Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, mamy takie małe łóżeczko, które docelowo jest do nas do sypialni, ale póki co zawedrowało do salonu i tam Leoś śpi 😉 wcześniej to w ogóle miałam go cały czas w rożku na rękach albo obok na kanapie, ale nasz pies po ok 3 dniach stracił swój dystans i bałam się, że z rozpędu przetrąci Małego 😵
Agentka, nie mamy detektora, wstępnie był na liście, ale póki co nie kupowałam, bo łóżeczko będę mieć dosłownie całkiem obok łóżka i się naczytałam, że to może różnie wyłapywać oddech, jakieś zakłocenia itd, w tym przypadku ponoć lepsze są te doczepiane, ale mnie nie przekonują 😆
Sara, też bym brała torbę na Twoim miejscu 😋 zawsze będziesz spokojniejsza w razie czego, w mąż w razie czego będzie z Tobą, a nie robił szybką misję torba, zwłaszcza, że trochę tam tych objawów się pojawia, więc kto to wie co Was czeka 🥰 u mnie mąż też był zmieszany jak widział przed wizyta pełne torby do zabrani, mimo, że siedział, że sytuacja może być dynamiczna i rzeczywiście się przydały ☺
Agentka, super, że ogarnelas fotoksiazke ☺ to taka świetna pamiątka i ogólnie dobrze być z tym na bieżąco, bo potem tylko trudniej się zebrać...ja ostatnie zdjęcia ogarniałam po ślubie...w ubiegłym tygodniu mieliśmy druga rocznicę 😵🤷♀️ więc delikatne zaległości są i nawet te z sesji ciążowej jakoś tak sobie czekają 😄
Mężowie widzę mają różne podejście do seksów na tym etapie 😅 u nas przez calą ciążę nie działo się w tym temacie kompletnie nic 🙈 najpierw się bałam, później już nie mogłam przez szyjke...ale pewnie nadal bym się bała 😆 teraz z kolei mąż podgaduje, jak to czeka aż już będzie można i jakby chciał 🙈 a ja...pewnie znowu będę się bała nawet jak już przyjdzie ten czas kiedy będzie można wrócić do tematu 😅 biedny ten mój maż...😜07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz, pies się szykuje do super przyjaźni 😁 piekne są relacje psów z dziećmi (chyba, ze coś złego się wydarzy i się nie lubią, ale to raczej rzadsze sytuacje :p ). A przy rozszerzaniu diety dziecka jak się więzi z psem zacieśniają 🤣
Co do męża, to czyżby przypływ zacieśnienia relacji między Wami się pojawil? 🥰
Kurcze, dzisiaj bez problemu bym jeszcze zasnęła, ale musimy sie zbierac 😴 dzisiaj mój tata przyjedzie,żeby razem z mężem wkręcać karnisze i parę rzeczy wierconych do ścian, ostatnie ściany zostaną tez pomalowane. Jutro krecenie lamp (tata, wujek elektryk i mąż), fachowiec poprzykreca armaturę w łazience i wychodzi 😍 oficjalnie od niedzieli już tylko wkrętarka i skręcanie ostatnich mebli, to maz z tesciem beda sie bawic 😁 -
Cześć dziewczyny,
Pucz, ja też uważam, że dzieci super się wychowują ze zwierzętami. U nas w domu zaaawsze były zwierzęta ☺️ jesteś taka dzielna, Mamusiua seks po takim czasie, to kurde jak pierwszy raz znowu 🤣
My całą ciążę działamy aktywnie, więc u nas się nic nie zmienia🔥 teraz tak co dwa dni nam pasuje, jest fajnie, nic na siłę
ostatnio poprosiłam męża, żeby mi tam spróbował zbadać szyjkę, bo ma dłuższe palce niż ja, ale mu się nie udało tej szyjki znaleźć też, więc jest gdzieś mega wysoko.
Ogórkowa, u Ciebie to już remont na finiszu!Zaraz będziesz nam wysyłać zdjęcia pokoiku i fruuu, na porodówkę, jak Meeg
Kontroluje cały czas sytuację tu, czy faktycznie Sara nie urodziłatylko czekam na info.
Ja wczoraj byłam w lesie na dluuugim spacerze z siostrą, nawet zbierałam grzyby! Później wykąpałam się w wannie pełnej ciepłej wody i pianki, mega relaks a nie robiłam tego całą ciążę! Trochę ciężko było się tylko podnieść z rej wanny
Maiora, mój Filipek wczoraj wieczorem tak dokazywał, aż się leciutko zestresowałam,co on, ale za chwilkę już był spokójten spacer i kąpiel chyba go tak pobudziły. Aż dwa razy to poczułam takie igiełki gdzieś w szyjce. Ale na rodzenie się to nie przełożyło 🤷 żadnych skurczy, nic.
Edit: Aa agentka! Ja też kilka razy do roku działałam ze zdjęciami, robiłam albumy a teraz jakoś czekają zdjęcia ze ślubu siostry z września 2022 na mnie też. Jakoś w ciąży mało czasu na to miałam 🫣🤣 może się za to wezmę dziś jeszcze, żeby zająć się czymś 🤔
Milego dnia Wam życzę dziewczynki 😘🥰❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 07:52
-
Ogoorkowa wrote:Mój z seksami niezle, nie wydziwia, ale wczoraj jakąś latynoska muzyczka leciała w tv i zaczęłam tańczyć to wielkie oczy i "co Ty jej robisz?!" 😅 karuzele kurcze, a co? 😜
Pospałam dzisiaj do po 5, cudowne uczucie, tylko biegusiem trzeba było sprawdzić (jak Maiora 😅) czy Lidka nie postanowiła się zameldować 😅 ale Sara wzięcie torby jest niegłupie, u Ciebie wstrząsy w aucie mogą nieco pomóc Lidcewrzucajcie ta torbę 👌
Maiora, nk moja ma aktualnie płać zabaw z tejpami, ale od połowy wczorajszego dnia jest jeszcze jedna rzecz,.nie za bardzo rozszerzyli mi się zebra w ciąży (patrząc po staniku, gdzie go zapinam), a macica już wiadomo sięga ponad poziom żeber i jak siedzę albo leżę, to pcha mi nogami zebra po prawej stronie w górę, a czasem jak leżę to mam wręcz wrażenie że od zewnątrz prawie mnie po nich kopie 🤣 jak leżę na lewym boku to jest tak, że są zebra, schodzą w dol jak do talii a potem nagle schodek w gore (taki kwadratowy) i wierzgają te nóżki 😅 I to jest bolesne 🙈
Sara na którą wizyta?
Pucz a właśnie jak relacje między tobą a mężem? Chyba lepiej skoro się tak nie może doczekać 🔥❤️ -
Maiora wizyta o 10 - już jedziemy
Co do ruchów to Lidka od kilku dni rusza się okropnie mocno. Ale nie zmieniła się częstotliwość nie szamocze się tylko tak wyciąga i odpycha. Po prostu to się zrobiło okrutnie bolesne bo czasem naprawdę muszę zmieniać pozycję, chodzić bo nie mogę wytrzymać. Najgorsze, że nie pamiętam kompletnie czy tak było z Emilem i Emmą bo z Tolą na bank nie. Ale Tola urodziła się totalnie wiotka z bardzo obniżonym napięciem mięśni więc pewni dlatego. Napewno dopytam o to na wizycie i poproszę o dokładne sprawdzenie wód bo tak na logikę, jeśli jest ich mało to nie tłumią tak ruchów.
Pucz pierwszy seks po porodzie jest dziwny 😬 dosłownie jak pierwszy raz 🤐
Kania są u Was grzyby? U nas tak sucho, gorąco (wczoraj i dziś 28st) a deszczu zero 🫣
Ogoorkowa ekstra 😍 wyrobicie się idealnie i wszytko będzie na świeżo 😍
Ciekawe jak tam Meeg i Ancalime -
Sara bardzo dobre wyjście z tą torbą, faceci są jacyś dziwni 🙈 chociaż mojemu tekretycznie było wszystko jedno jak jechaliśmy na wesele... ale jak pakowaliśmy rzeczy to pytam czy brać tą tobe bo sama już nie wiem... to powiedział że bierzemy bez gadania bi będę spokojniejsza 😉 a lepiej powozić niż potem jeździć tam i spowrotem tyle km. (Moja nawet nie jest jeszcze w 100% zapakowana, ale wszystkie najważniejsze rzeczy mam, oprócz chusteczek ale można kupić od ręki gdziekolwiek.
Miłego dnia dziewczyny 🌞
Kciuki za wizytę Sara 🤞🍀👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Koniec końców wrzuciłam rano tylko małą kabinowke tą do porodu 😅
Nie sądzę by miała się przydać ale jakbym miała już obstawiać, to prędzej mnie skurcze złapią niż będę miała iść na oddział w jakimkolwiek celu 🫣
Obym się nie przeliczyła 🙈
Ogoorkowa ale trafiłaś 😅 wytelepało mnie na dołach i od razu skurcze się pojawiają 🤣
Swoją drogą... jestem przerażona taką odległością do porodówki 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 09:21
-
Sara kciuki za wizytę 🤞
Ja też jestem fanką relacji dzieci-psy, ale u nas się zastanawiam czy pies nie będzie zazdrosny 😅 bo jest mega rozpieszczona i przyzwyczajona do bycia w centrum uwagi.
Jej stosunek do dzieci o ile nie ciągną jej za ogon jest raczej spoko, ale zwykle chwile jest zainteresowana, a później wchodzi w tryb ignorowania także zobaczymy.
U mnie ruchy bardziej wyczuwalne, ale zwykle właśnie bardziej, jak wewnętrzny masaż (czasami względnie mocny) niż kopanie.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Kania a jak u Ciebie jakieś zwiastuny porodu? Na razie spokojnie?
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Żadnych zwiastunów, nic a nic. Wieczorem pojawiają się skurczyki jakieś, ale raczej 2-3 razy i ustępują. Czop nie odchodzi 🤷 może faktycznie troszeczkę więcej śluzu jest, ale nie sądzę, żeby to był czop. Ot po prostu,jakaś zwiększona produkcja.
Chyba brzuch się opuścił, niby organoleptycznie tego nie widzę, ale czuję, że mogę tak odetchnąć pełną piersią.
Piję te liście malin, jem daktyle,nie oszczędzam się nic a nic, chodzę na długie spacery, działamy z mężem 🔥 a tu o,nawet pół objawu 🤷 -
Kania w sumie jest czas jeszcze i to nawet sporo
Także widać Filipkowi dobrze w brzuszku ❤️Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
No chyba dobrze 🤣 no racja jest z tym, że przecież nic na siłę nie przyspieszę, jak on nie będzie gotowy, to nie wyjdzie i żadne pielenie, czy mycie okien go nie pospieszy. Każdy dzień w środku jest dla niego ważny. Wagą też się nie ma co przejmować chyba, nie ma żadnej zasady, co do lekkości porodu, czy to 2.5 kilo czy 4 🤷 mój chłopiec ma dużą główkę, bo cały czas wychodzi mu prawie o tydzień większa, już się zdążyłam przyzwyczaić do tej myśli. Mam tylko nadzieję, że pochodzi długo w tych ubrankach na 56 i potem 62, bo mam ich prawdziwą masę! 🫣😅
Ogólnie ja czuję się świetnie w tej ciąży, naprawdę, nie mam takiego poczucia, że hej! Dzieciaku! Wyłaź, bo mi ciężko, bo nogi puchną, bo coś tam. Nic a nic. Żadnego puchnięcia całą ciążę, żadnych bóli, żadnych niepokojących objawów. Naprawdęz jeśli o mnie chodzi, mogłabym i jeszcze miesiąc chodzić z tym brzuchem, aby jemu było w środku dobrze. Tylko, że z drugiej strony zaczęłam mieć takie poczucie, że, kurde, dziecko jest ciągle w środku, że nie mam go w rękach, że nie mam teraz wpływu na nic, że nie wiem, jak mu tam i wgl. Niby kontroluje ruchy, czuje go ciągle ale ten spokój przyjdzie dopiero, jak już mi dadzą syna w ramiona. Teraz to takiej pewności nie mam, co z nim ...agentka93, Maiora, RiverS lubią tę wiadomość
-
My po wizycie. Lidka drobna - na dzień dzisiejszy 2800-2900 g ale bardzo kiepski dostęp miał doktorek by ją pomierzyć. Jest ułożona pleckami do mojego kręgosłupa dlatego tak boleśnie odczuwam ruchy bo wszystkie kończyny ma do zewnątrz i mnie tłucze 🫣
Jeśli chodzi o mnie to rozwarcie na 2-3 cm i mogę urodzić za kilka godzin jak i za 3 tygodnie 🤷🏻♀️ i jedyny fakt jest taki, że "podczas wizyty nie rodzę". Czyli standardowo.
Dostaliśmy szczegółowy instruktaż co robić gdyby akcja była bardzo dynamiczna i powiedział, że jeśli poród jest 100% fizjologiczny i nie wymaga ingerencji medycznych to idzie moment i jest prawdopodobieństwo, że urodzę w domu. Jeśli natomiast coś nie idzie i potrzebna jest pomoc medyczna to wtedy nie idzie tak szybko i wtedy spokojnie zdążymy. Ale ogólnie mamy się postarać wyjechać jak najwcześniej co oczywiście przy moich przepowiadających jest absolutnie trudne do oszacowania 😅
Paweł nawet dostał instruktaż jak załatwić eskortę policji 🤣
Czyli żyjemy normalnie i czekamy co się wydarzy 😁
Oczywiście zaproponował, że jak chce, to on może mnie położyć na oddziale u siebie ale wtedy najpewniej skończy się indukcją. Ja oczywiście nie chcęagentka93, ELka lubią tę wiadomość
-
Kania- myślę, że mam podobne odczucia
Mi co prawda stopy puchną, ale póki jest tak ciepło to w ogóle mi klapeczki nie przeszkadzają. Jak mnie ktoś pyta, jak się czuje to mówię, że w zasadzie mogłabym jeszcze 2 miesiące chodzić w ciąży, bo też nie odczuwam, aby to było dla mnie uciążliwe.
Ale na pewno będę spokojniejsza, jak Mała będzie bezpiecznie cała i zdrowa po drugiej stronie
Sara, to słodka Kruszynka się zapowiada:) Pytanie jak z dokładnością usg vs rzeczywistość 😁
A to możliwe, że to jej ułożenie też wzmacnia Twoje odczucia skurczowe?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Wiesz co, doktor powiedział, że po prostu niektóre kobiety tak mają i już 🤷🏻♀️ że te skurcze przepowiadajace są mocne i częste ale nie powodują żadnego postępu.
Ogólnie to one u mnie są kompletnie bez związku z ruchami bo tak samo odczuwam jak mała śpi
Kania mój Emil miał 4,2 kg i nawet 50ki nosiłkróciutko i miał tylko chyba 2 komplety ale jednak
56 nosił z 2-3 tygodnie i 62 już normalnie.
Tolka przy urodzeniu ważyła mniej niż Lidka teraz i 50ki nosiła długo a w pierwszych dniach to nawet 50-ki były za duże 🫣
Wiecie, u mnie też trochę jest tak, że mąż wyjeżdża w połowie października bez względu na to, czy urodzę 10 września czy 10 października 😏 dlatego ja zdecydowanie wolałabym aby to było w najbliższych dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 11:04
-
No będę pakować dziecko w takie ubranka, jakie mam 🤣 kilka 50 też się znajdzie
)
Eskorta policji! To warto wiedzieć! Takie rzeczy się później widuje w wiadomościach;) trochę mnie to zawsze rozczula)
Mam nadzieję, że w porę oszacujesz powagę tych skurczy i pojedziesz na czas do szpitala, trzymam kciuki 🤞🤞🤞 ja do szpitala też mam kawałek, 40 km, ale no to pierwsza ciąża, pierwszy porod to nie obawiam się, że nie zdążęraczej że pojadę za szybko a tam powiedzą: co ty, kobieto! Do domu spowrotem 🤣
-
Kania ja przy Emmie pojechałam do szpitala po kilkunastu godzinach skurczów a i tak jeszcze 9 h w szpitalu spędziłam 🫣 z Tolką ledwo zdążyłam na porodówkę zajechać 🫣
Jeśli teraz miałby być ten sam scenariusz to będzie poród w aucie 🤣🤣🤣
Doktorek powiedział, że jeśli nie zdążymy wyjechać i będę czuła że to już niedługo to lepiej zostać w domu 🤦🏻♀️
Przeraża mnie to choć ja bardzo chciałam rodzic w domu ale jednak z położną a nie sama. -
Kania mam dokładnie takie same odczucia. Wiem że w brzuchu mu jest dobrze, mi też się nic nie dzieje i mogłabym tak chodzić jeszcze 2 miesiące xd, ale z drugiej strony bezpieczniej czułabym się gdybym miała go już w ramionach..
-
To ja jestem team rodzić jak najszybciej, jak Sara. Boli mnie każdy ruch, spuchnięte mam nogi, wymioty cały czas, zgaga. Stan „błogosławiony” zdecydowanie mnie nie oszczędza 😅. Plus dostałam pakiet 4 masaży do takiego mini spa, które otworzyło się niedawno na osiedlu od babci męża w ramach prezentu urodzinowego do wykorzystania jak urodzę, więc tym bardziej nie mogę się doczekać ulgi dla ciała!
Co do relacji pies-dziecko ja baaaaardzo staram się przygotować psa do tego, żeby dopóki nie będzie to świadoma interakcja to mają się ignorować. Mój pies to wulkan energii bardzo lubiący kontrolę, do tego stopnia, że rok pracowaliśmy nad obroną zasobów. Jak mój 15 miesięczny siostrzeniec już powoli conieco ogarnia, rzuci mu zabawke albo pomizia to fajnie, ale przy noworodku zdecydowanie obojętność jest najlepszym co może nas spotkać. Mam nadzieję, że tygodnie pracy dadzą taki efekt.
No i dziś wracając z pobrania krwi (mam nadzieję, że juz ostatniego w ciąży) faktycznie uderzyło mnie, że mała zaraz tu będzie. Dziś też zobaczyłam pierwszy raz jej imię i nazwisko fizycznie napisane (moja nadgorliwa siostra uznała, że nam zamówi naklejki na ubrania do żłobka jak już im zamawia 😅) i dziwne to było uczucie. Boję się trochę, taka jestem niepewna. Ale już się nie mogę doczekać żeby faktycznie ją poznać, zobaczyć, zobaczyć jaka będzie.
A jak u Was gotowość emocjonalna? Też macie takie losowe zderzenia z rzeczywistością, czy raczej cały czas jesteście świadome, że to już zaraz?26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍