Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania_czubajka wrote:Uu, Sara,to może dziś jest ten dzień 🤞🤞🤞
Nie wiem, ale boli zdecydowanie inaczej niż w ostatnich dniach i zdecydowanie mocniej niż godzinę temu 😏
Zacznę liczyć. Stary jak mnie zobaczył to poszedł się kąpać i głowę golić 🤣Kasio lubi tę wiadomość
-
To teraz trzeba odświeżać stronę regularnie żeby nic nie przegapić 😅
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Szczerze? Jeśli cokolwiek się z tego rozkręci to trochę to potrwa 😏
Aczkolwiek wydaje mi się, że gdyby to było to, to byłaby inna dynamika. Ale od rana ćmiło mnie podbrzusze, potem był taki nachodzący ból okresowy ale niezbyt upierdliwy, a teraz pojawiły się ewidentne skurcze. Nie są jakieś ekstremalnie silne i częste ale są.
Nie wiem. Póki co robię obiad 😅
I przypominam - ja nie chciałam rodzic w weekend 🤣 -
Kasio to nie chodzi o dzień urodzenia małej tylko o to, że w weekendy mam problem z opieką do dzieci 🫣
Tak więc dzisiaj nie rodzę 🤣 bardzo chętnie natomiast jutro od rana niech się rozkręca -
Maiora no jakby to tak ująć delikatnie... jeśli charakterem wda się w ojca to.... będzie miała w 4 literach zdanie kogokolwiek 🤣
Cały czas są skurcze. Są silniejsze niż o 12 zdecydowanie... ale nawet jeśli z tego coś się rozkręci to nie prędko. Do etapu aby mnie z bólu łamało jeszcze bardzo daleko 🤷🏻♀️
Chyba, że za 2 h przejdą i okażą się nowym typem przepowiadajacych 🤣 znając moje szczęście....
Póki co obiad w końcu nakładam. Zrobiłam kopytka z 2 sosami 😁 -
Hej dziewczyny, Gratulacje maluszków! Nie spodziewalam się sierpniowych malcow 😍. Jak się czujejcie jako świeżo upieczone mamy ? A dziewczyny w 2packu wyczekujecie tego dnia czy wam się nie spieszy? 😁
-
Sara30 wrote:Lidia zrobiła mnie w bambuko po raz kolejny 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
A już naprawdę myślałam, że się rozkręci 🤦🏻♀️
Dlaczego mnie to nie dziwi 🤦♀️ współczuję ci tych męczarni. To jest serio mega uciążliwe zwłaszcza w twojej sytuacji. -
Niuśka wrote:Hej dziewczyny, Gratulacje maluszków! Nie spodziewalam się sierpniowych malcow 😍. Jak się czujejcie jako świeżo upieczone mamy ? A dziewczyny w 2packu wyczekujecie tego dnia czy wam się nie spieszy? 😁
Niuśka odliczamy dni i wypatrujemy objawów nadchodzącego porodu 😂 -
Maiora wrote:Dlaczego mnie to nie dziwi 🤦♀️ współczuję ci tych męczarni. To jest serio mega uciążliwe zwłaszcza w twojej sytuacji.
Ej ale dzisiaj te skurcze już były naprawdę takie fajne. Bolały jak na okres + krzyżowe + uczucie ciągnięcia w pochwie. Naprawdę narobiły mi nadziei. Ale luzik, już nie długo. W końcu przyjdzie taki piękny dzień, że się rozkręci
Niuśka co u Ciebie? Wywolywałyśmy cię wielokrotniejak się czujesz?
Ja zdecydowanie jestem team #odliczam do porodu -
Niuśka, ja też się nie spodziewałam sierpniowego malca 😂. No, ale cóż, zawsze się znajdą na wątkach maluchy spieszące się na ten świat.
Od dwóch dni mamy problemy z załatwieniem się małej. Takich maluchów się nie dopaja, a ewidentnie ma problem z wypróżnieniem. Nie mam póki co pomysłu jak jej skutecznie pomoc 💔. Poza tym u nas ok. Są takie upały, że na spacery chodzimy pod wieczór.
Także współczuję końcówki ciąży w te temperatury ❤️.
Niuśka, co u Ciebie?
-
Oo, hej Niuśka:) co u Ciebie?
Sara, może jeszcze przez noc coś się rozkręci 🤞
Ancalime, współczuję problemów brzuszkowych. Tak jak czytam różne wątki na forum,to bardzo często właśnie dziewczyny się skarżą na bóle brzuszków u dzieci. To chyba takie nieuniknione w pewnym momencie
U mnie dziś jakby podczas ruchów ból gdzieś w szyjce. Chyba dzieć zaczął zaciskać coś tam na dole. Do tego brzuch jakiś inny, jakby się rozluźnił, nie jest taki twardy,jak był praktycznie od 34 tygodnia. Nawet mój mąż to zauważył, że jest inny w dotyku. Może to coś znaczy? -
Ancalime wy KP? Czy MM? Doraźnie możesz zawalczyć czopkiem glicerynowym ale to raczej na jednorazowe stosowanie bo nie wolno za często. Ja też na zaparcia mam sprawdzony malt extrakt (to jest jęczmienny ekstrakt słodowy w wolnym tłumaczeniu).
Kania a może brzuszek opadł i dlatego tak się wydaje, że jest inny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 19:55
-
A mi ostatnio na zaparcia u dziecka koleżanka polecała też Melilax, wlewki. Nie wiem, czy to to samo o czym Sara mówisz ?
Edit: no czy się opuścił to nie wiem, nie widzę 😅 ale fakt, że oddycha mi się lepiej od pewnego czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2023, 20:07
-
Kania_czubajka wrote:A mi ostatnio na zaparcia u dziecka koleżanka polecała też Melilax, wlewki. Nie wiem, czy to to samo o czym Sara mówisz ?
Edit: no czy się opuścił to nie wiem, nie widzę 😅 ale fakt, że oddycha mi się lepiej od pewnego czasu.
Malt się dodaje do mleka, do wypicia więc działa od drugiej strony 😅
Ale czytam o tym melilaxie i nie znałam tego! A przerobiłam dużo cudów na zaparcia. Nie mogę tylko znaleźć info od jakiego wieku to bo piszą "dla dzieci i niemowląt" więc teoretycznie dla noworodków nie wolno ale.... 🤐 -
Ja karmię mieszanie. Nie mam ciśnienia na karmienie piersią i nie chcę mieć. Od dziś podajemy espumisan, zobaczymy.
Kania, takie zmiany na końcówce to faktycznie wróżą zbliżające się rozwiązanie wg mnie. Tym bardziej że u Ciebie dluuugo było stabilnie. Trzymam kciuki 🤞🏻.
Sara, a u Ciebie coś zaczyna ruszać na noc?Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Niuska ale Cię miło widzieć
Ancalime ach te małe brzuszki to chyba 99% z nich ma problemypodobno to w większości kwestia nie do końca rozwiniętego układu pokarmowego i z tego wyrastają same? Ale wiadomo, że człowiek chciałby ulżyć.
Ja spędziłam miły dzień, sporo się najadłam 😄 Znajomi w szoku, jak im uświadomiłam, że to już końcówka, bo myśleli, że max 34 tydzień 😄
Zaczęłam oglądać mecz, ale nie wiem czy to jest na moje nerwy. Czuję powrot do Love Island za kilka minut😅Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑