X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz usłyszałam najlepszy tekst... bo pytam czy będzie kładł się spać jutro... no jasne a dlaczego nie? No bo na 11:45 konsylium... "fajnie ze teraz mi mówisz"... rozmawialiśmy o tym wczoraj... a chyba nawet dzisiaj przeglądał kalendarz... a wzniosłam się na wyżyny i ogarnęłam kalendarz Google tak że mu udostępniłam i wszystko wprowadzam tak żeby też miał...
    Chyba trzeba będzie papierowy zamontować i pisać bo jak jeszcze dojdą jakieś wizyty dziecka to już biedak całkiem się pogubi 😅
    Ale oczywiście żeby nie było nie ma opcji żebym jechała sama czy np z moim tatą, w takim sensie że on chce jechać... wizyty wizytami ale w sumie na konsylium chce żeby był.

Meeg lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też nie ogarnia 😅😅😅

Niby się chlopina interesuje wszystkim ale kompletnie nie koduje. A najbardziej wnerwia mnie gdy poświęcę swą energię by mu coś tłumaczyć jak krowie na między a on.... Na drugi dzień pyta o to samo 🥹👿

Kania przeliczyłam ciuszki bo pytałaś i u mnie to wygląda następująco:

Rozmiar 50:
    Body dł x 12
    Spodenki / polspiochy x 3
    Pajac x9

Rozmiar 56:
    Body dł x 15
    Body kr x 3
    Spodenki/ polspiochy x 19
    Pajac x 9
    Sweterek x 1
    Kombinezon dresowy x 1

Rozmiar 62:
    Body dł x 15
    Body kr x 4
    Bluzeczka dl x 3
    Sukienka x 3
    Spodenki x 15
    Pajac x 12
    Sweterek / bluza x 4
    Kombinezon dresowy x 1
    Kombinezon wełniany x 1

Rozmiar 68:
    Body dł x 14
    Body kr x 4
    Bluzeczka x 1
    Sukienka x 1
    Spodenki x 19
    Pajac x 12
    Sweterek / bluza x 2
    Kombinezon wełniany x 1

Nie kupuje już więcej w tych rozmiarach. Kluczowe dla mnie są body + spodenki + pajace. Bluzy i sweterki mam raczej awaryjnie bo na wyjścia i tak wolę stokroć kombinezon plus/ lub śpiworek :)
    Do tego oczywiście skarpetki, czapeczki. Niedrapkow nie używam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 23:13

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do KP to ja z Emma w ciąży miałam stosunek - chciałabym (no bo przecież to naturalne) ale bez ciśnienia. Mordowalam się z brakiem pokarmu i w końcu miała kilka dni gdy weszlo mm. Z Emilem od razu wiedziałam, że spróbuję ale jeśli będzie powtórka z rozrywki to nie będę się szarpać. I praktycznie od razu była butla.
    Z Tolką miałam takie podejście, że spróbuję zawalczyć. I odziwo nie musiałam walczyć. Laktacja przyszła sama mimo, iż ona leżała w inkubatorze a ja ściągałam mleko laktatorem. Udało się. Karmiłam 4 miesiące wyłącznie piersią i gdyby nie inne czynniki, to karmilabym dużo dłużej. Dziś żałuję, że tak krótko to trwało i bardzo chciałabym Lidkę karmić wyłącznie piersią. Wiem, że moje ciało to potrafi i mam nadzieję, że uda nam się karmić dłużej. Jeśli natomiast będzie jakiś problem to zarzynała się nie będę.
    Nie ukrywam natomiast, że mając porównanie, karmienie piersią to dla mnie jakaś kosmiczna wygoda :) fakt tylko, że przy Toli nie zaliczyłam ani nawału, ani zapalenia, ani pogryzionych brodawek. Dosłownie nic co mogłoby zniechęcić. Chciałabym aby teraz było podobnie :D

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, kciuki za konsylium! 😘🤞

Kurcze, mój chłop z praniem to anioł, wrzuca do kosza grzecznie :D ale... jak np. Otworzymy paluszki, stoi paczka na stole przez kilka dni, w końcu chce sobie chrupnąć, zaglądam, a tam pusto 😵‍💫 jakoś wyrzucenie papierka to już dla niego wielki dramat 😐 czasem jak się wkurze, to mu te smieci wkładam do torby z laptopa 😆 albo jak kupi hotdoga w żabce i dostanie te zabkowe serwetki, nie użyje ich, ale one są przecież dobre, więc kładzie na półce. I nigdy nie użyje, bo jak już coś musi zetrzeć, to idzie po ręczniki kuchenne, bo zapomina, że na półce pod stołem ma te durne zabkowe serwetki... jak dobrze,że po przeprowadzce nie będziemy mieć żabki aż tak blisko jak teraz 😆

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, kciuki za dziś! 🍀

Boże, dziewczyny, jak czytam historie o Waszych facetach i dodatkowo w domu mam taki ciężki egzemplarz to rośnie we mnie feministka...
    Jak to jest że kobiety robią tyle (praca zawodowa/praca w domu, wychowywanie dzieci, sprzątanie, ogarnianie całego życia rodzinnego) a facetom jest trudno wrzucić brudy do kosza? 🙈 Mój oczywiście jest taki sam. Mam jakiegoś wewnętrznego wk**a na niego, że taki nieogarnięty. Aktualnie najbardziej mnie denerwuje, że póki co o opiece nad dzieckiem nie wie NIC. Nie wie co będzie potrzebne, ile czego, jak się opiekować. I on uważa że czyja to wina? Moja! No bo skoro czytam na te tematy to mogłabym mu mówić! Sam z siebie zero zainteresowania. Wczoraj wymyślił że będzie chodził w weekendy po górach, żeby zdobyć jakąś odznakę bo chce mieć "namacalny dowód że coś robi" i skomentował że ja żadnego takiego dowodu nie mam. Dziś wręczając mu kanapki do pracy powiedziałam że oto właśnie namacalny dowód że coś robię 😡
    Wczoraj zamówiłam śpiworek i mu mówię, a on z pytaniem po co to i czy dziecko nie może spać pod kołdrą 🤯 Miał wybrać fotelik jakiś czas temu, jak mu wypomniałam, że fotelik miał być po jego stronie to powiedział "to chodź ze mną to wybierzemy" a skończyło się tak że pojedziemy do Ośmiu Gwiazdek, żeby nam jednak profesjonalista doradził (ja mam nas umówić na spotkanie). Jezuuuu, czy to hormony że on mnie tak denerwuje?

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasio, o tak, fotelik też miał byc po stronie męża... I ubezpieczenie mieszkania. Ostatecznie o fotelikach wszystko wiem ja, OWU również czytałam ja i podkreślałam różnice, on tylko na podkreślone zerknął 😵‍💫 a teraz ja toczę batalię z deweloperem o płot, właśnie mignęło mi odpowiedź, ale przeczytam jak melisę dokończę....

Dziewczyny, wiecie może co u RiverS? 100 lat jej nie było:o

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu te chłopy to chyba z jednej taśmy produkcyjnej 🙄😅

Mój dokładnie taki sam. Niby wyraża zainteresowanie ale koniec końców nic nie ogarnia. Mój P przy dzieciach robi wszystko, rozróżnia body od pajaca, zmienia kupy, wie jaka temp wody czy umie podać leki ale to tatuśkowy weteran 😅
    Jednak mnie niezmiernie zadziwia to, że niby interesuje się zdrowiem Toli, ja przecież też nic przed nim nie zatajam ale jakoś usiąść poczytać coś, zgłębić wiedzę to po co? 🙄
    Podejrzewam, że jakbym go teraz zapytała w jakim genie mutacje ma Tola to by nie pamiętał 🥹🤦🏻‍♀️
    O tych rzeczy kompletnie nie ogarnia więc na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie aby miał z nią iść do lekarza. Bo gdyby np ktoś zapytał go na czym polega Toli encefalopatia to wątpię by coś wydukał 🙄 fakt też, że ja weszłam w ten temat głębiej niż "ustawa przewiduje" i gdyby nie moja dość duża myślę wiedza, to Tolka dostałaby np cholernie szkodliwy dla niej lek przeciwpadaczkowy. On by tego na bank nie ogarnął w gabinecie tylko wziął receptę nie zastanawiając się czy lek nie zawiera kwasu walproinowego. O takie rzeczy mnie irytują mocno bo przecież to jego dziecko 🙄
    Chyba po prostu oddał mi pałeczkę skoro zauważył że ja tym dobrze dowodzę 🤷🏻‍♀️
    Ale żeby nie było, że chłop zapracowany i czasu nie ma - oglądać 45 min relacji jak gościu rybę wyciąga ma czas 🤦🏻‍♀️🤣

A najbardziej w świecie to mnie wkurwiają pytania, na które nikt nie zna odpowiedzi 🤣 tak jakby ktoś zapytał Nas teraz o której godzinie urodzimy. A skąd my to mamy wiedzieć? 😅🤣

Do tego moj mąż jest totalnie niewylewny i czasem odnoszę wrażenie, że jakby cały świat zniknął to by się nie zorientował. Serio nie przypominam sobie aby mnie za coś pochwalił itd. teraz wróciłam z konferencji to nawet nie pogratulował. Nic. Null 🙈
    Ale jak np kiedyś przyjechal do nas jego kolega z żoną (panowie razem pracowali 2 miesiące za granicą) to okazało się, że mój małżonek bez przerwy terkotał o mnie, chwalił się kolegom ile to ja nie ogarniam, był dumny z moich działań, nawet pokazywał im moje robótki na szydełku chwaląc się nimi 😳 ale jak jest w domu to sprawia wrażenie jakbym mu była totalnie obojętna 🤦🏻‍♀️
    On za wyrażanie miłości uważa naprawę pralki czy posprzątanie w kuchni po obiedzie 😅 o kwiatkach i miłych słówkach chyba dożywotnio mogę zapomnieć 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg zobacz, bo chyba tego dokładnie kosza szukałaś.
    W super stanie + 4 wkłady za 50 zł 😳

https://m.olx.pl/d/oferta/kosz-na-pampersy-CID88-IDUYZtE.html

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity kciuki 🤞🤞🤞

Mój mąż z pamięcią to właśnie kiepsko i z takim samodzielnym poczuciem, że coś trzeba- chyba że się nudzi i danego dnia złapie fazę to przychodzę do domu, a on mi wymienia co zrobił „bo już nie mógł patrzeć”, wtedy oczywiście jest faza, jaki to on jest bohater w swoim domu 🤣
    Ale ogólnie poza tym jakoś nie mogę narzekać, bo jak się umawiamy, że danego dnia działamy to lecimy z obowiązkami po równo, bardzo też doceniam, że jak mamy gości to jest tak samo zaangażowany, bo niestety widzę u znajomych, że czasami nawet w młodym pokoleniu nadal kobieta zapieprza, a „pan i władca domu leży”.
    Ciekawi mnie, jak będzie z dzieckiem, bo na podstawie psiaka to bardziej ja muszę pamiętać, że musi zjeść, że na pewno chce siku itd. A on z kolei jest mocno na czułości i zabawę nastawiony także nie wiem czy nie będzie analogicznie. Zawsze mnie rozczula, jak on opowiada psu, jak bardzo go kocha tym bardziej, że był mocno sceptyczny do tego pomysłu 😂
    Z tym zdobywaniem wiedzy- tu też najlepiej dla niego jakbym ja mu coś powiedziała skoro się dowiaduje, ale chce iść na warsztaty dla tatusiów z kąpania, podnoszenia itd także pod tym względem jestem dobrej myśli, że się czegoś nauczy (bo ja też nic nie wiem to fajnie, jak razem się będziemy w to wdrażać).

Dziś po przebudzeniu czułam pierwszy raz ruchy wysoko ponad pępkiem 🤞 Także bardzo mnie ciekawi czy panienka nie postanowiła się po masażu i dwóch dniach ćwiczeń obrócić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 10:18

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Meeg zobacz, bo chyba tego dokładnie kosza szukałaś.
    W super stanie + 4 wkłady za 50 zł 😳

https://m.olx.pl/d/oferta/kosz-na-pampersy-CID88-IDUYZtE.html

Kochana taak dokładnie taki jak chce !
    Zamówiłam, dziękuję Ci pięknie za pamięć. 🧡Przesyłam wirtualne krzaczk, sadzonki i bukiety 🙂💐🌷🌼

age.png
  • Meeg Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałem o Rivers ostatnio. Może ma potrzeby troszkę odpocząć i wszytsko jest dobrze i się odezwie niedługo.

Jeżeli chodzi o pytania o ciążę to ja przyznam że na ostatniej imprezie u nas gdzie na prawdę zjechało się dużo znajomych którzy się właśnie spotykają w takiej grupie raz w roku u nas na imieninach mojego P. To jest jego ekipa jeszcze z czasów podstawowoka/liceum/studia. Zwarta grupa co już nie jedno razem przeszła i przeimprezowała😉 oczywiście nieprzygotowalam się psychocznie na ilość różnych pytań i trochę musiałam to wszystko przetrwaić przek kilka dni.
    Nie wiem myślami że będzie głównie i jak się czujesz itp itd a były niektóre takie męczące pytania i powtrzajacace się typu ile planujemy dzieci. Jakby rozumiem ciekawość z tym że jak kolejny raz ktoś mnie pyta to mi się ciśnienie podnosi.
    Ja tu w pierwszej ciąży myślę tylko o tym by dotrwać do końca i doświadczyć macierzyństwa pierwszy raz w życiu nie jestem w stanie teraz planować ilości dzieci.. zwtcxjanie nie wiem jak sobie poradze, jak dam rade fizycznie , czy nue bede miec depresji i jak sie razem sparwdzimy w tej nowej roli. Szczególnie że pytałam kobiety które mają dzieci w wieku 15 lat już a są z mojego rocznika! Kiedy one zaczęły a kiedy ja.. Ja już po 49tce raczej dużej rodziny mieć nie będę i nie planuje na siłe.
    Zapewne hormony potęgują moje odczucia i że wszystko przeżywam 2x mocniej.
    Oczywiście każdy pytał o imie to na to byłam gotową ale też było sporo pytań na które nie byłam i czułam się mocno niekomfortowo.
    Zdołowała mnie to na kilka dni no ale przetrawię , najgorzej że dbając o miłą atmosferę zawsze odpowiadałam grzecznie a dopiero później sobie zdałam sprawę że mogłam bardziej asertywnie potraktować niektóre osoby i nie być taka taktowna 🙄

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg irytacja takimi pytaniami jest zupełnie normalna :) Jestem trochę młodsza od Ciebie, a też nic mnie tak nie zadziwia, jak pytania „ile dzieci?”… ludzie, dajcie urodzić jedno i zobaczyć, jak będzie 🤦🏻‍♀️
    I tak właśnie odpowiadam, nikt się jak dotąd nie obraził, bardziej się wtedy tłumaczą skąd takie pytanie.

Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczcie co upolowałam na Vinted 😍
    20230706-132143.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 13:24

Kasio, agentka93, Sara30, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg ja się zupełnie nie dziwię i też nie lubię tego wewnętrznego konfliktu pt muszę być miła dla gości ALE mnie wkur***ją 🙄
    Przetrwałaś z klasą a pytania i komentarze? Były, są i będą. Niektórym brak taktu i nic na to nie poradzimy.
    Moja sytuacja jest zgoła inna ale też nie znoszę wchodzenia w moje prywatne decyzje i też nie raz ktoś zapytał "to już ostatnie?" Oczywiście, że tak, ale że mnie coś takiego denerwuje to zwykle odpowiadam z dupy, że nie, że planujemy 8 😅 i w ogóle nie rozumiem jak ktoś może pytać o takie rzeczy. Ja na takie rozmowy pozwalam sobie tylko i wyłącznie z jedną najbliższą przyjaciółką a reszta przeważnie słyszy "to chyba nie twoja sprawa". Może wychodzę na zołze ale cóż 🤷🏻‍♀️

Meeg ale lecisz z wyprawką 😍 rożek cudny. Bardzo rozczulają mnie te wszystkie rzeczy z uszkami 😍 i cieszę się, że kosz ci przypasował :)

Ja też dziś upolował super 2 rzeczy - kurę do karmienia La millou praktycznie nową za 60 zł 😬😬😬 i.... Byłam z mężem na zakupach przed wyjazdem i weszłam do SH. No ja nie wejdę? 😅 Słuchajcie! Wyhaczylam 2 topy do karmienia z H&m, te o których wam pisałam, że nie wyobrażam sobie połogu bez nich, za 24 zł 😍

Kupiłam też w Rossmanie szczoteczkę do włosków dla Lidii i płyn do prania ciuszkow :)

Meeg lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie akcją wcześniejszy porod odwołana, onkolog powiedział że z ich strony nie ma takiej potrzeby, teoretycznie może tak zadecydować ginekolog ale bardzo w to wątpię skoro on dopytywał czy mam skazania onkologiczne, więc powoli będę sobie prała i prasowała ciuszki i zastanawiała na spokojnie co mi brakuje do wyprawki 😊
    Podpisałam tylko że zgadzam się żeby zrobili mi badanie genetyczne tych mutacji odpowiedzialnych za raka piersi i tak naprawdę mam kontrolę po operacji za 4tyg a do onkologa mam się umówić po porodzie i będzie dalsza diagnostyka i leczenie. Nawet onkolog powiedział że narazie możemy uznać że nie mam raka bo został usunięty 💪oczywiście że może się coś okazać później z TK ale liczymy że to jednak było na tyle wcześniej wykryte że będzie czysto 🤗
    Ale jeszcze nie potrafię myśleć że jestem zupełnie zdrowa, może po tym TK...
    Onkolog pytał też czy chcielibyśmy jeszcze potomstwo więc powiedziałam zgodnie z aktualnymi odczuciami że tak jeśli będzie taka możliwość i powiedział że po ok 2-3 latach hormonoterapii będzie można coś pomyśleć, także narazie muszę wrzucić na luz i szykować się do narodzin Zbysia 🥰 mam co robić, nudzić się nie będę 😊

Meeg, Kasio, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Ancalime, Maiora, oloska lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to są WSPANIAŁE wiadomości 🥹🥹🥹 ❤️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg, ale łupy :D ale nie wyobrażam sobie pytania ludzi o ilość dzieci 🤯 eh...

Ja też zaczęłam coś działać z wyprawka, na razie kupiłam pieluchy (te, których trzeba mieć na pęczki przy bobasach 😆 kolorowe i kilka białych tetrowych), pierwszy kocyk bambusowy i otulacz do fotelika. Rozki, śpiworki dostaniemy od znajomej, kokon zaklepała sobie zakupic w prezencie moja siostra :D

I jak już buszowałam w internetach, to zrobiłam podejście 2 do koszul do szpitala i no Trzymajcie mnie, ale nic nie ma 😆mam dzisiaj jeszcze dzień strasznego marudy i zaczynam wymieniać, bo ja niekoszulowa jestem (jak już to takie koronkowe, satynowe 😅) I jeszcze w październiku to ja już śpię w długich gaciach. Mowie mężowi, że przecież zmarznę w tym, w skarpetkach bede wygladac jak stara baba, jeszcze mam żylaki, nóg nie ogolę przez te kilka dni, co będzie potęgować mój dyskomfort... I wiecie co on na to? Załóż do koszuli podkolanówki 🤣 już się nie mogę doczekać jakie outfity będzie wybierać dla Małej jak mnie nie będzie w domu 🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa wyobraziłam sobie te podkolanówki 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Mój mąż kiedyś miał zadanie - przywieźć mi czystą bieliznę (leżałam na patologii w 8 miesiącu ciąży więc non stop ktoś mi coś gmerał i badał). Myślałam, że jak mu powiem "przywieź mi z 5 par majtek" to wystarczy. Jakże się myliłam 😅
    Przywiózł mi 5 par.... Koronkowych stringów 🤦🏻‍♀️
    Od tamtej pory precyzuje takie prośby 😅

Co do koszul to ja mam jeszcze koszule do karmienia po ciąży z Tolą, kupiłam w SH koszule taką "ładną " z falbankami etc i te 2 topy dzisiaj w których zamierzam śmigac od razu po porodzie. I chyba skończy się na tym, że nie będę inwestować kasy i jeśli rodzic bede w wodzie to w samym staniku a jeśli nie, to poproszę o szpitalną koszule. Bo szkoda mi wydawać kasy na raz dosłownie 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara prawie się oplułam kawą, jak przeczytałam o tych stringach 🤣🤣🤣

Longanimity super wiadomości 💖 Niech Zbysiu siedzi i się nigdzie nie wybiera :) Nawet nie wie, jakim jest szczęściarzem, że mu darowali kilka dodatkowych tygodni u mamy w brzuchu🍀

Sara30, Longanimity, Ancalime lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem team koszule nocne tylko mam ten problem ze nie lubię jak są za bardzo wydekoltowane. Domowiłam sobie teraz 2 od mamyginekolog w tym jedną do porodu i dodatkowo górę od piżamy rozpinaną i ze sznureczkiem pod biustem.
    Aktualnie przez czasem sączącą się krew z rany poooperacyjnej zmieniam praktycznie codziennie, a ponoć po porodzie można się baaardzo pocić więc też lepiej mieć ze 3 na zmianę, także wykorzystuje sytuację i domawiam co mi się podoba 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ