Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, hahaha, ja już nawet się nie wysilam żeby coś dojrzeć, mąż mi trzyma lusterko 😁
Ancalime, masz wspaniałą córeczkę, ale to Twoja zasługa! Fajnie że taka pomocna! 😁
Przeglądam internet że w Warszawie w nocy burze a u nas 50 km dalej popadało 2 minuty! 😢 jest już strasznie gorąco. Coś mnie pokusiło żeby rano umyć włosy (zawsze myję wieczorem) i teraz nie wiem co zrobić - gorąco mi w rozpuszczonych ale są mokre więc nie zwiążę a suszyć też słabo 😁
Na przedłużony weekend jadę do rodziców, bo mąż jedzie w góry a nie cierpię siedzieć sama 😢 -
agentka, woreczki strunowe z ikea to złoto
a już szczególnie polecam na wszelkie wycieczki, gdzie trzeba zmieniać miejsca noclegów i się przepakowywać
gotowe zestawy w paczkach, złoto
pewnie wychodząc z dzieckiem jedną taką paczkę warto mieć ze sobą na wszelki wypadek
Co do prowadzenia samochodu: wydaje mi się, że takie jazdy doszkalające mogą być mega przydatne, jak widzę ile jest tych szczepień, bioderek, fizjoterapeutów u dzieci w 1 roku życia to nie wiem jak to ogarnąć, żeby zawsze męża targaćJa na szczęście po 6 latach niejeżdżenia się w końcu przekonałam (dobra, trochę mi ktoś nadepnął na odcisk, więc co, ja nie dam rady?
) i bardzo się z tego powodu cieszę, wszędzie sobie dojadę jak potrzebuję, dobrze też się już wciskam w ciasne miejsca parkingowe. Jedynie mam problem z parkowaniem w centrum i zawsze się zastanawiam, czy tam można stać i czy nie będzie mandatu jak wrócę
Absolutnie nie sprawia mi przyjemności jazda samochodem, ale daje dużo samodzielności jak już trzeba coś załatwić
RiverS, jak dobra szkoła to i w weekend ogarną komplet wiadomościtylko wtedy dobrze jest notować, bo ilość informacji może być ogromna a podana w tym samym czasie
Ancalime, ale pediatra!cudo! Też bym takiego chciała, szczególnie przy 1 dziecku warto na kogoś takiego trafić...
Pucz, ale już blisko ta ciąża donoszona!własnie też się próbowałam mniej więcej doliczyć ze stopki
Sara hahamnie też już mega męczy wyciąganie tem tej ręki, jeszcze jak się pochylę to już wgl moje płuca nie mają miejsca do oddychania
Kasio, ja już powoli myślę, żeby to na męża zrzucić, niech mi utrzymuje taki stan jaki uważa za słuszny
Moje plany weekendowe... Hmm, nie przegrzać sięale chyba wpadlam też na genialny pomysł, skoro kanapa do salonu przyjdzie za jakieś 8 tygodni, a teraz są promocje na meble ogrodowe, które i tak byśmy musieli kupić, to chyba kupimy jakąś ogrodową kanapę, podkleimy filcami i postawimy w salonie, póki docelowa nie przyjedzie
Czy to nie jest genialny pomysł?
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Ja siedzę u lekarza w poczekalni ale klima tak daje że chyba jutro słowa nie wypowiem 🫣
Co do jazdy samochodem to ja bardzo dużo jeżdżę, nie ma dla mnie problemu poruszanie się w dużym mieście czy pchanie się do centrum, nie raz jeździłam po 500-800 km ciurem i ogólnie lubię jeździć tylko nie cierpię nocą. Mam wadę wzroku i astygmatyzm i oczy mi się okrutnie męczą od świateł. Ale tak to ja mogę jeździć 🫣 tylko nie wolno mi dać za szybkiego auta bo mam ciut ciężką nogę 🙈
Nie wiem co ja bym zrobiła bez prawka będąc sama z dziećmi na wsi 🤐
-
Ja to nawet wolę po mieście, bo wolniej i mam czas rozkminić, czy to już tu mam skręcać, czy dopiero w następną, jak pomylę zjazd to przeliczy trasę i wszystko się objedzie
a raz na autostradzie źle zjechałam i musiałam objechać wszystkie 4 ślimaki, żeby móc wjechać znowu na tą drogę i tym razem w dobry zjazd
A raz tir mnie tak przyblokował, że musiałam zapłacić na tej złodziejskiej autostradzie do Krakowa i to za wjazd i wyjazd, nie pamiętam ile to tam wyszło (na pewno min. 20 zł), najdroższe pomylenie trasy w życiu
I ja też dzisiaj mam coś z gardłem, wczoraj lekarz był fanem klimy... -
Hej dziewczyny,
Sara, ja się też nie gole do porodu, już to ustaliłam ze sobą xD w ogóle to zauważyłam, że w ciąży włosy na nogach rosną wolniej. Organizm całą włosowa energię przeznaczył na rośnięcie gąszczu na brzuchu, o nogach jakoś zapominajac.
kciuki za wizytę 🤞🤞🤞
Co do samochodu,to ja jednak też jestem team niejedzenia jak nie trzeba. Jak trzeba starego przywieźć pijanego skądś to przywiozę ale ogólnie to nienawidzę tego robić. A no i fakt też, że mamy jeden samochód, który mąż zabiera do pracy, a dojeżdża po 40 km, więc ja sama nawet nie mam czym 🤷 no ale jak trzeba będzie, to trzeba.
Ancalime, córka zuch! Pogratulować
Popakowalam trochę torbę do porodu (pakowałam torbę z zaufaj położnej)i tak wyszło, że w jedną walizkę wszystko włożyłam, te rzeczy porodowe są z jednej strony, a reszta, czyli poporodowe z drugiej. Nie wiem, czy to dobrze tak, ale na razie tak jest 🤷
I też zgadzam się, że woreczki z Ikei dają radę, tylko ja chyba zamówiłam za duże teoche, mogłam wziąć w dwóch rozmiarach, mniejsze i większe 🙈
Miałam wczoraj dziwny dzień. Na początku meeeega dużo energii - było rano u nas chłodniej, po nocnym deszczu, wzięłam się za sprzątanie. Ale później, z czasem jak temperatura narastała,to mi ta energia uchodziła 😅 no i finalnie, czułam na początku nową moc do życia a dzień skończył się tak, że stwierdziłam, że to był najgorszy dzień tej ciąży. Bolały mnie plecy, stopy strasznie! A nawet nie spuchły, tylko bolały po prostu od spodu. Byłam głodna, a nie mogłam jeść, bo drugi raz w tej ciąży wjechała mi zgaga. W ogóle się nie mogłam przekręcić na prawy bok, bo taki ogień w przełyku 🔥 na lewym boku okej, ale już mnie zaczynały plecy bolećno naprawdę, kiepsciutko. No a jak już usnęłam i zasnęłam porządnie, to nad ranem była taaaka burza, że już się nie udało zasnąć. Bałam się też i mojego P, no bo on w trasie do pracy, żeby tam się nic nie stało w taką pogodę... Dziś planuje wlać passate pomidorowa w słoiki, wstawić obiad - czyli wyrzucić mięso i warzywa na blachę i do pieca. A jak to będzie zrobione to już tylko leżeć i nic nie robić.
-
Zbijam piątkę z pakowaniem torby 😊 wczoraj wy iagnelam walizkę i zaczęłam pakować to co mam już brakuje drobiazgów, a z większych rzeczy pampersow i chusteczek nawilżanych (ja pakowałam z listą szpitalną + własne szpitalne doświadczenie (np o papierze toaletowym raczej nikt nie wspomina a najczęściej o ile jest papier to ten najzwyklejszy szorstki) + to co mi podpowiedziała szwagierka czy bratowa. Muszę jeszcze wyparzyć smoczki, wyprasować koszule nocne i generalnie nie mam mocno napakowsnej torby ale wolę luz żeby niw trzeba było tego przerzucać z jednej na drugą żeby coś znaleźć, także będę mię torbe do porodu i walizkę na później.
No i dołączam do zwolenniczek jazdy samochodowej 😉 jejku jak mi teraz ciężko z tym że nie jeżdżę... ale to nawarstwienie kilku powodów... generalnie wyczytałam ze bezpiecznie jest już nie jeździć jak brzuszek jest blisko kierownicy, a jestem w takiej sytuację że nie muszę prowadzić bo zawsze znajdę kierowcę a druga sprawa jest taka że aktualnie mamy jeden samochód więc i tak zwykle nawet nie miałabym czym jechać 🤷♀️ tyle ze nie lubię się cisnąć w centrum dużych miast np Katowice, na szczęście mój gin ma gabinet chyba 1min od zjazdu z autostrady więc przed ciaza spokojnie jeździłam sama. No i jak jadę w nowe miejsce to zawsze sprawdzam na mapach Google gdzie tam zaparkuje 😜
No i już się nie mogę doczekać jak po porodzie bedempgla sobie wsiąść w samochód i jechać chociażby na zakupy czy do koleżanki 😅 oczywiście będę wtedy cisnąć żeby mąż zaczął rozglądać się za drugim samochodem bo planujemy od dawna 🙈
Miłego dnia, oby jakoś przeżyć kolejny upalny dzień i być może kolejną burze 🥵👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ja ostatnio jak się ogoliłam zostawiłam pasek wielki, którego nie zauważyłam 😅 więc teraz mamy umówione, że kupię maszynki jednorazowe z poślizgiem (ja używam takiej na żyletki, metalowej) i mąż co tydzień będzie przejeżdżał, mam nadzieję, że bez szkód większych 😜
Co do samochodu to ja uwielbiam jeździć, mam to w genach, mój tata jeździł kiedyś nawet rajdowo z naprawdę przyzwoitymi wynikami, przez co pierwszy raz sama jechałam samochodem mając 15 lat jak mama złamała nogę i musiałam odebrać siostrę z dworca 😅 u nas większym problemem jest to, że tego auta (drugiego) cały czas nie ma 🙃 bo czekamy do moich 26 urodzin z zakupem, ze względu na ubezpieczenie, także wszystko na mocny ścisk czasowo…
No i byłam na pobraniu krwi, udało się za 7 razem 🥳
Jezu, torbę tez czas zacząć ogarniać. Dobrze mi się kojarzy, że któraś wrzucała listę? 🫣🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 10:35
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Buahahahaha. Ja po wizycie. Gin stwierdził, że d-dimery w ciąży takie mogą być i ogólnie na 99% to jest problem neurologiczny bo ciążowo wszystko jest ok.
Lidia waży ok 2200g a moja szyjka mierzy.... 4,2 cm 🤣🤣🤣🤣 jebaniutka
Co prawda robi się delikatne rozwarcie ale u wielorodek to norma. Gin powiedział, że więcej mi szyjki badał nie bedzie bo u kobiet, które już rodziły szyjka może teraz miec 4cm a jutro mogę urodzić. Ogólnie mam być czujna żeby się nie spóźnić do szpitala ale on oznak porodu przedwczesnego kompletnie nie widzi ❤️✊
Skurcze, które mam, mają prawo być bo jestem w gronie tych szczęściar, których macice kochają trenować i po prostu łagodzić je ruchem/prysznicem.
Mam zielone światło by dalej kopać w ogródku 🫣🤣
Meeg, RiverS, Ogoorkowa, agentka93, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość
-
U nas dziś chlodniej i wietrzymy po tych upałach to mam wrażenie że ściany dach tak się nagrzały że zaraz po wyłączeniu klimy nagle kilka stopni do góry. Wykorzystuje dobrą pogode i jak na prawilną kobietę w ciąży przystalo myje okna 🙂
Ja teraz nie czuje się komfortowo prowadząc auto, jeżdżę na krótkie dystanse bo zauważyłam że mam więcej strachu i mniejsza koncentrację dlatego wyruszam w niekorkowych godzinach a Wroclaw zapchany autami z każdej strony.
Woreczki z ikea mam we wszystkich możliwych wielkościach, wykorzystuje je w zasadzie do wszystkiego a szczególnie w kuchni 🙂
Do walizy szpitalnej mam do dopakowania mała lampkę biurowa, kilka dziewczyn powtarzalo że w nocy na sali kiedy trzeba maluszka ogarniać i karmić to jest lepsza opcja niż świecić główne światło, bo raczej w jednoosobowej sali nie będę 😉 no i woreczki z przekąskami 🍬🍫🥨 -
Rivers o kurcze... zawsze miałaś takie problemy z pobieraniem czy to dopiero w ciąży? Ja po którymś pobycie w szpitalu mialam jednorazowy problem ale za 2gim razem się udało a najlepsze że tak ładnie poleciało że mimo że miałam wacik to nie zauważyłam że dotykam koszulki i plama taka jak bić 10cm 🙈 a z pierwszej żyły nie poszło bo w szpitalu sobie pielęgniarki ją upatrzyły więc zrost na zroście 😑
A tą jazdą w wieku 15 lat to mi przypomniałaś jak byłam zła na życie 😅 jeździliśmy na wies do siostry babci i taką wiejska drogą środpolną mój brat uczyl się jeździć bo jakoś przepisy tego nie regulowały... no i jak ja już miałam wystarczająco wzrostu to przepisy zmienili że tata już nam nie pozwalał 🤪
No i oczywiście że też użyłam woreczków z ikei 😜 mam różne wielkości i właśnie głównie używam w kuchni albo na kanapki, a mój mąż coś do wędkowania w nie pakował.
No i te mniejsze przydadzą się w przyszłości bo można np jakieś musy czy zupki w nich zamrażać na zaś 😊
Sara mi też gin jakoś tak powiedział że szyjkę ostatni raz sprawdza no i nie wiem czy się chwaliłam że odstawiłam luteine 💪👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
A właśnie, zapomniałam o temacie jazdy samochodem 😁 Agentka, super pomysł żeby sobie wykupić jazdy doszkalające! Ja zrobiłam prawko od razu jak weszłam w dorosłość, później nie chciałam jeździć bo tata mnie denerwował komentarzami i dopiero teściowa mnie zmusiła po 7 latach od odebrania prawa jazdy jak kupiliśmy drugie auto 😁 jestem jej do tej pory wdzięczna, bo ciągle powtarzała że muszę jeździć, bo mi się to przyda i tak jest! Też miałam wątpliwości przed takim długim nie, ale teść ze mną ćwiczył, bo mąż się nie nadawał 😁
Teraz nie wyobrażam sobie życia bez samochodu, do pracy 30km, do rodziców 50, do teściów 30km, na targ 4km i też zazwyczaj podjadę no bo gdzie z siatami wracać 😁
Sara, szyjka mocarna! 🥳
Longanimity, super że odstawiłaś luteinę, dla mnie to też był ważny dzień bo w końcu nic nie wypływało 😅
Ogoorkowa, pomysł z kanapą ogrodową zacny, zawsze będzie gdzie przycupnąć 😁
Meeg, lampka to dla mnie też must have, jak na początku ciąży byłam w szpitalu to wieczorami razem z współlokatorką szpitalną używałyśmy tylko mojej lampki bo był lepszy nastrój niż przy tych szpitalnych świetlówkach 😁 -
Sara, przeczucie Cię nie myliło co do szyjki! Ale jak rozwarcie jakieś się też pojawia, to może z tym ogródkiem to bez przesady 😁. A waga całkiem fajna 😘.
Longanimity, zgadzam się, że w zaawansowanej ciąży powinno się ograniczyć prowadzenie samochodu ze względu na odległość kierownicy od brzucha, ale no, nie mam wyjścia w zasadzie jako permanentna słomiana wdowa z niezłą odległością do pracy. Jak mąż wraca, to się przesiadam (z bólem, bo uwielbiam prowadzić), ale poza nim nie mam żadnego kierowcy. Gratuluję odstawienia luteiny, niezla okazja do świętowania, w końcu brak tych strasznych wycieków 🥰💪🏻.
Lampki do szpitala akurat nie biorę, ale u nas są sale miloardoosobowe i wiecznie i tak ktoś pali światło. Najwyżej będę komórką przyświecać póki mąż nie przywiezie jakiejś nazajutrz - ale nie przewiduję w sumie potrzeby, ten szpital ma okropne zaplecze socjalne i warunki. Kadra za to cudowna.
Ja z goleniem mam mieszane uczucia. Wychodzę z założenia, że jak się do końca nie ogarnę to też nic się nie stanie. Przy pierwszej cesarce było tak, że zgrupowali naszą planową 7 w jednej sali i po kolei przychodziła położna od łóżka do łóżka - po kolei zabierała chętne na lewatywę oraz zaglądała jak jesteśmy przygotowane jak idzie o owłosienie. W razie czego sama podgalała - raz, dwa, bez gadania i po bolu. Dla nich to chyba naturalne, trafiają też kobiety nieprzygotowane. Bardziej nasze psyche to przezywa.
Dziewczyny, zainspirujcie mnie jakąś łatwa, szybką potrawą na weekend. Najlepiej jakiś eintopf co to sam się zrobi 😂 -
Ja od rana sprzątam, bo wiedziałam, że ma do mnie koleżanka przyjechać, a tu ona w niedoczasie- wpadła i wypadła z rzeczami po swojej córze i leci dalej.
W każdym razie ten syndrom wicia gniazda to chyba dotyka tylko tych Pań, które już przed ciąża lubiły sprzątać, bo ja jestem tylko zmęczona, upocona i głodna po tym wszystkim, a i tak jeszcze dużo zostało do perfekcji 🤣🤣🤣
Ale za to zostałam z nadstanem babeczek ze śmietaną i drożdżówkami…No co zrobić, będę musiała trochę wszamać, przecież nie zmarnuję 😆
Sara fajna waga, ale chyba taka obiecująca, że Lidka nie będzie jakoś nad wyraz duża? Wiem, że mowisz, że to nie ma większego znaczenia, ale jakoś w mojej głowie duże dziecko to trudniejszy poród 😜
U mnie z tym autem- mieszkamy w mieście, zarówno budynek pediatry, jak i weterynarza widzę z balkonu, bo są dosłownie po drugiej stronie ulicy, a do tego do moich rodziców na ich wieś dojadę od nas w 20 min autobusem z jedną przesiadką… także same rozumiecie, że moja motywacja jest niska 🙃
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Robiłam wieczorem domowe sprawdzenie czy może Iga się nie postanowiła obrócić, bo czuję od wczoraj zdecydowanie więcej ruchów powyżej pępka, ale zdaje sobie sprawę, że równie dobrze może mieć znowu nogi na głowie
Tętno natomiast wyczułam mocno nisko i mąż jak słuchał uchem to też słyszał. Internety mówią, że w położeniu główkowym tętno jest właśnie na dole.
I drugiej strony coś okrągłego mi wypycha górą i się zastanawiam czy to dupka czy główkę też tak może być widać.
Wiem, że nic poza usg mi pewnie nie odpowie, ale takie tam rozkminy 😅Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka tak naprawdę okaże się przy porodzie bo jednak margines błędu jest spory, drugą sprawa że w ostatnich tygodniach dzieci rosną baaaaardzo różnie ale na tę chwilę prognozujemy w terminie sredniaczka
napewno nie mówimy o kruszynce ale i kolos raczej to nie będzie
Jednak imponujące ma wymiary główki. Dziś 34+2 a główka na 36+3 co też u moich dzieciaków jest standardem. Cieszę się jednak, że brzuszek trochę nadrobił
Tak czy inaczej, jakoś nie przywiązuje wielkiej wagi do tych wyliczeń. Będzie jak ma być 🙂
A i jeszcze mówiłam doktorkowi, że ciśnienie mi skacze ale przeważnie mam 100/50 a pojawiają się skoki do 135/85 i wtedy się gorzej czuje. Powiedział, że w takiej sytuacji dopegyt nie jest wskazany bo obniży mi ciśnienie cały czas i że w takich sytuacjach często jest tak, że biorą pacjentki na obserwację i po kilku dniach leżenia i odpoczywania im się normuje. Powiedział, że mnie tez jakby położył na kilka dni na dupce to pewnie bym się lepiej poczuła 🫣😆 całkiem to niewykluczone 🤣🤣🤣 -
Cześć Dziewczyny!
Ciężko mi ostatnio dlatego mało się odzywam.
Meeg piękne zakupy.
Agentka mam nadzieję że też będziesz zadowolona z komody 😁
Co do naklejek my też mamy króliczki z balonikami, ale ja je kupiłam na aliexpres. Przyszły dość szybko, jakościowo też są super. No i co najważniejsze dużo tańsze niż te na allegro, które też ściągają z Chinłącznie za wszystko zapłaciłam jakieś 30 zł. Jeśli będziesz chciała to mogę podesłać linki do aukcji. Wgl nie wiem czy zauważyłyście, ale mega trzeba teraz uważać na allegro bo jest mnóstwo ofert właśnie z dostawą z Chin...
Co do snu ja przez ostatnich kilka dni czuje się co noc jak kebab na ruszcie. Nie dość że gorąco, dobrze że w sypialni na wiatrak, to jeszcze młody daje mi tak popalić że szok. Strasznie wbija mi się pod zebra, bolą mnie całe boki i tył pleców. W pewnym momencie już się zastanawiałam czy to na pewno on, czy nie nerki 🤦♀️. Jak zmienię pozycje przez chwilę jest lepiej a potem znów się zaczyna i znów się muszę przekręcić. Macie na to jakiś sposób??
Longanimity i Ogoorkowa cieszę się że remonty i wykończenia dobiegają do końcadajcie znać kiedy robimy wirtualne parapetówki 😂
Sara przybijam piątke ja co remontów też nie jestem wybredna, za to mąż... Doktorat napisze zanim cokolwiek wybierze 🤦♀️ ja nie myślałam o tym jak długo będę gdzieś ruszac się sama. Ale jak spakuje torby to mam plan na stałe umieścić je w aucie 😂. Na pewno dopóki mój mąż nie wróci będę podróżować sama. A kiedy wróci na czas porodu to się dopiero okaże bo plany się co chwilę zmieniają...
Ancalime twoja córka jest mega samodzielna ❤️ pełen podziw ❤️
Co do golenia ja chodzę na depilację woskiem ale też ostatnią przeszłam dość boleśnie mimo że robię ja od 5 albo 6 lat to pierwszy raz się popłakałam. Odpuszczam na następną idę przed samym porodem😂
Sara dobrze ze juz po wizycie i wszystko ok ❤️ tak czułam że twoja szyjka jest żelazna 💪
Ogoorkowa pomysł z kanapą świetny
Co do jazdy autem jeszcze ja nie wyobrażam sobie życia bez samochodu. Kocham jeździć i jak tylko mogę to zawsze prowadzę ja ❤️ pojadę wszędzie i w każdej dziurze zaparkuje. Jedyne co to jak Sara nie mogę mieć za szybkiego auta 😂 bo zapominam ze to nie formuła 1😂😂😂
Przepraszam że tak chaotycznie 😂😂😂
Miłego dnia Kobietki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 13:43
-
Maiora, zamówiłam w końcu z Allegro króliczka takiego dużego 🙈 ja nie przepadam za Aliexpress, bo jestem tym typem klienta, który woli dopłacić, ale mieć możliwe szybko coś u siebie 🤪 dlatego zazwyczaj wybieram te oferty z podpisem „kup do 15, dostawa jutro” i dzięki temu się nie nacinam na Chiny z oczekiwaniem 3 tygodnie itd. Bo jakoś tak wizja odbioru kolejnego dnia silnie do mnie przemawia
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Tak sobie teraz pomyślałam... skoro na moją szyjkę nie działa kopanie łopatą w ogrodzie, noszenie 30 kg obciążenia, bieganie, kucanie, dźwiganie i wszystko durne co robię to... Co w przypadku jeśli dobije do 40 TC i będę chciała już przyspieszyć ten poród??? Trzeba mnie będzie wysłać do kopalni albo do układania kostki brukowej? 🫣🙂🤣
Maiora mnie Lidka tak nie torturuje ale robiła to Tolka. Mega współczuję bo domyślam się co czujesz 😰 mi pomagały masaże i szukanie po prostu wygodnej pozycji. Ale zebra miałam tak obite, że czułam się jak ofiara kiboli 🫣
Agentka ja bym ci z chęcią pomogła w sprzątaniu 😁😁😁 ale mnie relaksuje sprzątanie, naprawdę lubię. Jednak z gruntownym sprzątaniem w domu wstrzymam się aż dzieci wrócą do szkoły bo teraz to wiecie... Ja w jednym kącie sprzątam a w drugim już "tylko nasrać" 🫣
Ancalime co do golenia to zdecydowanie najbardziej chodzi o nasz komfort psychiczny. Ale z drugiej strony też po porodzie SN łatwiej utrzymać higienę i w razie ewentualnego nacięcia/pęknięcia/szycie chyba to jest ważne. Ale to tak tylko moje dumanie -
Agentka ja nienawidzę komunikacji miejskiej 🙈 szczególnie ludzi w niej 🤪 i takiego uzależnienia od godziny odjazdów. Bo flota akurat u mnie w mieście jest odnawiana i niczego sobie, jedynie zdarza mi się jechać do centrum Katowic jak się umowie z koleżankami ze studiów.
Dla mnie samochód to niezależność i tego mi najbardziej brakuje 🙄👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity czaje o co chodzi
ale też właśnie się z tym nie mierze specjalnie, bo u mnie tramwaj co 3 minuty odjeżdża 😅
Ale fakt, jak czasami żul jedzie tramwajem, to i tramwaj jedzie żulem brzydko mówiąc 🫣
Ja spoko z ruchami, nie są dla mnie uciążliwe, w nocy wręcz bardzo mało czuje i jak się budzę to nieraz szturcham Małą czy wszystko ok także ona chyba sobie spi wtedy, kiedy ja 🤷🏻♀️
Za to czkawki ma meeega często. Wasi też tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 13:59
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.