Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg, gratulacje 🥰 regeneruje się, cieszcie sobą ile sie da 🧡 i czekamy na relacje ☺07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
RiverS no to zapowiada się imprezka skoro taka konspiracja 😁😁😁
Longanimity super! To już koniec prac?
Agentka, ten Twój mąż to potrzebuje chyba noża na gardle 😅 weź go może nastrasz, że ci wody odeszły to w sekundę szafę złoży 😅
Pucz jak Leoś? Jak ty się czujesz?
Ja jutro rano jadę na ostatnie badania (morfo + mocz) a potem drobne zakupy i będę sobie bimbać dalej 😅 w piątek wizyta, muszę odebrać wyniki z luxmedu na papierze, kupić prezent bo Emma w sobotę idzie na urodziny. A w przyszłym tygodniu Tolka ma kardiologa a Emil laryngologa 🤐
I znów się okazuje, że nie mam czasu na rodzenie 🫣 jeszcze stary dziś wymyślił, że będzie robił balustrady na taras w przyszłym tygodniu 🙄 -
Jak tam dziewczyny minęła nocka?
RiverS w takim razie udanej niespodzianki ❤️
Sara no ewidentnie Lidka się musi wpisać w grafik z tym porodem xd niech ona się określa czy się rodzi czy nie bo ty nie masz czasu 😂
A tak na serio to nieustannie trzymam kciuki ❤️
Idę jeszcze na spanko ❤️ -
No ja od 3 nie śpię, nie udało się zmruzyc oka
już prawie zasypiałam koło 5 i się włączyła taka zgaga silna, że aż mi łezka poleciała, poszłam położyć się na polsiedzaco w salonie, ale nie umiem spac w takiej pozycji plus zaczynalo sie robic jasno, wiec juz tylko leżałam:( a teraz księżniczka wstała i atakuje nie taśmy, a moje zebra 😜 przyznaje,że okrutnie chce mi się spać
-
Sara koniec tych koniecznych do przygotowania sypialni, ale jeszcze m.in. listwy. No i te 2 pokoje robione przez firmę... aktualnie czekamy na parapety a firma się pochorowała także w sumie nam na rękę że aktualnie ich nie ma bo jakby skończyli to parapety już byśmy sami musieli założyć (z czym nie powinno być problemu) no ale jak jest opcja że oni zrobią to dlaczego nie.
Chyba ząb odpuszcza 💪 ale za to gardło pobolewa a szwagierka ma anginę, mój tata i brat jakiegoś wirusa z chrypką 🙈 I teraz myślę czy by tam na wszelki wypadek jutro do lekarza się umówić 😵💫
Dziewczyny może mężowie powinni wam zaplanować kiedy rodzicie to wtedy urodzicie wcześniej 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Meeg, ogromne gratulacje! ❤️❤️❤️ odpoczywajcie a jak nabierzesz sił to wszystko opowiedz 🙂
Ogoorkowa, uwielbiam taki cięty humorek, jak coś Ci się ciśnie na usta to się nie krępuj, będzie wesoło 😁 może jeszcze uda Ci się zasnąć?
Sara, teraz obstawiam Ciebie do rozpakowania! 🍀
Ancalime, jesteś bardzo dzielna że tak sobie ze wszystkim sama poradziłaś! Ja bym nie ogarnęła fotelika sama a co dopiero podróż z maluszkiem 😳 szacun naprawdę!
Longanimity, to w sumie dobrze wyszło z parapetami 😉 na gardło polecam ssanie miodu na łyżeczce albo płukanki 🙂 u mnie w ciąży się okazało że takimi domowymi metodami przechodzi szybciej niż jak brałam coś do ssania 😅
RiverS, na bank szykuje się jakaś niespodzianka! Baw się dobrze! 🙂
Mnie wieczorem znowu dopadły bóle okresowe. Czuję że jak się rozkręci to właśnie wieczorem, bo przez całą ciążę najwięcej działo się właśnie wtedy - mdłości najgorsze miałam wieczorami, pierwsze ruchy najmocniej czułam wieczorem. Zobaczymy 😁
Wczoraj się dowiedziałam, że mój kuzyn powiedział naszej babci, że ja mu ZABRAŁAM imię dla córki i to było ich marzenie. Czaicie? 😳 Jego żona nawet nie jest w ciąży, długo się starają, mają ewidentnie problem z zajściem, ale do mnie się nie odezwą żebym coś podpowiedziała w kwestii lekarzy, badań... O żadnych imionach też nigdy oczywiście nie mówili, nie robili żadnej "rezerwacji". -
Kasio, kwestia imion to jest taka dziwna sytuacja... My mamy w rodzinie też taką kuzynkę, która się pogniewała, bo ktoś z dalszej rodziny dał na imię dziecku tak, jak jej syn 🤷a nie spotykają się, nie utrzymują kontaktów, nazwiska różne. Ludzie czasami tacy są... Nie ma co się przejmować.
Rivers, baw się dobrze na imprezce 🥳🥳🥳
Longanimity, Ciebie to za przeproszeniem cały czas się trzyma,jak nie urok, to sraczka 😅 życzę duuużo zdrówka, kochana.
Mi się udało akurat przejść całą ciążę praktycznie bez żadnej choroby, bez infekcji, bez bóli.. jestem wdzięczna za to swojemu ciału. -
Kasio miałam taką samą sytuację jak urodziła się Emma 😏 kuzynka nawet w ciąży nie była ale imię im ukradłam 🤦🏻♀️ olej, naprawdę. Nie warto.
A wiesz, czytałam wczoraj jakieś statystyki, że prawie 70% porodów rozpoczyna się nocą 😬
U mnie to się akurat nie sprawdza ale może tym razem?
Lidka sobie jaja robi ze mnie ewidentnie. Wczoraj wieczorem było kilka fajnych skurczy ale nic poza tym. Rano wstałam z bólem okresowym ale też nic się nie dzieje konkretnego 🤷🏻♀️
Jak się nie urodzi dziś albo jutro to niech już się wstrzyma do przyszłego tygodnia bo ja w weekend nie będę rodziła 🤣
Longanimity a syrop z cebuli możesz przy wzjg? Bo też mógłby pomóc.
Ogoorkowa ja mam od dobrego miesiąca zgagę codziennie i mi pomaga tylko gaviscon. Jest bezpieczny w ciąży. Może spróbuj 🙂 -
Udało mi się już nawet być u lekarza (wszyscy zaskoczeni że termin się znalazł😅) dostalam antybiotyk na anginę 😵💫 mam nadzieję że szybko poszłam i będzie szybka odpowiedź na lek 🙈 potem zrobie sobie właśnie coś z miodem... a jeszcze dzisiaj wizyta u ginekologa to zobaczymy co on powie do tego... a przy okazji antybiotyk jest też na drogi moczowe a że mi wyszły bakterie w moczu to może przy okazji będzie 2w1 🤷♀️
No właśnie myślałam że chociaż ta końcówka mi odpuści 😑 ale w sumie w ostatnim miesiącu było spoko 😅 co tu dużo od życia wymagać 😅
Dobrze ze mnie w weekend nie rozłożyło!
Sara to teraz okaże się czy Lidka nie będzie złośliwy i postanowi na przekór urodzić się w weekend 😉
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Booże Kasio co za odklejeni ludzie 🤦♀️ olej ich 😂 przecież nikt im nie broni dać tak samo na imię 🤦♀️. U mnie w rodzinie od 10 lat wiedzieli ze jak będę miała syna to będzie miał na imię Bartosz a jak córka to Liliana albo Laura i moi bracia cioteczni dali swoim dzieciom na imię jeden: Liliana i Bartosz a drugi Laura. Nazwiska są inne, kontakty mamy raczej sporadyczne (wesela i jakieś większe imprezy rodzinne) a poza tym nawet jeśli to w nosie to mam 😂 Jak ci kiedyś coś powie to mu w krótkich żołnierskich słowach powiedz żeby się bujał 😘
Sara żartowniś z tej twojej córeczki 😂 ale już mogłaby Ci odpuścić i się urodzić 😁wszystkie czekamy na to wydarzenie 😁
Ogoorkowa mi na zgagę pomaga Rennie.
Longanimity poszłabym do lekarza. Pamiętacie mam nadzieję jak ja odpuściłam przeziębienie bo myślałam że sama się wyleczę domowymi sposobami i inhalacja a skończyło się na zapaleniu oskrzeli i antybiotyku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 10:10
-
Longanimity ej no to w sumie antybiotyk zadziała podwójnie! No i super 😬
No i najważniejsze - oby szybko pomógł. Jesteśmy w takim momencie ciąży, że w każdej chwili możemy zacząć rodzic i lepiej być w dobrej formie.
A Lidka jak będzie miała charakter ojca, to na bank urodzi się w weekend i to w nocy! Bo przecież trzeba zrobić odwrotnie 🤣
Ale szczerze, z jednej strony chciałabym jeszcze trochę pochodzić z brzuszkiem. Więcej dzieci nie chcemy więc to ostatnie dni w tym stanie w moim życiu. Mogę sobie na legalu poleżeć i pospać gdy dzieci w szkołach.... Chce jeszcze te kilka dni odsapnac. A z drugiej strony jestem potwornie zmęczona tymi skurczami. Ból brzucha i 🍑 odczuwam przez większość doby i najzwyczajniej już jestem nim zmęczona 🤷🏻♀️ ale kto wie? Może jeszcze 3 tygodnie pochodzimy?
Aczkolwiek dzisiaj rano miałam nitki krwi w śluzie więc na bank szyjka pracuje bo jakieś naczynko się ruszyło. Tylko co z tego? Jak to znaczy tyle co nic 🤦🏻♀️ -
Kasio, olej to! Ludzie sobie wymyślają problemy i później przelewają te żale na innych 🤦🏻♀️
Sara- nie ulega watpliwosci jedno: w końcu wyjdzie😂
Ale jak po ojcu złośliwie (bo wiadomo, że co najgorsze to po ojcu), to może i być jakaś niedzielna 😁 Ostatecznie i tak wiadomo, że nie będzie to miało znaczenia 🤗
Longanimity spoko, że udało się tak szybko wizytę ogarnąć, a jak jeden antybiotyk wleci to w ogole lux.
Uwielbiam Twoje podejście „miesiąc mnie oszczędzał” 🍀 Serio można się wdzięczności od Ciebie uczyć
Bo jesteś taka spokojna w tym wszystkim.
Ja miałam wieczorem kryzys, pożaliłam się Staremu na te cieknącą siare, wiem, że to pierdola, ale irytuje mnie, że chodzę taka ubrudzona, że po godzinie musiałabym zmieniać koszulkę do spania. Jakoś głupio zażartował, a nie to było mi potrzebne i mi się ulało. Wiem, że nie chciał źle tylko mnie rozchmurzyć, no ale i tak. I jak zasypiałam to mi się myśli nagromadziły, że jak cieknąca siara mnie tak wkurza to nie dam sobie rady😑 a rano już nie wiedziałam o co mi w sumie chodziło🤦🏻♀️
Ja mam przeczucie, że Helenka i Zbysio nie będą się jakoś najbardziej spieszyć, ale zobaczymy
Teraz Sara i Maiora tak bym obstawiała:)
Kania_czubajka, RiverS lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Maiora pamiętam 😔 ja dodatkowo obawiam się żeby mi choroba nie osłabiła za bardzo organizmu żeby to się nie skończyło kolejnym zaostrzeniem... tyle że ponoć tak działa wirus a ja mam bakteryjną anginę bo "tylko" gardło boli (dostrzegam plusy... bo przy kaszlu i kichaniu znowu miałabym pewnie nietrzymanie moczu).
Kasio rzeczywiście bezsensowna sytuacja z tym imieniem... I po co tak jeszcze babci mówić... nigdy nie zrozumiem co ludzie mają w głowach kiedy tak robią... z drugiej strony "rezerwowanie" imion też chyba bez sensu jak się nie jest w ciąży bo przecież nie ma gwarancji że akurat urodzi się dziecko tej płci a nawet jeśli czy się komuś nie odmieni o stwierdzi że jednak inne imię 🙈
Ja mam kuzynkę która ma takie samo imię i nazwisko jak ja (teraz już nie bo zmieniłam po mężu) I jedyny problem jaki był to to że w przychodni mylili kartoteki 😅 I nawet jak mnie rodzice chcieli przenieść do innej przychodni to okazało się że przenieśli nie moją kartotekę 😑👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Agentka dzięki za miłe słowa ❤️
Mam nadzieję że rzeczywiście Zbysiu nie będzie się spieszył bo stwierdziłam że nie będę się przemęczać po antybiotyku i dam sobie dzisiaj spokój z tymi meblami... zobaczymy jak będzie jutro... kurier z ikei w poniedziałek będzie więc i tak jeszcze czas.
Obiadu nie muszę gotować bo wczoraj zgadałam się z mamą że coś zrobi dla wszystkich bo mamy wizytę w porze obiadowej...
Strasznie jestem ciekawa ułożenia dziecka bo kopniaki czuję i u góry i na dole 🙈 mały akrobata 😅👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Melduje się po wizycie 😉
Agentka masz takie samo zdanie jak mój ginekolog, stwierdził że przez kolejne 2 tyg nie powinno się nic wydarzyć 🙈
Ale młody się obrócił 💪💪 waży ok. 2900g i zapowiada się na 3,5kg 😊
Wymaz pobrany a wynik mam dostać na maila także spoko opcja, że sama nie muszę nigdzie z tym biegać.
Wszystkie leki ginekologiczne i magnez odstawione.
No i fajnie się wyraził że teraz możemy już robić wszystko i myślę że mój mąż nie załapał ale obstawiam że chodziło o wszystkie przyspieszacze łącznie z seksem 😅agentka93, Ogoorkowa, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity o której wizytujesz? Też jestem ciekawa czy Zbysio fiknął
Agentka no jasne, dzień urodzenia nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Ja to tak bardziej od strony praktycznej - w weekend najdłużej zajmie mi zorganizowanie opieki do dzieci a na tygodniu sprawniej zdecydowanie.
A co do "nie wiem o co mi chodzi" to przytulam i rozumiem. Hormony szaleją jak w I trymestrze. A jeśli tak mocno przeciekasz to może używaj już wkładek laktacyjnych?
Mnie od rana co jakiś czas pobolewa brzuch okresowo i ogólnie słabo mi. Jest znowu tak gorąco, że aż ciężko uwierzyć, że to wrzesień 🥵
Edit: super Longanimity! Czyli miałaś dobre przeczuciaa jaki wiek ciąży u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 14:12
-
Longanimity super wieści ❤️
Ciotka Agentka to jest jednak czarownica🫢🫢🫢
Wagowo podobnie idzie, jak Iga póki co😁
A my odebraliśmy fotelik 🍀
Zrobiłam pranie wczoraj kocyków, prześcieradełek do dostawki i swoich ręczników do szpitala- powkładałam rzeczy dla Małej do komody, a ręczniki wkładam właśnie do walizki.
Chce zamówić jeszcze dres z Dolce sonno, jakąś dodatkową bieliznę, bo doszłam do wniosku, że moja jest mało szpitalna i ozdobne literki na komodę.
A tak to chyba już zakupowo wszystko 🙈
Zostało poza tym pranie wózka, bo sama nie wiem czy je robić i w jaki sposób😅 I spisanie planu porodu.
Uwaga: Stary jutro zapowiedział składanie szafy 😁
A dziś ze mną oglądał filmiki dotyczące kompresji miednicy w porodzie przez partnera. Zmartwił sie, że w stresie to on może zapomnieć co ma robić. Myślę może nad jakimiś ściągawkami dla niego.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy