Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj, tak, włosy w połogu to jakiś smutek i żal. Rano biorę prysznic, myję włosy, a te już wieczorem wyglądają jakbym ich od tygodnia nie ogarniała 🙈.
Meeg, Ada jest prześliczna 🥰. A Ty byłaś bardzo dzielna, z opisu Twój poród był niesamowicie męczący. Dobrze że mogłaś liczyć w nim na kompetentne położne. Dużo zdrówka!
Kania, sezon na bombardowanie telefonami u Ciebie otwarty 🙈. Oby nie przewodziło się to szybko w irytację 😇.
Longanimity, pewnie faktycznie do WC po antybiotyku, aaale z drugiej strony... Czas pomału na kazdą, także obserwuj 😁.
Ja się witam po wybitnie nieprzespanej nocy, nie wiem co to dzisiaj było. Ustaliliśmy z mężem dyżury 23-3 i 3-7, oboje się w związku z tym nie wyspaliśmy 😂🙈. Karola dziś była niezniszczalna i marudna rekordowo. Ciągle stękanie, gazy, konieczność noszenia bo łóżeczko parzyło. Brrr. Aaa i zjadła duuużo więcej niż zazwyczaj. -
Ja od rana wstałam z jakimś pierdolcem 😳
Już kończę sprzątać w domu, myje okna 🫣
A na obiad rozpalamy grilla dziś 🤩 ale mam chęć na karkówkę
Wiecie, ja wiem, że to nie koncert życzeń i jeśli dziecko ma się urodzić przed terminem to i zaklejenie 🍑 nie pomoże... a jak będzie chciało siedzieć to niczym się nie przyspieszy...
Ale...
Mąż wyjeżdża ok 10-12 października więc nie ma opcji abym miała rodzic po terminie 🙄 bo odpukac, byłoby CC i co? Zostawi mnie po tygodniu z Tolką? I jak ja ją podniosę 🤦🏻♀️
Zaczęłam autentycznie bać się, że skończy się indukcją w październiku 🤦🏻♀️a mąż musi wracać do pracy w pierwszej połowie października 😰
Wiadomo, prędzej czy później i tak zostanę sama z 4-ką ale jakbym miała wybierać, to wolę go mieć w domu 4 tygodnie po porodzie a nie tydzień 😏
Szkoda tylko, że nie mam na to wpływu 🤷🏻♀️
czop dzisiaj znowu w wielkiej ilości, cośtam pobolewa okresowo od rana ale tak jest codziennie. Wczoraj miałam kilka fajnych skurczów (uczucie ściskania miednicy w imadle 😅) i co? Nico 🤣
Stary z kolei chciałby, żeby Lidka siedziała do dnia terminu i jako argument podaje, że.... będzie większa 🤣 ale mi się coś zdaje, że jemu pasuje takie bezstresowe jeżdżenie na ryby bez wyrzutów, że zostawia mnie samą z noworodkiem 🤣
Kania u mnie nikt nie pyta czy rodzę/urodziłam ale ja nikomu nie mówiłam jaki mam termin konkretnie 😁
Za to notorycznie jak odwożę rano dzieci do szkoły, jakieś mamy pytają "Ty JESZCZE z brzuszkiem?". Ale to chyba dlatego, że mi bardzo wcześnie brzuszek wyskoczył duży (teraz mam maly dość jak na 9 miesiąc) i to może sugerować, że ja w tej ciąży chodzę od wieków 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 10:21
-
To my zaczęliśmy być pytani czy już urodziłam jak wylądowały w szpitalu na obserwacji KTG.
Wtedy mówiliśmy że nie gdzie to jeszcze miesiąc, spokojnie..😅
A tymczasem my już 2+1 🥰🥰🥰
Nie chce was spamować przeżyciami świeżej mamy ale z każdą godziną kocham ta kruszynkę coraz mocniej. Jest idealna i dziś jedziemy do domu. 🥳
Mam nadzije że jej spodoba pokój jaki miesiącami dla niej szykowaliśmy ☁️☁️☁️
Muszę sprawdzić na spokojnie ile mam takich malutkich 50 bo pamiętam że raczej nastawialm sie na 56 a 50 kupiłam kilka sztuk no ale jak będzie coś lekko luznijesz to też przecież może w tym pozować do zdjęć dla dziadka 😉
Nasz dziadek zwariował. Codziennie domaga się nowych zdjęć i filmików 😃 to jedyna osoba którą spamuje na dzień dobry nowymi minkami, jednak nie chce być ta mamą która wysyła znajomym 19 zdjęć pod rząd bo na każdym jest inny grymas 😅😂RiverS, agentka93, Ancalime, Olya, Ogoorkowa, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ❤️
Meeg byłaś bardzo dzielna ❤️ dobrze ze położne i mąż stanęli na wysokości zadania. Adusia jest prześliczna ❤️
Sara ogromny kamień z serca że jest już w domu, ale teraz mam obawy takie jak ty, że urodzę po terminie i wyjedzie albo będzie z nami tylko tydzień. A też wolałabym żeby był z nami dłużej po porodzie niż przed.
Kania pierwsze co zrobiliśmy na powitanie to 🔥. Ale już mi mega niekomfortowo 🤦♀️ nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji.. Masakra 😂 aczkolwiek nie powiem było miło 😂
Ancalime współczuję nieprzespanej nocy. Mam nadzieję że takie ciężkie nocki będą sporadyczne ❤️ jak twoje samopoczucie?
Ja dziś wyspałam się jak dziecko 😂 aczkolwiek stary ustawił na rano budzik (do tej pory nie wiem po co) i mnie obudził... Teraz ogarniam pranie, zjem śniadanie i na 14 jedziemy do teściów a trochę a potem do przyjaciela mojego męża, ponieważ ma jutro urodziny i się chłopcy umówili na piwko. Stary ma ostatni weekend wolności a od poniedziałku całkowita abstynencja 😂
P.S Witam się w 39 tygodniu 😂Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg przypomniał mi się mem 🤣
Pokusa jest ogromna aby aktualizować fotkę co godzinę 🫣🫣🫣 ale pamiętaj, że Nam możesz 🥹 nam słodyczy nigdy dość!
Świetnie, że wychodzicie 😍 a jak Ty się czujesz? Fizycznie i emocjonalnie? Chyba zalała Cię ta słynna fala miłości 🤩
Maiora a do kiedy Twój zostaje? Czy to elastyczne?
Mnie od rana brzuch pobolewa ale to by było na tyle. I dobrze, dziecko się słucha od poczęcia - mówiłam, że ja w weekend nie rodzę 🤣
Meeg, agentka93, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Meeg proszę wysyłać słodkości 💖 nie wiem czy to możliwe, aby to przeszkadzało 😁
Pewnie będą i takie słoneczne dni i te gorsze (Ancalime współczuje nocki🙈 wszystko przed nami!), ale dzielenie się tymi emocjami pewnie sporo ułatwi 🍀
Kania: zacznij dawać bana za te pytania 😜 ja tak chyba zagrożę, jak trafie do szpitala i po raz 10 ktoś mnie o to samo zapyta. Osobiście uważam, że to najgłupsze pytanie świata, które można zadać ciężarnej na ostatnich nogach- ani tego ukryć, gdyby się urodziło ani nie pomaga, jak się człowiek zaczyna niecierpliwić.
Maiora no pozycje to jest wyzsza kombinacja teraz 😁
Ja chyba swojemu Staremu we wtorek powiem, że pan doktor zalecił nawet jeśli tak nie będzie 🤣🤣🤣
Sara a Twój się przekonał czy nadal panikuje?
Dziś spałam mega długo, teraz nakupiłam środków do sprzątania (hehe 😅) i chcę skończyć to co wczoraj zaczęłam. A jutro zaplanowałam festiwal food tracków, a następnie w ogóle cały tydzień mam co rusz jakieś drobne przyjemności, aby się nimi nasycić zanim mnie położą 😄Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ja nie najgorzej, mam w sobie przeogromny spokój i ulgę bo ogrom stresu z ciąży i porodowych leków już za mną.
Miałam tyle obaw jak sobie będę radzic jak podnosi jak przewijać itp ale po pierwszym nieśmiałym podnoszeniu teraz młoda jest jak moje przedluzenie. To jest naturalne i na prawdę nie ma się czego obawiać ❤️
Fizycznie no co wam powiem, na dole tam jest lekka jesień średniowiecza ale już opuchlizna schodzi, regularnie biorę przeciwbólowe bo obkurczanie macicy to nie rurki z kremem niestety 😅
Jedynie co nie jest tak jak bym chciala to laktacja.
Rozkręcam ciągle pomimo że siara się pojawią to młoda nie za bardzo ma za co chwycić a ja nie mam fajnych sutków które by jej pomagały zacząć.
W szpitalu rozkręcam laktatorem ale w domu na spokojnie z Adą będziemy się starać nauczyć.
Być może powinnam kupić inne nakładki bo te które mam jakoś mi nie leżą i brakuje mi 3 ręki by je ciągle przytrzymywać 🙈
No i bonusik poporodowy że nareszcie po prawie 9 miesiącach nie mam zgagi !! 😃Amunicja lubi tę wiadomość
-
Meeg
Gratuluję córeczki. Śliczne maleństwoKawał dobrej roboty podczas porodu, wracaj prędko do pełni zdrowia i sił fizycznych.
Nie wiem jak Ty to robisz, ale bije od Ciebie moc!
Dziewczyny podczytuję Was tu ostatnimi dniami i bardzo za Was wszystkie trzymam kciuki. Kręci mi się w głowie jak sobie uświadamiam, że to przecież dopiero co były styczniowe starania, a tu już dla Was czas pierwszych spotkań z dzieciątkami. Niech Wam się dobrze dzieje!Meeg, Kania_czubajka, Longanimity, Sara30, agentka93, Maiora lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Meeg a masz w szpitalu jeszcze możliwość spotkania z CDL? Może inne kapturki by właśnie pomogły albo są jakieś patenty na to
Widzisz, tak się obawialas tych pierwszych dni a wszystko się pięknie układa 😍
A jak mąż? Odleciał pewnie totalnie.
Agentka coś ty. Wczoraj poszedł spać wcześnie bo rano na ryby 🫣 a i tak nie dałby się namówić. A mi prawdę mówiąc chce się rano kiedy nie mamy możliwości, a wieczory codziennie mam przeorane skurczami, boli mnie brzuch i podwozie i średnio mam ochotę 🙄 -
Kasio! Bardzo prosimy się zameldować 😬
Chyba, że wypełniasz właśnie przepowiednie "czarnego konia" 😁Kania_czubajka, Longanimity, Maiora lubią tę wiadomość
-
A Kasio to dziś nie popędziła na wycieczkę kajakowa?
coś mi się kojarzy, że mówiła
U nas dziś ukrop straszny, duchota a mało słońca jest. No ale...
Trzeba korzystać z ostatnich dni 😅 pociągnelismy przedłużacz do altany i robimy prawdziwe frytki we frytkownicy ☺️
Objawów dalej brak, a dziś 39+0. Na liczniku +13.5 kilo, więc chyba tak się moja waga zatrzyma -
A to dziś miało być? Aaaaaaaa to pewnie korzysta
U nas skwar okrutny, 30 st na termometrze i słońce praży 😪
Ja tak jak rano wstałam w świetnym humorze, posprzątałam w domu tak teraz mam takiego nerwa, że bez kija nie podchodź. Stary mnie doprowadza dziś do szału 🤬 -
Ja spałam od 22.30 do 1.30, potem od 5.30 do 6 🙄 straszna noc
Ale już mamy piękne lampy w mieszkaniu powieszone, brakuje tapety, łóżka (nie dojechał 1 element wczoraj, a dzisiaj też cisza! 🤬) I parawanu do wanny, bo w sklepie wydali za dlugi 🤬ale jestem taka zmęczona po tej nocy, że nawet meliski nie potrzebuje 🙈 -
A ja dzisiaj, w 38 TC miałam po raz pierwszy w tej ciąży taki napad apetytu na coś dziwnego.
Zrobiliśmy na obiad grilla. Oczywiście rzuciłam się na kiełbaskę, którą wsadziłam w środek miękkiej bułki jak w czasach dzieciństwa. Gdy to jadłam, uznałam, że czegos mi tu brakuje i muszę zagryźć serniczkiem 🫣 tak. Zjadłam kiełbasę i sernik z gruszką niemal jednocześnie 🤣🤣🤣
Pierwszy raz w tej ciąży miałam taki odjazd spozywczy 🫣 -
Sara, a kojarzę, że Ty i słodkie się chyba średnio lubicie, więc w ogóle ciekawe 😜
A co Stary odwala? Ciężarnej nie można denerwować:p
Ja zaczęłam z moim rozmawiać tik tokami, bo co chwila mi wysyła jakieś filmiki typu domowe protipy:pranie kanapy, częste zmienianie pościeli, wychowywanie psa a jego rzeczy w totalnym sajgonie. Więc dostał filmik ze mną w roli głównej „Czym grozi syf na biurku?” 🤣
Ogoorkowa, brzmi jak ciężka noc, oby dziś Ci się udało lepiej wyspać!Kasio lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka tak, ja słodkiego ogólnie nie jem. Przez całą ciążę zdarzyło się, że zjadłam kawałek czekolady czy batona ale to dosłownie kilka razy. Przez ciąża nie jadłam słodyczy prawie 5 lat 🫣
A dziś jedząc kiełbasę wstałam i poszłam po sernik 🤣😅 nie wiem co to było
A stary mnie wkurza takim swoim beztroskim relaksem 😏 rano pojechał na ryby. Ja wstałam o 7 przygotowałam dzieciom śniadanie, posprzątalam, zmieniłam posciel. Ten wrócił przed 10, zrobił sobie kawkę i się zawinął na taras. Ja cały dzień sprzątam, robię jeść, dzieci za mną łażą jak ogony, pilnuje Tolki bo odwala a on gra władcę relaksu 🤬
Wywaliłam mu Tolke na dwór i mówię żeby pilnował. Za 5 minut wychodzę - tatuś siedzi ogląda durne filmiki a dziecko całe mokre, bez butów, pije wodę z psiej miski 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ telepie mnie takie coś
A na koniec przyprowadził mi Tolke z dworu W BUTACH (5 minut wcześniej umyłam podłogę) informując, że zrobiła kupę.
Serio? 🤦🏻♀️ trzeba było przyjsc, wziac pampersa i przebrać. Nic mnie nie wpienia bardziej niż takie "informowanie" i czekanie aż ktoś coś zrobi. Naprawdę nie można po prostu bez zbędnego gadania ogarnąć? 🤦🏻♀️
Może to wina, że się kiepsko dziś czuję ale naprawdę wszystko i wszyscy mnie denerwują dziś 🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 17:59
-
Maiora wrote:Sara a ja mam małą dygresje czy mogłabyś wytłumaczyć tak łopatologicznie jak wygląda czop sluzowy i jak go odróżnić?
Ja wiem jak wygląda u mnie ale zakładam, że u różnych kobiet różnie może wyglądać. Niektórzy go porównują do "żelowego korka".
U mnie odchodzi na raty więc jednorazowo jest to wielkosc 2/5 zł, jest taki mlecznobiały / żółtawy (od wczoraj z nitkami krwi w środku), i ma konsystencję galarety ale jest okrutnie lepki/ciągnący 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2023, 18:01
Maiora, Kasio lubią tę wiadomość
-
Ogoorkowa bardzo współczuję nieprzezpanej nocki... ja budzę się ostatnio co max 1,5h... potem przed południem dosypiam... I nie wiem czy to przez chorobę czy o co chodzi 😑
Agentka mówisz że szukasz sposobu na męża 😅
A ja słuchajcie w szoku... nic się nie odzywałam... a tu mężu wyniósł już wszystkie śmieci... teraz ogarnia swoje rozwalone ciuchy i te poskładane z prania i zapowiedział że robi następne 🙉🙊
I jeszcze narzeka że mu pod nogami łażę... no więc siadłam i szydełkuje 😂Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g