (póki co :D). Dzisiaj powinna przyjść moja paczka wyprawkowa-tekstylna :D

Niby ma być upał, a moje samopoczucie dzisiaj o niebo lepsze niż wczoraj :) Jeszcze dostałam w sklepie rano komplement, że śliczna piłeczka z mojego brzuszka, więc już wgl dobry dzień :) Oby Wasze były równie przyjemne! :)

Ancalime, Meeg lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa ja sobie to podzieliłam na tekstylia do pokoju, osobno do kołyski, osobno do wózka + otulacz.
    Ale jak np w kołysce będę miała prześcieradło w zwierzątka a przyjdzie mi okryć dziecko kocykiem w kwiatki, to moja wyobraźnia tego nie dźwiga 🙈😅
    Ja pod tym kątem mam nierówno pod sufitem 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :D dlatego kocyki wzięłam gładkie, żeby pasowały do różnych elementów :D ale pieluszki są w przeróżne zwierzątka 🥰 a takich rzeczy jak poszewki czy ogólnie pościel to nie kupujemy na razie, więc póki co samo prześcieradło może być w sarenki :D jak już dorośnie do pościeli, to wtedy widziałam, że zestawy czesto są już z prześcieradłami do kompletu :p ale to dla większych bobasów podobno, więc nie wrzucam póki co w wyprawkową listę :D

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa pewnie dzieciaczki się uczą tego co dostają i pewnie nie jestem pierwsza mamm z taka urodą 😉 na pewno o jakoś sobie damy radę. Muszę się zorientować na wszelki wypadek gdzie mam jakąś CDL na pewno nie będę martretować sobie piersi prze 3 miesiące 😅

Sara wiem o co cho, też bym się drapała po całym ciele gdybym miała prześcieradło w misie a kocyk w kwaitki 😀 ja obchodzę ten problem ze jeżeli mam mieć otulacz w wózku we wzorki to prześcieradełko jednolite, podobnie w łóżeczko będzie prześcieradełka będą jednolite jako baza do tych wszelakich nakryć 🙂 a kolor prześcieradełka można dobrać do kompletu jaki sobie upatrzysz.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity mam do ciebie pytanie - jak blokować kocyki?
    Chusty zawsze rozwieszam i dookoła obciążam klamerkami a kocyki? Boje się, że bardzo się rozciągną pod ciężarem 🤔 na płasko?

Ogórkowa ja chyba zrobię to swoją metodą... Pożyczę od dzieci kredki.... I sobie rozrysuje 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja mam otulacz i ewentualnie nad spiworkiem zastanowię się jakby miały być jakieś niesamowite mrozy... ale wtedy też mogę młodego okryć kocykiem dodatkowo. Do wózka będę używać kocyka merynosa a że dostałam kombinezony to zobaczę bo może też ich będę używać 😉
    A tu prawie skończony kocyk bawełniany mniejszy (ok 75x75) jeszcze musze go wyprac i wyprasować żeby się nie zwijał. I doszyć metkę "mama mi zrobiła" 🥰

20230707-095941.jpg

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity jest piękny 😍
    Kolory cudo

Meeg chyba właśnie też postawie na jednolite prześcieradła bo np jeśli kupię prześcieradło w różowe piwonie i pasujący kokon, to potem dokupując np śpiworek czy pościel czy cokolwiek, prześcieradło nie będzie pasowało 🙈 chyba bezpieczniej będzie kupić jednokolorowe prześcieradła 😬
    Aczkolwiek nie ukrywam - mnogość wzorów kusi okrutnie 🙈

Ja wczoraj szalałam do 2... 😅😅😅 Zamówiłam wanienkę, Szumisia...

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja mam już 2 smoczki, szczotkę do włosów, gryzak grzybek z mombella (kupowałam taki i bratankowi mojemu i siostrzenicy męża tylko różne kolory) ale on od 3m jest 😅, otulacz bambusowy i 2 otulacze muslinowe do tego krem pod pieluszkę i lanoline, podpaski poporodowe i podkłady. I to jest to co kupiłam.
    Co do rożków... nie jestem przekonana ale tak jak mówicie że jakby ktoś bardzo chciał dziecko brać to może lepiej w rożku... mi tak bratowa podała bratanka co dla mnie osobiście bylo niewygodne i wolałabym go wziąć bezpośrednio na ręce szczególnie że to sierpień był wiec gorąco... no ale może się obawiała że nie umiem trzymać takiego maleństwa... ale np już teściu bardzo chciał swoją wnuczkę wziąć i wolał w rożku... wiec może się przyda 🙂 szczególnie że go nie muszę kupować tylko dostałam i to nawet 2, jeden miękki a drugi z taką twardsza wkładką.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do reszty wyprawki... wózek i fotelik czekają u mojego brata na koniec remontu, kupiłam płyn do czyszczenia. Musimy jeszcze ogarnąć bazę do fotelika. Dostawka od kuzynki i jakoś w połowie sierpnia sie umowiłyśmy na odkupienie, do tego mówiła że może mi jeszcze dać wanienkę ze stojakiem. Jeszcze musze sprawdzić stan łóżeczka prawei 40letniego i jak będzie ok to dokupić nowy materac.
    I pewnie w praniu coś jeszcze wyjdzie 😆

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja chyba właśnie odczuwałam taki sam dyskomfort z tym rożkiem. Gdzieś mi kompletnie nie leży 🤷🏻‍♀️
    Za to jestem wierną fanką spowijania. Mam 2 otulacze takie typowo otulaczowe + kilka takich kwadratowych i u mnie dzieci w pierwszych tygodniach wyglądają jak naleśniki 🤣

No ale też fakt, że jak wspominałam, u nas nie będzie odwiedzin i "oglądania" dziecka :) moi dziadkowie pewnie przyjadą ale oni nigdy nie chcieli brać maluszka na ręce 🤷🏻‍♀️
    Mój dziadek uznaje dzieci takie już biegająco - gadające 🤣 taki typ.

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Wam przyznam, że nigdy nie chce brać takich maluchów na ręce :p Jedyny raz, gdzie się przełamałam to z moim chrześniakiem, ale to tylko raz i właśnie w rożku 😅 A tak to oboje z mężem mamy zasadę „jak będzie trzymać głowę to wezmę” i tym sposobem nosimy dopiero takie półroczniaki (co jest swoją droga chyba moim ulubionym etapem przy niemowlakach, bo to takie śmieszki są, a zwykle się jeszcze nie boja obcych). Także czekam na zajęcia w sr z noszenia dzieci, bo jestem tak zielona, że bardziej sie nie da!

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice też raczej nie będą brać na ręce na początku, ale będą częstymi gośćmi bo mieszkają piętro niżej więc przybiegną jak tylko będę potrzebować 😅 ale rodzice mojego męża mieszkają niedaleko więc pewnie będzie tak jak z pierwszą wnuczką także przynajmniej na tą okazję rożek się przyda. No i jest jeszcze mój bratanek 3letni więc może nie takie kilkudniowe maleństwo ale może później będzie chciał potrzymać na kolankach kuzyna no to będzie łatwiej ich pilnować w rożku 🤔

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ja jestem jakaś dziwna bo jak miałam 20lat i moja kuzynka urodziła, wrócili do domu w 3dobie i ja bez żadnego problemu brałam małego żeby go np. podać do karmienia itp, na co moja mama z przerażeniem czy się nie boję 😂 a dla mnie to było jakieś takie naturalne zero stresu😁 no ale się zastanawiam czy że swoim będę mieć tak samo czy jednak bardziej będę się tym przejmować...
    Ale żeby nie było że jestem taka wyluzowana to siedziałam i patrzyłam czy mały napewno oddycha i tak samo było z moim bratankiem 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Ja się Wam przyznam, że nigdy nie chce brać takich maluchów na ręce :p Jedyny raz, gdzie się przełamałam to z moim chrześniakiem, ale to tylko raz i właśnie w rożku 😅 A tak to oboje z mężem mamy zasadę „jak będzie trzymać głowę to wezmę” i tym sposobem nosimy dopiero takie półroczniaki (co jest swoją droga chyba moim ulubionym etapem przy niemowlakach, bo to takie śmieszki są, a zwykle się jeszcze nie boja obcych). Także czekam na zajęcia w sr z noszenia dzieci, bo jestem tak zielona, że bardziej sie nie da!

Agentka jeśli Cię to pocieszy, to u mnie było tak, że Emma była pierwszym w życiu maluszkiem, jakie trzymałam na rękach. NIGDY wcześniej nie widziałam nawet noworodka 🙈 ale wjechała taka jakaś intuicja, że od razu wzięłam ją na ręce jeszcze gołą, nie bałam się zmieniać pampersa czy ubrać 😊 a w ciąży okropnie mnie to stresowało.
    Na pewno i u Was tak będzie ❤️

Longanimity, Meeg, agentka93 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w porównaniu do wczoraj to jestem na przeciwnym biegunie samopoczucia 😅 poszłam na spacer, kupiłam sobie kawkę, poszłam do muzeum, wróciłam do domu skorzystać z toalety i poszłam dalej, do sklepu przez park, przypadkiem znalazłam proseco 0%, więc wieczorem świętujemy z mężem oficjalne zakończenie formalności deweloperskich 🥳

17,5 k krokow, mam nadzieje,ze mnie jutro ginekolog nie zje za takie ilosci 😅 a poniżej część słodkości z zamówienia 😍

20230707-092224.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 13:31

Meeg, Ancalime, Longanimity, Kasio, agentka93 lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana wertuje ogłoszenia wyprawkowe i jedyne co wybrałam to ... 2 prześcieradła do gondoli i 2 prześcieradła do kołyski 🤣🤣🤣🤣 bo tu kolory jakby oczywiste 😅

Ja O SZA LE JE a nie wybiorę tego 🥹🤯

Ogórkowa pogoda dzisiaj cudowna na spacery. Ciepło ale przyjemnie, bez upałów, przynajmniej u mnie :) fajnie, że energia ci dopisuje.
    Ja mam chęć zrobić dużo ale plecy nie pozwalają 🙄 i chyba jeszcze do końca tygodnia dam sobie na wstrzymanie, żeby trochę sie zregenerować bo w niedzielę Paweł wyjeżdża... A potem jak mnie poskłada, to już nie będzie miał mi kto pomóc 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ